Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3236002 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от Юни, 2023 г.
2 3 4  >  >>
 https://www.actualno.com/actualno/nasmitane-na-sydebno-politicheskija-bokluk-pod-kilima-news_1995036.html

Всички виждат какъв цирк е прокуратурата и тези, които я управляват и тези, които избират ръководителите й и същите, коиго ги уволняват. Затова и Байчев предлага тази идея.


Аз говоря за това от две десетилетия и давам предложение как да става това.


Главният прокурор и неговите заместници се избират от Суверена, чрез перманентан електронен вот. Ако това изглежда прекалено, поне да опитаме с такъв избор само на главния прокурор, пък той да си търси заместници.

Да имаме право на гласуване по всяко време на денонощието, месеца и годината. Да имаме право да гласуваме със "за" и "против" съответното лице, което в момента заема поста главен прокурор и за тези, които са кандидати за заемането на този пост.

Прокуратурата да има свой подсайт в ЦИК, а комисията да следи на всеки 3 месеца, дали да отзове главния прокурор или да го остави на поста за следващите 3 месеца. Всеки кандидат за длъжността, който отговаря на техническите условия да бъде главен обвинител, трябва да бъде допуснат до списъка на ЦИК за кандидати и да има право да получава също гласове "за" и "против".


Така целият този цирк с избора на главния прокурор ще бъде избегнат.

Затова, докато не е станало късно, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ
Категория: Политика
Прочетен: 34 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://www.mediapool.bg/shveitsariya-gamzhi-ot-ruski-shpioni-news349011.html


Дреме им на швейцарците, че там има руски шпиони. Там има и американски шпиони и френски шпиони и шпиони от цял свят.

Руснаците имали 220 души в дипломатическите мисии в Берн и Женева и съмненията на швейцарските служби били, че 1/3 от тях са ченгена. За да успокоя читателите, аз бих казал, че 100% са ченгена, само че някои от тях са по-големи ченгета от другите. По това се различават.

Но да се върнем на главното. На кой му пука за руските шпиони? На тези държави, правителства и общества, които държат гражданите си в неведение и на които на самите граждани не им пука за държавата.

Това че швейцарците имат само 450 души работят за специалните служби, не ги прави по-неефективни от нашите, например.

Какво стана с нашите служби, преди инвазията на руснаците в Украйна? Нали ни успокояваха, че няма проблеми, докато американците твърдяха обратното! Така че, броят не е толкова важен.

Важно е друго - ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ В ШВЕЙЦАРИЯ ВКЛЮЧВАТ ШВЕЙЦАРСКИЯ НАРОД, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ.

ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ НА ШВЕЙЦАРИЯ РАБОТЯТ ЗА ШВЕЙЦАРСКИЯ НАРОД. ЗА КОЙ НАРОД РАБОТЯТ НАШИТЕ СЛУЖБИ Е ПИТАНЕТО МИ?


Знаете ли какво означава това? Ето ви накратко за какво става дума. Спирам в една комуна в Швейцария. Паркирам за малко, за да направя снимки. Имаше прекрасен изглед. Забелязвам, че пердето на къщата, до която бях спрял, леко се премести и видях част от лицето на възрастна жена. Бях дискретен и се направих, че не съм забелязал, но с крайчеца на окото си хвърлях по някой поглед натам, за времето, през което бях там. През цялото време ме наблюдаваше. Едва след като влязах в колата и започнах маневра да се връщам назад, видях, че пердето се върна на старото си положение.


ТА ТОЛКОВА ЗА ШВЕЙЦАРСКИТЕ СЛУЖБИ. НЕЩО ДА ДОБАВИТЕ?

ТАМ, КЪДЕТО ИМА ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАЦИЯ, ГРАЖДАНИТЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ, А ТАМ, КЪДЕТО НЯМА, ДЪРЖАВАТА СЕ "ГРИЖИ" ЗА ГРАЖДАНИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 55 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://www.actualno.com/politics/ekzakta-65-ot-bylgarite-ne-odobrjavat-rotacionni-princip-na-upravlenie-news_2000198.html


Статията е хубава. Можете да я прочетете.


Българите не одобряват политическия елит. Но нямат възможност в тази политическа система да направят каквото и да е. Защо?

Защото няма демокрация в страната.

Знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 37 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.06.2023 18:00
 https://www.actualno.com/society/zasilvat-ohranata-v-voennite-zavodi-i-skladovete-news_2000246.html

След толкова взривове и атентати, след уличени агенти на ГРУ, свързани с опит за убийство и посегателства върху такива обекти, КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗА ДА НЯМА ТАКИВА ТЪПИ ЗАГЛАВИЯ ПО ПРЕСАТА - ЗАСИЛВАТ ОХРАНАТА!!! НЯМА КАКВО ДА ЗАСИЛВАТ. НЕКА МВР И СЛУЖБИТЕ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА И ДА НЕ Я ПРЕХВЪРЛЯТ ВЪРХУ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗАВОДИ И СКЛАДОВЕ.

В ДЪРЖАВАТА НИ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ КУЦО, КЬОРАВО И САКАТО. ГРАНИЦИТЕ НИ СА РАЗГРАДЕН ДВОР. НЯМА ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДА РАБОТИ КАТО ХОРАТА.
Категория: Политика
Прочетен: 34 Коментари: 0 Гласове: 0
 Нека да изложим няколко мнения:
  1. В България има 1506 прокурора. Толкова ли няма да се намерят 7 души, които да знаят английски на ниво В2, че да станат прокурори при Кьовеши!;
  2. Там заплатите са по-високи от тези в България. Какъв друг задържащ елемент има, освен английския?;
  3. Там обаче не могат да се правят далавери. Не могат да се прикриват дела. Или поне вероятността е по-малка. Там се иска работа. Да получаваш голяма заплата и да не работиш както трябва, не е ли по-добре, отколкото да получаваш още по-голяма заплата, но да искат от теб да работиш, да бъдеш честен и отговорен? Просто питам;
  4. Кьовеши не е Гешев. Ако Гешев се е обградил с такива като него, дали това не е основният проблем? Нито Кьовеши иска и може да работи с такъв като Гешев, като в същото време и Гешев не иска и не може да работи с такъв прокурор като Кьовеши. Просто това са различни хора - единият вкарва министри в затвора, заради това, че са крадци, а другият обикаля селата и дава на пребитите пенсионери по 100 лева, като компенсация на това, че държавата не може да ги защити от мангалите. Нали разбирате каква е разликата между тях. А тя е огромна. Затова Румъния има вече 30% повече БВП на глава от население от нас. А бяха след нас. Това е положението.

Коя от тези хипотези ще си изберете, зависи от вас.

Категория: Политика
Прочетен: 1672 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.07.2023 08:37
 https://www.actualno.com/interview/hristo-mutafchiev-iskame-37-miliona-da-se-vyrnat-kato-subsidija-za-scenichni-izkustva-video-news_1998357.html


Има ли нещо в тази държава, което да не е на субсидии. Жито, крави, мляко, че и раждането на деца се субсидира.

КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ? Като изключим житото, при което България е доказан производител от столетия, нито крави, нито мляко, нито месо, нито зеленчуци и плодове - нищо не е като света. И деца вече не се раждат достатъчно, въпреки субсидиите.

Някои ще кажат, че житото убива всичко друго и няма да е пресилено.

Когато говорим за субсидията, постоянно се досещам за субсидирането на овцете в Нова Зеландия преди повече от 40 години, следствие на което се е стигнало дотам, че породите са се изродили, защото субсидията е било на парче - овца и не се е интересувала от това, дали овцата прилича на заек или на крокодил - важното да е овца. Та белята е направена и само отказването от системата на субсидиране е направила селското стопанство там отново рентабилно и успешно.


А не е ли така с българския театър? Ако театърът няма зрители, в зрителите ли е проблема, та се налага държавата да им плаща билетите?
Категория: Политика
Прочетен: 52 Коментари: 2 Гласове: 0
 Новините изобилстват с това, къде и колко мигранти са хванати във вътрешността на страната. Десетки хванати в някакъв бус на магистрала Тракия и то, защото е катастрофирал. Някакъв джип в Карловско, натоварен с 15 мигранти. Автобус пълен с мигранти, убива двама полицаи в Бургас. И още и още и още и още...Колко процента от минаващите се хващат, знаете ли? На границата или във вътрешността. Предположете.


Преселението на народите е факт. И ще става още по-зле, защото те дават информация на своите приятели, близки и роднини, че са "преминали" и всичко е ОК. И ще дойдат с хиляди, милиони. Не се случва за пръв път в историята. Всички знаем какви са последствията. Империята ще загине, ако продължаваме така. Ние сме част от тази империя. Крайната част. Ще позволим ли това да се случва, като плащаме на полицаи, които дремят по границата. Време е да включим ловците в това начинание. Имаме достатъчно пари да им платим, за да опазят границата. Светът трябва да узнае, че е по-трудно да се пресече нашата граница, отколкото тези хора да се организират и да вземат властта в собствената си страна и да променят живота си така, какъвто искат да го живеят в Европа.
Категория: Политика
Прочетен: 113 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 22.06.2023 08:09
 
  1. Никога в последните 20-тина години, не съм виждал такова желание за игра в нашите национали. До последните 10 секунди от края на срещата. Има такава приказка: "Власите се давят на края на Дунава". Нещо такова стана и в нашия случай. Няколко секунди невнимание и ето резултатът. Победата ни се изплъзна;
  2. Ако сте забелязали подробностите на удара, с който наш национал уцели гредата. Финтът и изстрелът бяха направени с такава лекота, че все едно гледам играч на Барселона да го прави. Толкова ми хареса. Жалко, че уцели гредата.
  3. Играчите ни изглеждаха физически силни и издръжливи;
  4. Те не правеха циркове на терена, не симулираха и се държаха достойно;
  5. Треньорът ни изглежда много стилно;
  6. Стадионът - също беше добър;
  7. И сега забележките.
  8. Ако сте забелязали още от мача с Литва, никак не ни бива да хвърляме тъч. Почти никога топката не отива в наш играч. Това е слабост;
  9. Също ако сте забелязали, обработването на топката от нашите играчи, когато играят индивидуално, е на ниско ниво. Някак си топката не се "лепи" на краката им. Владеенето на топката е в полза на противника;
  10. Пасовете ни представляват ритане напред, пък ако улучим, улучим;
  11. Цялото нападение представлява изсипване на топката в наказателното поле и там разчитаме на разбъркване. Вижда се, че не ни бива да вкарваме с глава, но това не ни пречи да пробваме късмета си десетки и десетки пъти, несполучливо;
  12. Индивидуалните качества на нашите играчи са на по-ниско ниво от сърбите и правилно през целия мач момчетата се припокриваха един друг и почти никога не оставяха защитник сам да се справя с чуждия нападател. Това е добра тактика, да насищаш полето с играчи, които ако не правят добре своята игра, поне да рушат играта на противника;
Накратко - желание има, въздух се намира, мускули има, дори ако щете и тактическа зрялост има, което е твърде интересно за този млад състав. Липсват индивидуални технически умения да се борави с топката, липсва точността на пасовете. Всъщност, аз съм непрофесионалист и не знам дали това чувство към топката е предимно талант, но искам да гледам футбол, който не е предимно тичане, блъскане, ритане и т.н. и т.н.

Рядко гледам футбол. Именно затова. Ако е Барселона, няма проблем да си загубя времето, защото виждам организация на играта,  хъс, индивидуални способности, усещам взаимоотношенията между играчите и най-вече технически грамотната работа с топката. "Лепи" им се тази топка бе мама му стара и това е. "Лепи" им се на краката. Това искам да видя и в нашия отбор.



Категория: Политика
Прочетен: 128 Коментари: 0 Гласове: 1
 Бях в Ню-Йорк, една година, след като Джулиани стана кмет на града. Какво да ви кажа. Преди него градът е бил несигурен. Много дребни кражби и обири на имущество - апартаменти и коли.

Годината беше 1995. Първото нещо, което ми направи впечатление в града беше присъствието на полицията. НА ВСЯКО КРЪСТОВИЩЕ В ГРАДА имаше полицай. Вежливи, винаги те насочват, ако нещо си се объркал. Тогава нямаше все още интернет и се ориентирахме по карти.
Цял ден шетахме из града. Бяхме млади и силни и изминахме десетки километри. От Централната автогара, до мястото, където тръгваха корабчетата за Статуята на свободата и след това назад. Световният търговски център с двете кули, Уолт стрийт, качихме се на Емпайър стейт и след това на Центръл парк. Повозихме се и на метрото. Само то не ни хареса. Беше старо. Но ред имаше навсякъде. През целия ден, от ранна сутрин, до вечерта, не видяхме нищо притеснително.  Жителите на града са по-агресивно настроени от тези, които живеят във Вашингтон и това го забелязахме веднага. В парка например, тичащи хора ни връхлетяха и ни изкараха извън пътеката. Няма "извинявай", няма нищо. Но това да е, бял кахър.

Та да се върнем на Джулиани. Той беше прокурор. Направи си име. Като Гешев. И той си направи име. Но какво име? Какво беше това изявление, че щял да бори престъпността, олигарсите, политическия боклук и т.н.

А КАКВО ПРАВИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ, КОГАТО БЕШЕ ПРОКУРОР? КОГО ПОДГОНИ? СЪСИПА ЕДНА БАНКА СЪС СЛОНСКИТЕ СИ ПОДХОДИ И ЖАЖДАТА ЗА ИЗВЕСТНОСТ. Джулиани пребори дребната улична престъпност на най-големия град тогава на света, реорганизирайки работата на полиция и служби, но преди това той се доказа като истински борец срещу мафията в качеството си на прокурор.

Хайде сега ми кажете, кой бандит Гешев успя да обвини така добре, че съдът да отсъди вкарването му в затвора? Точно обратното - тези прокурорски акции направиха така, че България беше осъждана многократно от Съда за правата на човека и страната трябваше да плаща компенсации на пострадалите.


Така че, не виждам никаква перспектива, Гешев да направи добра политическа кариера, освен ако, бандитите не застанат зад него с адски много пари. А знаете, че с пари в тази страна, всичко може да се купи, най-вече власт.


Затова, докато не е станало късно, знаете решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Само тогава ще видим, дали наистина народът вярва на Гешев или не.
Категория: Политика
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.06.2023 10:23
 За леопарди става дума. Знаете случая с леопарда Алонсо от зоо градината на Ловеч. Тези дни се разигра сцената с Данте от градината в Стара Загора.

Размина му се на животното. Отбелязваме напредък.


Но най-голям напредък ще отбележим, ако животните живеят не в зоо градини, а на свобода. Градините да бъдат използвани само тогава, когато е ясно, че човечеството е на път да изтреби всички представители на фауната на земята, та да спасим поне една част от животните като видове. Нещо подобно на норвежците, които пазят семена за трудни времена.

Толкова ни е акъла на хората, че натам сме се запътили, водени от глупостта и алчността си. Унищожаваме естествения хабитат на животните, за да имаме още и още и още. Никога не ни стига нито храната, нито питиетата, нито земята...Нищо не ни е достатъчно.
Категория: Политика
Прочетен: 57 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.06.2023 08:06
 https://www.mediapool.bg/samo-26-ot-181-darzhavni-i-obshtinski-bolnitsi-napalno-sa-dostignali-zaplatite-ot-ktd-news348696.html


Нали си спомняте, за решението за определяне на минимална работна заплата за определeни служители в болниците - лекари, медицински сестри и санитари. За първите - 2000лв., за вторите - 1500 лева и за третите - 910 лева. Няма спор, трудна им е работата на хората, нямам нищо против.

Против съм обаче чиновническото отношение на служителите от МЗ, които на практика нищо не разбират от организация на общественото здравеопазване.
За да се постигнат тези заплати, е необходимо повече приходи. Откъде ще дойдат повечето приходи? Пак от държавата. Ще се надписват здравни пътеки, ще се краде на поразия, ще се извършват операции по документи. Това ли искаме? Като онзи измамник доктор от Пазарджишката болница или като онзи измамник Генчо Начев от кардиологията в Пловдив.

Болниците растат, а населението на България е с над 2 милиона по-малко. Какво става? Просто, краде се бе мама му стара. От общото най-много и най-лесно се краде.

Ако държавата наистина иска да регулира здравеопазването, а всъщност тя това и прави, ЗАЩО НЕ ОГРАНИЧИ МАКСИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ В БОЛНИЦИТЕ - НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ ИЛИ ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИТЕ, СЛЕД КАТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ КАСАТА, НЕКА ДА ИМА РЕГУЛАЦИЯ И НА НАЙ-ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ.


Не може доктори за се разписват на 10 000 и повече заплати месечно, а други да вземат по 1500. Да не кажа, че някои се разписват и на 100 000 лева месечно, нещо, което и в Германия го няма. Ако са частна болница и нямат никакви взаимоотношения с касата, като някои зъболекарски клиники, за пример, ако искат и 1 милион заплати да вземат. Техен си е казуса и проблема. Но когато се харчат от общите пари, защо собственикът на тези пари да няма право да определи кой колко да получи от тях?
 КАТО Е КОМУНИЗЪМ, НЕКА ДА Е КОМУНИЗЪМ. Като в Беларус. Там докторите вземат по 500 долара и точка. Тук един доктор може да вземе десетки пъти повече от друг, не заради таланта и способностите си, а ЗАРАДИ ВРЪЗКИТЕ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ НАЗНАЧЕНИЯ. И затова парите за здраве всяка година растат и подминаха 12 милиарда лева за година. Както е тръгнало, скоро ще станат 20 милиарда, а ние ще ставаме все по-болни и все по-малко.


Ако тези, които вземат над 10 000 лева заплати започнат да вземат по 3000 лева, то и за другите доктори няма да има проблем да вземат 2000лв. Бюджетът може и да стигне и без да се налага да надписват операции, скъпо лечение и да лъжат касата.


Сега МЗ и Касата се опитват да накарат "скъпите" доктори да се откажат от доходите си в полза на "бедните" доктори, тъй като болниците са търговски дружества и заплатите зависят пряко от резултата. Да, ама така не се прави, защото големият пай от бюджета се прибира от отбрани, свързани с ръководството доктори. Никой не се отказва от голямата си заплата, за да я сподели с останалите лекари. 

ГЛУПАВО Е ДА ДЪРЖИШ И НОЖА И КОКАЛА И ДА НЕ МОЖЕШ ДА КОНТРОЛИРАШ КУЧЕТАТА СИ.
Категория: Политика
Прочетен: 975 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 19.06.2023 07:46
 https://www.mediapool.bg/pravosadniyat-ministar-vss-izbarza-s-izbora-na-sarafov-news348701.html

Както се казва, без коментар.



Категория: Политика
Прочетен: 32 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3236002
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юни, 2023  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930