Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219708 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 13.07.2011 г.
Ето я новината: След като Националният дворец на културата (НДК) премине "под шапката" на Министерството на културата след около 6-7 месеца, ще има повече пари за инвестиции в творчество. Това прогнозира министърът на културата Вежди Рашидов в интервю за БНТ.

НДК е машина, която работи сама за себе си, каза министърът.  По думите му от печалбата на двореца ще може да се финансират филми, читалищата, училищата по изкуствата, реставрацията и консервацията в музеите.


Ето ги и коментарите:


На Радой Ралин са и следните два афоризма: “Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра” и “Тъжно ми е да гледам как на стола на Вазов днес клечи някой си ...” - с "изписани" Вежди на Рашидов зависим от Мултигруп, по късно MG корпорация и създадена през 90 -те години на 20 век. Основана е като "Мулти Арт" по силата на Указ 56 от бандита Илия Павлов.

Давай Рашидов! Мишел Бонев да почва да търси сценарий вече за следващ филм , а ти не стой току така - терен за нов Български Лувър трябва да се търси!

Ако си купя за 2-3 хилки малка пластика от Веждито и си я изрисувам в тоналността на патиото дали ще ме вкара в затвора авторот? Ами ако я сложа в шадравана?

Като гледам ликът на господин министъра ми струва, че солидна част от средствата ще бъдат вложени в течности с нисък вискозитет( уиски, водка, мастика и др. ).
Така творците ще получат допълнително вдъхновение!

Да, фотограф Красимир Юскеселиев:
Imago animi vultus est - Лицето е огледало на душата.
Anima vilis - Подла душа (подъл човек).
Anathema sit - Да бъде проклет.

Колко доходи носи НДК в качеството си на централен софийски битак, че главният мултак е извадил черпака и се готви да загребе мощно?

Странно !... Каква ли болест съм пипнал, че като си помисля само за българска култура и неволно ръката ми посяга към кобура ?!...
Ма то не са цапасници, ма то не са "рендета" и разярени дървени бикове по улиците, ма то не е чалга , нископосани филми от които ти се драйфа , то не са ...
Че и пари им даваме, вместо да ни плащат за отрицателните емоции, от бълвочите им , които ни създават ...

Прави ли ви впечатление, че няма нито един положителен коментар? Хората не харесват този министър - не харесват външният му вид, който прилича на подпухнал от ухапване на пчела, плужек, не харесват работата му, безгръбначното му поведение и подмазването, заради което го направиха Министър. А някой да е питал електората, дали това е правилният избор? Както обикновено, всички сме поставени пред свършен факт. Но то и затова няма правителство, което да е на власт два мандата.

Културно ли е според министъра да пуши пура след пура, да се налива с алкохол и очите му да святкат, като осветени от електрожен? Пред тази КУЛТУРА, предпочитам да гледам някоя фолк дива. Казах да гледам, защото преди това ще изключа звука, за да не слушам тъпи текстове, които струват по 80 лева парчето. По-културно е според мен да гледаме силикони, отколкото подпухнали министри. 



Категория: Политика
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219708
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2011  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031