Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216217 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 23.05.2015 г.
Не е шега.

Сега е модерно разни там другари да отричат, че са се виждали с Василев, дори и че го познават. Каква ли не паплач се изреди при него, докато беше на "власт" и раздаваше пари налява и надясно. Сега стана неудобен. А като станеш неудобен, много хора не биха желали да се свързват техните имена с това на Василев.


За това и аз, както се казва, "в рядкото - често", реших да напиша няколко реда по тази тема.


Виждал съм го в канцелария на мой познат, извън България. След това се опитах да се видя с него, във връзка с бизнес, но онзи ме отсвири. Исках да му предложа система за рационализиране на разходите, но ударих на камък. Та как да се вредя до него, ако пред вратата му са чакали такива като Доган, Костов, Данчо Ментата, Искров, Мавродиев и кой ли още не. Къде съм аз, къде са те!!! Както се казва в едно хумористично шоу /Христо Гърбов/.


След време си казвам, брей, добре, че не ме е приел на среща. Щеше да ми цъфне името в оня списък с посетителите. И щеше да ми отиде по дяволите хубавата репутация. Не че сега тя е кой знае каква, ама дручко си е, както се казва в такъв случай.


Такива като мен не са страшни. Опита ли са, не са успели. Опасни са другите, които са от едно и също котило с Василев, а сега са против него. Опасни са такива като висш държавен служител и министър на вътрешните работи, които не знаят за какво са се срещали над 34 пъти заедно с Пеевски. Толкова важен е наистина този човек, че да се срещат с него. Опасни са онези, които са направили срещата в президентството, но обществото не видя стенограма от тази среща. Опасни са кукловодите. А кукловоди има там и тогава, където и когато избирателите са последната дупка на кавала. Когато избирателите ги питат на ужким само веднъж на 4 години, за да узаконят кражбите си през следващите 4 години.


Та такива работи със срещите....
Категория: Политика
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.05.2015 19:55
И безнаказаност за тях няма. Но все пак всяко нещо си има граници.

http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/05/23/112264/%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8/

Простите хора от друго не разбират, освен от бой. Колкото и да съм против насилието, не виждам по какъв начин тези хора ще бъдат накарани, ако не да бъдат полезни за обществото, то поне да не насилват останалата част от населението, което има НАХАЛСТВОТО ДА СЕ ВЪЗМУЩАВА НА ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ ЦИГАНИТЕ ГО КРАДАТ И ОБИРАТ ПОСРЕД ДЕН.  ЯВНО СКОРО НЕ СА ЯЛИ БОЙ ОТ ОРГАНИЗИРАНА СТРУКТУРА. НЕ СА ЯЛИ БОЙ, ЗАЩОТО ПОЛИЦИЯТА ОТДАВНА НЕ Е ОРГАНИЗИРАНА СТРУКТУРА. АРМИЯТА СЪЩО ОТДАВНА НЕ Е ОРГАНИЗИРАНА СТРУКТУРА. ДЪРЖАВАТА СЪЩО НЕ Е.

ОСТАВА НИЕ, ОБИКНОВЕНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА ПОКАЖЕМ НА ТОЗИ ИЗОСТАНАЛ АЗИАТСКИ ЕТНОС, ЧЕ ТАЗИ СТРАНА Е НА ТЕЗИ, КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, А НЕ НА ОНЕЗИ, КОИТО ГИ ЯДАТ.
АКО ИСКАТ ДА ГИ ТРЕТИРАМЕ РАВНОПРАВНО, НЕКА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ, ТОКА, ВОДАТА, ОБЩИНСКИТЕ ДАНЪЦИ И НЕКА СИ ПОЧИСТЯТ БОРДЕИТЕ.


http://pik.bg/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-8-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B5-%D0%B2-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD-news337408.html

Категория: Политика
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 23.05.2015 21:47
Показателен пример. Кой го предложи? Кой го назначи? На кого служи през това време?
Каква работа свърши?
Каква е оценката за неговата работа?
С какво храните в България станаха по-безопасни за нас?


Всичко в БГ е политическо. И назначенията и уволненията. Ами ако Моллов беше човек на Бойко, дали така бързо щяха да го уволнят? Да, ама той е човек на Доган. Назначи го Орешарски. Няма как управляващите да не се "вслушат" в гласа на бизнеса. Когато им е изгодно се вслушват. Когато не им е изгодно - не се вслушват.

Няма критерии и това си е. Затова казвам, ДОКАТО СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ НЕ ГИ ИЗБИРАМЕ НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ДОТОГАВА ЩЕ Е ТАКА. МАХНАХА ЕДИН ТЕРОРИСТ НА БИЗНЕСА, ЩЕ СЛОЖАТ ДРУГ ТЕРОРИСТ, КОЙТО ДА СЪБИРА "ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ". АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ, ЛЪЖЕ СЕ. ПРОМЕНЯТ СЕ САМО ИГРАЧИТЕ, КОИТО СЛУЖАТ НА РАЗЛИЧНИ ГОСПОДАРИ. МНЕНИЕТО НА ХОРАТА СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ТОГАВА, КОГЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОНЯТ "ЧУЖДИТЕ" И ДА СЕ НАЗНАЧАТ "НАШИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 288 Коментари: 0 Гласове: 0
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4781709


Папата е подарил на нашия премиер плакет, на който пишело "Целият свят за свобода".




Как ли папата е познал, че точно това нещо ни липсва?



Въпросът е дали Борисов има мозък да разбере посланието.


И един по-страничен въпрос: Как нашият премиер е разговарял на "четири очи" с папата и на какъв език го е сторил това? Може би на италиански, испански, английски или на латински. Защото не знам папата да знае друг език. Нали разбирате закачката?
Категория: Политика
Прочетен: 677 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 23.05.2015 21:30
...която да се направи от самите тези, които трябва да бъдат реформирани. Никой не реже клона на който седи.

Хиляди приказки и караници, които ни показват по телевизията. За тъпият народ се представя една единствена версия: Един политик казва на друг политик - "Ти не си за съдебната реформа", а другият отговаря, "Не, ти не си за съдебната реформа".


Не ви ли прилича на онази реклама по бордовете, на която някоя известна личност ни пита, като първоначално си казва  своето мнение и се опитва да ни качи на собственото си махало, заради което е получил пари: "Аз съм за развитието на зимните спортове в България. А ти?"


НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА РЕФОРМА БЕЗ НАС, ИЗБИРАТЕРИТЕ. КАКВОТО И ДА НАПРАВЯТ БЕЗ НАШЕ УЧАСТИЕ, ЩЕ БЪДЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТТА ОТ ЕДНИ ПОЛИТИЦИ И ГРУПИРОВКИ КЪМ ДРУГИ. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ДЕЛИ ВЛАСТТА СИ С ИЗБИРАТЕЛИТЕ.


РЕФОРМА Е, ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА СИ ИЗВОЮВАМЕ ПРАВА САМИ ДА ИЗБИРАМЕ СЪДИИТЕ СИ В КВАРТАЛА, В КОЙТО ЖИВЕЕМ И ДА ГИ СВАЛЯМЕ ОТ ВЛАСТ, КОГАТО НЕ НИ ХАРЕСВА КАК РАБОТЯТ. РЕФОРМА Е ТОГАВА, КОГАТО СИ ИЗВОЮВАМЕ ПРАВА ДА ИЗБИРАМЕ И СВАЛЯМЕ ЧРЕЗ ЯВНО И ПРЯКО ГЛАСУВАМЕ ЗА ВЪРХОВНИ СЪДИИ. ТОВА ЩЕ БЪДЕ ИНСТИТУЦИЯТА, КОЯТО ЩЕ СЕ ПРОИЗНАСЯ ПО СПОРНИ ОТСЪЖДАНИЯ НА МЕСТНИТЕ СЪДИИ.


НА ТОВА МУ ВИКАМ РЕФОРМА. ЯСНО ЩЕ СЕ ЗНАЕ, НА КОГО СЛУЖАТ СЪДИИТЕ - НА ТЕЗИ, КОИТО ГИ ИЗБИРАТ И СВАЛЯТ - ТОЕСТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ.  ТОВА Е РЕФОРМА. ДРУГОТО СА ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ С ЦЕЛ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА "СЪДЕБНИЯ" ПАЗАР, КЪДЕТО НАИСТИНА СЕ ВЪРТЯТ МИЛИАРДИ И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА И ЗАКОНА. А ОБЩЕСТВО БЕЗ УТВЪРДЕНА СИСТЕМА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТ Е ЗАГУБЕНО ОБЩЕСТВО.
Категория: Политика
Прочетен: 367 Коментари: 0 Гласове: 1
Най-важното нещо при строителството на една къща е да се направят здрави и сигурни основи. Колкото повече етажи искаме да построим, толкова по-здрави и сигурни основи трябва да направим.


Значи първо трябва да направим предварително планиране, каква "къща" искаме да направим в живота. Но ако за къщата като такава няма толкова много въпросителни, защото дали ще направите 1, 2 или 3 етажа, зависи от плановете ни за бъдеще. Но като гледам България, със сигурност нашите предци не са си направили добре сметката. Издигнали са едни големи и грозни къщи, с надеждата да има и "за децата", но животът отреди друго.

Та да се върнем на възпитанието и образованието. НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО В ОБЩЕСТВОТО Е ПРАВИЛНОТО ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ. ТОВА Е ТЕМЕЛЪТ НА КЪЩАТА. ЗА РАЗЛИКА ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА КЪЩИ ОБАЧЕ, ПРИ КОИТО ЗНАЕМ КОЛКО ЗДРАВ ТЕМЕЛ ДА НАПРАВИМ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПЛАНИРАНИТЕ ЕТАЖИ, ВЪВ ВЪЗПИТАНИЕТО И ОБРАЗОВАНИЕТО НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ПОСТАВЯМЕ ПОД ВЪПРОС КОЛКО ДА ИНВЕСТИРАМЕ В ТЕМЕЛИТЕ. ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ТОЛКОВА ЗДРАВИ ТЕМЕЛИ, ЧЕ ДА ИЗДЪРЖАТ "СТОТИЦИ ЕТАЖИ ОТГОРЕ". КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА ЗАВИСИ ОТ ТЕХНОЛОГИЧЕСКАТА СТРАНА НА ВЪПРОСА. КОЙТО ИМА ПО-РАЗВИТА ТЕХНОЛОГИЯ, ТОЙ ЩЕ ИМА ПРЕДИМСТВО ПРЕД ДРУГИТЕ.

Каква е сега ситуацията в сферата на възпитанието и образованието? Зле са работите.
  1. Първо, децата ни намаляват, като в същото време се увеличават децата без бъдеще - това са децата от малцинствените групи, които нямат традиции и амбиции да направят нещо повече в живота си, от това да вдигнат сватба на 14 годишната си дъщеря, да вземат някой лев за нея, като я продадат на първия, който плати добре. Тези хора нито искат, а явно е че и не могат да полагат усилия да се образоват. А в бъдеще необразованите няма да имат кой знае какъв шанс;
  2. Какво очакваме от семействата? Твърде малко. Половината семейства са разведени. С малки изключения, семействата ни трябва да бъдат възпитани и образовани, а ние очакваме семействата да образоват и възпитават.
  3. Къде е държавата? Никъде. Няма достатъчно детски градини, не са обхванати голяма част от децата във възпитателни и образователни програми още след прохождането им, защото след това става късно. Намираме пари за какви ли не глупости, но за възпитанието и образованието на децата си, не намираме достатъчно. Още повече, че възпитаването и образованието върху основата на зачитане на свободата и правата, не стои на дневен ред нито в българското семейство, нито в българското училище или университет;
  4. Образованието, за което даваме милиарди, пада като качество в последните десетилетия. Постоянно се налага да даваме допълнително пари за образование и се получава същото, като в здравеопазването. Независимо от това какви пари даваме на държавата, за да ни предостави качествени услуги, се получава тъкмо обратното - лошо качество, което трябва да изправяме с допълнително финансиране от наша страна. Просто държавата няма нужда от качествени поколения, а от такива, които лесно могат да бъдат манипулирани и управлявани;
  5. Тъй като не можем да се организираме като народ и да накараме държавата да работи за нас, не ни остава друго, освен да си намерим по-качествена държава, където да работим и да плащаме данъци. Предпочели сме да се РАЗЛОЖИМ, под диктата на държавата, отколкото да я ПРОМЕНИМ и ПОСТАВИМ в наша услуга. А няма как да стане по друг начин, освен да променим темелите, самото начало... Но и тук сме зависими от държавата, като организация на обществото и се получава омагьосан кръг. Ние разчитаме на държавата да направи онова, за което говоря по-горе, а тя няма интерес от това да създава качествен народ, защото няма да може да го управлява. Получава се нещо като спора за кокошката и яйцето.
  6. Остава ни едно едничко нещо: ДА ИЗИСКВАМЕ, ДА ИЗИСКВАМЕ, ДА ИЗИСКВАМЕ. ОТ СЕБЕ СИ И ОТ ДЪРЖАВАТА. ИМА НАИСТИНА НЯКОИ ТЕКСТОВЕ ОТ БИБЛИЯТА, КОИТО ДОРИ И ТЕЗИ, КОИТО НЕ ВЯРВАТ ПРИЗНАВАТ ЗА ВЕЛИКИ. "ИСКАЙ И ЩЕ ТИ БЪДЕ ДАДЕНО". НИЕ НЕ ИСКАМЕ ОТ ДЪРЖАВАТА СИ. ПОНЕ НЕ ТОЛКОВА, КОЛКОТО ТРЯБВА И НЕ ТОЛКОВА НАСТОЯТЕЛНО, КОЛКОТО ТРЯБВА.
Категория: Политика
Прочетен: 185 Коментари: 0 Гласове: 0
Надявам се разбирате закачката, която се крие в заглавието.


Не е въпросът дали медиите, съдът, прокуратурата, полицията, тайните служби, разните там държавни агенции, кметовете, общинските съветници, парламентът и всички, на които им плащаме заплатите чрез своите данъци, дали всички те са зависими. ВАЖНОТО Е ОТ КОГО СА ЗАВИСИМИ.


Сега в българската политическа ситуация, всички тези институции са в някаква степен зависими от самите себе си. Като свински черва са и всеки прави на всеки компромиси и нещата не вървят.


ВЪПРОСЪТ Е КАК ДА НАПРАВИМ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ ДА СА НАИСТИНА ЗАВИСИМИ, НО ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ И ДА СА ИСТИНСКИ НЕЗАВИСИМИ ОТ ВСЯКАКВА ДРУГА НАМЕСА. ЕТО НА ТОВА МУ ВИКАМ ДЕМОКРАЦИЯ.

КАК ДА ГО ПОСТИГНЕМ? ЛЕСНО Е. ТРЯБВА ПРОСТО ДА НЕ УЧАСТВАМЕ В ЦИРКА, КОЙТО НИ УСТРОЙВАТ ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕЗИ, ЗА КОИТО ТЕ РАБОТЯТ. НЕ БИВА ДА СИ ПРОДАВАМЕ ГЛАСОВЕТЕ И ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ НИ ОБЕЩАВАТ И НЕ РАБОТЯТ ВСЕКИ ДЕН ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА НАШИТЕ СВОБОДИ И ПРАВА И НЕ НИ ОБЕЩАВАТ СВОБОДНА ПАЗАРНА СРЕДА И СВОБОДНА, ИСТИНСКА КОНКУРЕНЦИЯ НА ПАЗАРА НА СТОКИ, УСЛУГИ И ТРУД, ЗА ДА РАЗБЕРЕМ НАИСТИНА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС КОЛКО СТРУВА. ДА НЯМА ПРЕДИМСТВА, ПРИВИЛЕГИИ И ВСЯКАКВИ НАМЕСИ В ТОВА ИКОНОМИЧЕСКО И СОЦИАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 258 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.05.2015 12:11
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216217
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2015  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031