Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216937 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 25.05.2019 г.
 Направете си експеримент. Започнете да питате хората във вашия квартал: ИСКАТЕ ЛИ ЗАКОННОСТ? Че кой не иска законност?

Президентът привиква гладния прокурор при себе си - искал законност. Борисов се възмущава от това, но и той иска законност. Министърът на министрите иска законност. Министърът на правосъдието иска законност. Министърът на кривосъдието и той иска законност. И обикновените и необикновените хора, всички искат законност.


Защо тогава мама му стара, тая законност нещо ни се изплъзва? Нали всички я искат?


Ха сега де, ами ако всеки си иска НЕГОВАТА законност или така, както той я разбира? Съдът има една представа за законност, Иванчева има друга. На кого да вярваме? На съдът естествено, нали е съд, ще кажат някои. Какво обаче ни кара да се съмняваме? Всички виждаме, че в тази страна всичко се урежда. Някакъв полицейски шеф предизвиква катастрофа, при която умира човек. Той е виновен и съдът го утвърждава. Присъда има и справедливостта възтържествува. Да, ама присъдата не вкарва човека в затвора за непредумишлено убийство, а го "наказва" с три години изпитателен срок. Така съдът разбира справедливостта. ЕТО ВИ НАЛИЦЕ ЕДНА ГОЛЯМА ЗАКОННОСТ. ТАКАВА ЗАКОННОСТ ЛИ ИСКАТЕ? Докато за кметицата на Младост съдът отрежда 20 години да ака в онази гадната тоалетна, само защото имало съмнение, че била искала пари за да урежда сделки. Човек не е умрял, разбира се, но 20-те години са си 20 години. Човешкият живот не струва толкова, че да се лежи за него. "Какво тук значи някаква си личност", би казал Вапцаров. Друго си е да поиска едни пари. Затова - 20 години и това е. Ако пък докажат, че е и взела - да и лепнат 40 години, не 100 години. Кой ще определи? Съдът. Няма таблица, по която да се определи кой колко е виновен. Просто се изсмукват от пръстите едни присъди и толкова. И след това ни казват - Вярвайте!

Сега, как да се осъществи тази законност на практика?

Сегашният модел е продънен и неефективен. Той кара на повърхността да излизат най-мерзките качества на човек. Връзкарство и уреждане, политиканстване и партизанщина. Това е българската действителност. Затова се учудвам на президента, ЧЕ ПОСТОЯННО МЪРМОРИ, ЧЕ НЯМАЛО СПРАВЕДЛИВОСТ И ИМАЛО КОРУПЦИЯ, АМА КАТО ГО ГЛЕДАМ, НИЩО ГРАДИВНО НЕ ПРЕДЛАГА, ЗА ДА СЕ ПОДОБРЯТ НЕЩАТА. ТРЯБВАЛО ДА ИМА НОВИ ХОРА. ДА, ТРЯБВА, НО КАКВИТО И ХОРА ДА ИМА, АКО ГИ ХВЪРЛИТЕ В ТОВА БЛАТО - НАРЕЧЕНО ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ, ТЕ ЩЕ СЕ УДАВЯТ ИЛИ ЩЕ СЕ ИЗЦАПАТ.

СИСТЕМАТА ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ. НОВ БАРДАК НИ ТРЯБВА. И НОВИ КУРВИ, ЕСТЕСТВЕНО. НО ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ БЕЗ НАС. НИЕ, БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ТРЯБВА ДА ПОСТРОИМ ТОЗИ НОВ БАРДАК И НИЕ ДА СИ ИЗБЕРЕМ КУРВИТЕ. СЕГА НИ КАРАТ ДА СПИМ С ГРОЗОТИИ, ЧЕ И НИ КАРАТ И ДА СИ ПЛАЩАМЕ. 
Категория: Политика
Прочетен: 144 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://www.24chasa.bg/novini/article/7470300
https://www.svobodnaevropa.bg/a/29961109.html


Проф. Герджиков, ректорът на СУ "Климент Охридски", бил "бесен" затова, че от протокола на президента, наредили политиците пред професорите, на вчерашния "карнавал", организиран по случай празника 24 май.

Ако отворите линка, ще видите, че отпред са се "изтъпанчили" познатите ни от политиката лица. Професорите са някъде назад. И заради това, проф. Герджиков е ОБИДЕН.

Г-н Герджиков,
Не се ли обиждате от това, че випускниците на СУ, където сега вие сте ректор, са в основата на онова мракобесно българско законодателство, заради което страната ни се намира във фазата на "меката диктарура" и заради което все още не сме се отърсили от мракобесието на социалистическото подсъзнание? Не се ли обиждате от това, че институцията, която ръководите, обявява втори прием, защото няма достатъчно кандидати и започнахте да приемате и "куцо и кьораво и сакато", само и само да се докопате до държавната субсидия и да си запазите позициите, доходите, работата и там каквото ви е останало?

Ако сте били толкова способни, щяхте да намерите чужди студенти, които да обучавате и да печелите слава и пари, осъществявайки мечтата си да създавате наука и учени хора!

Но не, вие чакате на държавния бюджет, за да си получите заплати. И само мрънкате. Колко студенти минаха последната сесия? От тях колко трябваше да изпратите направо у дома, защото за нищо не стават, но въпреки всичко ги пуснахте да вървят "нагоре" и "напред"?

Колко пъти сте се възпротивили на властта, в лицето на Министерството на образованието, спорта, транспорта и културната етика и простотия, ЗАРАДИ ТЪПИТЕ УЧЕБНИ ПРОГРАМИ, КОИТО ВИ НАЛАГАТ? Аха, не ви ги налагат ли? Вие си ги налагате сами? Сами си ги създавате? ОЩЕ ПО-ЛОШО, НЯМАТЕ НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ.


УНИВЕРСИТЕТ, В КОЙТО СА УЧИЛИ ТАКИВА КАТО ДАНАИЛ КИРИЛОВ И ЦЕЦКА ЦАЧЕВА И КОИТО СА ПОЛУЧИЛИ ОТ ВАС ДИПЛОМИ, НЕ МИ ГО ХВАЛИ. 

НА ТОЗИ ПРАЗНИК, 24-ТИ МАЙ, ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОКРИЕТЕ И ДА СТЕ ПО-НИСКИ ОТ ТРЕВАТА. ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАТЕ ОТ СЕБЕ СИ. ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАТЕ ОТ ТОВА, КОЕТО ПРАВИТЕ, ЗАЩОТО НЕ САМО ЧЕ НИЩО НЕ ПРАВИТЕ. ДЕ ДА БЕШЕ ТАКА. ВИЕ СЪЗДАВАТЕ ПРАВНИТЕ САТРАПИ НА ТАЗИ СТРАНА. БОКЛУЦИТЕ, КОИТО СЛЕД ТОВА СЪЗДАВАТ БОКЛУЧАВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, КОЕТО СЛЕД ТОВА ТОРМОЗИ ВСИЧКИ НАС - БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.

НИТО ВИЕ СТЕ ДОСТОЙНИ ДА СТЕ СВОБОДНИ, НИТО ВАШИТЕ СТУДЕНТИ - МИНАЛИ И НАСТОЯЩИ. ЗАТОВА НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ, ЧЕ ВЪРВИТЕ ЗАД ПОЛИТИЦИТЕ, ЗАЩОТО ВИЕ ВЪРВИТЕ СЛЕД ТЯХ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД.

АКО СТЕ ИМАЛИ ПОНЕ МАЛКО ОСТАНАЛ МОРАЛ В ДУШИТЕ ВИ, БИ ТРЯБВАЛО ДА ОТКАЖЕТЕ ДА ВЪРВИТЕ СЛЕД ТЯХ. НО ВИЕ НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ХРАНИТЕ СЕМЕЙСТВА ВСЕ ПАК, КАКТО КАЗВАТ ПРАГМАТИЦИТЕ. А СВОБОДАТА? СВОБОДАТА ЛИ? НА КОЙ МУ ПУКА ЗА СВОБОДАТА? НАЙ-МАЛКО НА ТАКИВА КАТО ВАС.



П.С.Вие казвате, че отпред трябвало да вървят поповете? Дотам ли стигнахте проф. Герджиков, че на празника на славянската писменост и просвета, да допуснете отпред да вървят поповете? Тези попове какво общо имат с Матей - Миткалото или Левски? Както и какво общо имате вие с такива умове като д-р Петър Берон и Тодор Икономов? Всичко се разкапва мама му стара и светлина отникъде не се вижда. И това ми било интелигенция!!!
Категория: Политика
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.05.2019 14:07
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216937
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2019  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031