Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222140 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 04.05.2022 г.
 Ще оказваме помощ на един милиардер, да воюва с друг милиардер.


Ще оказваме помощ на едни олигарси, да воюват с други олигарси.


Ще оказваме помощ, без дори и някой да пита ТОЗИ НАРОД КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКА ТОЙ.

Това са толкова важни решения, как е възможно ТЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ ОТ ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЧОВЕК?

Тук не споря, дали решението е правилно. СПОРЯ ЗА ТОВА, ЧЕ ТОВА ВАЖНО РЕШЕНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЗЕТО ОТ СУВЕРЕНА НА ТАЗИ СТРАНА, А НЕ ОТ ПРЕМИЕРА.


НИКОЙ НЕ Е УПЪЛНОМОЩАВАЛ ПРЕМИЕРА, ДА ВЗЕМА ТАКОВА РЕШЕНИЕ.


НАЛИ ТОЙ БЕШЕ НАЧАЛНИК НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, А НЕ НА РЕШИТЕЛНАТА ВЛАСТ.


КАКВО СТАНА С РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ. КОГА ПРЕМИЕРЪТ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛ НА НАШАТА ВОЛЯ, ЗАПОЧНА ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЕ ОТ НАШЕ ИМЕ?


ЗАТОВА, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 92 Коментари: 0 Гласове: 1
Може и да успеете. Аз не успях.


Задавам простички въпроси към кмета, общинските съветници и ръководителите в една община:
  1. Кой е отговорен за това, че улицата, на която аз живея е мръсна? Но отговорете ми с имена - примерно, кметът на общината, заместникът на кмета, ръководителят на някакъв отдел и т.н. Първо, къде мога да видя, какво трябва да бъде състоянието на улицата, на която живея - настилка, подземни и надземни съоръжения, свързани с улицата. И какво става, ако улицата и съответните съоръжения, не отговарят на изискванията? Кой и с какво отговаря. Тези ръководители ще се глобяват ли и КОЙ ще ги глоби, за несвършената работа?
  2. Кой е отговорен за това, че немалка част от сградите в центъра на София, мазилките им са опасни за преминаващите и кой е понесъл отговорност и каква, за това?
  3. Кой е отговорен, за това, че няма сграда в центъра на София, която да не е надраскана с графити? Кой и как е наказан, ако не си е свършил работата?
  4. Кой е отговорен, ако в част от града, която е в регулация, няма канализация? Лично кой носи отговорност и каква? Лично - имена ми трябват;
  5. Кой е отговорен за това, че общината е взела пари за строителни разрешения, но на това място няма нито направен път, нито нищо. Кой, имена ми трябват. И кой от тях и какво наказание е понесъл;
  6. Кой е отговорен за това, че в цял един квартал, от няколко квадратни километра в София, общината няма изградена нито една обществена детска градина, нито едно училище, нито една болница, нито един парк, нищо, на практика има дадени строителни разрешения за изграждане на жилищни блокове и кал, колкото искаш? Имена искам, кой е бил наказан и как?;
  7. Кое е отговорен затова, че в София няма нито една, повтарям - нито една улица, която да е направена в съответствие с европейските изисквания. И това се случва в европейска столица, която е такава от 15 години. За 15 години не направиха нито една вътрешно-квартална улица така, както трябва;
  8. Колко обществени домове за стари хора има в София? Кой е отговорен?
  9. Кой е отговорен за хилядите незаконни сметища в София? Казвам хиляди, да не кажа десетки хиляди;
  10. Кой е отговорен за прахосването на стотици милиони левове от нашите данъци, за да могат софийските трамваи да трополят празни от 4 часа сутринта, че до полунощ?
  11. Кой е виновен за намаляването на местата за паркиране в София? Столичната община взема от собствениците на автомобили стотици милиони левове под формата на данъци и такси, свързани с употребата на автомобили. В същото това време, местата за паркиране стават все по-малко и по-малко. Показателен пример в това отношение стана ремонтът на бул. Македония, от площад Македония до Руски паметник, който е толкова малоумно проектиран и така лошо изпълнен, че повече няма накъде. Кой е проектантът на това безумие и кой е некадърният изпълнител и колко пари са потрошени за това?
  12. Кой е виновен за мръсния въздух през зимата, за димът от печките, който ни трови? Колко актове за мръсен въздух е съставила общинската инспекция за зимния сезон, кого е санкционирала и с какви пари?
  13. Кой е виновен за сключения концесионен договор на общината за софийската вода и за това каква вода пием? Би трябвало да пием най-добрата вода в Европа, знаейки откъде от Рила идва тази вода. А така ли е?
  14. Кой е виновен, че Топлофикация София е натрупала стотици милиони дългове и загуби? Същият въпрос важи и за останалите скапани общински фирми, които са разграбвани от десетилетия наред;

Разбирате ли накъде бия? Първо, НИЕ НЕ ЗНАЕМ ТОЧНО КАКВИ СА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПО ЗАКОН. ТАКА, КОГАТО ГРАДИШ ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ ВЪРХУ ЕДНО НИЩО, СЕ ПОЛУЧАВА В РЕЗУЛТАТ, ДРУГО НИЩО.

Днес разбрахме, че съдът е отсъдил обезщетение на физическо лице, в размер на 1 000 000 лева, заради калпаво скалъпено обвинение от страна на прокуратурата и претърпени щети. Ние ще трябва да платим това обезщетение. А калпавият прокурор ще си получи заплатата, както и калпавият му началник и накрая калпавият главен прокурор. ИМАТ ПРАВО, НО НЯМАТ ОТГОВОРНОСТ.

Нашето задължение е да плащаме на държавата и общините, за да ни осигурят справедливост и ред.

НО ЗАБРАВЯМЕ ОСНОВНОТО СИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ. ДА КОНТРОЛИРАМЕ ТЕЗИ, НА КОИТО ДАВАМЕ НАШИТЕ ПАРИ.



Заради това, докато не е станало късно, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.


Категория: Политика
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.05.2022 19:47
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222140
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2022  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031