Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3235423 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от Май, 2023 г.
2 3 4  >  >>
 Всъщност, какво е "популярна" мярка и какво е "непопулярна" мярка?

Общоприето правило е, популярните мерки са тези, които предвиждат ПОДАРЪЦИ. Ще се увеличават пенсиите, помощите за циганите, детските надбавки, ще има отстъпки за горивата, за тока, ще се намалява ДДС-то на определени стоки и т.н. и т.н.

Тук не споря за това, кое е правилното и кое не.

Непопулярните мерки са тези, които отговарят на природните закони. Непопулярна мярка е бюджетът да престане да бъде инфлационен или дефицитен, да стане балансиран и накрая да се получи суфицит - тоест излишък.

Защо е непопулярна мярка? Защото ще лиши милиони хора от помощи под различна форма. Някои получават тази помощ по различни програми, а десетки хиляди хора, да не кажа стотици, получават директо основното си трудово възнаграждение от общите фондове. 

Тоест, онези мерки, които водят до оздравяване на икономиката и на морала в едно общество, журналята така обработиха главите на хората, че такива мерки станаха НЕПОПУЛЯРНИ.

Тоест, ЯДЕНЕТО И ПИЕНЕТО НА АВАНТА Е ПОПУЛЯРНА МЯРКА, А ТОВА ВСЕКИ ДА СИ ПЛАЩА САМ СМЕТКАТА - НЕПОПУЛЯРНА.

Идеална икономическа политика и идеална журналистика.

Всъщност тук има и реално математическо обяснение. В България, пък и във всяка развита страна, тези, които получават помощи от общите фондове са повече от тези, които работят. Тоест, те са политическо мнозинство. Затова популярна мярка е да се източва бюджета, а непопулярна мярка е да се ограничат разхищенията на бюджета.
Категория: Политика
Прочетен: 1383 Коментари: 0 Гласове: 2
 Българин, 74 годишен, в работни отношения с фирма, получава заплата, плаща здравни осигуровки.
Отива на личен лекар и иска направление за изследване на простатата. Казват му, че над 70 години не може да му дадат такова направление.
Аз слушам какво ми говори и не мога да повярвам, че това се случва.

На какво основание. Не ти казват.

Тоест, плащаш здравни осигуровки, но има възрастово ограничение, ако трябва да се възползваш от тези осигуровки. Защо тогава плащаш?

Утре могат да ти кажат, че нямаш право да се движиш по тротоара, защото си над 70 години, но ти вземат данъка за имота, покрай който минава тротоара!!!
Категория: Политика
Прочетен: 1283 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.05.2023 09:16
 Представяте ли си, какво му е на Всемирния властелин?

Какво му е на Създателя?

Ако реколтата е слаба и следствие на това, цените са високи, за човека това е проблем. Нямането е проблем. Задействат се природните механизми в него, които го карат да оцелява.

Ако реколтата няколко години е силна, това за него също е проблем. Тогава пък цените падат и има възможност, да не се покрият разходите, тоест, себестойността на произведената продукция. Тогава пак има проблем.

Нали гледате какво се случва със зърното. Руснаците нахлуха в Украйна и страхът завладя човечеството. Нямането излезе на дневен ред, поради ограниченията в търговията и логистиката. Цените на енергоносителите и на храните тръгнаха нагоре, поощрявани от политически и бюрократични глупави, неприродни решения, които се изразяват в прекомерни публични разходи за сметка на поемане на дългове. Светът излезе от баланс.


Сега се вижда, че войната се закучи. Глупаво е да се използва терминът "стабилизира", но всъщност така стана. Войната се стабилизира, направиха се някакви компромиси и търговията се поразхлаби. Реколните са добри и цените тръгнаха надолу. Настанаха смутове и вълнения и се стигна дори и до забрана за продажба и транспортиране на украинско зърно на територията на страните от Източна Европа, които в голяма степен зависят от експорта на зърнените култури, тъй като произвеждат десетки милиони тонове зърно на година, а това е важно експортно перо за страната и гаранция за неприкосновеност на хранителния баланс на тези сравнително по-бедни европейски страни. 

Ако наистина има световен Създател, той би трябвало да чува, да вижда всичко, което се случва. Представяте ли си как ще реагира той на всички тези вопли, които явно си противоречат помежду си.

Когато някой каже, Господи, нека цените на зърното да растат, това означава, военни конфликти, затруднения в търговията или направо лоша година и слаба реколта. Тогава той ще може да продаде скъпо и прескъпо онова, което притежава в  хангара си. В същото време потребителите, защото всички сме потребители, се молим за ниски цени, защото инфлацията ни изяжда спестяванията. За едно и също парче хляб, образно казано, ще трябва да положим повече усилия, при равни други условия.

На кого да угоди Създателя? Поставете се на негово място.

Хората са на върха на хранителната верига и точно това качество ги прави небалансирани. Съсипват всичко около себе си, нарушават природните закони и хармонията в природата и в същото време, в етичен и морален план, постоянно претендират за справедливост и хуманност, каквото и да значи това и се опитват с човешки методи и средства да излязат в блатото, в което постоянно попадат с глупавите си решения, действия и практики и размисли.


Представете си какво му е на Бог, слушайки и виждайки всичко това. И тук дадохме само един пример, с цената на зърното. Ама само това да е, Господ ще намери някакво балансирано решение. Ами те са милиарди, стотици милиарди, трилиони претенции в ежедневния живот. Трилиони. И всеки иска, иска, иска. Мърка и недоволства. Няма спиране всичко това.

Ако вие сте Бог, какво ще направите? Как ще отговорите на всички тези претенции? Нали според християнската религия поне, сме създадени от Него по Негов образ и подобие?

Какво означава това? Че Бог се е прецакал, създавайки ни? Не е ли могъл да създаде нещо съвършено като него, че да няма проблеми в живота изобщо - и на Земята и извън Нея. Някаква хармония, в която няма катаклизми, катастрофи и ужасни неща изобщо. А какво е ужасно нещо, знае ли някой? Цените ужасно нещо ли са? Високите или ниските? И за кого са ужасни и кои от тях конкретно за конкретния човек са ужасни и кои не са? Смъртта ужасно нещо ли е? Животът ужасно нещо ли е, защото именно така се държим, ние, хората, все едно, че той е ужасен?

Земята, водата, въздухът и Космоса, всички живо и неживо, има някакво значение, приложение, задача, ако искате. Всичко се ражда, живее и умира, независимо дали е жива или нежива материя. Мислите ли, че някой друг, освен Човекът, възприема тези движения за ужасни? Трансформацията е толкова съществена, да не кажа основна част от Вселената, за да може да функционира и има толкова много степени и нива на съществуване, че няма човешки мозък, колкото и съвършен да е, да може това да си го представи, асимилира и разбере. А ние сме се вкарали в енигмите на елементарното си наше, човешко мислене, подтиквани от природните ни животински инстинкти за оцеляване, но в същото това време, разбирайки в немалка степен превъзходството на вида ни над другите видове на земята, без да можем напълно да контролираме собственото си оглупяване и собствената си съсипия, си мислим, че сме вечни и неприкосновени. Не, не сме вечни, нито неприкосновени. Уязвими сме и то много. Уязвими сме от самите себе си преди всичко, от своето високомерие, от неразбирането на съществуването си. Никое друго животно няма, пък и не може да формулира значителна част от житейските си разбирания с философията от типа на:
"След нас и потоп";
"Ядем, пием, пушим, дамаджани сушим";
"Нито съм ял, нито съм ебал";
"Като няма прокопсия, плюс съм в тази орисия", както е написал Яворов;
"Болката е болка, когато е моя".
Никое друго същество не убива по друга причина, освен, за да се нахрани. Ако все пак го направи, например вълкът, ако намери начин да се промъкне в кошарата, той убива всичко наред, а не само, за да се нахрани. Защото е попаднал в неприродна, човешка среда. В човешката среда е така. Убива се наред и то не за да се осигури храна. Убива се просто заради егото, та ако щете, заради убийството, заради неприязън. Историята показва, че има убийци, физически убили десетки хиляди души през живота си. И са го правили с удоволсвие. Никое животно не убива заради удоволствието. Иначе се получава дебаланс. Природните инстинкти обаче не действат много добре, когато човекът изгради неприродни неща. Кошарата е неприродно нещо и затова вълкът убива наред. Той се променя. Вече не е вълк, а човек и то от лошите.


Само човекът може да МИСЛИ и да ПРАВИ. И лошо и добро. Без да прави всеки път разлика между двете. Но понякога, за удовлетворяване на моралните си съображения, човек се впуска във философски размисли, за да оправдае глупостите, които прави. Всеки обаче си има свои представи за лошо и добро. Но, ако балансът е нарушен, а всички виждаме, че е така, значи лошото побеждава, не е ли така? Вълкът започва да убива заради убиването. Защото обстановката не е природна и балансът е нарушен. Въпреки, че са налице и опити от страна на човека, за реставрация на изгубения баланс.

Не знам колко време имаме, да продължим да правим глупости и да си вярваме, че не правим глупости или просто да си казваме, че не е толкова важно дали правиш глупости или не, а важното е да не те хванат.

Наистина ли сме част от НЕГО или това са пак, наши, измислици, чрез които на практика сме си присвоили правото и оправданието да вършим глупости?

Вероятно сте разбрали вече, че става дума както за нашето индивидуално съществуване, живот и възприятие на нашето Аз и заобикалящия ни свят, както и за обществото като цяло. Трептенията на нашето Аз влияят на обществото и обратното. Така е устроен света, не можем да избягаме от това. Всички тези трептения показват дали сме в баланс или не и на каква степен - и в личен план и в обществен. И всичко влияе на всичко. Ако успеем да разберем това, няма да създаваме излишно напрежение нито в себе си, нито в обществото, нито във Вселената. Пък и Той ще бъде по-спокоен, а оттам и Ние.
Категория: Политика
Прочетен: 35 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.05.2023 09:36
 https://www.mediapool.bg/27-migranti-sa-zadarzhani-krai-voenniya-zavod-v-lyaskovets-news348081.html


Смятайте в каква държава живеем, след като емигранти, невъоръжени, почти деца, са стигнали до военния завод в Лясковец.

И сега да ви дам отговора на въпроса, защо не са успели да влязат в завода: ЗАЩОТО НЕ СА ПОЖЕЛАЛИ.

АКО СА МИНАЛИ ГРАНИЦАТА И СА СТИГНАЛИ ДОТАМ И ТОВА СА ОБИКНОВЕНИ ДЕЦА И МЛАДЕЖИ, КАКВО ПРЕЧИ НА ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА И ПОДГОТВЕНА ГРУПА ДА ВЛЕЗЕ В КОЯТО И ДА Е БЪЛГАРСКА ИНСТИТУЦИЯ, ЗАВОД, ТА ДОРИ И В АТОМНАТА СТАНЦИЯ?

СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КЪДЕ И НА КОГО, В КАЧЕСТВОТО СИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИ, ДАВАТЕ СВОИТЕ МИЛИАРДИ. МИЛИАРДИ ПЛАЩАТЕ ЗА АРМИЯ, ПОЛИЦИЯ, ТАЙНИ СЛУЖБИ, ПРОКУРАТУРА И СЪД И ВИЖТЕ КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 35 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.05.2023 13:50




Прави ли ви впечатление обратно пропорционалната връзка между двете?

Колкото повече стават бюрократите и политиците, толкова повече работата НЕ ВЪРВИ.

В същото време липсата на кадри за пазара на труда постоянно нараства.

Кой не е слушал за липсата на шофьори. Заплатите на шофьорите станаха по-високи от заплатите на кардиохирурзите - изключение правят началниците и тези, които правят далавера. Говоря за обикновените и порядъчните лекари, за които клетвата на Хипократ е моралната основа за тяхната работа. А за шофьорите какво да ви кажа - има хиляди шофьори, които обслужват гъзовете на бюрократите - министри, агенции и ведомства, общини и какви ли не обществени институции. Хиляди шофьори, на които ние, данъкоплатците плащаме заплатите, а в същото време няма шофьори и пазарът е полудял, като предлага по 6 хиляди лева заплата за шофьор. Какво направихме, че един шофьор да струва на пазара на труда повече, отколкото струва един хирург, инженер, учител или медицинска сестра?

Кой не е слушал за липса на инженери?

Кой не е слушал за липсата на доктори и медицински сестри?


Кой не е слушал за липсата на работници в сферата на строителството? Да не започна да ги изброявам, че няма да стигнем до никъде, толкова са много.

Кой не е слушал за липсата на автомонтьори от всички специалности? Знаете ли колко пъти чувам от собственици на сервизи приказката: "Връщам клиенти, защото нямам работници, с които да ги обслужа"?

Кой не е слушал за липсата на учители? Въпреки, че българският учител и той се оказа голям тарикат. До обяд работи в общинското училище, а следобяд чука частно със същите тези ученици или поне с тези, на които родителите им имат пари за да си платят за частните уроци. ЗАЩО СТАВА ТАКА - БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО, А ДОСТАТЪЧНО ПОДГОТВЕНИ УЧИТЕЛИ - НЯМА. ПОЧТИ ВСИЧКИ СА В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ, ДОСТАТЪЧНО СМАЧКАНИ ОТ СИСТЕМАТА, ЗА ДА МОГАТ ДА РАБОТЯТ ЕФЕКТИВНО.

Кой е виновен затова, че сме малко и намаляваме всяка година, тъй като от една страна, все по-малко раждаме, все повече умираме, а това, което се ражда е болно и неживотоспособно?

Кой е виновен затова, че даже и бежанците гледат да минат през страната ни като през турско гробище и не се замислят, че и тук има работа и възможности за тях?

Кой е виновен затова, че една империя като Българската, се е превърнала в държава - черна дупка, където всичко загива?


ИЗЛИШЪКЪТ ОТ БЮРОКРАЦИЯ Е ВИНОВЕН. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ БЮРОКРАЦИЯ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ РАСТЕ НУЖДАТА ОТ ХОРА ЗА РАБОТА.

Бюрократите на Дания, Финландия, Норвегия и Швеция, не пречи на хората да бъдат богати и щастливи. За радост, случили са на бюрократи. При нас обаче работата не върви и единствения критерий, който може да оправи положението е, да се освободим от бюрократите, доколкото е възможно.

Категория: Политика
Прочетен: 64 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.05.2023 09:31
 https://www.actualno.com/society/osman-oktaj-atentatyt-na-geshev-e-podgotven-ot-slujbite-video-news_1978287.html


Аз съм склонен да повярвам на едно такова твърдение. Защо? Ами погледнете. МВР е превзето от дребни престъпници. Десетки полицаи закриляли Семерджиев, онзи идиот, който със 150км/час се движеше по бул. Черни връх и уби две жени на кръстовището при хотел Хемус.

Ами онези полицаи, които получили по 100 лева, за да покриват онзи бандит, който с поршето си на Околвръстен път, настигна онзи французин и го уби на място.

Ами наркоразпространителите, които свободно си продават дрогата. В същото време, пловдивската полиция малтретира клиентите на дискотека, собствениците на която явно не са отказали да си плащат за чадър от властта.

Има ли нещо, което се случва или не се случва в тази държава, в която МВР или службите да не са замесени? Ние сме се вторачили в прокуратурата, защото тя не работи. Не е ли същото и с МВР? Получават заплати, а каква я вършат?

Излезете на улицата и не можете да видите кьорав полицай, освен онези хиени от пътната полиция. Целта е постигната. Всички ние сме стресирани. Че няма полиция, когато ни трябва, но винаги се намира тогава, когато трябва да те сакнкционират за някаква глупост или дреболия. Много важно как някол настъпил непрекъснатата линия, че спрял на 3 метра от кръстовището, вместо на 5 или че главата му е кръгла, а не квадратна, примерно говоря. Много важно нещо е да ни занимават с глупости и дреболии, а те да си затварят очите за далавери с милиарди наши пари, откраднати от хора, които са покривани от служби, полиция, прокурори, съдии и всякакви хора с власт.

Затова призовавам - ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. 

Министърът трябва да бъде избиран и уволняван от Суверена
Шефът на районното управление, трябва да бъде избиран и уволняван от Суверена.
Районният полицай трябва да бъде избиран и уволняван от Суверена.


Само тогава тези хора ще служат на нас, а не на себе си или на политическите си покровители.
Категория: Политика
Прочетен: 35 Коментари: 0 Гласове: 0
 Тези дни изгледах много предавания на разследващи журналисти. Някои от тях са емблематични. Журналисти като Васил Иванов и Генка Шикерова, Валя Ахчиева и Симо от Безпартиен, вършат толкова много работа, по разкриване на далавери, нарушения на законите и най-малкото което е, на неморални практики в нашия живот, че ако институциите са на мястото си, няма да имат нужда да правят свои разследвания.

Обект на разследване са злоупотребите с държавни средства и власт.

Възниква въпросът: И КАКВО ОТ ТОВА? КАКВО СТАНА СЛЕД ТЕХНИТЕ РАЗСЛЕДВАНИЯ? НИЩО.

ЗАЩО? ЗАЩОТО ТАКАВА НИ Е ПРОКУРАТУРАТА И ТАКОВА НИ Е МВР. ЕТО ЗАТОВА.

НЕ МОЖЕШ ДА ИСКАШ ОТ ЛОШО СКРОЕНИ ИНСТИТУЦИИ ДА ПРОЯВЯВАТ АКТИВНОСТ, ДА ПАЗЯТ ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС И ДА СЛУЖАТ НА ЗАКОНА. ЕТО ЗАТОВА.


Мисля си, че ТРЯБВА ДА ИМА СИСТЕМА ЗА СТИМУЛИ НА ЖУРНАЛИСТИ, КОИТО ПРАВЯТ РАЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА С ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС И ВЛАСТ.


Другото, което ми направи впечатления от работата на разследващи журналисти. Това са явните нарушения на законите от граждани. Продажби на дипломи, от основното училище, че чак до университета. Че даже и продажби на докторски изпити. Нещо невероятно. Продажби на шофьорски книжки и всякакви документални престъпления, свързани с какво ли не - от фалшиви медицински удостоверения и болнични, до имотни злоупотреби.

И помислете: ВМЕСТО ХОРАТА ДА СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА, ТЕ СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ ЖУРНАЛИСТИ И МЕДИИ. РАЗБИРАТЕ ЛИ ДОКЪДЕ Е СТИГНАЛ МОРАЛНОТО ПАДЕНИЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ? ХОРАТА НЕ ВЯРВАТ НА ИНСТИТУЦИИТЕ И ЕДИНСТВЕНАТА ИМ НАДЕЖДА Е ПРОБЛЕМИТЕ ДА СТАНАТ ПУБЛИЧНИ ЧРЕЗ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ РАЗСЛЕДВАНИЯ.

ТОВА Е НАЙ-ТОЧНИЯТ АТЕСТАТ ЗА НЕРАБОТЕНЕТО НА ИНСТИТУЦИИТЕ В СТРАНАТА.


А финансирането на такива разследвания от обществените фондове, ще направи журналистиката по-малко зависима от властта и от бандитите.

Въпросът обаче отново и отново опира до това, КАКВА ВСЪЩНОСТ Е ФАЙДАТА ОТ ТАКИВА РАЗСЛЕДВАНИЯ, КОГАТО САМИТЕ ИНСТИТУЦИИ НЕ РАБОТЯТ.

ЗАТОВА ПОСТОЯННО ПРИЗОВАВАМ ХОРАТА, ДА ПРИЕМАТ ДЕМОКРАЦИЯТА НАПЪЛНО СЕРИОЗНО В СВОИТЕ РАЗБИРАНИЯ ЗА ОБЩЕСТВОТО И ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ БЕЗ ДЕМОКРАЦИЯ, НЯМА РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ. А БЕЗ РАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ СЕ ПОЛУЧАВА ТАКАВА ДЪРЖАВА, КАТО НАШАТА - СКАПАНА И НЕМОРАЛНА.

А ЕДИНСТВЕНАТА РАБОТЕЩА ФОРМУРА НА ДЕМОКРАЦИЯТА, ТОВА Е ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ТО В НЕЙНИЯ ВЪВ ВИДА НА ПЕРМАНЕНТНАТА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ, КОГАТО СУВЕРЕНЪТ ВСЕКИ ДЕН УПРАЖНЯВА КОНТРОЛ ВЪРХУ ЛИЧНОСТИ И ИНСТИТУЦИИ. ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА МОЖЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ "ЗА" ИЛИ "ПРОТИВ" ЛИЧНОСТИ НА ВИСОКИ ПОЗИЦИИ, ДА МОЖЕМ ДА ГИ СВАЛЯМЕ ОТ ВЛАСТ, АКО УСЕТИМ ПРЕЯЖДАНЕ С ВЛАСТ, ДА МОЖЕМ ДА СУСПЕНДИРАМЕ ЗАКОНИ И ДА ДЪРЖИМ ОБРАЗНО КАЗАНО ЗА ГУШИТЕ, ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ, ЗА ДА НАПРАВЯТ НАШИЯ ЖИВОТ ПО-ОРГАНИЗИРАН И ПО-СПРАВЕДЛИВ, А ТЕ ПРАВЯТ ТЪКМО ОБРАТНОТО.
Категория: Политика
Прочетен: 39 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.05.2023 11:37
 https://www.actualno.com/health/ucheni-edva-li-predpolagate-che-tazi-evtina-hrana-shte-vi-predpazi-ot-zatlystjavane-news_1975861.html


Това е толкова РЕВОЛЮЦИОННО, че повече РЕВОЛЮЦИОННО от това тяхно откритие няма. Има хиляди статии на такива теми, една от друга по-глупави, да не кажа тъпи.

Какво е откритието? Ако сме ядяли по 150 грама ориз всеки ден, щели сме да сме здрави и дълголетни. Ако увеличим количеството, нямало да е така.

И сега ето въпросите ми, някои от които откровено подигравателни:
  1. Има хора, които са с доказано несъвместимост, от гледна точка на усвояването на ориза и тези хора не са никак малко. Някои от тях просто получават сгъстяване на кръвна при определено състояние и определен начин на приготвяне, а други направо получават алергия, което означава, че тялото им произвежда антитела спрямо някоя от съставките на ориза. ТЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ?;
  2. На второ място - тези 150 грама ориз, в какво състояние са го изчислили - в сурово състояние или в готвено - варен, пържен и т.н.? Вие представяте ли си какво означава да ядете по 150 грама ориз на ден, ако той е в сурово състояние. Това количество ще ви даде хранителен продукт в завършен вид, който ще тежи между 500 и 600 грама. Смятайте какво количество е това. Няма само ориз да ядете я!;
  3. Различните видове ориз имат гликемичен индекс между 50 и 90, с което трябва много да се внимава. Обикновено се яде бял ориз, защото другият ориз се приготвя много по-трудно, изисква повече термична обработка, което в някаква степен намалява предимствата му пред белия ориз. Значи гликемичния индекс е висок, докато в статията се твърди, че е тъкмо обратното и не предизвиква съществена реакция на панкреаса, което е абсурд, да не кажа тъпотия. Още повече, че всеки човек има различна инсулинова реакция и отклоненията не са никак малки. Виждали ли сте човек да яде захар с лъжица и всичко с инсулина да му е наред? Аз съм виждал, така че, леко с приказките и заключенията;
  4. В статията се казва, че лидер в консумацията на ориз е Бангладеш, където се яде по 474 грама ориз на ден. Пак казвам, ако това е оризът в сурово състояние, няма как да се изяде от един човек за един ден. Пък да няма и само ориз да яде! Плюс това, Бангладеш е една от най-бедните страни в света и при такава консумация, би трябвало всички там да са дебели като прасета от толкова ядене на ориз. Смятайте, това са 2000 калории само от ориза. И ако хапне човек и нещо друго, лесно ще стигне и до 400. Като си представим, че в тази държава има и бебета и малки деца, смятайте възрастните колко ядат - те трябва да са прасета, а не хора;
  5. Я сега да помислим, какво казват учените - ако се увеличи количеството, това не било добре. Ами не важи ли този принцип и за други храни? Представете си хляб - това е скапана храна, за скапани хора. Вярно, болни сме на тази тема. Ръцете ми просягат към хляба, въпреки, че знам, че е скапана храна. Така сме възпитани. С любов към хляба. А той е СКАПАНА ХРАНА. Я сега ми кажете, кога ще бъдете по-здрави - ако на ден ядете по 150 грама от тази скапана храна или ако ядете по един килограм. Разбирате ли колко тъпо е това ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА ЯПОНСКИТЕ УЧЕНИ. Тъпо, та дрънка.
Категория: Политика
Прочетен: 24 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.05.2023 16:01
 Много странен народ сме. Ти го питаш, харесва ли му, че от него нищо не зависи и той ти отговаря, ЧЕ НЕ МУ ХАРЕСВА.

След това му казваш, че нещата могат да се променят, само ако той поиска НЕЩО ДА ЗАВИСИ ОТ НЕГО. НО ТРЯБВА ДА ГО ПОИСКА.

Пари не искаш от него. Нищо. Само искаш да си РАЗДВИЖИ МОЗЪКА И ДА ОСЪЗНАЕ, ЧЕ ВЛАСТТА ГО ПРЕЦАКВА И В ТАЗИ СИСТЕМА, В КОЯТО ЖИВЕЕ, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ПРЕЦАКВА, ЗАЩОТО САМАТА СИСТЕМА Е ПОШЛА.

Ти му казваш, че трябва да се промени системата, обясняваш му как да стане, а той ти казва, ЧЕ ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ.

Добре бе човек, нали искаш това да се случи - да можеш ти да назначаваш и уволняваш тези, от които сега зависиш - на местно ниво, това е кметът, главният архитект, полицаят, съдията, прокурорът.





На държавно ниво, това е президентът, премиерът, министрите, депутатите, главният прокурор, членовете на съдийските съвети - ВСС, ВАС и т.н.

Вместо да каже, да бе мама му стара, това искам, той ти казва, ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ. Ами като няма да стане, няма да стане, това е положението. Каквото очакваш, това ще стане. Каквото не очакваш, това няма да стане.


Но за онези, които вярват, че можем да променим политическата система, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 34 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.05.2023 13:59
 Тиквата е хубаво растение. И полезно. Но някак си не звучи секси. Спомням си, дядо ми по майчина линия, когато искаше да злепостави някого, казваше за него: "Тиква такава".

Той обичаше бира и кебабчета, като презираше тиквата.

Та така е в България - хлябът е без ДДС, за разлика от зеленчуците. Кое е по-полезно, вие решете.

Същото е и с тиквата. Тя е станала нарицателно на нещо отвратително в българския политически речник.

Каскетът също е нещо хубаво. Пази от студ главата. Но и той стана нарицателно на нещо лошо в политиката.

Та пожелавам на България, да не ни управляват повече тикви и каскети. Моля се, да не се получи някаква комбинация между двете, че тогава майка плаче, както се казва.


За да не се случи така, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
Категория: Политика
Прочетен: 32 Коментари: 0 Гласове: 0
 

Съюзът отдавна е пренебрегнал основните си принципи, които са основополагащи при създаването му, а това са:
  1. Свободно движение на стоки
  2. Пари;
  3. Капитали;
  4. Хора.
Има всякакви бюрократични прегради за движението на стоките. Само си представете опашката от тирове по българо-румънската граница. Каквито и оправдания да има, това не прилича на свободно движение на стоки.
За какво свободно движение на пари става дума, когато трябва да декларираш парите си, когато пресичаш границите между европейски страни?
Свободно движение на капитали - всяка страна си има свои правила и тези правила правят движението на капиталите не толкова свободно.

Какво свободно движение на хора има, след като има бюрократични изисквания, колко време имаш право да пребиваваш в една страна, след това те задължават да я напуснеш и ако искаш след това, отново да се върнеш?

Това едно на ръка. Второ - цялото това раздаване на стотици милиарди евро, да не кажа трилиони, през последните десетилетия, на ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА И ФИРМИ под различна форма, деформира обективни икономически закони и кара икономическите агенти вместо да пренастройват своята политика от усилия да измислят нови стоки и услуги, да усъвършенстват технологиите и да се борят за пазарен дял, кара ги да заделят огромен човешки ресурс, ЗА УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ.

Всяка година, сметната палата на съюза и различни контролни органи, заявяват, ЧЕ ЕФЕКТЪТ ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПРОГРАМИ НЕ Е ДОБЪР И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА СЪЮЗА ПРОДЪЛЖАВАТ, КАКТО СЕ КАЗВА, ДА НАСТЪПВАТ МОТИКАТА И ТЯ ДА ГИ УДРЯ ПО ГЛАВАТА. Но удря преди всичко нас, данъкоплатците, ЗАЩОТО ЕВРОПА ИЗОСТАВА ОТ АЗИЯ В ИКОНОМИЧЕСКИ ПЛАН.


Например, бях шокиран, че от началото на строителните работи на една високоскоростна ж.п. линия, до нейното включване в експлоатация в Европа, са необходими 19 години!!!
В същото време, китайците построиха най-дългото скоростно ж.п. трасе между Пекин и Шанхай, за по-малко от 3 години!!! Какво ви говори това? Че нито административния капацитет на Европа е на висота, нито технологичния. Това са тревожни тенденции.

Това показва, че европейците не искат да раждат и отглеждат деца, не им се работи и като организация са объркани. МНОГО ТРЕВОЖНО.

Затова ЕС трябва да се реформира, но първо като философия. Какво е нужно да се направи?
  1. Необходимо е да се приеме философията, че общият бюджет няма да финансира програми по раздаване на пари на отделни физически и юридически лица. Това не е работа на бюджета на Съюза. Икономическите субекти трябва да са наясно, че политиката на УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ ПО РАЗЛИЧНИ ПРОГРАМИ - СВЪРШВА;
  2. Когато се харчат пари за различни извънредни програми, например във връзка с измислената пандемия, тези програми трябва да бъдат одобрени от Суверена на Съюза. Има компютри има технологии, нека да гласуваме. Тези стотици милиарди, да не кажа трилиони, които Съюзът и правителствата на Европа похарчиха за ваксини, за компенсация от ограничителните режими, които същите тези правителства наложиха над населението и бизнеса, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ГЛАСУВАНИ ЗА ХАРЧЕНЕ ОТ СУВЕРЕНА.
  3. Парите, които се харчат за общонационални програми, примерно - инфраструктура, трябва да има надежден централизиран механизъм за контрол - какво е това безобразие - в България, 70 % от обществените поръчки са компрометирани, но те не спират да се обявяват и няма кой да извърши на практика контрол върху тези харчове. Пак става дума за стотици милиарди, в рамките на целия ЕС.
  4. ЕС има проблем с прозрачността - опитайте се да получите информация за определен проект, финансиран с европейски пари и ще разберете за какво говоря;
  5. Политическите структури в Съюза трябва да бъдат избирани от Суверена - Парламент, Комисия, Съвети и т.н.
  6. Трябва да имаме единна външна политика, единна политика в сферата на отбраната и сигурността и единна политика в областта на здравеопазването и образованието;
  7. ЕС трябва да си произведе сам население, вместо да смесва хора и култури от цял свят и то със скорост, която е неприемлива за местните общности. ЕС трябва да анализира, защо европейските граждани отказват да се възпроизвеждат - дали това е куртурен феномен, дали става дума за психически или други фактори, но факт е, че ЕС умира чисто човешки, а след това ще умре и икономически. Всички знаем, че образованите и богатите отказват да правят деца. Деца правят бедните и необразованите и особено там, където жените нямат права. Трябва да изберем ефективния път, като дадем предимство на жените първо като майки на децата ни и след това като бизнес кариера. Всички приказки за равноправие, включително и в работата, в заплащането и навсякъде са хубави, но резултатът е - дори и просто възпроизводство на населението не може да направи Европа. ТОЕСТ, НЕОБХОДИМИ СА НОВИ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ, ЗАЩОТО СТАРИТЕ ЯВНО НЕ ВЪРШАТ РАБОТА.
Категория: Политика
Прочетен: 51 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 23.05.2023 09:36
 https://www.mediapool.bg/cherna-dupka-v-prokuraturata-poglashta-polovinata-dokladi-na-finansovata-inspektsiya-news347608.html

Финансовата инспекция е направила 446 доклада /живи и здрави да са служителите и ръководството/, като малко повече от половината са предадени на прокуратурата, защото има съмнение за извършено престъпления. И какво следва? НИЩО. Едно голямо нищо. Докладите са засекретени. Постъпят ли в прокуратурата, засекретяват се. Всъщност, тази институция за кого работи? Кой й плаща заплатите, колите, командировките, премиите и всичко останало? Не сме ли ние? В същото време, докладите са засекретени за нас. И знаете ли защо са засекретени? Защото същата тази прокуратура не зависи от нас. Не трепери от нас - нито за назначения, нито за уволнения. Не й пука за нас. Ето това е.

А финансовата страна?



Близо 90 000 000 000 лева на практика са похарчени неефективно от българските правителства през последните 25 години. Представете си, тези пари, похарчени за инфраструктура! Щяхме да сме на нивото на Швейцария, ако тези пари бяха ефективно похарчени за инфраструктура в България. Смятайте, през годините, километър магистрала струваше 3 милиона лева. За милиард лева можехме да направим 333 километра магистрала. Образно казано, нашите управници са пропилели 30 000 километра магистрален път. Можехме да имаме магистрали, ремонтирани пътища от републиканската пътна мрежа, добри общински пътища, скоростни ж.п. линии, пречиствателни станции, водопроводна мрежа, поне две атомни станции...Можехме.


Съдебната система ни струва повече от милиард на година. Платили сме 25 милиарда лева, за да крият докладите на финансовата инспекция от нас. Платили сме пари, за да не правят нищо. Или поне, не в наша полза. Глупавият плаща няколко пъти. Ние сме Глупавият.


Защо се случва всичко това ли? Защото Суверенът стои отстрани и упорито отказва да вскъпи в правата си на собственик на държавата. Следствие на което, властта прави каквото си поиска.

ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ, СУВЕРЕНЪТ Е ПОЖЕЛАЛ ПОЛИТИЦИ И АДМИНИСТРАТОРИ ДА ГО КРАДАТ, ЯКО ДА ГО КРАДАТ. ПОЗВОЛИЛ Е. А НАЛИ ЗНАЕТЕ, ВСЕКИ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО МУ ПОЗВОЛЯТ. СУВЕРЕНЪТ Е ПОЗВОЛИЛ ДА ГО КРАДАТ И ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ ЯКО СА ГО КРАЛИ.


Затова отново призовавам: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.



Категория: Политика
Прочетен: 51 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.05.2023 09:40
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235423
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Май, 2023  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031