Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196106 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 16.05.2014 г.
Това са всички онези идиоти които гласуваха за сегашната политическа схема в парламента и онези, които не можаха да влязат в нея, защото по нищо не се различават с тези, които са вътре.

Та тези 3 милиона идиоти трябва да се покаят и да поискат прошка от онези 3 милиона нормални хора, които не отидоха да гласуват, защото лесно видяха, че просто няма за кого да гласуват.


Ама как идиот да се покае, това вече не знам.

БЪЛГАРИЯ - ДЪРЖАВА, КОЯТО СИ НЯМА СОБСТВЕНИК И  УПРАВИТЕЛ.

Именно заради тези 3 милиона избиратели, в България не се случи нищо хубаво през последната година.

Категория: Политика
Прочетен: 551 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 16.05.2014 18:57
Най-демократичното нещо в една недемократична страна, това е да изразяваш мнението си, без то да има каквото и да е отношение или да предизвика смяната на политическата система.

Отдушник за липсата на демокрация. Изсипваш в нета гнева си, чувствата си, изхвърляш напрежението, заобикаляш лицемерието на живота и псуваш на поразия.

Тоест, използваме това нещо не по предназначение.
Категория: Политика
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове: 0
Това е станало, когато е бил премиер на Дания. Гледах изявление на Путин, който беше доста ядосан от тази постъпка на тогавашния датски премиер.

Без да вземам страна, само си помислете, както щеше да стане, ако разговорът между двамата беше записан от Путин! Щяха да го обявят за престъпник. Но никой не укори постъпката на датския премиер. Защото е премиер на Дания! Наистина странна логика. За награда за доблестната постъпка, премиерът на Дания го направиха Главен секретар на НАТО. Къде беше Паси, за да коментира неговите действия в качеството му на премиер, преди да стане шеф на НАТО? Никакъв го нямаше.


Сега същият този Расмусен казва, че мерките от страна на НАТО спрямо Русия, щели да бъдат засилени, защото Русия постъпвала незаконно.

От своя страна се питам, дали самит Расмусен е постъпил законно и е записал разговора си с Путин и след това го е пуснал в профила си в нета? И след като Путин го попитал защо е постъпил така, онзи му отговорил, че записът трябвало да остане в историята.

СПОРЕД МЕН, АКО ПОСТЪПВАМЕ КАТО ПЕДЕРАСИ И НАС САМИТЕ ЩЕ НИ ТРЕТИРАТ КАТО ПЕДЕРАСИ. Ако се наложи да емигрирам, Дания е за предпочитане пред Русия - няма спор. Но ако не си променим аршините за измерване на това, кое е справедливо и кое не, кое е честно и кое не, може след няколко десетилетия Русия да стане по-привлекателна от Дания. Защото там, където има различни аршини за справедливост и няма единна мярка, страната като цяло губи значението си за света. Срамно е, че ние, уж цивилизованата Европа, даваме на руснаците такива образно казано поводи да ни уличават в лицемерие. И в случая имат право. За жалост. Но това е положението. Нито съм го избирал този Расмусен, нито мога да повлияя да го свалят от поста му. Просто и ние сме едни бурми в системата и от нас нищо не зависи. Някой друг мисли за нас.
Категория: Политика
Прочетен: 465 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 16.05.2014 12:57
Малко гадничко е наистина твърдението на хора, които казват, че за да променят нещо, трява всички да гласуваме. Но не казват как. Как да се гласува "за" или "против".


Манипулантите точно на това разчитат. На гражданската ни съвест, която да повярва, че ако гласува ще промени системата и ще направи животът ни по-добър.

На практика обаче, този призив е призив да гласуваме за една от политическите сили, независимо от това дали са в парламента или не. Но нито една политическа сила не ни предлага да излезем от СИСТЕМАТА, а всички се въртят в приказките си така, че да се запази сегашната СИСТЕМА.

А тя какво вие знаете, не ни дава достатъчно права и ни превръща в маша за бюрократи и политици.


Затова, ако гласувате за който и да е, без той да е поел ангажимент да се бори за промяна на политическата СИСТЕМА в България, вие гласувате за СТАТУКВОТО.

Затова ви призовавам да отидете да гласувате, но да гласувате с НЕДЕЙСТВИТЕЛНА бюлетина. Само така ще покажете, че не искате да живеете в тази политическа система, в която вие сте НИКОЙ.. Какво значение е има за кого гласувате? Дали това е Борисов, Станишев, Доган, Бареков или за който и да е друг? Ще бъде като приказката: Стани да седна, че и аз трябва да крада.

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НИЩО СЪЩЕСТВЕНО ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ, ОСВЕН АКО НЯМА МАНДАТ ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ДА ПРОМЕНИ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА. А ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ НЕ ВИЖДАМ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ. ЗАЩО ТОГАВА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ? ЗА ДА СТАНЕ ПРИКАЗКАТА, ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ, ЧЕ Е ПО-ВИСОК. НЕ, МЕРСИ!

ЗАТОВА ГЛАСУВАЙТЕ "ПРОТИВ СИСТЕМАТА", ДОКАТО НЕ СЕ ПОЯВИ ИСТИНСКИ РЕФОРМАТОР, КОЙТО ЩЕ НАПРАВИ НАЙ-ПОСЛЕ ПРОКЛЕТИТЕ РЕФОРМИ И ЩЕ НИ ДОСЕНЕ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.


Между другото. Със "за" ще гласуват тези, на които им е платено да гласуват, предимно гласоподаватели от малцинствата. Ще гласуват и онези идиоти, които независимо от това, че тънат в мизерия - голяма част от пенсионерите и гласоподавателите на ДПС, харесват сами да прекарват себе си и бъдещите си поколения, защото в главният им мозък линковете не работят както трябва.
Ще гласуват и тези, които имат интерес от статуквото - това са десетки хиляди хора - партийни членове и техните семейства, такива, които са получавали облаги от властта и се надяват пак да получават, ако тяхната партия дойде на власт. Така ще се съберат едни 3 милиона идиоти, които определят накъде върви България, като 95% от тях хабер си нямат и не са прочели и един ред от платформите на съответните политически партии.

Останалите 3 милиона гласоподаватели, към които се числя и аз или няма да гласуват, както правят това в последните 10 години или ще отидат да пуснат недействителна бюлетина, знаейки, че ако не го направят, техният глас ще се разпредели между политическите партии, без дори и да ни питат. Засега недействителните бюлетини са в рамките на около 2-3%. Моят призив е да станат поне 50% от всички бюлетини. Само така можем да кажем "не" на съществуващото статукво, което обрича България да бъде бедна и унизена.

Категория: Политика
Прочетен: 758 Коментари: 5 Гласове: -1
Последна промяна: 16.05.2014 11:52
Прегледах пресата. Никъде не се споменава за свободата. Никой от отговорните фактори в държавата нито говори за нея, нито пише за нея. НИЩО.

Ето някои заключения, които ще повтарям като мантра в следващите години от живота си:
  1. Нямаме достатъчно политическа свобода - не можем да избираме когото си поискаме и не можем да бъдем избрани. Не можем и да отзоваваме тези, които ужким избираме;
  2. Нямаме свобода на изразяване на мненията - журналистиката ни е поръчкова и манипулативна. На дневен ред са несъществени проблеми. България е рангирана на 89-то място по свобода на пресата в света;
  3. Нямаме достатъчно икономическа свобода - България е на 64-то място по този показател. Участието на правителството в икономиката е твърде голямо и пречи на инициативата на гражданите. Ролята на бюрократи и политици в икономиката е огромно;
  4. Заради прекалената намеса на държавата в образованието, нивото му е незадоволително;
  5. Заради прекалената намеса на държавата в здравеопазването, нивото му е незадоволително;
  6. Държавата ни е отнела правото да преценим кога да се пенсионираме - краде ни парите и ни прави зависими от нея;
  7. Централизацията на системата за сигурност я превръща в система за насаждане на несигурност - колкото е по-централизирана, толкова е по-неефективна;
  8. Най-лошото нещо в правосъдието е да имаш правосъдна система, която не е зависима от избирателите. Сега правосъдната система ужким независима, но на практика работи за всички други, но не и за интересите на масата гласоподаватели и данъкоплтаци;
  9. Централизацията на държавното управление е доведено до степен, че всички приказки за самоуправление на общините изглеждат като лицемерни. Държавата първо акумулира огромната част от доходите на гражданите и фирмите в общините, а след това по политически причини им отпуска жалки средства за съществуване. Това отново е липса на свобода;
  10. Държавната бюрокрация ни струва 6 милиарда лева всяка година, а услугите, които ни предлага са нискокачествени и скъпи. И ние нищо не можем да променим. Това е липса на свобода;
  11. Икономиката ни се централизира, като ролята на отделни личности и монополи става все по-осезаема. България е на първо място в Европа, по бой на фирми, които преустановяват дейността си - а това са предимно малки фирми, които фалират в голяма степен заради отсъствието на държавна политика за ограничаване на монополите в икономиката;
  12. Нацията ни е болна, сърдита и недоволна. Намаляваме всяка година с темп, който застрашава съществуването ни като народ. Бедните и неработещите стават все повече, а богатите - все по-малко. Това е заради липса на свобода.

НИКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИЩО НЕ ПРАВИ, ЗА ДА ОСИГУРИ ПОВЕЧЕ СВОБОДА В ТЕЗИ СФЕРИ, КОИТО СПОМЕНАХ. НАСЕЛЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ЛУМПЕНИЗИРА И ТОВА ЛУМПЕНИЗИРАНО НАСЕЛЕНИЕ ДАВА ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА И БЮРОКРАТИТЕ ДА НИ ОТНЕМАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ СВОБОДАТА. ДОКОГА ЩЕ ПОЗВАЛЯВАМЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА? ДОКОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ ЛЪЖАТ, ДА СВАЛИМ ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЕДНА ПАРТИЯ, ЗА ДА ДОЙДЕ ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВО НА ДРУГА ПАРТИЯ?

ИМА НУЖДА ОТ ПРЕИНСТАЛИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА, ИКОНОМИЧЕСКАТА И СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ. С НОВ СОФТУЕР, А НЕ СЪС СТАРИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 536 Коментари: 2 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196106
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031