Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218582 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 06.06.2015 г.
Всички знаем, че над 80% от циганските къщи са незаконно построени, ако на тези бараки може да се каже, че са къщи.


Всички разбираме, че те имат проблем. Бедни са.

Но не разбирам, защо не правят нелегални и незаконни зеленчукови градини. Защо незаконно не произвеждат краставици, домати, марули. Да произвеждат незаконно лук и репички. Нека незаконно да обработват общински и държавни земи и да изкарват продукция. Нека незаконно да садят дърветата, които след това незаконно да секат.


Нека да посадят незаконно череши, кайсии, ябълки...


Не се иска кой знае какво знание. Необходимо е да се усвои незаконно земя, да се бодне растението и да се полее с една кофа вода. Защо не крадат кирки, лопати и мотики, с които след това незаконно да работят по незаконните зеленчукови и плодови градини?

Интересно е обаче, че те не вършат такива незаконни действия, които изискват да превива гръб. Искат да вършат незаконни работи, като вземат наготово онова, което друг е произвел. Циганските набези по време на събиране на реколтата са показателен пример затова, за което говоря.


Значи може да се краде незаконно /защото политици и бюрократи крадат законно/, но не може да се работи незаконно!!!


Именно поради тази причина, не трябва да се правят компромиси с тази общност, която в никакъв случай не може да се оприличи на българска. Тези хора нямат нищо общо с нас, нито като култура, нито като възпитание и манталитет. Колкото и да сме смотан народ, сме сто пъти по-продуктивни и полезни от циганите. Историята го е доказала.

Цялостното поведение на тази общност, още от времето на Живков доказва, че те не искат да бъдат интегрирани в социума, за да работят и творят, а за да крадат от същият този социум.

Затова, тези хора трябва да бъдат изолирани в резервати, така, както индианците са били изолирани от белите заселници в Щатите. Нека си живеят в резерватите, нека се издържат както намерят за добре и да се оправят както сметнат за добре. Само трябва да се контролира, да не би да изсекат горите в резервата или да не направят друга беля.

Тези, които искат да живеят по нашите правила, нека го направят. Работиш, изкарваш пари, купуваш си място, строиш си къща или си купуваш апартамент, а дотогава плащаш наем за ползването на чужда собственост и си плащаш всичко, което и българите плащат - вода, ток, общински и държавни данъци. Оправданията че няма работа не минават при мен. Както вече казах, не съм видял незаконни зеленчукови градини покрай циганските бардаци.


Така ще спасим българските градове и села от циганизация. Време е да се събудим и да надмогнем собствените си ограничения. Циганизацията на България е пряко следствие на обезсърчаване на гражданската инициатива от политици и бюрократи и от превръщането ни в едни пионки на държавната власт. Поне засега такава я виждам нашата орисия. И затова циганите "си разпасаха пояса", както се казва на уличен жаргон.
Категория: Политика
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове: 1
Нали демокрацията произтичала от народа. Значи демосът или народа, е главното условие, за да има власт, която да произтича от него.


Хайде да види откъде произтича българската власт. Формално от народа. Ходим /който ходи разбира се/ като овце на всеки 4 години да гласуваме за предварително определените от лидерите на партиите кандидати за народни пратеници.


След като бъде формализиран техният избор, тези хора отиват в парламента и започват да правят закони. Но каквото и да правят, както и да работят, те се съобразяват с лидерите на партиите, които са издигнали кандидатурите им. Няма значение, че уж народът избира - важното е кой те предлага, защото ако не те предложат, какъвто и народ да те избира, няма да те изберат.

Каквото и да се случи в трите власти - законодателна, изпълнителна и съдебна, всичко зависи от партийните квоти, а те зависят от волята на партийните лидери. Така партийната система се изражда в еднолична система на властово управление и влияние във всички сфери на обществения, политическия и икономическия живот на страната.

Като изключим президента, който също е лансиран от някой лидер на политическа формация, но все пак е обект на пряк избор от страна на суверена, всички останали длъжности в страната са на практика назначаеми. Дори и утвърждаването на министрите от събранието на пратениците на народа означава повече назначение, отколкото избор, защото министрите са станали министри заради близостта си до партийните лидери, а не заради качествата си и не заради избор от страна на суверена.


Така изхождайки от тези разсъждения, може да се определи, че в българия има демос, макар и смотан, но няма демокрация, защото нищо на практика не произтича от демоса - нито избора, нито смяната на ръководител, политики или някакъв закон.

И затова е хубаво повече да не се говори за ДЕМОКРАЦИЯ, а за ОТСЪСТВИЕТО НА ТАКАВА.

Комунистите навремето ни залъгваха, че има демокрация в България и като се започне от гласуването на Живковската конституция, че и по-късно, лъжедемокрацията произведена от БКП и БЗНС в България дълго време ни захранваше с митологиземи, докато накрая всичко пропадна и се разбра, че без документ за собственост нито едно общество не може да върви напред. Тогава комунистите си написаха документи за собственост, като откраднаха онова, което уж беше общонародна собственост и накрая пак заиграха на темата демокрация. Демек сега имало демокрация, защото имало много партии и нямало монопол върху политическия живот. Глупости на търкалета. Дали БКП ще "кара влака" или производните на тази партия, не е ли все едно и също нещо? С какво сегашното политбюро - шефовете на управляващите политически партии се различава от едновремешното политбюро?

Категория: Политика
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.06.2015 17:00
Нека да използваме понятията само по предназначение.


Няма такова понятие "народно събрание".

Там, където обикновено се казва че е "народното събрание" е сградата, в която се събират пратениците на различни партии. Това не е народно събрание.

Това е "партийно събрание".


Народно ще бъде тогава това събрание, когато там се събира народът. А както знаете, това е невъзможно. Поне засега. Тук въпросът е да се използват думите такив, каквито са, а не да им се придава друг, несъществуващ смисъл.

Всеки път когато чуя по медиите "народните представители" или" народното събрание", се питам, дали това е съзнателна манипулация или си е чиста простотия.
Категория: Политика
Прочетен: 242 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218582
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930