Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196508 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 11.05.2014 г.

Сега как е? Има социален фонд, който се пълни от вноските на работещите. Той постоянно е на минус и ние, данъкоплатците всяка година даваме милиарди от бюджета, че да се напълни. Ама той няма напълване.


Същото е и при здравето. Има фонд, който се формира от здравните вноски. И всяка година едно и също - парите не достигат, да вземем от бюджета. Айде стига де.


Трябва да има най-после лична сметка, в която всеки един човек, навършил пълнолетие трябва да внася пари за здраве и пенсия. Трябва да има и данък образование, който да се плаща от всички данъкоплатци, защото за да се образоват и възпитат децата трябват пари, а те са твърде малки, за да финансират обучението си.


Така ще престанат всичко преразпределителни процеси от бюджета към различни извънбюджетни фондове и ще спрат огромните кражби на обществен ресурс. Сега какво се получава - милиарди даваме за здраве, а половината от парите ни са крадат, изписани за несъществуващи операции. Даваме пари за пенсии, а някои изобщо не доживяват да ги получат.

Друг е въпросът и с образованието. Даваме пари за образование, а децата ни са неграмотни и невъзпитани.

Страхотно, няма що.

Бюджетът ни не трябва да превишава 6 милиарда лева. Това е лимитът за издръжка на българската администрация.

Единственото нещо, което трябва да бъде подкрепено допълнително от данъкоплтаците, това е данък инфраструктура. Това са парите, които целево ще постъпват от всички нас, като дялово участие в съвместните инфраструктурни проекти по линията на Съюза.

Така за всяко нещо ще се знае сметката. Социалните фондове на държавата трява да осигури на закъсалите хора по супа и парче хляб, но нищо повече. Инае закъсалите стават все повече и повече, а няма кой да работи.

Къде отиват всички пари, които плащаме, за да караме колите по разбитите пътища? Всяка година плащаме милиарди левове данъци върху горивото, консумативите, продажбите на колите и ремонтите. Къде отиват милиардите левове? Крадат се разбира се и отиват за глупави програми, за производство на бедни граждани, които след това лесно да бъдат купувани на изборите. Как ще има пътища в тази държава, като пътищата "заработват" достатъчно пари, които обаче политиците насочват в други направления. Че какво са виновни пътищата, че с парите от бензина да се плащат пенсите? Всичко в тази държава е с главата надолу обърнато и затова няма управия. Няма "пито" - "платено". Има един яде, друг плаща. Ама така не става работата и затова сме на коюрука на Европа.
Категория: Политика
Прочетен: 727 Коментари: 6 Гласове: 2
Последна промяна: 11.05.2014 15:21
Твърде скъпо ни струва. Един милиард. И искат още 200 милиона. Защото много добре си вършат работата. Не стига другото, ами искат и да има нещатни доносници. Искат и общинска полиция и ако може да има и 200 хиляди частни охранители - още по-добре. Ако може да си монтираме камери навсякъде, да обзаведем домовете си като крепости - това е мечтата на полицая. Хептен няма да има работа и цял ден ще си го мести от единия крачол в другия.


Какво може да се направи, че хем да ни излезе по-евтино, хем и накрая да има някаква свършена работа.

За мен лично, МВР е КАТ. Всемогъщи. Като се започне от регистрацията и се стигне до безсмислените им упражнения на пътя.

Имаме ли нужда от КАТ? Отговорът е НЕ.

Всички пунктове за регистрации на коли могат да минат след конкурс в частни лица. Какво означава това, регистрацията ти да излиза 67 лева на кола!!! Ако моята фирма извършва тази дейност, ще работя за 30 лева на кора и при 24часов режим, ако има клиенти.

Какво друго общозначимо правят КАТ на пътя, освен когато стане катастрофа да се появят по някое време, за да напишат протокол? Нищо друго. Всички мероприятия са измислени за да оправдават заплати и да ни вземат парите и да ни стресират. ЦЕЛТА Е ДА НИ ДЪРЖАТ В ПОДЧИНЕНИЕ. ДА НЕ СЕ ЧУВСТВАМЕ СВОБОДНИ.


Сега се връщам от Пловдив. На магистралата нямаше нито една полицейска кола. И какво стана като няма полицейска кола? Нищо. Значи няма нужда от тях.

В Дирекция Национална полиция има служба  "Транспортна полиция". Какво правят там полицаите? Обслужват БДЖ. Не може ли БДЖ да се охранява само? Защо обществото трябва да плаща, за да се охраняват влаковете? Нима някой охранява частните автобуси?


Опитайте се да намерите кварталния си полицай. Никакъв го няма и не може да ви свърши работа. Нито има възможности, нито има власт, нито има желание да свърши нещо, защото отговаря за 20 000 души квартал.


Какво правят хилядите чиновници в МВР? Нищо не правят, освен интриги. Чаката да станат на 50 години, за да вземат пенсия, че са се утрепали от работа.


Затова казвам, че МВР ни излиза твърде скъпо. Най-вече заради централизацията, която убива всякакъв ентусиазъм на ПОЛИЦАИТЕ ДА СЛУЖАТ НА ЗАКОНА. Те служат на своите началници, които пък служат на своите началници и така, докато се стигне до един единствен човек в държавата, на когото служат. И се крият зад принципа на единоначалието.
Категория: Политика
Прочетен: 314 Коментари: 1 Гласове: 2
Днес гласувахте ли за нещо? Гласувахте ли за някаква кауза или за някаква длъжност? Кого избрахте и кого освободихте от длъжност?


Ако не сте правили това днес, значи денят ви не е бил достатъчно демократичен. Защото пак друг, вместо вас е вземал важните решения в държавата.


"Демократично" нещо ли е да гласуваме веднъж на 4 години и то без да имаме право да дадем изрично пълномощно на точно определен човек или партия да ни представлява?


По същата логика може някой да каже, че е демократично да се гласува на всеки 20 години или още по-добре - веднъж в живота. Тогава също ли ще живеем в демократична държава. Някои апологети политици ще кажат, ето, имате право веднъж в живота да гласувате и след това ще ви шибаме както си искаме ние, защото това са правилата на демокрацията. Не, това не са правилата на демокрацията, а на плутокрацията, която ни управлява. Нямам нищо против, поне да не сквернят думата "демокрация".

Много тъпанари в пресата използват израза "в зората на демокрацията", като визират периода след партийния преврат през 1989г. Не е имало нито демокрация, нито зора на демокрацията.



МОГА СМЕЛО ДА ЗАЯВА: ДНЕС, НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ МЕ ПИТА. НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА НИЩО И ЗА НИКОГО. НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ И ПРОТИВ НЕЩО И НЯКОГО. ЗА МЕН ДНЕС Е ЗАГУБЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, АКО ИЗОБЩО ИМА ТАКАВА. ИЗПОЛЗВАЙКИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЧНИК, БИХ КАЗАЛ, Е ДНЕС Е АНТИДЕМОКРАТИЧЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.


КАКВИТО СА БИЛИ ВСИЧКИ ДНИ, ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ.



Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 313 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 11.05.2014 15:08
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196508
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031