Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3226259 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 01.05.2014 г.
http://9gag.com/gag/a8WQNxO

Този путатин е упълномощен от своя избирателен район да представлява и съседните два избирателни района. Путатите от тези райони естествено нямат нищо против това да преупълномощят колегата си да ги представлява.
Категория: Политика
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове: 2
http://9gag.com/gag/aD0qwKw

Всяка държава, която няма добра правна уредба на собствеността и не защитава интересите на тези, които работят и създават БВП, е обречена на провал.
Категория: Политика
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове: 1
Толкова е красива....
А е просто една кутия.


Да му се не види, не можем ли и ние да се мъчим да правим продуктите толкова добри. Не можем засега да направим опаковките им, пък камо ли продуктите.


Такава пазарна манипулация е наистина. Казваш си, след като са създали такава опаковка, какво остава за телефона.

Категория: Политика
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.05.2014 20:06
  1. Под вещото ръководство на Министерството на образованието, независимо от това, коя политическа партия управлява България през последните десетилетия, всяка година десетки хиляди млади и осакатени физически, духовно, емоционално и в житейско отношение хора, навлизат в така нареченият "живот". Това е младата кръв, която трява да бъде изпита от бюрократи и политици. Някои от тези млади хора все пак успяват да разберат, че с тях властта се "гъбарка" и навреме поемат правилния път - намират си друга родина, за която да работят и в която да живеят. Най-големият виновник затова, че толкова млади и образовани хора напускат родината си е цялата пасмина от тесногръди и корумпирани бюрократи и политици, като се започне от времето на социализма и се стигне до наши дни. ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА - ИМАМЕ БЕЗКРИТИЧНИ И НЕДОСТАТЪЧНО ОБРАЗОВАНИ И ВЪЗПИТАНИ МЛАДИ ХОРА;
  2. Погледнете СЕМ. За какво се грижи СЕМ? Грижи се затова, лицензираните от държавата телевизии да ни облъчват правилно с "правилната" информация.  Да ни предлагат тъпи телевизионни игри, които да бъдат гледани от армията пенсионери и безработни. Целта е да бъдат накарани тези хора да вярват, че може да се живее без да се работи здраво и ефективно. Целта е да се отскубнат от жалките им средства, които ние данъкоплатците осигуряваме, така необходимите СМС-и, за да могат телевизиите да стават още по-богати, за сметка на изпростяването на същият този беден и отчаян народ. Само вижте новините. Подбрани и нагласени. Напудрени и натъкмени - тъкмо за нас. Погледнете цялата стратения на така наречените национални медии. ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА - ИМАМЕ БЕЗКРИТИЧНА ОГРОМНА МАСА ОТ БЕДНИ, ХОРА, КОИТО ВОДЯТ ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНЕ;
  3. Погледнете цялата държавна администрация - мислите ли, че там можете да направите добра кариера с познания, всеотдайност, професионализъм и с одобрението на колегите, с които работите. Дали същите тези колеги някой ще ги пита, дали искат вие да сте им началник? Каква е разликата между сегашната администрация и тази от времето на Големанов?
  4. Погледнете правозащитните органи! Половината от персонала там са простичко казано НЕГРАМОТНИ. Колко пъти са ви спрели с автомобила от страна на пътната полиция и вие да сте изпитали уважение и доверие към тези служители? Колко от вас познават кварталния си полицай и колко изобщо знаете, че има такъв? Колко от вас са получили адекватна защита от тези, на които давате по един милиард лева годишно? Колко от вас са получили обратно откраднати вещи и колко от вас са получили обезщетение от лицата, които са ви поругали дом и семейство? Изобщо разбирате ли, че тези хора не служат на вас и ако го разбирате, какво правите, за да промените ситуацията във ваша полза? ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА - ИМАМЕ БЕЗКРИТИЧНА ОГРОМНА МАСА ОТ СМАЧКАНИ ОТВСЯКЪДЕ ХОРА, КОИТО НИТО ИСКАТ, НИТО МОГАТ ДА ПОИСКАТ ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ КАТО СОБСТВЕНИЦИ НА ТАЗИ СТРАНА, А НЕ КАТО РОБИ;
  5. Погледнете частното ни стопанство. Какво друго са нашите големи частници, освен продължение на чиновническото решение кой да е господар и кой да е роб?
  6. Накрая нека всеки погледне сам себе си. За цялата ни икономическа и социална изостаналост сме си виновни всички ние. Знаете ли какъв е процентът от хората, които си продават работната сила и които мислят, правят или действат за нещо повече от това да си получат месечната заплата? Почти нулев. Знаете ли какъв е процентът от хората, които са амбициозни всеки ден да научават нещо ново, всеки ден да проявяват интерес да стават все по-добри, всеки ден да правят по нещо повече, отколкото им се плаща?  Почти нулев или клонящ към нулата. Огромен е процентът на тези, за които телевизията е истината от последна инстанция, като понякога прочитат и по някой вестник, оставен случайно от колега на публично място. Какво искаме тогава от политиците, чиновниците и измислените от тях капиталисти, след като нямаме нито желанието нито силата да поискаме всичко това първо от себе си? Какво отношение очакваме?
  7. Влезте в ролята си на собственик на тази държава, докато не  станало късно. Периодите, в които България е била свободна и просперираща държава НЕ СА НИКАК МНОГО, ДА НЕ КАЖА, ЧЕ НА ФОНА НА НАД 1300 ГОДИШНАТА НИ ИСТОРИЯ ТЕ СА НИЩОЖНА ЧАСТ ОТ НЕЯ. и това е, защото сме оставили някой друг да решава вместо нас. Защото сме страхливи, неинициативни или ПРОСТО, ЗАЩОТО НИ МЪРЗИ.
Категория: Политика
Прочетен: 447 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 01.05.2014 11:35
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226259
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031