Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219898 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 19.05.2022 г.
ТОЕСТ, ПРЕЧИШ НА ТЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ТИ РЕШАТ ПРОБЛЕМА. ПРЕЧИШ НА НЕПОЗНАТИ ХОРА, ВМЕСТО ДА ПРЕЧИШ НА ОНЕЗИ, ПРОТИВ КОИТО ПРОТЕСТИРАШ. БАСИ И ПРОСТОТИЯТА НАИСТИНА.

Как полицията допуска да се затвори една магистрала и един околовръстен път - този на Благоевград от протестиращи? Или може би това е целта - да се настроят гражданите един срещу друг, а властта да протрива доволно ръце.


ИСКАТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ. НЯМА ПРОБЛЕМ. И АЗ ИСКАМ ДА ПРОТЕСТИРАМ. КЪМ КОГО Е ОТПРАВЕН ПРОТЕСТА, КОЙ Е СУБЕКТЪТ, ОТ КОЙТО ИСКАМЕ НЯКАКВО РЕШЕНИЕ?

ТОВА Е ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПРЕМИЕРЪТ И ПАРЛАМЕНТА. АМИ БЛОКИРАЙТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА ВЕ ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА. ЗАЩО БЛОКИРАТЕ ДВИЖЕНИЕТО ПО ЕДНА МАГИСТРАЛА. ИСКАТЕ ДА ЯДЕТЕ И ДА ПИЕТЕ. МАГАЗИНИТЕ ДА СА ПЪЛНИ, А ПРЕЧИТЕ СТОКАТА ДА СТИГНЕ ДО ТЯХ. НЯКОИ ИМАТ НЕОТЛОЖНИ НУЖДИ, А ВИЕ ИМ ПРЕЧИТЕ ДА СЕ ПРИДВИЖАТ. ТЪПАЦИ.


Хайде сега да видим за какво са протестите. Искат пари. За пари са. Имали някакви субсидии за превоз и сега било трудно. АМИ НА МЕН НЕ Е ЛИ ТРУДНО? ВИЕ ПОНЕ ИМАХТЕ НЯКАКВИ СУБСИДИИ И ПРЕВОЗНИТЕ ВИ СРЕДСТВА СЕ МАНДРАХЕРЦАТ НАСАМ НАТАМ, БЕЗ НИКАКВА ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА. И ИСКАТЕ ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ. ОТ БЮДЖЕТА РАЗБИРА СЕ, ЗАЩОТО ТОЙ Е ЕДНА БЕЗДЪННА ЯМА.


ПАРИ НЯМА. ВИЕ ТРЯБВА ДА ДАДЕТЕ ПАРИ НА БЮДЖЕТА, А НЕ БЮДЖЕТЪТ ДА ВИ ДАВА НА ВАС ПАРИ. МОЖЕ ЛИ ДАНЪКОПЛАТЦИ /ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ/ ДА ПРОТЕСТИРАТ И ДА БЛОКИРАТ ДВИЖЕНИЕТО В ЦЯЛАТА СТРАНА, ЗАЩОТО НЕ ИМ СТИГАЛИ СУБСИДИИТЕ, ПЛАТЕНИ ОТ ТЯХ САМИТЕ НА БЮДЖЕТА!!! КАКВА Е ТАЗИ ПРОСТОТИЯ.

ВИЕ ПРЕДЛАГАТЕ УСЛУГА, КАКТО И АЗ. НАПРАВЕТЕ СИ СМЕТКАТА - ИЛИ УВЕЛИЧЕТЕ ЦЕНИТЕ И ОБЯСНЕТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА ИЛИ КАТО МЕН, НЕ УВЕЛИЧАВАЙТЕ ЦЕНИТЕ, ЛИШЕТЕ СЕ ОТ КАКВАТО И ДА Е ПЕЧАЛБА, БЪДЕТЕ НА ЗАГУБА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И АКО ТРЯБВА - ЗАТВОРЕТЕ БИЗНЕСА, АКО НЕ ВИ Е ИЗГОДНО.

ВМЕСТО ДА ПРОТЕСТИРАТЕ И ДА ИСКАТЕ ОЩЕ И ОЩЕ ПАРИ, ПОИСКАЙТЕ СМЕТКА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, В ЧИИ ДЖОБОВЕ ОТИВАТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ. ПАРИ ИМА ДОСТАТЪЧНО.

В ОБЩЕСТВОТО СЕ НАСАДИ НЕПРАВИЛНОТО СХВАЩАНЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА ДАДЕ НА ВСЕКИ, СТИГА ТОЙ ДА СИ ПОИСКА. НЕЩО КАТО ЗАПИСАНОТО В БИБЛИЯТА: ИСКАЙ И ЩЕ ТИ БЪДЕ ДАДЕНО.

НО ИКОНОМИКАТА НЕ РАБОТИ ТАКА. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПРОИЗВЕДЕ ТЕЗИ СТОКИ И УСЛУГИ, А ПАРИТЕ СА СРЕДСТВОТО ЗА ТЯХНОТО СТОКО И УСЛУГО ОБРЪЩЕНИЕ, ОБРАЗНО КАЗАНО. ВСЯКА СТОКА И УСЛУГА СТРУВАТ НЯКАКВИ ПАРИ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПЛАТЕНИ ОТ КЛИЕНТИТЕ, А НЕ ОТ БЮДЖЕТА. ТОВА РАЗБИРАТЕ ЛИ ГО ИЛИ НЕ?


БЛОКИРАНЕТО НА ПЪТИЩАТА ИМА НЯКАКВА ЛОГИКА, АКО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИСКАТ ДА НАКАЖАТ ПЪТУВАЩИТЕ. НИЩО ДРУГО. АМА ТРЯБВА ДА ИМАШ ПОНЕ ПИЛЕШКИ МОЗЪК, ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕШ. ЗА ЖАЛОСТ, С ТОВА РАЗПОЛАГАМЕ КАТО НАРОД И НАЦИЯ. С ПИЛЕШКИ НЕДОРЪЗВИТИ, ЗЛОБНИ, ЗАВИСТЛИВИ И НЕЛОГИЧНИ МОЗЪЦИ. ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ НИ ДОВЕДЕ ДИВИЯТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПОПУЛИЗЪМ. ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ, ЗАТОВА НАМАЛЯВАМЕ И ФИЗИЧЕСКИ И ОТПАДАМЕ И ДУХОВНО ОТ ТОЗИ СВЯТ. ЗАЩОТО СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В ПАПЛАЧ. ПАПЛАЧ, КОЯТО ОТКАЗВА ДА КОНТРОЛИРА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И РЕАГИРА ПЪРВОСИГНАЛНО И ПЪРВОИНСТИНКТИВНО САМО ТОГАВА, КОГАТО НОЖЪТ Е ОПРЯЛ ДО КОКАЛА. ЗАЩОТО ТОЛКОВА МОЖЕМ.
Категория: Политика
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 21.05.2022 12:50
 Самата система произвежда управленците като крадци или трансформира крадците в управленци.

Това разбрахте ли го? Простичко казано - докато не променим политическата система, така ще бъде и занапред - ще продължават да ни управляват крадци. Те може и да не са крадци по рождение, но самата система ще ги направи такива, влизайки във властта.

Защо е така?


Заради относителната безконтролност. Или по-скоро - ИЗБИРАТЕЛНАТА.

Институциите са подчинени на един човек или на група хора, обединили се около съответното лице.


Няма система, която да разграничи, това лице или група хора, в каква степен използват обществените си постове, предимно да се възползват от положението си и едва след това, ако остане време и енергия, разбира се, да свършат нещо и за обществото.


Популизмът взема такива застрашителни размери в Европа и света, че чак е плашещо. Защо е плашещо? Защото ВСЕКИ УПРАВЛЕНЕЦ, КОЙТО КАЖЕ ИСТИНАТА ПРЯКО В ОЧИТЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, Е ОБРЕЧЕН НА НЕУСПЕХ.

ХОРАТА СВИКНАХА ДА ПОЛУЧАВАТ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ДА ДАВАТ. БАЛАНСЪТ НА СВЕТА Е НАРУШЕН И БЕЗ КАТАКЛИЗЪМ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. Лесно акълът не идва в главите на хората. Това е като детето. Ти му казваш да не пипа котлона, защото ще се изгори, но то решава все пак да опита, за да разбере по трудния начин истината.


Представяте ли си, да се появи политик, който да повтори на избирателите думите, които Кенеди каза: Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.

В превод: Не питай какво твоята страна може да направи за теб. Питай какво ти можеш да направиш за страната си.

На практика това изречение казва на хората: ТИ ЛИ ДАВАШ НА ДЪРЖАВАТА ИЛИ ДЪРЖАВАТА ДАВА НА ТЕБ?

Социализмът, като обществена формация, централизираше огромен паричен ресурс, изземвайки по-голямата част от доходите на хората. Не стига, че политически те нямаха реални права, но нямаха и икономически права.

Сега вървим по същия път. Пътят на социализма. ХОРАТА, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА, КОИТО ДАВАТ ПАРИ НА ТЕЗИ ФОНДОВЕ.

Трудът и съзидателството вече не са на мода. На мода е УСВОЯВАНЕТО. Затова Източна Азия се развива добре и успешно, а Европа стагнира и ако все пак нещо мърда тук, образно казано, то е за сметка на натрупаните опит и технологии, натрупани през последните столетия от развито на капитализма. Изтокът обаче упорито настига и подминава Запада, защото сега внедряването на технологии и постигането на по-висока производителност е въпрос на няколко десетилетия, а не на столетия, каквото беше по време на класическия капитализъм. Въпреки значителната роля на държавата в икономиката, било заради политически решения, било заради пряко участние в собствеността, държавите от Изток не си позволяват да допускат съществено нарастване на хората, които се издържат за сметка на обществените фондове. Така например, ако българската държава и общини имат участие от приблизително 27% в общозаетите лица, то такива държави като Южна Корея и Япония имат показатели, съответно 5 и 8%. Те знаят, че хората, които получават заплати от обществените фондове на практика са извън пазара на труда и колкото техният размер е по-малък, толкова самият пазар ще бъде по-производителен и ефективен. За жалост, социализмът е като рак, а както знаете, ракът не се лекува лесно.


Има два пътя за ефективно развитие на обществото, доказано с примерите на Сингапур, Хонг Конг, Ирландия, ОАЕ и други успешни държави, които за последните 50 години от изостанали територии се превърнаха в икономически тигри - премахваш корупцията, гарантираш физическата сигурност на граждани - свои и чужди, гарантираш сигурността на инвестициите, облекчаваш режима на правене на бизнес до максимална степен и резултатите са налице.

Вторият път е да използваш някои елементи на политическа система, които благоприятно влияят на икономиката и социалния живот. Това е Швейцария. Това е мястото, където народът все пак има някакви по-големи права от други държави и където самият народ желае тези права да бъдат ползвани от  него.


Аз предлагам много по-разширено прилагане на идеята за демокрацията от това в Швейцария. Това е перманентната пряка демокрация. Това е положение, при което Суверенът е всичко в политическия, а оттам и в икономическия живот на страната, а избраните от него администратори работят и изпълняват заръките на Суверена. Лесно и просто нещо е и много важно - евтино е. Имаме компютри. Софтуерът е елементарен. Има блок чейн технологии за гарантиране на избора и ненамесата в избора. Населението е сравнително компютърно грамотно. Има достатъчно наситеност от гледна точка на компютри, мрежи, сървъри, облачни технологии и т.н. и т.н. Няма друга пречка пред перманентната пряка демокрация, освен ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИКОНОМИЧЕСКАТА МАФИЯ, КОЯТО СЕ РЕПРОДУЦИРА И ЗАХРАНВА С НАШИТЕ ПАРИ, ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. Тоест ние, плащайки данъците, се самопрецакваме, съществувайки в настоящата политическа и икономическа система.


Затова знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
Категория: Политика
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 19.05.2022 10:27
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219898
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2022  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031