Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3234140 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 05.06.2019 г.
Една тъпа политическа поема, написана от тъпака, за тъпака.


Цецоу веч го няма,
в политическия ни живот.
Чувства смесени връхлитат,
как да живемо нататък,
без тва светило на ума,
без неговите свити вежди, без неговата мъдра строгост,
без пустословните слова...
Цецоу веч го нема,
шо ке праим ний сега,
дека сълзите да роним,
тажно, тажно е сега.


Цецоу веч го няма,
в политическия ни живот. 
А то живот ли е живот ли,
та да го опишеш със слова!
Опитай, мож да се получи
ползвай цецовия плам и жар.
Ползвай пустословните слова,
неговата мъдра строгост и 
светило на ума.

Цецоу веч го няма,
туй го знаем всички веч,
но дали сме си научили урока,
за лъжата?
Че лъжата нямала крака,
че била тя неприемлива и зла,
че неправилно било да се лъже на ангро...

Засега не видях на някой да му пука,
особено на обикновения народ.
То можеше и Цецоу да остане,
баш ме брига, ми е гайле, дали
Цецовото сонце ке да зайде

На нас отдавна не ни пука, 
дали ке биде Цецоу или не,
дали ке биде Бойко или Томас,
дали ке биде тоз или оноз,
важното е циркът да е пълен,
че да има за артистите аплауз.


Категория: Политика
Прочетен: 134 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.06.2019 16:52
 Тази седмица, в понеделник, 05.06.2019г., бях в Скопие. Хората ми се сториха някак си по-въодушевени и аз естествено исках да разбера каква е причината. Хандбалният отбор на града, "Вардар", спечелил напреварата за европейската купа по хандбал.

Обадих се на мой приятел. Беше някъде към 10 часа сутринта, местно време. Каза ми, че снощи е прекалил с алкохола, защото празнували победата. Каза, че в града е било някакво чудо - клаксони, развети знамена, хора по улиците. Спомних си лятото на 1994г., когато футболният отбор на България се класира на 4-то място на световното по футбол. Имаше накава голяма еуфория и немалка част от хората бяха оставили важните си проблеми на втори план и чакаха всеки пореден мач на отборо с голямо нетърпение. Спомням си, как след победата над Германия, която ни изпрати на полуфинала, хасковската пивоварна стовари една цистерна от 10 кубика бира в центъра на Хасково и стана една, не е за приказване.

Аз обаче си задавам въпроса: Какво толкова се е случило. Някой, някъде е вкарал някаква празна топка или пълна с въздух топка в нещо, на което викат "врата". И какво значение има този факт за обикновения човек, на който чешмата му в къщи "капе", покривът му тече, а зимата зъзне, защото не може да си позволи да направи качествена изолация. Какво значение има този факт за онзи, който не може да намери обществена градина за детето си и търси начини да ангажира трети лица, за да му решат проблема? Какво значение има този факт за онзи, който има стари хора за гледане и се чуди какво да прави и как да го прави? Нима празната топка, влязла във вратата на някой, ще асфалтира тротоарите и улиците ни, ще оправи отходната канализация или ще се погрижи за чистия въздух през зимата и затова, винаги да имаме чиста вода в домовете си?

ЗА КАКВО Е ЦЯЛАТА ТАЗИ ЕМОЦИЯ? КАКВО ЛИПСВА В ДУШИТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ЗАБРАВЯТ ВСИЧКИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ, ОТДАВАЙКИ СЕ НА РАДОСТТА, КОЯТО ПРЯКО НЕ ГИ ЗАСЯГА. РАЗБИРАМ ИГРАЧИТЕ, КОИТО СА СТАНАЛИ ШАМПИОНИ. РАЗБИРАМ ТЯХНАТА РАДОСТ. ТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ ПАРИ ЗА ДОСТИЖЕНИЯТА СИ. А ОНЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СИ КУПЯТ БИЛЕТИ И ДА ЛЕТЯТ СЪС САМОЛЕТ ДО БУДАПЕЩА, ЗА ДА ВИДЯТ КАК ПРАЗНАТА ТОПКА ВЛИЗА В ПРАЗНАТА ВРАТА? ТЕ ВЛИЗАТ "ВЪТРЕ" С РАЗХОДИТЕ И ВЪПРЕКИ ТОВА СА ЩАСТЛИВИ. ЕТО НА ТОВА МУ КАЗВАМ БИЗНЕС МАХАЛО, ИЗГРАДЕНО ОТ НЯКОГО, ЗАСЯГАЙКИ НАЙ-ЧУВСТВИТЕЛНИТЕ СТРАНИ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, КАРАЙКИ Я ДА ЗАБРАВИ ВСИЧКИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ И ДА СЕ ОТДАДЕ НА РАДОСТТА...ПРОСТО ФАКТИ.


ДА СЕ РАДВАШ НА УСПЕХИТЕ НА ДРУГИТЕ НЕ Е НЕЩО ЛОШО, АМА ДА СТИГНЕШ ДО ТАКАВА КРАЙНОСТ, ЧЕ ТАЗИ РАДОСТ ДА БЪДЕ ПО-СИЛНА И ГОЛЯМА ОТ РАДОСТТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА ИЗРАЗЯВАШ РАДВАЙКИ СЕ НА СОБСТВЕНИТЕ УСПЕХИ. ОППААААА. И АКО НЕ НАМИРАТ СМИСЪЛ В СОБСТВЕНОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ, ТЪРСЯТ НЕЩО ИЗВЪН СЕБЕ СИ, ЗА ДА ПРИДАДАТ СМИСЪЛ НА БЕЗСМИСЛЕНИЯ СИ ЖИВОТ. НО ТОВА СЪЩО Е ЧАСТ ОТ ИГРАТА. 

КАКВА НЕОПИСУЕМА РАДОСТ НОСИ ПРАЗНАТА ТОПКА НАИСТИНА. ДОРИ ПО-ГОЛЯМА ОТ РАДОСТТА, КОЯТО МОЖЕ ДА ТИ ДОНЕСЕ РАЖДАНЕТО НА СОБСТВЕНОТО ТИ ДЕТЕ ИЛИ ПРИСЪСТВИЕТО НА НЕГОВАТА СВАТБА. НО ТОВА Е ЖИВОТЪТ. ДУХОВНИТЕ НИВА СА РАЗЛИЧНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 88 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3234140
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2019  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930