Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3233540 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 10.06.2018 г.
 https://www.bloombergtv.bg/novini/2018-06-09/gratskoto-pravitelstvo-predstavi-paket-ot-ikonomicheski-reformi


Гръцкият дълг отново закова 180% от БВП на страната. Дали заради новите заеми, дали заради намалението на БВП, резултатът е, че Гърция се върна отново 7 години назад. Защо?

ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ.

Защо?

ЗАЩОТО НАСЕЛЕНИЕТО СВИКНА ДА ХАРЧИ ДНЕС, А ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБЕЩАВА ДА ПЛАЩА УТРЕ. Ама както всички знаете, правителството не плаща. То трябва да вземе пари отнякъде, за да си плати дълговете. Откъде да ги вземе, освен от собствения си народ. Ама народът е с яка социалистическа жилка, захранена от лъжливите социалисти на Караманлис и тем подобни. Не че десните са стока за мирисане, защото навсякъде по света и леви и десни увеличават дълговете, за да изкарат мандата и да се харесат на избирателите.

Една икономика, в която все още съществуват затворени професии, протекции за цели отрасли, дадени от държавата чрез закон, огромна част от пенсиите, които се изплащат директно от държавния бюджет и социални фондове с оскъдни приходи и като се прибави към това огромната корупция и отклоняване на стотици милиарди долари и евро европейски фондове за последните 30 години, става ясна картината, наречена Гърция. Заблудатата на един народ, че икономическия просперитет може да бъде досенес чрез социализъм, пък било и то гръцки.

Поколения трябва да се сменят, за да си дойде всичко на мястото. Поколения. Сегашните поколения са свикнали да харчат чужди пари, които след това не искат и не могат да върнат. Това са навици, които са насадени още от времето, когато тези хора са били деца. Сега са възрастни хора и трябва да плащат за глупостите на техните бащи и майки, които са протривали доволно ръце, получавайки част от взетите на заем пари от гръцките правителства, под различна форма - или като изпълнители на европейски проекти или като фермери, получаващи субсидии от бюджета или като пенсионери, получаващи 13-та, 14 -та и 15-та пенсия, която не са изработили. Подаръците са ДЕМОРАЛИЗИРАЩ фактор в икономиката. Това не ти е рожден ден - иху, аху и на другият ден нищо не помним. Тук дълговете трябва да се плащат, защото тези дългове в крайна сметка са пари на обикновени германци, англичани, норвежци, шведи, ирландци, французи, японци и т.н. Няма как лесно да се изпишат.

И друго - социализмът това е задушаващата хватка на бюрократите - хората, които нищо не работят и само пречат на икономиката. Получават пари заради това, да пречат на икономиката да се развива. Измислят си проекти, чрез които да се "грижат" за всякакви безделници и негодяи и пръскат обществени и заемни пари на поразия. Гръцката държава плаща заплата на около 30% от всички заети в страната. Как тогава да има производство, търговия и икономически растеж? Чиновниците не искат да си отидат от сцената, затова те имат сметка да продължават играда да вземат пари от чужди държави и банки, за да продължат колкото се може повече социалистическата гръцка лъжа, давайки част от парите на обикновените хора и купувайки тяхното доверие. 


Гръцки дарове. Данайски. Скъпо излизат.
Категория: Политика
Прочетен: 187 Коментари: 1 Гласове: 1
 https://www.bgonair.bg/bulgaria/2018-06-10/balgarskiyat-veganski-sayuz-organizira-nov-protest-dnes

Без да съм веган, поддържам една такава идея. Такова огромно пространство, в което са затворени животни, които трябва да са на свобода. Лъвът трябва да си живее в Африка, тигърът да живее или в Сибир или в Индия, в джунглата. Същото се отнася и за другите животни. Да отидат в средата, в която природно трябва да бъдат.


А зоологическата градина да се превърне в един хубав парк, където жителите на София и гостите на столицата, да се разхождат в свободното си време. А който иска да види диви животни, да отиде в природата и там да си ги гледа.


От друга гледна точка, ще се спестят милиони левове от данъкоплатците, които сега се дават за поддръжката на зоопарка
Категория: Политика
Прочетен: 420 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 16.10.2018 19:42
 Много пъти съм писал на тази тема. Сега ще изброя всички области, КОИТО СА ТОЛКОВА ВАЖНИ, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ОСТАВЯМЕ  В РЪЦЕТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ.
  1.  Здравето, не бива да го оставяме в ръцете на докторите;
  2. Сигурността, не бива да я  оставяме в ръцете на МВР;
  3. Справедливостта, не бива да я оставяме в ръцете на прокуратурата, следствието и съда и министерството на правосъдието;
  4. Тайните служби са толкова важни, че не бива да ги оставяме в ръцете на политиците;
  5. Армията е толкова важна, че не бива да я оставяме в ръцете на военните и политиците;
  6. Образованието е толкова важно, че не бива да го оставяме в ръцете на министерството на образованието;
  7. Икономиката е толкова важна, че не бива да бъде оставена в ръцете на политиците;
  8. Чистотата на въздуха, водите, земята, горите, храната са толкова важни, че тяхното опазване, стопанисване и подобрение няма как да стане без нашето участие.
  9. Възпитанието на бъдещите поколения също няма как да стане без нашето участие.

Нека вдигнем глава и се отърсим от постоянните битовизми, с които сме се ангажирали. Вярно е, че трябва да си решаваме конкретните проблеми, но ако пренебрегнем онези изброени по-горе направления. За какви ли не глупости намираме време. Намираме време за дълги, безсмислени и ненужни никому разговори, превръщайки разговорите с трети лица в говорилня и пустословие. Намираме време да се разхождаме по магазините, без да имаме нужда от продуктите, които се продават там. Намираме време да стоим пред тъпия телевизор и да гледаме кой как скочил, как ударил топката, какъв връх изкачил, кого набил на ринга, кой за кого се оженил, какви деца имал, с какво била облечена някоя проститутка и как си показала гъза в интернет. Намираме време да се нацапаме пред огледалото и да стоим там с часове /става дума за жените/ или да водим безсмислени разговори на тема "коли", които никога няма да притежаваме. ВРЕМЕ ИМАМЕ. ВРЕМЕ Е ДА ОЦЕНИМ ВРЕМЕТО, С КОЕТО РАЗПОЛАГАМЕ И ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ, ЗА ДА НАПРАВИМ И СЕБЕ СИ ПО-БОГАТИ, ПРАВЕЙКИ ОБЩЕСТВОТО ПО-БОГАТИ. ВСИЧКО, НЕ МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ И ДА ЗНАЕМ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ТАЗИ СТРАНА. ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПРИОРИТЕТИ.


КАК ДА СТАНЕ ЛИ? КАТО РАБОТИМ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА СИСТЕМАТА ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И ПРЕВРЪЩАНЕТО НИ В ОБЩЕСТВЕНИ ЖИВОТНИ. ЗАЩОТО СЕГА СМЕ САМО ЖИВОТНИ...




Категория: Политика
Прочетен: 167 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3233540
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2018  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930