Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194946 Постинги: 6870 Коментари: 4295
Постинги в блога от 05.06.2018 г.
 Няма спасение от тези хора. Преследват те навсякъде - на улицата, на спирката на автобуса, в ресторанта, в кафенето, на пейката в парка, по коридора в жилищната сграда, в асансьора - просто те са навсякъде. Милиони зависими от тютюна хора. Наблюдавал съм много от тях. Аз съм пушил цигари като дете. Баща ми е бил заклет пушач и е пушил по 3 кутии цигари на ден, докато докторите не го уплашиха, че ще умре след няколко месеца, ако не спре цигарите. Ръцете треперят. Събужда се сутринта и първото нещо, което е в главата му е да запали една цигари и да изпие едно кафенце. Някои се възмущават от това да се пали цигара на гладно и първо хапват нещо и след това пушат цигара и пият кафе. Да запали цигара и да не пие кафе, особено сутри, това е нечувано. Преди години имахме магазин, че и два. Продавахме хранителни стоки, както и цигари и алкохол. Загинал си, ако не продаваш такива отрови. Поне преди време беше така, преди у нас да дойде модата на "био" храните. Познавах страстта на пушачите. Влизат в магазина и очите им такива едни - големи. Зениците им разширени, пререждат опашката и казват: Едно бяло Виктори, ако обичате. Не ги интересува, че има клиент, който в този момент обслужвам. ЗА НЕГО ВСИЧКИ ХОРА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ СТРАСТТА КЪМ ЦИГАРИТЕ НЕ ТЪРПИ ОТЛАГАНЕ, КАКВО ЗНАЧИ ТАМ НЯКАКЪВ КЛИЕНТ СИ КУПУВАЛ САНДВИЧ ИЛИ НЯКАКВА ХРАНА. ЩЕ ПОЧАКА! ОЩЕ ОТ ВХОДА ГИ ПОЗНАВАХ ПО СТРАСТТА, ВСЕ ЕДНО НЕ СТАВА ДУМА ЗА НЯКАКВА ОТРОВА, А ЗА НЯКАКВА ОСОБЕНА, НЕРАЗБИРАЕМА ЦЕННОСТ ЗА МЕН.


Колко тъпо същество е човекът. Колко тъпо. И колко безотговорно. Трови себе си и околните и нищо в тъпата му кратуна не му трепва. НИЩО.

Човекът е най-умното същество на земята. И най-тъпото. На нито едно животно няма да му скимне, да увие листата на едно растение, да ги запали и да вдишва пушека с такава наслада. Но човекът го е измислил.

Няма спасение от тази зависимост. Затова - УВЕЛИЧАВАЙТЕ АКЦИЗА НА ТЮТЮНЕВИТЕ ИЗДЕЛИЯ. ВЗЕМАЙТЕ ИМ ПАРИТЕ. ТАКА И ТАКА ТРОВЯТ И СЕБЕ СИ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ПОНЕ ДА ПЛАЩАТ И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ... НАПРАВЕТЕ КУТИЯТА ЦИГАРИ ДА СТРУВА 6 ЛЕВА. СЛЕД ТОВА 7 ЛЕВА. СЛЕД ТОВА 8 ЛЕВА. ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ИМ БЪДАТ БЛАГОДАРНИ, ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА ЦИГАРДЖИИТЕ ИМ ПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ. МАЙКИТЕ ЩЕ БЪДАТ БЛАГОДАРНИ, ЗАЩОТО ЦИГАРДЖИИТЕ ПЛАЩАТ ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ. ЧИНОВНИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ДОВОЛНИ, ЗАЩОТО ЦИГАРДЖИИТЕ ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ. Е НЕ ВСИЧКИТЕ, НО ГОЛЯМА ЧАСТ.

УВЕЛИЧАВАЙТЕ ЦЕНАТА, ДОКАТО НАЙ-ПОСЛЕ НЕЩО В ПИЛЕШКИЯТ ИМ МОЗЪК ТРЕПНЕ, ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА СИ КУПЯТ 3 КИЛА КРАСТАВИЦИ, ОТКОЛКОТО ЕДНА КУТИЯ ЦИГАРИ. ЧЕ С ПАРИТЕ ЗА ЕДНА КУТИЯ ЦИГАРИ, МОГАТ ДА СГОТВЯТ МАНДЖА НА СЕМЕЙСТВОТО СИ И 4-МА ДУШИ ДА СЕ НАХРАНЯТ ДОБРЕ. ВСЕ НЯКАКВА ГРАНИЦА ТРЯБВА ДА ИМА.
Категория: Политика
Прочетен: 278 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.06.2018 10:42
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194946
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Юни, 2018  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930