Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218208 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 05.05.2014 г.
Всъщност омразата си е съществувала, само че е била потулвана. Мислите ли, че някой украинец ще прости на руснаците гладомора? Всички в Украйна обвиняват за това гнусно дело централната власт в СССР по това време и на никой не му пука, че централната власт е била в ръцете на един грузинец, а не на руснак.

Мислите ли, че някой украинец ще прости на руснаците за терора, който са нанесли след приключването на ВСВ, по отношение на последователите на Бандера в централната и западната част на Украйна? Колкото руснаците са простили за колаборационистката политика на част от населението на страната в полза на немците, по време на ВСВ.

Всяка държава си има проблеми и вътрешни и с комшиите. Няма идеални случаи. Но когато икономиката на една държава не върви както трябва, тогава тези проблеми излизат наяве и могат да се разрастнат, за да се "пусне" парата на натрупаните икономически и социални проблеми. А всички знаем, че икономическата политика на Украйна може да се нарече скудоумна, след като тази индустриализирана и ядрена в миналото държава е стигнала дотам, че да има по-нисък стандарт дори и от нас, българите...Значи цялото това крадене и разсипване в нашата страна е било по-малко от онова, което се е случило в Украйна!? Въпреки помпозните изказвания на протестиращи на майдана тази зима, че искат страната им да не прилича на Беларус, това ме кара да си мисля, че дори и съседи, те си нямат хабер понятие, че въпреки уж "свободната" пазарна икономика, която съществува в Украйна /която си е направо партийно-котерийна-монополно-крадлива икономика/, те на малкият пръст не могат да застанат до икономиката на диктатора Лукашенко. Самият факт, че Беларусия има два пъти повече БВП на глава от населението от Украйна е достатъчно показателен. Но журналистите това отразяваха на Майдана. Като че ли искаха събитията от Киев да се пренесат и в Минск. Важното е да стане патаклама, а не да се концентрират върху липсата на демокрация, права на собственост и свобода на пазара. Защото в патакламата доста добре се краде. Това се разбра от най-новата история на държавите от Източния Блок.

Засега в ход е лошият сценарий. Украйна се управлява от незаконна власт. Преди тази незаконна власт да започне да управлява, предишната власт беше също толкова смотана, колкото сегашната незаконна власт. Истината беше, че за пръв път от толкова години, руснак управляваше Украйна. И не я управляваше както трябва. Оттам тръгнаха работите - лошото управление изкара на повърхността националистически елементи и от двете страни. Западна Украйна се сети, че е католическа и мрази руснаците, докато Източна Украйна се сети, че е рускоезична и мрази хунтата. В същото време обаче, никой не повдига глас за защита на властта на Янукович. Споменават, че бил незаконно свален от власт, но никой не го иска да се върне и да ръководи страната отново - дори и руснаците, от които той произлиза.

Затова, основната причина за трагедията в Украйна виждам основно в недалновидната политика на ЕС и САЩ, които не се възпротивиха на всичко това, което ставаше в Украйна в продължение на 25 години. Тези два мастодонта просто искаха да вкарат чрез административни мерки своите корпорации и да цоцат от ресурсите на страната - природни и човешки. Никой от тях не се застъпваше за свобода и демокрация, за свободна икономика и просперитет. Всички се занимаваха с ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТРИГИ. Самият факт, че застанаха зад крадлата Тимошенко какво ви говори? За нашите европейски политици няма морал и ценности. И после се чудим, защо работата в Европа буксува. ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ ОТДАВНА СА НИ ОТНЕЛИ ПРАВОТО НА ГЛАС. ЕДИНСТВЕНАТА НИ РАЗЛИКА ОТ УКРАИНЦИТЕ Е, ЧЕ СМЕ МАЛКО ПО-БОГАТИ. ИНАЧЕ И ТУК И ТАМ - НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДНА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. И ТУК И ТАМ ИМА ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ, КОИТО НИ ТРОВЯТ ЖИВОТА И КАЗВАТ КОЙ ДА БЪДЕ БОГАТ И КОЙ - БЕДЕН. И тук и там нашият глас не струва кой знае колко и никой не се интересува от него. И тук и там, неоторизирани от нас политици правят каквото си поискат, без нито веднъж да са се допитали до народите си. Затова Шотландия и Каталуня мислят за отделяне, а Белгия не се е разпаднала едиствено заради богатството, което се изсипва в Брюксел покрай всички тези евроглупости, с които ни занимават евробюрократите.

ГОСПОДА, НАЛИ ЕВРОПА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ЩЕШЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА ДА ОСИГУРИ СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА, СТОКИ, УСЛУГИ И КАПИТАЛИ? КАКВО СЕ ПОЛУЧИ? ПОЛИТИЗИРАНА СИСТЕМА, В КОЯТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ ТИП ИКОНОМИКА СЕ СЪЧЕТАВА С БЮРОКРАТИЧНО-ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА НА ЕЛИТАРНО ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯТА. ТАКОВА НЕЩО ВЕЧЕ ПРЕЖИВЯХМЕ, КОГАТО БЯХМЕ ВЪВ ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР И СИВ. СЕГА ГО ПРЕЖИВЯВАМЕ ВТОРИ ПЪТ. И ВМЕСТО ДА ОСТАВЯТ НЕЩАТА ДА СЕ РЕШАВАТ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ, БЮРОКРАТИТЕ ВИНАГИ НАСИЛВАТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ. И ЗАТОВА ОМРАЗАТА НЕ СЕ ИЗСИПВА НАВРЕМЕ, КАТО ЕСТЕСТВЕН ПРОЦЕС И НЕ СЕ ТУШИРА ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ, АМИ СЕ НАТРУПВА И ОТ ЛИЧНА, ПРЕРАСТВА В МЕЖДУНАЦИОНАЛНА. БЮРОКРАТИТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ. СЪБИТИЯТА В УКРАЙНА ПОКАЗВАТ, ЧЕ ТЕ СА ГОЛА ВОДА И ПО ГЪРБА КАЛ И ОСНОВНАТА ИМ ЗАДАЧА Е ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ И ДА СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ. ЗА ВЪРШЕНЕ НА РАБОТА - ДУМА ДА НЕ СТАВА. НАЙ-МНОГО ДА УВЕЛИЧАТ НАПРЕЖЕНИЕТО, ВМЕСТО ДА ГО ТУШИРАТ. НАЛИ СИ СПОМНЯТЕ ПРИКАЗКАТА ЗА СЛОНА, КОЙТО СЕ НАМИРА В СТЪКЛАРСКИ МАГАЗИН. ТОВА СА НАШИТЕ ЕВРОБЮРОКРАТИ. ХЕМ НЕ СА НА МЯСТОТО СИ, ХЕМ СА СТАНАЛИ ТОЛКОВА МУДНИ, ТЕЖКИ, ТРОМАВИ И НЕЕФЕКТИВНИ, ЧЕ СЕ НАЛАГА ДА ДАВАМ ТАКЪВ ПРИМЕР СЪС СЛОНА...ОСТАВЕТЕ ДРУГОТО, НО ВЕЧЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ГО ПРАВЯТ НАРОЧНО И СЪЗДАВАТ НАРОЧНО ПРОБЛЕМИ, ЗА ДА МОГАТ СЛЕД ТОВА ДА ИМАТ ОПРАВДАНИЕ ЗА ЗАЩИТА НА СОБСТВЕНАТА СИ ВАЖНОСТ, КОГАТО НИ ИСКАТ ПАРИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 1069 Коментари: 5 Гласове: 8
Последна промяна: 05.05.2014 10:13
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218208
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031