Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219768 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 21.06.2014 г.
Засега Николов води. Преди 3 години разликата между двамата беше огромна, в полза на Николов. Портних изглеждаше доста по-неопитен от бургаския кмет. Но въпреки приказките срещу него, той се хвана здраво за работа. Поне така ми изглежда на мен, като външен за Варна човек.
В края ня мандата си той показа, че сме го подценявали. Варна е на път да вземе реванш на Бургас. Явно той е скритата лимонка, която избухна през последните 2 години. Доста неща се направиха във Варна. Разбира се, че централната власт помогна да влязат външни пари във Варна, но все пак не можем да пренебрегнем и ролята на кмета.


Може би жителите на Варна имат по-друго мнение от моето, което с радост бих чул.
Категория: Политика
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.11.2015 15:36
http://btvnews.bg/video/bulgaria/ikonomika/ekskluzivno-tsyaloto-intervyu-s-tsvetan-vasilev-zapisano-dni-predi-ktb-da-poiska-nadzor.html


Нямаше коментари на сайта на медията, може би заради изискването за регистрация...

Интересно ми е как оценявате интелектуалната мощ на Цветан Василев и дали виждате в него лице, което не е получавало политическа подкрепа за бизнеса си?
Категория: Политика
Прочетен: 597 Коментари: 0 Гласове: 0
https://www.youtube.com/watch?v=-baY3qdZ1tQ


Извънземното казва: Защо не спрете да плащате на правителството за лошите неща, които прави и да му плащате за добрите?

Земният човек отговаря: Не можем просто да спрем да плащаме данъци, защото правителството ще ни накаже. На нас ни е позволено да помолим правителството, да не прави глупости.

Извънземното:"Вие изглежда се страхувате от това нещо. Май правителството е голямо чудовище, което може да ви смачка всеки момент, ако не му се подчинявате".

Изгледайте клипчето докрай. Накрая извънземното казва нещо от рода на:  Заради малко хора, които могат да убиват и насилват, избирате политици и ги оторизирате с власт, която може да направи повече бели, отколкото малкото хора, които могат да убиват и насилват. Нещо такова беше.


Остава да допълним, че няма значение къде е осъществен изборът - в САЩ или в България, той не е демократичен, след като избирателите нямат право да свалят във всеки един момент този, който са избрали. Защо е необходимо да страдат 4 години, че са избрали грешния човек?


Направо без коментар.



Категория: Политика
Прочетен: 407 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.06.2014 21:11
В Швейцария.

Защо?

Защото ако има някакво политическо или социално напрежение, то се освобождава чрез демократичната система за контрол над дейността на политиците, чрез десетки федерални и местни референдуми.


В Рим стотици хиляди хора излизат на протест на улиците. Във Франция и Испания е същото. Можете ли да си спомните, колко пъти средствата за информация са ви уведомявали за големи синдикални или други протести в Швейцария?

Ако стане някакъв проблем, то е във връзка с някаква среща на лидери на великите сили и антиглобалисти от цял свят вдигат малко шум, счупват някоя витрина на Макдоналдс и всичко свършва дотук.

Мислите ли се гаднярът Владимир Улянов нямаше да направи революция в Швейцария, вместо да ходи в разкапаната Русия да буни народа и да прави преврат? Как да се вдигнат на революция тези с хубавите къщи и подредените градини, които всеки месец трява да отговарят на някакъв значим въпрос, трябва да отхвърлят или приемат закон или някакво правило и как да направиш революция там, където няма натрупани излишни емоции?
Категория: Политика
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове: 0
Където и да потърся за отчет. Просто няма.

В сайта на Столична община има отчет за това колко тротоари са направени, колко квадрата асфалт са положени но няма елементарен отчет за, примерно:
  1. Колко пари сме дали на общината жителите на квартала, в който живея и колко пари под каква форма са се върнали - улици, тротоари и други такива. За 20 години, в които живея в този квартал, има асфалтирани две вътрешно квартални малки улици, по които трудно се разминават две коли. Всъщност колко и къде отиват нашите пари?
  2. Защо за изхвърляне на боклука общината плаща два пъти над пазарната цена?
  3. Защо на 12 хиляди гласоподаватели, ни е отнето правото да си изберем кмет на квартала?
  4. Защо в 20 хиляден квартал нямаме една детска общинска градина, а автобусите, които общината ни изпраща да ни обслужват са пълна кочина? Защо нямаме общинско болнично заведение, нямаме районен полицай, който да има канцелария в квартала. Всъщност май само задължения имаме...

Потърсих отчет за дейността на ДАНС. Как мислите, има ли някаква отчетност, за какво ДАНС харчи 112 милиона лева всяка година? Познахте, няма. Сега разбирам, че на ДАНС правителството отпуска допълнително 4 милиона лева. За какво? Познайте някой дали се е притеснил, да ви информира за какво се отпускат тези пари? И това е при положение, че ДАНС има най-голямо увеличение на бюджетните средства за последната година. А какво е свършила тази агенция? Според мен нищо. Защото няма отчет. Като няма отчет, приемам, че нищо не е свършила. Само знам, че там заплата под 2000лева няма. За нищовършене.

Потърсих отчет и по разни там министерства. Отново няма. Че за какво да има? Те началниците не се отчитат на нас. Не са подчинени на нас. Не сме ги избирали ние. Не зависят от нас. За какво да се отчитат пред нас?
Категория: Политика
Прочетен: 482 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 22.06.2014 22:52
С молитви разбира се. Това е достатъчно според тях.

С какво помогна БПЦ на бедстващите в с. Бисер и в с. Калоян?

С молитви разбира се.

Молитвите са голяма работа. Не отричам. Имат голям потенциал. Но още по-добре е когато молитвите са придружени и с някакво поне минимално демонстрирано съчувствие. Поне един поп да отиде там, да го видим. Ама те са толкова затлъстели горките от плюскане на аванта, че им е трудно да се вдигнат и да отидат сред раята.
Категория: Политика
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове: 0
Такава бъркотия е държавата ни. И тази бъркотия се прави от политиците ни, защото когато има проблем те винаги са неподготвени. А как да са подготвени, като те са отишли там, не да се подготвят, за да решават проблеми, а за да крадат. То няма време и за едното и за другото. Кой всъщност е ръководителят на операцията по ликвидиране на последствията от наводнението във Варна? Премиерът, вицепремиерът, шефът на войната, шефът на полицията, кметът? Никой не знае. Най-после някой ще понесе ли наказателна отговорност за нехайство и занемарени обществени функции?

Това, което се случи във Варна е показателен пример за безпомощността на общинското ръководство, на кмета и на държавните структури, първо за анализ на рисковете и вземане на мерки за предотвратяването им и след това за това, че никъде няма план как се действа, какви органи и организации трябва да се включат в решаването на такива проблеми. Всеки обвинява другия и никой не работи в синхрон за постигането на обща цел. Да не говоря за това, че всеки от нашите политици се опитва и на практика политизира проблема, вместо да го реши. И ето сега да го кажа на управниците, кои са причините за трагедии като тази във Варна и преди години в село или град беше, не мога да си спомня сега, Калоян и в едно Харманлийско село преди 2 години:

  1. Гората в тази държава се сече на поразия, особено там, където има цигански общности. Като няма гора, има кал и свлачища;
  2. Всеки път се говори за едно и също нещо, без да се вземат мерки - всеки пък коритата на реките не са изчистени, шахтите са задръстени. Всеки път едно и също.
  3. Къщи не се правят в дере. Ако има толкова прости частни лица, които нямат съответната подготовка, нито мисъл, познания или средства, че са струпали къща в дере, то къде е общината, че е позволила това да се случи?
  4. Къде е строителният надзор, който би трябвало да се произнесе за наличието на рискови обекти, изградени на територията на всяка една община?
  5. Уточнена ли е собствеността, защото трагедията в село Бисер преди 2 години стана заради нехайство при поддържането на един язовир, който се проби и отнесе селото. Не знам дали има наказани заради тази катастрофа. Спомням си как тогава военното министерство, строителното министерство и общината си прехвърляха топката един на друг. Докато в същото време жителите на селото го "отнесоха" дебелия;
  6. Последно, има ли такова нещо като Гражданска защита или не? Каква работа върши в случая всичките тези държавни органи и институции? Каква работа върши армията? Тя така и така не работи, защо не се преквалифицира и не се включи активно в подпомагане на населението при бедствия и аварии? Нали все пак трябва да оправдае заплатите си? Само не ми казвайте, че армията е създадена да стреля, а не да спасява. В това има доза истина, но тогава, когато стрелянето нещо липсва в живота ни и слава богу, трябва нещо друго да се прави;
  7. Ще се регулира ли най-после законодателно изплащането на обезщетения, защото в момента в тази област е жив социализъм и политиканстване. Дайте да дадем пари на пострадалите, защото те са пострадали. Никой не си задава въпроса, кой разреши на пострадалите да си построят къща в дере, дали тези къщи са законни, дали отговарят на изискванията за устойчивост на земетръс и на други изисквания. Да, ние сме хора и трябва да си помагаме, но в същото време и трябва да спазваме правилата на това общество, не да си правим каквото ни скимне и след това да ревем за помощ. И накрая трябва да се знае, какъв е бюджетът в този случаи и да се каже на всички българи - държавата ще дава пари за пострадали от бедствия и аварии и тези пари ще се отпускат по преценка на ръководството на еди кое си ведомство в рамките на еди какъв си бюджет. А не както сега се прави, едно кюм гьотьоре.
Категория: Политика
Прочетен: 347 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 21.06.2014 18:20
“Когато бъдат описани всички щети от комисиите, занимаващи се с това, и пристигнат до мен, тогава ще решим колко пари да отпуснем на бедстващите. Ще бъдем солидарни с Варна, Добрич и Велико Търново”. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който е на оглед в засегнатия варненски квартал „Аспарухово”.



Цитатът е от http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151261.
Затова написах такова заглавие, защото така ми прозвуча, не че пастирката го е казал.

"Поразяващата уста" или както някои го наричат "Ирландската пастирка" пак  се изказа неподготвен.

Само си представете, какви са правомощията на президента и какво се кани той да направи! Тук е едновременно и строителен министър и премиер и шеф на кризисния щаб и всичко.
Категория: Политика
Прочетен: 290 Коментари: 1 Гласове: 0
Задавали ли сте си този въпрос скоро? Ето ви няколко примера:
  1. На кого служи кварталния полицай? На своя началник в съответното районно полицейско управление. По чие предложение кварталният полицай е станал полицай? По предложение на същият този началник. На кого кварталният полицай ще се кланя и от кого ще трепери за мястото си? Ще трепери на началника. Дали този полицай ще служи на закона или на началника си? Ха познайте от един път, но според мен ще служи на началника си;
  2. На кого служи началника на РПУ? На шефа си, който го е назначил на работа. На закона ли служи този служител или на началника си, от който той зависи? Виж. т. 1;
  3. На кого служи шефа на областното полицейско управление? Виж точка 1 и т. 2, тоест на Главния секретар на МВР. А той на кого служи? Също виж т. 1 и т. 2, но предполагам по йерархия - на министъра на вътрешните работи
  4. На кого служи министъра? На премиера;
  5. На кого служи премиера? На шефа на партиите, които са го назначили.
  6. На кого служат шефовете на партиите - предимно на себе си и на мафията, която подхранва техните позиции.
Ето още няколко въпроса:
  1. На кого служи районният прокурор? На градския прокурор. А на кого служи градският прокурор? На главният прокурор. А на кого служи главният прокурор? На тези, които са го избрали и назначили - партийните лидери, които са го предложили за този пост. Няма да предложат мен я.
  2. На кого служи обикновеният съдия? На шефа на районния съд, който го е предложил и назначил. На кого служи шефа на районния съд? На Висшия съдебен съвет, който го е назначил - на всички членове поотделно, но най-вече на този, който го е предложил. На кого служат членовете на Висшия съдебен съвет? На президента, на премиера, на народните пратеници и т.н. Служат на тези, от които зависи тяхното назначение. Няма да служат на мен я.
  3. На кого служат конституционните съдии? На президента, на народните пратеници, на премиера и на всички, които са помогнали с издигането на кандидатурите и назначаването им. Няма да служат на мен я.
  4. На кого служат агентите на ДАНС? На шефа на ДАНС разбира се, нали се назначават от него. Няма да служат на мен я.
  5. На кого служи шефа на НСО? На президента, защото той го назначава. Няма да служи на мен я.
  6. На кого служат ръководителите на държавни и общински фирми? На премиера, на министъра, на кмета или на партийния секретар, както беше едно време по Живково време. Няма да служат на мен я.
  7. На кого служат учителите? На директора, защото зависят от него. Директорът на кого служи? На шефа на инспектората, защото зависи от него или на министъра или на някой висш служител на министерството. Няма да служи на децата и на родителите, които изпращат децата си на училище я.
  8. На кого служи лекарят? На главния лекар, защото той го назначава. На кого служи главният лекар на Пирогов, примерно? На министъра на здравеопазването, защото той го назначава. На кого служи министъра? На премиера, защото той го назначава или на партийния секретар, който го препоръчва на премиера. И така нататък, по същата схема.
  9. На кого служи редовният митничар на границата? На началника на смяната. На кого служи началникът на смяната? На шефа на митницата. На кого служи ръководителят на митницата? На шефа на Агенции Митници. На кого служи шефа на агенция Митници? На министъра на финансите. На кого служи министъра на финансите? На премиера. И така кръгът отново се затваря.
  10. На кого служи шефа на БДЖ или шефа на железопънта инфраструктура? На министъра на транспорта. И така кръкът се затваря.
  11. На кого служи секретарят на кметството? На кмета. На кого служи главният архитект? На кмета. На кого служат служителите на кметството? На кмета. И така кръгът се затваря. Кметът обикновено се избира от избирателите, но те нямат контрол над неговата дейност и прави каквото си иска.
  12. Могат да се дадат много такива примери. Докато не се промени тази система на служене на принципа на единоначалието, в страната ни ще се шири корупция, неефективност, кражби на голямо и изоставане в политически и икономически план.

Е ТОГАВА КО ПРАИМ? НИЕ КЪДЕ СМЕ В СХЕМАТА? МАЙ НИКЪДЕ.

Същите въпроси ще дадем и същите отговори ще получим, когато анализираме всяка една държавна или обществена институция. Установява се, че НАЧАЛНИЦИТЕ В ТЕЗИ СИСТЕМИ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ВСЛЕДСТВИЕ НА МАФИЯТА, КОЯТО НИЕ, ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СЪЗДАВАМЕ С НАШИТЕ ГЛАСОВЕ ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ОТИДЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НЯКОЯ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ, БЕЗ ДА ОСЪЗНАВАМЕ, ЧЕ СА НИ ВКАРАЛИ В КАПАН, ОТ КОЙТО САМО НИЕ, С ОБЩИ УСИЛИЯ МОЖЕМ ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ, КАТО ОТКАЖЕМ ПОВЕЧЕ ДА ВЛИЗАМЕ В ТОЗИ КАПАН И ВКАРАМЕ В НЕГО ТЕЗИ, НА КОИТЕ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ - ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ НИ УПРАВЛЯВА - АКО НЕ ПРОМЕНИМ СИСТЕМАТА И ИЗБОРЪТ НА ТЕЗИ НАЧАЛНИЦИ НЕ СТАНЕ ЗАВИСИМ ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ, А НЕ ОТ ДРУГИ НАЧАЛНИЦИ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ..


РЕШЕНИЕТО:  ТАКА, КАКТО Е ЗАДАДЕН ГОРНИЯТ ПРИМЕР, НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМЕ ТЕЗИ НИВА НА СЛУЖИТЕЛИ. ТОГАВА И САМО ТОГАВА ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ ЩЕ СЛУЖАТ НА НАС, А НЕ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ.
Категория: Политика
Прочетен: 349 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.06.2014 18:10
А ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА МИНАТ ОТНОВО БЕЗ НАС.

Въпроси, на които чакам отговор:
  1. Къде е БНБ, след като управителите на банките продължават да дават кредити на собствениците, а собствениците продължават да изкупуват България с нашите пари? Този филм го гледахме преди 18 години, но явно нищо не сме научили.
  2. Как е възможно в един регулиран пазар, един човек да може да притежава банка и да се допуска такава концентрация на риск?
  3. Как така Пеевски от едно нищо, може да стане в едно голямо нещо, което може да катурне банка? Мъглата по отношение на собствеността на банки и вестници продължава да съществува.
  4. А хаосът и бъркотията в държавата ясно се вижда при едно природно бедствие. Не дай си боже, ако има война - само една чужда дивизия може да ни постави на колене при този хаос, който цари в държавата ни.

ДОКАТО ПОЛИТИЦИТЕ НА ТАЗИ СТРАНА НИ ДЪРЖАТ НАСТРАНА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЯ В СЪЩАТА ТАЗИ СТРАНА И ДОКАТО НЕ СПРАТ ДА ГЛЕДАТ НА НАС КАТО НА ДОЙНА КРАВА.
Категория: Политика
Прочетен: 270 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.06.2014 11:08
Във Варна се изсипа целият министерски съвет. Министърът на транспорта пристига с БТР. Шоу. Йовчев казва, че кметът никакъв го няма, търсили го 2 часа. Не си вдигал телефона. Кметът казва, че докато началниците ни заседавали в някаква зала, той "вадел трупове" от водата и калта. Други пък казват, че кметът бил кьоркьотюк пиян.

След анализ на събитието се установява, че в дерето, където е станало бедствието, повечето къщи са незаконни, а гората, която е над хълма, вече отдавна я няма. Гора няма там, където има мангали. Това е азбучна истина. То и българите не изоставаме в тази посока, пък камо ли и циганите. Сега като гледам кадрите, виждам, че там има построени и жилищни блокове, които няма как да се построят незаконно - тоест общината е дала съответните разрешения. В този момент всички ще се правят на ощипани.


И сега какво правим? Няма да събаряме незаконните постройки, защото те са на бедни хора и няма къде да живеят. Пък и отвреме на време идват избори, не може да им събаряме къщите.

Няма да чистим речните корита, защото от това кметовете няма да спечелят нищо. Виж за някакви други проекти, от които да паднат пари, европейски, национални - няма значение, важно е да падат!

Къде е гражданската ни защита?

Къде е шибаната ни армия, която е толкова незаинтересована от това, какво се случва в страната, че вече и не я търсим за нищо?

Къде е организацията на общината - техника, институции?

Къде е строителният надзор?

То нямало карта на квартала, къщите построени в дерето и какво очакваме, ВСИЧКО ДА Е ОК? Това е България - хотелите построени на плажа, а къщите в дерето.

Вярно е, че при 100 литра на квадратен метър това си е бедствие, но казвам, че ако не бяхме толкова смотана държава, това нямаше да се случи и то с такива последствия.

Прочетете Закона за защита от бедствия и ще разберете на какъв хал ни е държавата. Има закон за здравеопазването, но няма здравеопазване. Има закон за образованието, но няма образование. Същото е и със закона за защита от бедствия. Толкова много органи и накрая едно голямо НИЩО.


Най-после кугърите се включиха в евакуацията на туристи от Албена...
Категория: Политика
Прочетен: 222 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.06.2014 10:31
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219768
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2014  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30