Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3220489 Постинги: 6921 Коментари: 4321
Постинги в блога от 13.06.2019 г.
 Някой направил някаква бомба. Е и какво ще направи тази бомба? Ще убие десет човека.


А какво ще кажете за десетките хиляди мъртви, благодарение на прекрасната ни здравеопазвателна система. Кой убива повече хора? Бомбите или бюрократите?

Милиарди левове всяка година. всеки ден по 120 милиона лева харчи правителството, здравната каса, НОИ, МОИ и всякокво ОИ. ВСЕКИ ДЕН. ТОВА НЕ СА ЛИ ТЕРОРИСТИ?


ПОХАРЧИХА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЗА НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ПЛОЧКИ ПО ВИТОШКА, ПРЕД НДК, ПО ГРАФА. ТОВА НЕ Е ЛИ ТЕРОРИЗЪМ?

ДАВАТ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ЗА НЯКАКВИ АЕРОПЛАНИ, БЕЗ ДА НИ ПИТАТ. ТОВА НЕ Е ЛИ ТЕРОРИЗЪМ? 


Категория: Политика
Прочетен: 240 Коментари: 4 Гласове: 1
 Колко много ме е яд, като гледам какво правят нашите законотворци. По-скоро е правилно да се каже ТЕХНИТЕ законотворци, а не НАШИТЕ, защото тези не са наши.

Преспят една вечер, измислят някакво ново правило и хоп, предлагат го като закон. Брех да му се не види, толкова ли сте прости бе дами и господа депутати!!! Така ли се прави законодателство!!!

Бойко се събудил една сутрин и на оперативката някой му казал, че може да вземе нещо от славата на Слави Трифонов и хоп, субсидията на партиите става 1 лев за глас. От 11 на 1 лев. Не трябва ли да има някакви разчети, някаква дискусия? Първо кой определи, че субсидията трябва да е 11 лева? Нека да видим неговите разчети. Какви разчети, какви пет лева, ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО Е ИЗСМУКАНО ОТ ПРЪСТИТЕ, ЗА ВРЕМЕТО МЕЖДУ ДВЕ РАКИИ, ИЗПИТИ ОТ НАШИТЕ ЗАКОНОТВОРЦИ.

Във всеки един закон трябва да има три неща:
  1. Какво се цели с приемането на закон или поправки към закона. Да има аджеба някакви обяснения, защо се прави всичко това;
  2. Да се спазва принципът, че създаването на нов закон или поправянето на стар, не може да доведе до ограничаването на СВОБОДАТА на Суверена;
  3. Да се спазва принципът, че законодателната уредба има някакви обемни граници и не може да расте до безкрай. Нека да има обществена дискусия и да се знае, колко обемна може да бъде законовата и подзаконовата нормативна уредба в България. Законите ни са твърде много, твърде обемни и твърде разнотълкувателни. Какво е това безобразие, да имаш висш орган, който да се произнася по това, дали някакъв закон противоречи на Конституцията, например. Това означава, че Конституцията е витиевата и търпи различни тълкувания, защото е правена от хора, което узаконяват партийна или еднолична власт, отнета от Суверена и второ, колкото повече са законите и по-увъртени са те, толкова повече възможности има да се краде с милиарди и то напъллно законно. Тук трябва да важи принципът, завещан ни от Айнщайн, че ако не можете да обясните тезата си на едно десетгодишно дете и то да ви разбере, значи, че тезата ви не струва.
И нещото, което най-много ме дразни. Няма обществена дискусия. Ако все пак се направи такава, няма надеждна статистика, която да удостовери, какво е мнението на гражданите или на тези, които го представляват под различна форма НПО-та и други граждански сдружения и т.н. Всичко се прави на тъмно и Е КРАЙНО ПОПУЛИСТКО. ТАКА, КАКТО Е ТРЪГНАЛО С ТОЗИ ВЪРХОВЕН ПОПУЛИЗЪМ, НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ И ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДДС ИЗОБЩО И ТО СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ. ПРЕМАХВАНЕТО НА ДДС Е МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ФИЛОСОФИЯТА НА ДАНЪЧНОТО ОБЛАГАНЕ, НО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ПРАКТИКАТА В БГ, ТОВА Е САМОУБИЙСТВО КАКТО ЗА ВЛАСТТА, ТАКА И ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ СТАТУС, ОСОБЕНО, АКО СЕ ПРАВИ БЪРЗО И БЕЗ СЪОТВЕТНИТЕ БУФЕРИ, КОИТО ДА ГАРАНТИРАТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СОЦИАЛНИТЕ ПРОГРАМИ. АКО СМЕ ГОТОВИ ОТ УТРЕ ДА ОСТАВИМ ПЕНСИОНЕРИТЕ С ПЕНСИИ ОТ ПО 100 ЛЕВА И ДА СПРЕМ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ПОМОЩИТЕ, ТО НЕКА ДА МАХАМЕ ДДС И ДА СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ХОНГ КОНГ НА ЕВРОПА, ПЪК МАКАР И С ЦЕНАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД КЪМ ТЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ.

Друг е въпросът, след като такива като Пеевски правят законите, които да регулират живота ни, смятайте докъде сме я докарали. Дотам сме се докарали.

Категория: Политика
Прочетен: 158 Коментари: 2 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220489
Постинги: 6921
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2019  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930