Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194813 Постинги: 6869 Коментари: 4294
Постинги в блога от 03.05.2018 г.
 https://www.bgonair.bg/reportazhi/2018-05-03/zapochva-izgrazhdaneto-na-bronzovata-kashta-v-sofiya

Ей тези политици ще ме побъркат с глупавите си решения. ЗАЩО ЗА БОГА НЕ ПИТАТЕ СОФИЯНЦИ, ДАЛИ ИСКАТ ДА СЕ ИЗГРАЖДА НОВ СТРОЕЖ НА МЯСТОТО НА МАВЗОЛЕЯ? МОЖЕЛО ДА СЕ МЕСТИ И ЩЯЛА ДА СЕ ПРЕМЕСТИ СЛЕД ЕДНА ГОДИНА.


АБЕ ХОРА, НАПРАВЕТЕ НЕЩО ПОЛЕЗНО, ОТ КОЕТО ДА ИМА ФАЙДА ОБЩЕСТВОТО. СТИГА СТЕ НИ ПРОБУТВАЛИ БУТАФОРИИ. И КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА ТАЗИ ГЛУПОСТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ? ЕДНА ГЛУПОСТ - ПАМЕТНИКЪТ 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ МАХНАХМЕ, СЕГА ПОСТАВЯМЕ ДРУГА ГЛУПОСТ. АМА ПИТАЙТЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ШИБАНИЯ НАРОД, ДАЛИ ИСКА ТОВА.


ПЛАНИРАХТЕ БЛИЗО 200 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ПРЕУСТРОЙСТВО НА ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, КОЕТО СИ Е ПРИДАВАНЕ НА ПО-ГОЛЯМА ЛУСТРО. НЯМА ЛОШО, НО НА ФОНА НА ЦЯЛАТА ТАЗИ РАЗБРИЦАНА ПЪТНА МРЕЖА, НЕДОСТИГАШИ МЕСТА В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ В СОФИЯ, ДОСТИГАЩИ 8000 БРОЙКИ, МРЪСНИЯТ ВЪЗДУХ В СТОЛИЦАТА И ПРОДЪНЕНИТЕ ВОДОПРОВОДНИ И КАНАЛИЗАЦИОННИ МРЕЖИ, КЪДЕТО СЕ СЪСИПВА ПОЛОВИНАТА ОТ ВОДАТА, КОЯТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ДА СТИГНЕ ДО СОФИЯ И Т.Н. И Т.Н., ВИЕ ПЛАНИРАТЕ ДА ХВЪРЛИТЕ 200 МИЛИОНА ПО ЛУСТРОСВАНЕТО НА ЦЕНТЪРА. ИЗЛЕЗТЕ ОТ ЦЕНТРАЛНИТЕ БУЛЕВАРДИ И ВИЖТЕ ПЪТНАТА НАСТИЛКА И ТРОТОАРИТЕ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ СА. ВИЖТЕ ЛОВНИЯ ПАРК В СОФИЯ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ Е. ИМА ЦЕЛИ КВАРТАЛИ БЕЗ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ. ВИЕ ПРЕДЛАГАТЕ НА ОБЩЕСТВО, КОЕТО СЕ ТОПЛИ НА КЮМЮР, ДА ИМА ЛУСТРОСАН ЦЕНТЪР ЗА 200 МИЛИОНА!!! МАЛОУМНИЦИ. ХОРА БЕЗ ПРИОРИТЕТИ, БЕЗ ОЦЕНКА НА ВАЖНОТО И СЪЩЕСТВЕНОТО В ЖИВОТА. И ТУК ПОВЕЧЕ СРАВНЯВАМ РАЗХОДИ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА, ДАЛИ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ В ЦЕНТЪРА ИЛИ ДА СЕ ПОДОБРИ ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА КВАРТАЛИТЕ. А АКО СРАВНЯВАМ С ЦЯЛОСТНИЯ ЕФЕКТ ВЪРХУ ОБЩЕСТВОТО КАКВО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ. ТОВА СА ПОВЕЧЕ ПАРИ, ОТКОЛКОТО СЕ ДАВАТ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО, ОТ КОЕТО УМИРАТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДУШИ. НО НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА.
Категория: Политика
Прочетен: 747 Коментари: 2 Гласове: 1
 На практика министрите се подчиняват на волята на министъра на министрите. Каква е тогава разликата между царя, абсолютния самодържец и министъра на министрите? Царят е наследствен, а министърът на министрите, не е. Но практиката показва, че механизмите на упражняване на властта, чрез централизацията на властта, са едни и същи.

Така или иначе, имаме си самодържец. Откъдето и да го погледнете, той е самодържец.

Това лесно може да се промени, ако изборът на министрите се извършва от нас, избирателите. Същото се отнася и за освобождаване от длъжност. А министърът на министрите само да осъществява организационни задачи по свикване на съвета, управлението на администрацията по осигуряване на административна подкрепа на дейността на министрите и да консолидира общия отчет от работата на правителството.


Когато имаме повече центрове на власт и носенето на пряка отговорност в съответния ресор на съответния министър, тогава е ефективността от неговата работа ще бъде по-голяма. Той ще се съобразява с волята на Суверена, а не с волята на министъра на министрите. Така субективното начало ще бъде минимизирано, за сметка на обективното, което представлява съвокупност на всички еднолични решения "за" или "против". Така грешките ще бъдат по-малко. Лесно е една личност да се поддаде на влияния, внушения, та дори и на психически неразумни действия, което е абсурд да се случи, когато става дума за Суверена. 
Категория: Политика
Прочетен: 119 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.05.2018 22:47
 Ние наистина сме НЕБЛАГОДАРЕН народ. Ние наистина сме и ГУЗЕН народ. Много неблагодарен и много гузен.


Тука "браво" не можеш да чуеш от никого, та дори и да му дадеш нещо, без да искаш нищо в замяна.

Няма да давам пример за циганския етнос, който почти нищо не дава като вноски в здравната каса, в пенсионните фондове и в държавния и общински бюджети, а има само претенции да получава. Неблагодарна работа ви казвам. Кога сте чували циганин да направи следното изявление: "Ние циганите, повече получаваме от обществото, отколкото даваме и сме благодарни на тези, които ни издържат". Няма никога да го чуете.


Но какво става с нас българите? Ако циганите са неблагодарни, защо  и ние сме неблагодарни. Уж сме народ на откриватели, уж сме имали история, ханове, князе и царе... Не сме някакви боклу бе мама му стара, А СЕ ДЪРЖИМ КАТО БОКЛУЦИ. ДЪРЖИМ СЕ КАТО НЕБЛАГОДАРНО ОБЩЕСТВО.


Ето ви няколко примера:
  1. Колко пъти ставаме сутрин и искрено благодарим на СЪЗДАТЕЛЯ, на ВСЕВИШНИЯ, на ПРИРОДАТА, а ако щете и на КЪСМЕТА си? Ставаме нацупени и си лягаме нацупени и се държим така, СЯКАШ НЯКОЙ НИ Е ДЛЪЖЕН.
  2. Колко пъти искрено казваме "Благодаря" за жестовете, които някой прави било на нас, самите, било на обществото? Държим се така, СЯКАШ НЯКОЙ НИ Е ДЛЪЖЕН. И в същото време сме много ГУЗНИ.
  3. Колко пъти ми се случва, да давам нещо на някого с любов и желание да дам нещо и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЯДКО ПОЛУЧАВАМ ИСКРЕНА БЛАГОДАРНОСТ, ЧЕ СЪМ ДАЛ НА НЯКОГО И НЯКОЙ Е ПОЛУЧИЛ НЕЩО ОТ МЕН, БЕЗ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА МИ ВЪРНЕ ЖЕСТА. БЕ ДОРИ И ОТ ЛИЦЕМЕРИЕ НЕ КАЗВАМЕ "БЛАГОДАРЯ" БЕ ДА ЕБА НАРОДА МУ СМОТАН. ТОЛКОВА ТРУДНО НИ СЕ СЛУЧВА ДА ИЗПУСНЕМ ПО СЛУЧАЙНОСТ НЯКАКВА ДУМА НА БЛАГОДАРНОСТ ИЛИ ДА ПОХВАЛИМ НЯКОГО.
Преди време имах разговор с моя Учител. Попитах го: Учителю, защо, въпреки, че си оставям ръцете по хората в буквалния смисъл на думата /по онова време практикувах източна медицина,заради това, че аз самият пострадах и алопатичната медицина не ми помогна, та се наложи да търся друго решение/, но не виждам никаква благодарност от тях. Това не е един или двама души... Става дума за десетки хора. Тогава той ми каза една велика приказка, от която явно нищо не съм разбрал или просто отказвам да разбера, дори и след толкова много години: ОСТАВИ ХОРАТА ДА МРАТ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ПРОСТОТИЯ. АКО МОЖЕШ, ВЗЕМИ ИМ ПАРИТЕ И СИ СВЪРШИ ДОБРЕ РАБОТАТА. НЕ ЧАКАЙ БЛАГОДАРНОСТ. ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ТИ ДЪЛЖАТ ПАРИ ЗА РАБОТАТА, КОЯТО ИМ ВЪРШИШ. 


Дали такива времена дойдоха? А аз продължавам да се надявам като идиот. През последната седмица отделих 5 дни от живота си за подобрение на хигиената в и около кооперацията, където се намира офисът ми. Като гледам за съществуването на тази сграда от началото на 2009г. досега, никой не беше почиствал, включително с измиване, околното пространство. Купихме специална машина и просто отделих 5 дни от живота си. Кооперацията е голяма, нова и скапано направена. Това изискваше отделянето на повече време, за да се свърши работата. Колите са спрени навсякъде и също не могат да се прогнозират, кога ще се преместят и кога не. Както и да е, свършихме работата, аз и част от моето семейство. Можем да си го позволим и като време и като разходи на вода, електричество и дребни консумативи. Знаете ли за тези 5 дни, КОЛКО ХОРА ДОЙДОХА ПРИ НАС И ДА НИ ПОХВАЛЯТ, ЗА ТОВА, КОЕТО ВЪРШИМ? НИТО ЕДИН!!! НИТО ЕДИН!!! ВСИЧКИ МИСЛЯТ, ЧЕ НЯКОЙ ИМ Е ДЛЪЖЕН ДА ГО НАПРАВИ. Да не говоря за това, че никой не се включи в проекта. Всеки си има работа, само баламите да работят. От този народ няма да получиш "браво" или "благодаря", пък аз очаквам някой да се включи в обществени дела. Просто съм идиот и толкова и отказвам да се променя. Идиот.


Мой приятел организира почистването на една част от Дюлинския проход в Стара планина, Бургаско. Той, неговото семейство и негови приятели, които е успял да "навие" да се включат. Купува чували, ръкавици и се втурват на работа. Питайте го колко души са спрели да ги похвалят или да им помогнат в това дело. Отговорът си го знаете.

Друг мой приятел, като види някъде хвърлена найлонова торбичка, някакви чипсови опаковки, бутилка или някакъв друг боклук, хвърлен извън коша за боклук, навежда се, взема "нещото" и го изхвърля където трябва. Ходим с него на разходка и той събира боклуците покрай пътеката. Та, ако ходите на разходка в посока към Бялата вода, от Бояна нагоре, да знаете, че е толкова чисто, заради такива хора като моят приятел. Никога и никой, не е казвал "браво", когато го видят с торбите в ръце, да носи боклуци от планината и да ги изхвърля в първия контейнер, който види в кв. Бояна, София. Просто хората са си такива.

Жена ми направи "уборка" на парка в Сандански. Отдели 3 часа от живота си и събра всякакви пластмасови опаковки, бутилки и опаковки от чипсове и какво ли още не от поляните на парка. Когато свърши парка, взе една метла от едно заведение и премете натрупаните люспи от слънчогледови семки, оставени от напъпили тийнейджъри, които майките им и татковците им са им спестили часовете по трудова етика и по трудови навици. Виж да плюят наоколо, те са доказали че могат да го правят. Мислите ли, че някой подкрепи съпругата ми в това свое начинание и се втурна да събира боклуците на града? Не, разбира се. Всеки си има работа и то много важна, дори, когато става дума да дремят на пейката и да допиват поредната бира, която вече се е толкова стоплила от стискащата я ръка, че се е превърнала в буламач.

Сигурен съм, че и вие познавате такива хора. Сигурен съм. И затова искам да се преброим и да знаем приблизително колко сме. Ако можем да се организираме и да отидем някъде на празно място и да си напрами селище, в което да живеем...Това са хора, които отказват да бъдат като другите боклуци. Те мислят за общественото като за нещо, което е повече от личното. Това са много ценни хора. У тях може и да е разхвърляно и неподредено, но тях ги дразни мръсотията на улицата и разхвърляните боклуци навън, все едно сме Банградеш, а не Европа.


А ИНАЧЕ НА МНОЗИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,  УСТАТАТА ИМ  Е МНОГО ГОЛЯМА. ПЛЮЕМ ПРОТИВ ВЛАСТТА И НЕНАВИЖДАМЕ СЪСЕДА СИ. НО КАТО ГЛЕДАМ КАКЪВ СКАПАН НАРОД СМЕ, НАЙ-МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ НИ Е ВЛАСТТА. ТО НА ТАКЪВ НАРОД КАКВА ВЛАСТ ИСКАТЕ ДА ИМА. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И АЗ СЪМ ЧАСТ ОТ ТОЗИ СКАПАН НАРОД. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ. КАРМА. ПРИЕМАМ Я И СЕ ОПИТВАМ ДА Я ПРОМЕНЯ. КАТО НЯКАКЪВ ИДИОТ. ЗАЩО "КАТО". НАПРАВО ИДИОТ. НЕ ОТ ДОСТОЕВСКИ, РАЗБИРА СЕ. А ОТ ДОБРИ КОЛЕВ.

Категория: Политика
Прочетен: 135 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.05.2018 20:53
 https://dariknews.bg/novini/bylgariia/stroim-naj-evtinite-magistrali-v-evropa-2094748


Министърът има нахалството да твърди, че ниските цени на изгражданите магистрали в България не е за сметка на качеството им. Ако министърът вярва в такова твърдение или лъже откровено или просто не пътува често по нашите и европейските пътища и да види разликите. Например, магистрала "Марица" е последната построена магистрала в страната. Направиха я някак си набързо. Всичко беше "ОК", докато не минаха няколко месеца. Пътят на няколко места "слегна" и се наложи да се ремонтира. Преди няколко дни пак минах оттам и хлътванията по пътя след разклона за Хасково и Димитровград, в посока София, са видими и за неспециалист.


Тук първо министърът трябва да види какви са приоритетите на неговото министерство и дали тези приоритети включват ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ИЗГРАЖДАНЕТО НА МАГИСТРАЛИТЕ С ОКОЛО 20%, КАТО ПРИ ТОВА, МОЖЕ ДВОЙНО ДА СЕ УДЪЛЖИ ГАРАНЦИОННИЯТ СРОК ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ. Има вече фирми, които предлагат различни технологии за подобряване на износимоустойчивостта на горния пласт, до 10 години, без да се налага пътят да се ремонтира. Израелците например, вземат предвид необходимите технологически фактори, за да се получи по-издръжлив път и калкулират предварително какво би излязло като цена на строителството. Така че цената там не толкова важен фактор, тъй като ако се падне под прогнозната цена за качествено строителство, то ще бъде за сметка на качеството. Хората знаят, че с трици маймуни не се ловят и че трябва да се плаща за качествена стока. В областта на строителството на пътища обаче, тази разлика е в рамките на допустимото и приемливото за обществото, защото гарантира, че това, което се случи на магистрала "Марица" няма да се повтори пак. Ако министърът калкулира всички допълнителни разходи, свързани с поддръжката на пътищата, които разходи по някакъв неведом начин се платиха от нас, данъкоплатците, вместо от строителите, може би и цената на магистралите няма да са чак толкова ниски. Да не излезе на практика, че хем цената не е ниска, хем и качеството е лошо. А разликата знаете къде отива. 



Няма как, ако наредбите, които регулират тази дейност, определят гаранционен срок за текущи ремонти в рамките на 1 година. Когато поискаш от фирмите изпълнители поне 5 години гаранция, която засяга текущи ремонти, ще видиш каква цена ще ти дадат. Тогава не знам дали най-евтините магистрали ще бъдат българските. И най-скапаните, разбира се.
Категория: Политика
Прочетен: 139 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.05.2018 19:58
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194813
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Май, 2018  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031