Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219448 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 21.05.2015 г.

Днес разговарях с един от моите служители. Каза ми за изследване, според което 20% от завършващите училище младежи с години след това не работят. Дори и не си правят труда да си намерят работа.

Има различни версии по този въпрос. Знам само, че този, който иска да работи, никой не може да му попречи да работи. Нямат работа само болните и мързеливите. Това е версия в която вярвам на 100%.



Но ние говорихме и за друга версия. Версията, че ако в едно общество реализацията след училище зависи от връзките, нагаждачеството, защо младите хора да полагат толкова много усилия, да се учат и образоват, след като посредствеността царува навсякъде!


Тове е версия, в която също вярвам на 100%. Днес гледах балансите на поне 10 големи институции. Познавам спецификата на тяхната работа. Работил съм в този бранш. Познавам много от хората на ръководни длъжности. Та има няколко институции, които мога да определя като "кретащи". Собствениците смениха ръководството и вече няколко години тези институции са "взели - дали", но въпреки това, собствениците не искат да признаят грешката си, че са назначили хора тип "овце" да ръководят парите им. Дори се чуха и такива тъпи обяснения, че тези ръководители не правили пари за собствениците си, но поне не ги крадяли. Това го чух със собствените си уши от един от собствениците на една от тези институции. Назначава пионки, смотани хора, които не стават за тази работа. онези го вкарват в загуби и работата не върви, но въпреки това, той не ги сменя и не търси други възможноси за повишаване на ефективността.


Да, разбира се, че става дума за липсата на пазар. Защото ако имаше пазар, нямаше сегашните собственици да бъдат собственици. Защото са политически определени за собстевеници и никой не знае, назначенията на тези ръководни длъжности дали не става по силата на някакво друго задължение или обвръзки.

Показателите са неумолими, но кой ли се интересува от тях. И така, частните ни институции са също толкова смотани, колкото е смотана и държавата ни като цяло. Затова никоя частна институция не може да получи по-висок кредитен рейтинг от рейтинга на държавата, в която упражнява дейността си. Защото няма как да имаме живи и съвременни частни институции, ако имаме умряла, корумпирана и скапана държавна организация, липса на свобода и поле за изява.

Та монетата си има две страни. От една страна си казвам, как бих постъпил аз, ако бях на мястото на тези младежи. Щях всеки ден да прочитам поне по 100 страници, да пиша поне по 5 страници материал, бих си харесал едно направление, в което да се развивам и бих полагал усилия, дори и да не ми плащат. А ако наистина условията, в които живея не ми позволяват да получа материално удовлетворение от усилията си в момента, в който наистина се почувствам професионалист в това, което правя, тогава щях да си взема шапката и да напусна тази държава. Щях да си намеря друга държава, която да ме оцени. Но никога не бих бездействал.

За това бездействие на младежите бих упрекнал родителите. Защото в повечето случаи на нас, по-възрастните, ни домилява за децата и заради тази наша слабост се налага дълго време те да живеят при нас, във време, когато трябва да направят собствени семейства, да закупят собствени жилища и собствени коли и да живеят собствения си живот. Но така е по нашите географски ширини. Това го гледам и в Гърция и в Македония и в някаква степен в Румъния и Сърбия.

Каквато и липса на свобода и перспектива да има по нашите земи, не е оправдано да си проличава в такава степен липсата на хъс. Някак си голяма част от нашите младежи са се пуснали по течението и без да са чели Ошо, не че нещо кой знае който е казал и написал, но нали знаете, че никой не е станал шампион, ако разчита на течението да му донесе резултат. Шампион се става с пот на чело и с усилия, които обществото трябва да оцени.

Жалкото е, че и шампиони не искат да стават. Стоят и цъкат във Фейса и гледат с часове клипчета в Тубата. И остават хилави, каквито всъщност са били като деца. Или дебели или дебили. Силата нещо бяга от България.

Следва текст.

Категория: Политика
Прочетен: 630 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 21.05.2015 19:30
През последните години много неща се изписаха за ускоряването на процесите по заболяване на клетката. Алопатичната медицина премълчава значителна част от фактите и работи на принципа на конвейра - поява на болест, поява на необходимост от хирургическа интервенция, самата интервенция, разкешване на "услугата".


Всички знаем, че докторите имат сметка да сме болни. Защото от това правят пари. Колкото по-болни сме, толкова повече пари ще направят. Ако "играе ножа", още по-добре за тях. Тогава влизат в употреба машини за милиони левове, които трябва да бъдат избити по някакъв начин. Как? Чрез увеличаване на здравните вноски, източване на бюджета или направо директно бъркане в нашите джобове, като механизъм на допълнително заплащане на здравните услуги.

През последните няколко години си задавам един и същ въпрос: КОЛКО МИЛИАРДИ БИХА СЕ СПЕСТИЛИ, АКО СЕ ХРАНЕХМЕ СЪОБРАЗНО ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ И В ЗАВИСИМОСТ ОТ НАШИЯТ ТИП ТЯЛО И АКО ОТСТРАНЯВАХМЕ ЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ ОТ БОЛЕЖКИТЕ СИ, ПРОВЕЖДАЙКИ ПРЕВАНТИВНА ПРИРОДНА МЕДИЦИНА.


Простичко казано: нашите организми в значителна част, са окислени. Всички жизнени сокове в организма са окислени. Урината ни е кисела. Кръвта ни е кисела. А както знаете, живите клетки умират в кисела среда.


Какво трябва да правим?
  1. На първо място, да се снабдим с устройство за измерване на киселинността на урината. Това могат да бъдат добре познатите лентички, които се продават в аптеките или устройствата, които напоследък се появиха на пазара. Това ще ни даде възможност всеки ден да измерваме киселинността на урината си и да вземаме мерки, ако тя стане прекалено кисела;
  2. Водих спор с професор, доктор по медицина. Изключително интелигентен лекар, който за разлика от онези доктори, които имат капаци като на коне, успявам да водя смислени разговори, целта на които е да стигнем до единно становище както за причините за заболяванията, така и по отношение на мерките, които трябва да се вземат. Неговото име е проф. Димитров. Та спорът беше затова, дали и в каква степен има връзка между наличието на повече киселинност от обикновеното в урината и в същото време и в кръвта. Аз като лаик в тази област, твърдях, че има пряка връзка. Според мен не може един човек да има киселинна урина и в кръвта всичко да е в ред. Наистина отклоненията в показателите, както ми обясни професорът, са много големи, когато става дума за измерване на киселинността на урината. Например, ph-то на урината може да бъде и 5,8, а може да бъде и 8. Докато в кръвта такива амплитуди са невъзможни. Но простичко казано, ако имате киселинна урина - 5,8, няма как да имате отлични показатели на киселинност на кръвта. Както се казва в случая, двете неща имат "кръвна" връзка;
  3. Измерването на киселинността на кръвта обаче изисква повече време и повече разходи. Плюс това иска и "боцкане" и време за получаване на резултатите. Затова препоръчвам да поддържате нормална киселинност на урината и да си правите изследване за киселинността на кръвта по-рядко. Ще бъде наистина интересно, да видя случай, при който в продължително време се поддържа нормална киселинност на урината, а в кръвта нещата да не стоят така добре. Когато видя такова нещо, задължително ще го отряза в блога си;
  4. Добре е да рационализираме храненето си в зависимост от това в каква кръвна група сме;
  5. Книгите и тестовете, които попълваме не винаги дават точна представа, дали нашата кръв реагира на точно определени храни. Може да се установи, че най-любимите ни храни създават аглутинация на кръвта и ни убиват бавно и мъчително, макар и сладко. Затова препоръчително е да се направят кръвни тестове за поносимост на храните;
  6. Добре е да рационализираме храненето в зависимост от ведическите принципи. На пазара има книги, които да ви отворят този "прозорец" към познанието. Когато разберете какъв тип тяло сте, ще знаете кое е полезно и кое не за вас. Очаква ви цял живот, отдаден на науката. Понякога може да има противоречие между онова, което ви е показало изследването на кръвта и онова, което ви се препоръчва във ведическите книги. Но когато напреднете с "материала", вие ще знаете как да постъпите и няма да имате нужда от водач;
  7. Пътят е доста дълъг и затова ще са необходими помощни средства. Те са няколко:
  8. Опитвайте се да балансирате храненията, като набавяте калориите от трите макро елемента - белтъци, въглехидрати и мазнини. Така, ако решите да се храните с хляб и боб чорба, това няма да е най-доброто решение, защото ще вкарате прекалено много въглехидрати и ще натрупате доста "ама". Така 1/3 от калориите трябва да идват от белтъчините, 1/3 от мазнините и 1/3 от въглехидратите. Ако се спортист, ще трябва да увеличите калориите от белтъчините и то от качествените. Ако сте от кръвна група А и месото не ви се отразява добре, можете да набавяте белтъците от риба, еко пилешко или леща, шарен боб и разни там зелентии.
  9. Трябва да внимаваме и със смесването на храните. Плодовете и млякото се ядат отделно. Трябва да се внимава със смесването на сложните въглехидрати и месото. Например, всички знаем, че когато си поръчваме пилешко с ориз, изяждаме два или три пъти повече калории чрез ориза, отколкото добиваме от пилешкото. Още повече, че комбинацията също е спорна, но тя ще бъде по-приемлива, ако изядем например 200 грама пилешко месо, със не повече от 200 грама ориз. Целта е да има баланс в организма и да не го караме датрупа тлъстини от по-голямото количество приет ориз, спрямо пилешкото;
  10. Да не забравяме количеството. В повечето случаи, дори и да се храните със супер храни, дори и да ги комбинирате правилно, дори и да имате блестящо съотношение - въглехидрати, белтъчини и мазнини, дори и да сте си набавили всички незаменими аминокиселини и витамини и други минерали, ако плюскате като прасета, нищо няма да ви спаси. Знам го от собствен опит. Затова препоръката е преди хранене да приемем достатъчно сурова храна, която отговаря на кръвната ни глупа и на ведическата ни група, чрез която да внесем достатъчно ензими и витамини и минерали в организма. Тъй като тези "зелентии" изискват алкална среда за смилане в стомаха, редно е първо да се нахарим с тях и след това, ако няма друга възможност, да приемаме месо, риба или някаква белтъчна храна. Трябва да дадем възможност на стомаха да "преустрои" стомашния си сок от алкален към киселинен, за да може да смели белтъците. Тези, които имат алкален стомах - преди всичко хората от кръвна група А, е добре да приемат месото с някаква природна киселина, която да помогне на смилането на белтъците. Всички знаем, че оцетът не се препоръчва нито от ведите, нито отговаря на кръвна група А. Затова сокът от лимон или лайм върши чудесна работа.
  11. Ако сгрешим - решението е - сода бикарбонат. Моите експерименти с мен самият и с близките ми показват, че два дни третиране със сода и урината от киселинна става алкална. По една чаена лъжичка сода, по два пъти на ден. Ако се комбинира с малко лимон или лайм и се приеме така, направо действа като чудо;
  12. Да не забравяме за водородния прекис. Сами трябва да експериментирате. Например 3 процентния разтвор е идеален за мен - за хигиенизиране на крайниците, за косата и там, където има ранички. За жена ми правим по-силен процентен разтвор. При орално приемане. Всички говорят за до 10-15 капки на ден. Аз съм приемал и повече, но всеки сам трябва да установи кое е правилното за него. Обяснението е, че в кислородна среда, раковите клетки не растат. Интересно е. Може да се визуализира как пада мъртвата кожа от ходилата;
  13. За хигиената, перокисът може да се използва и за измиване на зъбите. Такава пяна излиза от устата. Може да се смеси със сода за хляб и лимон. Не ви трябват никакви пасти за зъби, пълни с боклуци. Не ви трябва и да си сменяте често четката за зъби. Просто вечерта я оставете в чаша с перокис - жилателно е с по-висок процент и гаранция ви давам, че един микроб няма да има на нея. Микробите не живеят в такава среда. Пробвал съм да ползвам перокиса за почистване - не става работата. Той работи само, когато има живи и мъртви клетки. Експериментът, който съм правил е, че си мих краката с това нещо и очаквах ръцете ми да пострадат, защото от краката ми паднаха мъртвите клетки. Но от ръцете - нищо. Защото няма мъртви клетки. Но за всеки случай препоръчвам да се ползват медицински ръкавици при процедурите, защото при прекаляване, може да побелеят част от ръцете.


Категория: Политика
Прочетен: 1025 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219448
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2015  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031