Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219140 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 21.05.2021 г.
 Просто питам.


Ако е социализъм, не трябва ли да е истински социализъм, а не такъв - полувинчат?

Плюс това, гражданите и селяните са поставени в неблагоприятна ситуация. Ако някой не иска да си слага от ТЪПИТЕ ВАКСИНИ, ще трябва да си направи тест. Но той важи 72 часа и след това отново трябва да си прави. Нали разбирате? ВАКСИНИРАНИТЕ ИМАТ ПРЕДИМСТВО - ХЕМ БЕЗПЛАТНО, ХЕМ И ЗА ДЪЛЪГ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ. ОТНОВО И ОТНОВО НЯКОЙ ИМА ПРЕДИМСТВО ПРЕД ДРУГ. ОТНОВО И ОТНОВО, ОНЗИ, КОЙТО Е ПОЛУЧИЛ БЕЗПЛАТНО НЕЩО ОТ ОБЩЕСТВОТО ИМА ПРЕДИМСТВО ПРЕД ТОЗИ, КОЙТО СИ Е ПЛАТИЛ.

Отново и отново, някой на някого ще плаща сметката.
Отново въртели, плащания, губене на време, интриги, излишни емоции....
Категория: Политика
Прочетен: 135 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.05.2021 10:25
 Следствие на което, ние ще сме първата държава в света, която ще отделя 100% от БВП за болнолечение.

Но дали работите ще се "оправят"? НЕ, НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ, ЗАЩОТО КОЛКОТО И ПАРИ ДА ХВЪРЛИТЕ /"хвърлите" е правилната дума/, ГРАЖДАНИТЕ И СЕЛЯНИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ БЪДАТ В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ, САМО МАЛКО ПО-МАЛКО БОЛНИ, ОТКОЛКОТО СА СЕГА.


ЗАЩОТО СИСТЕМАТА НЕ Е НАПРАВЕНА, ЗА ДА ОБСЛУЖВА ГРАЖДАНИТЕ И СЕЛЯНИТЕ, А Е НАПРАВЕНА ДА ОБСЛУЖВА ПОЛИТИЦИ, ЛЕКАРСКАТА ВЪРХУШКА И ДА КАЖЕМ ЧАСТ ОТ СЪСЛОВИЕТО. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ФАРМАЦИЯТА, ЗАЩОТО ТЯ Е В ОСНОВАТА НА ТОВА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ.

Какво предлагам ли? Много пъти съм го казвал и писал и затова, ето още веднъж:
  1. Да се предложи за обсъждане, кратка и ясна философия за опазване на здравето, която да бъде подложена на гласуване на референдум от гражданите и селяните на българия;
  2. Тази философия да акцентира на връзката на човека с природата - хората трябва да живеят живота си така, че да правят и раждат деца по естествен път, да са здрави и да нямат нужда да приемат изкуствени химически препарати или да им правят хирургически намеси, с изключение на раздел "травми".
  3. Майките трябва да живеят такъв живот, че да имат кърма, за да хранят децата си месеци наред, а защо не и година и повече, без да е необходимо на детето да се дава друга храна. Децата трябва да растат, калявани, възпитавани и обучавани, далеко от химии, ваксини, антибиотици и всякаква друга гадост, за да изградят истински природен имунитет и за да можем след време да разчитаме, че семето ни няма да отиде напразно и народът ни ще просъществува дълго и цветущо в бъдещето;
  4. Бащите от своя страна, трябва да водят такъв начин на живот, че спермата им да е качествена, да имат много енергия, че да задоволяват жените си и да издържат семействата си;
  5. Поколенията трябва да бъдат възпитавани така, че да бъде подсигурен бъдещият икономическия, социалния, културния и здравния просперитет на цялата нация.

АКО НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА РАЗБЕРЕМ ПЪРВО И СЛЕД ТОВА ДА ПРИЛОЖИМ МАКСИМАТА, ЧЕ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ ТРЯБВА ДА ОТИДАТ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА, А НЕ ЗА ТЯХНОТО ЛЕЧЕНИЕ И ТО ЧРЕЗ ПОЗНАТИТЕ МЕТОДИ - ХИМИЯ И СКАЛПЕЛ, НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МИЛИАРДИ, КОЛКОТО СЕГА ДАВАМЕ, ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА ТОВА, ЧЕ САМАТА СИСТЕМА, КОЯТО ПОЗНАВАМЕ И В КОЯТО ЖИВЕЕМ, ИМА НУЖДА ОТ ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ, ЗА ДА ФУНКЦИОНИРА И ДА БЪДЕ ТЯ САМАТА ЩАСТЛИВА, НА ФОНА НА НАШЕТО НЕЩАСТИЕ...НА ДОКТОРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ИМ СТИГНАТ ПАРИТЕ. И 111 МИЛИАРДА ДА ИМ ДАДЕТЕ, ЩЕ ГИ НАПРАВИТЕ МАЛКО ПО-ЩАСТЛИВИ, НО НИКОГА ЩАСТЛИВИ. ЩЕ ИСКАТ ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ И ПОСТОЯННО ЩЕ ДОКАЗВАТ, КАК ИМАТ НУЖДА ОТ ОЩЕ ПО-СКЪПИ МАШИНИ, ЧРЕЗ КОИТО ДА ПРОНИКВАТ В ТЕЛАТА НИ, ЩЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ОЩЕ ПО-СКЪПИ ХИМИКАЛИ, ЧРЕЗ КОИТО ДА ВЛИЯЯТ НА КЛЕТКИТЕ НИ, ЩЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ОЩЕ И ОЩЕ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ, ЗАЩОТО НАИСТИНА СА ИМ ВТЪЛПИЛИ, ЧЕ ТЕХНИЯТ ТРУД Е ВАЖЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО.

ДА, МОЖЕ И ДА Е ВАЖЕН, НО НЕ ТОЗИ ТРУД, КОЙТО ТЕ ПОЛАГАТ В МОМЕНТА. ПЪТЯТ СА СГРЕШИЛИ...

Категория: Политика
Прочетен: 128 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 24.05.2021 15:41
 Колко даваме сега? 11 000 000 000 /единадесет милиарда лева на година/.


Колко трябват за лекуване на болести? 111 000 000 000 /сто и единадесет милиарда лева/.

Как стигнах до тези изчисления?

Простичко е. Сега разполагаме със 100 000 души, които са ангажирани в системата на болнолечение. От тях, 35 хиляди са докторите. На един зает в тази сфера се падат по 70 български граждани, а на един доктор се падат приблизително 200 граждани. За да се стигне по тези лекари обаче, трябва да се премине през институцията "личен лекар", освен ако нямате достатъчно пари, за да си плащате всичко и навсякъде от джоба. Личните лекари са 4500 души, от които всеки ден можете да разчитате на 4000 души. Тоест, на един лекар се падат приблизително по 1750 граждани. 
Как функционира сега системата? За да стигнете до останалите 31 000 хиляди медицински лица и да получите медицинска грижа, трябва да минете през сеялката, наречена "личен лекар". Вие знаете как стоят нещата. Ако успеете да минете през личния лекар за 5 минути, включително прием, преглед, анализ, препоръки, направление, рецепта и т.н., вие тръгвате след това по пързалката. Ако има нещо не както трябва в процеса, пак трябва да се връщате към личния лекар. Пример, ако нещо е объркал хапчетата или нещо друго. Така, вероятността да ПОЛУЧИТЕ НАВРЕМЕ ПОМОЩ, Е СВЕДЕНА ДО МИНИМУМ. Значи трябват хора. Един нормален преглед изисква достатъчно време. За да го получим този преглед, на държавата са нужни 10! пъти повече медицински лица и 10 пъти по-голямо финансиране. И това е, ако възнагражденията на медицинските лица останат на сегашното ниво, което знаете, че няма как да се случи, но въпреки това, за целите на анализа, не променяме нивата на възнаграждение. Значи, необходими са 1 милион медицински лица, от които 350 хиляди лекари.

Ако сега плащаме за болнолечение 11 милиарда лева, тази сума я умножавате по 10 и получавате 111 милиарда лева. Тамън колкото е БВП на страната за 1 година. Няма да консумираме никакви права и блага, а всичко, което изкарваме ще го даваме на докторите. Няма да имаме никаква държавна и общинска администрация, полиция, съд, прокуратура, войска, чиновници - нищо. Няма да има пари за образование, култура, за пътища и инфраструктура - нищо, бе нищо.

Следва статия.


Категория: Политика
Прочетен: 129 Коментари: 0 Гласове: 1
https://bntnews.bg/news/amerikanskiyat-poslanik-hero-mustafa-poseti-nap-1156558news.html

АмериканскОТО посланик в българия, на посещение при финансовият министър на страната и при шефа на НАП.


Простичък въпрос: КАКВО ДИРИ ЕДИН ПОСЛАНИК НА ДРУГА ДЪРЖАВА, НА СРЕЩА С ШЕФА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ И С ШЕФА НА ДАНЪЧНАТА АГЕНЦИЯ?


Нека да отбележа, че тук няма никакво значение, дали става дума за САЩ, Русия, ЕС, Нигерия, Камерун, Бряг на "неслоновата" кост или Бруней.


Какъв го дири американскОТО посланик при шефа на НАП? ЗА КАКВО СА СИ ГОВОРИЛИ? Влиза ли в длъжностната  характеристика на шефа на НАП, да си приказва с чужди посланици? Ако "да", кога ще се види и с посланика на Джибути и с посланиците на останалите 162 държави по света, с които имаме дипломатически отношения?
ПОСЛЕДНО, ЩЕ НИ КАЖАТ ЛИ СКАПАНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ, КАКВИ ГИ ВЪРШАТ И В ЧИЯ ПОЛЗА ГИ ВЪРШАТ?


Категория: Политика
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.05.2021 10:35
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219140
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2021  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31