Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195869 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 04.06.2018 г.
 Ако гледате сметката, България внася в бюджета на Европа 1 милиард лева, а получава двойно повече. Но тези пари се вземат от тези, които работят и се раздават на тези, които не работят. Критериите за разпределение са толкова спорни, че поставят под съмнение ефектът от получаването на тези повече пари, отколкото бюджетът ни внася в Европа.

Какъв е ефектът на получените пари в селското стопанство. Самите доклади за земеделието на Европа посочват, че в Източна Европа, в това число и в България, главните получатели на субсидии са големите фермери. 5% от фермерите получават над 90% от субсидиите. И каква стана тя - Европа иска да изпише вежди, ама вади очи. Вади очите на баламите и изписва веждите на тарикатите, големите латифундисти.

Какъв е ефектът от това, че Европа помогна на някои хора да си направят къщи и да си купят коли, за сметка на данъкоплатците?

Какъв е ефектът от това, че бюджетът финансира избирателно жителите на панелките, че да гласуват за Герб?

Какъв е ефектът от всичките тези глупави еко програми за защита на какви ли не незнайни и знайни животни и твари, за които милиони евро са отишли в частни джобове?


Какъв е ефектът от научната продукция, платена от същата тази Европа, която всички виждат, че за нищо не струва. Щели да изследват Млечния път, други планети или ред подобни глупости, за които са усвоени стотици милиони.


Какъв е ефектът, че правите една фирма по-конкурентна от другите, като й предоставяте грантове? Как моля ви се това помага на конкуренцията. Какъв безбожен цинизъм.


Какъв е ефектът от това, да се приемат законодателни мерки, според които командированите от една страна в друга, за тях да се прилага местното законодателство? И кьоравите виждат, че Западна Европа ПРЕЦАКВА Източна Европа, защото не западни служители и работници нахлуват в Източна Европа, а обратното и това е начинът да ги направите недостатъчно конкурентни на техните западни работници и служители. Така дяволът чете евангелието.


Преди 30 години стана промяната. Комунистите съсипаха държавата и получиха правата върху средствата за производство, чрез държавна помощ. Останалите лапахме мухите. След това маса продажни българи хукнаха на Запад да изкарват пари, защото бяха изморени от тъпата социалистическа действителност, която продължава да ни тормози и до ден днешен. От една страна, не искам да ги коря, защото животът е един път даден и ако може една чистачка да взема по 1500 евро в Германия, защо да се трепе за 500 евро в България? Ако може един измислен доктор да взема 4 хиляди евро в Германия, защо да се трепе тук за 600 евро!

Но от друга гледна точка, същите тези, за които няма нищо друго ценно, освен парите, същите тези хора оставиха България в ръцете на комунисти, социалисти и други подобни създадени от техните служби, бандити. Улесниха работата на хората, които наложиха на тази страна лошите практики, които толкова трудно могат да бъдат променени. Отидоха да създават БВП на други страни и зарязаха България. Защото за тях заплатата е повече от родината им. Всъщност, това не е тяхната родина. Това е родината на комунистите и на техните наследници. И от тази гледна точка разбирам, защо са напуснали. При милиони комунисти и членовете на техните семейства, е изключително трудно да направиш каквото и да е в тази страна. Всичко е връзки и нагласяне, нелегитимни практики и незачитане на законите на най-високо ниво. Какво остава за обикновените хора.

Така, хората от Източна Европа сме прецакани. Купуваме продуктите, произведени в Западна Европа, а десетки милиони българи, румънци, поляци, сърби, албанци, украинци и какви ли още не националности, отидоха да работят за западняците. Прибалтийските страни и те като нас, загубиха повече от 10% от населението си. Все едно е война. Да, война е. Но такава война, която не ни се иска да видим и анализираме. Война, в КОЯТО ПРИЯТЕЛСКИЯТ ОГЪН УБИВА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО НЕПРИЯТЕЛСКИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 216 Коментари: 0 Гласове: 0
 ...преди да събаря самите строежи. Иначе какъв е смисълът на мероприятието. Вижда се, че един куп хора, на които плащаме заплати, си затварят очите заради това, че не искат неприятности или откровено вземат пари, за да си затварят очите. 

И какво излиза сега, вицепремиер ходи и нарежда на съответните органи, да събарят незаконни постройки. За какъв кур тогава ни са надзорните държавни органи, главните архитекти по места, кметовете, общинските съветници и т.н. Да ги уволняват от работа, така и така полза няма от тях. Нито ще имат власт да прикриват закононарушения, нито ще им плащаме заплати. И ВЕДНАГА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ЕЛЕКТРОНЕН РЕГИСТЪР ЗА ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ, КОИТО НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА И ЗАРАДИ КОЕТО СЕ НАЛАГА ВИЦЕПРЕМИЕР ДА ВЪРШИ ТЯХНАТА РАБОТА.


ПРИТЕСНЯВАМ СЕ ОБАЧЕ, ДОКЪДЕ ЩЕ СТИГНАТ СИЛИТЕ НА СИМЕОНОВ И ЗАЩО СЕ ВЪРТИ САМО В СЛЪНЧЕВ БРЯГ. НИМА НА СЕВЕР НЯМА НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ? ЯВНО, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КЛОНИРАН И ДА СЕ ПОЯВИ НА 100 МЕСТА ЕДНОВРЕМЕННО, НО ТОВА ПОКАЗВА И УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ ХОРА, КОИТО ДА СВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА - САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ МИНИСТЪРЪТ НА ТУРИЗМА НЕ Е СЪГЛАСНА С НЕГОВИТЕ ПОДХОДИ, КАКТО И КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ, ГОВОРИ ЗАТОВА, ЧЕ ТОЙ Е САМ В БОРБАТА МУ С "ВЯТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ". СИСТЕМАТА, Г-Н СИМЕОНОВ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНЯТЕ, ЗАЩОТО СИСТЕМАТА ДОПУСКА ТЕЗИ НАГЛЕЦИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРАВЯТ НАРУШЕНИЯ. АКО НЕ ПРОМЕНИТЕ СИСТЕМАТА, НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. А СИСТЕМАТА Е ПРОТИВ ВАС. ВИЖТЕ - ЦЕЛИЯТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ СИ КРОТУВА И НЕ ПОДКРЕПЯ ВАШИТЕ АКТИВНОСТИ. НАПРИМЕР, АНГЕЛКОВА - КОЛКО ПЪТИ Е ДОШЛА С ВАС И ВИ Е ПОДКРЕПИЛА? ПРЕМИЕРЪТ  - СЪЩО. ВАШИТЕ ПАРТНЬОРИ - КАРАКАЧАНОВ И СИДЕРОВ? СЪЩО.
РАНО ИЛИ КЪСНО, ЩЕ СЕ УМОРИТЕ. ТЕ НА ТОВА РАЗЧИТАТ. ЗАЩОТО СТЕ САМ. ЗАЩОТО ТЕ РАБОТЯТ ЗА СИСТЕМАТА. НЕ СИ ХВЪРЛЯЙТЕ СИЛИТЕ, ЗА ДА ОТСТРАНЯВАТЕ ВСЯКА НЕПРАВДА ПО ПЪТЯ СИ НА УПРАВЛЯВАЩ. НЕПРАВДАТА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА И Е НАВСЯКЪДЕ. ТЯ Е ПРОЯЛА СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРИНА ТОВА, КОЕТО ПРАВИТЕ, Е САМО ПРЕРАЗХОД НА УПРАВЛЕНСКА ЕНЕРГИЯ. ПОМОЩ НЯМА ДА ДОЙДЕ ОТНИКЪДЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 312 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.06.2018 20:18
 http://www.bgdnes.bg/Article/6893106


Иначе какви полицаи сте! Ако не използвате оръжието си по предназначение, просто го върнете на домакина на РПУ-то и си търсете друга работа. Стреляйте! Стреляйте в краката, в ръцете... Заредете оръжието си със стоп патрони и стреляйте на поразия, ОСОБЕНО КОГАТО ВИ НАПАДНАТ. Как е възможно за една година да има 1925 пострадали полицаи при изпълнение на служебния си дълг. Кой ще плаща на тези хора лечението, пенсионирането и всички други косвени щети? Какво ще бъде самочувствието на тези служители, ако така ги шамарят, както си искат? Защо тези хора се оставят да бъдат бити? Може ли МВР да ни обясни. Някакви мангали бият български полицаи!!! На какво прилича това! В какъв свят живеем.


Засега полицията е доказала, че може да напада само такива като бай Петко от Лясковец - хора, които и един шамар не са удряли на друг човек през живота си. Тогава ще му изпратят и БТР-ри, за да покажат колко са велики,  А НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ШУМА НА ЕДНА ЦИГАНСКА СВАТБА. ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ, ЗА ЖАЛОСТ.
Категория: Политика
Прочетен: 206 Коментари: 0 Гласове: 0
 Всички знаем проблемите на страната. Ето някои от тях:
  1. Обезлюдяване на България
  2. Застаряване на населението и увеличаване на тези, които не работят и разчитат на социални помощи и пенсии, спрямо тези, които работят;
  3. Прекалена администрация и централизация на политическия, икономическия и социалния живот. Липса на реална демокрация;
  4. Лоши оценки за нивото на образование и здравеопазване;
  5. Финансови, организационни и други затруднения за отглеждане на деца, включително тези, които имат специални потребности и на престарели и болни възрастни хора, които не могат да се грижат за себе си;
  6. Скапана инфраструктура - ж.п. транспорт, по-лош от този, който беше преди 30 години. Окаяно състояние на второкласната, третокласната мрежа и на общинските пътища. Липса на достатъчно бърз и качествен достъп на физически лица и фирми до строително разрешение. Бъркотия в кадастриални планове и липса на достатъчно надеждна връзка с гражданите;
  7. Слаба екологична инфрасктруктура - пречиствателни станции, разделно събиране и преработване на отпадъци;
  8. Лошо работеща система за вътрешен ред и сигурност - полиция, служби, прокуратура, съд и т.н.
  9. Липса на свобода на словото
  10. Липса на качествени услуги, които държавата предлага
И т.н. и т.н. могат да бъдат изброявани още и още.


ЕТО КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ. Политическа сила, която да реализира следните стъпки:
  1. Свикване на ВНС, което да отмени институцията Велико Народно Събрание;
  2. Премахване на централизираната система за управление на страната и като организация и като финансиране.
  3. Реформиране на Народното събрание - перманентен избор на народни представители и постепенно премахване на партийната система;
  4. Реформиране на МС - ще се формират само 7 министерства, като премиерът на страната ще бъде най-възрастният от министрите, без да има изключителните права, които има сега. Той просто ще бъде председателстващ на съвета на министрите. Пряк перманентен избор на министрите, което означава, че всеки министър ще бъде отзован от избирателите във всеки момент, в който по неговият акаунт има повече отрицателни гласове, от положителните. Прегледът ще се извършва на всеки 3 месеца;
  5. Намаляване на държавната администрация наполовина - от 120 хиляди, на 60 хиляди;
  6. Електронизация на управлението;
  7. Перманентен вот на местно ниво за кмет, главен секретар, главен архитект и общински съветници;
  8. Децентрализация на МВР - служителите по сигурността ще се избират от населението по отделни населени места и по квартали в населените места и ще бъдат отзовавани пак от населението.
  9. Децентрализация на съда - всички съдебни дела от местно значение ще се гледат от районния съд. Съдиите ще се избират и отзовават пряко от населението;
  10. Децентрализация на прокуратурата - също като при съда;
  11. Оторизация на  изборните длъжности, както и на определени държавни служители, както и горските служители, да изпълняват някои функции по закона за охрана, като им се вменят полицейски функции;
  12. Реформиране на българското училище - дигитализация и превръщането му в притегателен център за младите хора. Осигуряване на 24 часова грижа за всички деца до 4-ти клас;
  13. Реформиране на българската армия - създаването на народна армия, която да включва всички, които имат средно образование и която основната цел е да охранява и осигурява реда на съответната територия на съответната община. Сегашната 30 хилядна наемна войска се преквалифицира като съветници и обучаващи. Оръжието, дрехите и обувките на българския резервист ще бъде негова отговорност и държавата няма да разходва пари за това. Основата на българската народна войска ще бъдат всички тези, които са получили разрешение за носене на оръжие. Това са 300 хиляди души. Това са полицаите, хората от тайните служби, прокурори, кметове, ловците, горските служители и т.н. Всички тези хора трябва да знаят своите функции в мирно време и в условията на военно положение.
  14. Мерки от гледна точка на финансите на държавата;
  15. Приемане на правилото, че бюджетът не може да бъде дефицитен;
  16. Премахване на всички видове субсидии, субвенции и държавна помощ - приватизиране на БНР и БНТ. Само от тези действия бюджетът ще спести 2 милиарда лева всяка година;
  17. От намалението на администрацията ще се спестят още 2 милиарда лева. В същото време, 60 хиляди служители, ще трябва да подкрепят частния сектор, който сега изнемогва от липсата на работници и служители;
  18. Приемане на правилото за постепенно намаляване на дела на държавата и общините в БВП на страната от сегашните 40% на 20%;
  19.  
  20. Осигуряването на общинските бюджети с достатъчно средства, като се преотстъпят в полза на общините определени пера от държавния бюджет, на база на брой жители на общината;
  21. Перманентен електронен вот за най-важните изборни длъжности в общинската администрация.
  22. Публични обсъждания за разходите на общината, по подобие на дискусиите в Бразилия. То вече и в Китай има такъв случай, а какво остава за други държави.
  23. Приемане на закон за обществен контрол върху дейността на всички големи фирми, банки и нефинансови институции, особено в тези дружества, които съществуват на база на определени от обществени институции цени на продаваните стоки и услуги. Общественият контрол ще се осъществява чрез представител на държавата, избран от населението там, където функционира фирмата. Целта е прилагането на добри производствени, търговски и финансови практики.
  24. Всеки гражданин на тази страна, трябва лично да бъде ангажиран и да се грижи за здравето си, образованието си и да участва според възможностите си в управлението - ако сте родители, в родителски съвет, там, където учи детето ви, ако сте жител на определена община, в опазването на реда там и т.н. и т.н.
Категория: Политика
Прочетен: 136 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.06.2018 12:41
 https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/v-botevgrad-vseki-den-obiri-boj-kazvat-zhitelite-6083035

Изгледайте репортажа на Нова ТВ.

25 служители на МВР "пазят"  35 хиляди души граждани. Това прави по един полицай на 1400 души. Според мен, само кварталните полицаи трябва да са по един на 300 души или са необходими 117 квартални полицаи.

Това е за броя на полицаите. А когато стане дума за организацията им на работа, опираме до неефективността на сегашната централизирана структура на МВР, която не върши работа. Тези 117 квартални полицаи трябва да са избрани от населението и да служат на населението и като стане така, че мангали да влизат с вериги и колове в дискотека, да отидат там, да ги хванат за ушите, да ги заведат при районния съдия и той да ги осъди на един месец обществено полезен труд, та да знаят как се правят глупости друг път.

Това е решението. Децентрализация на работата на полицията и избор на полицаи от населението.


ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЕ ИЗИСКВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ. МВР ИМА ДОСТАТЪЧНО ПАРИ, ЗА ДА НАЗНАЧИ СЪОТВЕТНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ КАТО РАЙОННИ ПОЛИЦАИ. САМО ОРГАНИЗАЦИЯ ТРЯБВА. НО ТОГАВА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕЗИ, КОИТО СА НА ВЛАСТ, КАТО ПОЛИЦИЯТА НЯМА ДА Е ПОДЧИНЕНА НА ТЯХ, А НА ГРАЖДАНИТЕ. ТОГАВА СТАВА ИНТЕРЕСНО...
Категория: Политика
Прочетен: 100 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195869
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Юни, 2018  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930