Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195176 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 06.06.2014 г.
Тополовград правят стачка заради лошия път към Стара Загора.
Свищовлии правеха същото, заради огромните ями, които имаше в продължение на повече от 10 години на пътя от с. Българене към Свищов.

Бързата помощ е толкова бърза, колкото Нигерия се намира в Арктика. И те искат пари.
Болниците яко крадат с фиктивно изписване на разходи, като се започне от операции и се стигне до тоалетната хартия, която колкото и да я търсите в болниците, все я няма - особено в държавните и общинските.

Пенсионерите постоянно са недоволни от пенсиите. И имат право.

Очакваме поредната блокада на пътя София - Казанлък, от работниците на ВМЗ, заради неплатени заплати.

Есента тютюнопроизводителите ще подпалят няколко бали тютюн и ДПС веднага ще им издейства от Министерството на земеделието едни 110 милиона лева бюджетни пари.

Не остават назад зърнопроизводителите и производителите на зеленчуци, месо мляко и всички останали.

БДЖ е жив кахър. Не само, че мотрисите им са заложени за кредит, който компанията не може да върне, но и една гара нямат като хората. И гарите им трябва да се възстановяват с бюджетни, тоест с наши пари. Няма значение дали се возим с БД|Ж или си ползваме собствен превоз.

Където и да отида в България виждам, че малките фирми са жив кахър. Виждали ли сте сладкарничките в малките градчета, магазинчетата за хранителни стоки, ресторантчетата и кафенетата, шивашките ателиета с един шивач - собственика на обекта? Вървя в тези малки градчета и села и се интересувам - питам всеки срещнат - работиш ли, не работиш ли, как е положението в града или в селото. Отговорите са познати до болка - ВСИЧКИ ЧАКАТ НА ДЪРЖАВАТА - ОТ НАЙ-МАЛКОТО НЕЩО, ДО НАЙ-ГОЛЯМОТО НЕЩО. ИМА СЕЛА И МАЛКИ ГРАДОВЕ, КЪДЕТО НАД 90 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ИЛИ ПЕНСИИ. И АКО НА ТОВА МУ ВИКАМЕ ИКОНОМИКА!!!

ПРОБЛЕМЪТ НА НАС БЪЛГАРИТЕ, НА НАШАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА И НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА Е В ТОВА, ЧЕ НИКОЙ НЕ СИ ЗНАЕ СМЕТКАТА. СОЦИАЛИЗМЪТ НИКОГА НЕ СИ Е ТРЪГВАЛ ОТ ТЕЗИ ЗЕМИ. ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЗЕМА КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ОТ ЧАСТНИТЕ ЛИЦА И ФИРМИТЕ, НАЛИВА ПАРИТЕ В ЕДИН КЮП И СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВА ЕДНО ПОЛИТИЧЕСКО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПАРИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА НАКЪДЕ. ЗА ОТКРИТОТО КРАДЕНЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ. НАД 2/3-ТИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО РАЗЧИТА НА ПАРИЧНИ ПОДАЯНИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА. ОТ ЦЕЛИТЕ ТЕЗИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ НА ПАРИТЕ ОТ НАШИТЕ ДЖОБОВЕ КЪМ ДЪРЖАВАТА И ОТТАМ КЪМ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ РАЗПОРЕДИТЕЛИ С БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА, СТАВАМЕ ВСЕ ПО-БЕДНИ И ПО-БЕДНИ. И ПО-ЗАВИСИМИ ОТ ПОДАЯНИЯТА НА СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА, КОЯТО НИЕ САМИТЕ - ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СЪСИПВАМЕ БЕЗ ДОРИ ДА ОСЪЗНАВАМЕ СЪС СВОЕТО РАБОЛЕПИЕ ПРЕД ПОЛИТИЦИ И ВЛАСТ ИМАЩИ.


Стигнали сме дотам, че да повярваме, че държавата може да създава работни места и бизнес. Икономическият министър се запътил в Китай. Знам, че отива там на екскурзия, въпреки всички мантри, че щял да довлече бизнес оттам. Десетилетия наблюдавам как нашите държавници се шлаят по света за наша сметка, вместо да запретнат ръкави и да си свършат работата, за която сме ги избрали. Да сте чували, икономическият министър на Швейцария да се шляе насам натам?


В същото време чакаме 130 дни да ни разрешат да ползваме ток! В 21-век сме бе хора. Токът не е лукс, че да чакаме толкова време за ток! Чакаме разрешение от държавата си да работим и да живеем. И затова сме скапана страна. Защото ЧАКАМЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 282 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.06.2014 22:27
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195176
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Юни, 2014  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30