Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196762 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 04.07.2011 г.
Случайно в един магазин гледах по ТВ 7, някакво интервю на Емил Кошлуков с правосъдния, кривосъден министър. Ужас - толкова приказки и накрая не се разбра, кой е виновен за бъркотията в правораздаването. Съдии и прокурори са продали душите си на дявола за пари. Дела се точат с години и се разтакават заради некадърно внесени обвинителни актове или заради материални интереси на съдии. Цялата система се тресе от корупционни скандали и уреждане на съдийски места срещу заплащане. А министърката стреля само празни думи със скоростта на АК - 47.

Ужас бат Бойко. Ако това е твоят избор, по-добре е изобщо да не избираш ти. Явно искаш за министри такива послушни кранти, като тази и като онази на еко министерството. Крантите слушат, ама работа не вършат. А ти май че пропускаш вече шансовете си за след 2 години. Караш я едно към гьотьоре. Щеше да натискаш Станишев, Доган и крадците от тройната коалиция. Нещо и сметките с Царя не вървят. За капак на всичко се съюзи с Костов, който едва влезе в парламента. Направи ош беш с Атака, открито ченгеджийска партия и хич не ти пука за това, че икономиката не върви. Мислиш, че като строиш, тя ще тръгне.

Днес бях на никополския ферибот. Горкият, стои и чака някой случаен камион да дойде, че да го прехвърлят на другия бряг. Да, ама ако дойде на обяд например, ще трябва да чака до вечерта за да премине отсреща. Освен, ако изневиделица не се появат достатъчно превозни средства, че властите да разрешат на ферибота да отплава. Иначе правилото е - един сутрин и един вечер. Ето, има инфраструктура, ама бизнес няма. Бизнесът в тази страна е прецакан от години и ти продължаваш да го прецакваш. Няма свобода бат Бойко и не знам дали и доколко разбираш това, за което ти говоря. Няма свобода. Много "държава" и в същото време няма ДЪРЖАВА. Стотици хиляди чакат на държавни пенсии, заплати и помощи. Бизнесът вижда тази простотия и се опитва да шикалкави. Рецептата е: Остави бизнеса да се оправя сам. Промени законите така, че да няма привилегии и защитавай тези, които бачкат, от посегателствата на тези, които не бачкат. Намали влиянието на монополите. Направи реформи и махни тази разходнооправдавателна социална, образователна и здравна система. Не пренебрегвай интереса на тези, които плащат данъците, защото след няколко години ще останат само циганите, а държавата ще се казва Цингамангия.
Категория: Политика
Прочетен: 626 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 05.07.2011 09:58

В БЪЛГАРИЯ СЕ СУБСИДИРА ВСИЧКО – ДЕЦА, КРАВИ, СЕЛСКИ КЪЩИ И КАКВО ЛИ НЕ.

За пагубната роля на субсидиите в икономиката много добре знаят новозеландците. Преди около 25 години и те имаха силно субсидирано земеделие, високи вносни мита и какви ли не бюрократични ужасии. Там обаче се намериха хора, които казаха „СТИГА”. Който иска да произвежда, който иска не. И следствие на това, новозеландската икономика днес е една от най-конкурентноспособните. Затова тяхното земеделско министерство работи с персонал, колкото една рота войници, а нашето е колкото два батальона. Познайте кое е по-ефективно.

 

Та, новина за миналата седмица беше как една циганка е родила тризнаци, след като до този момент е успяла да роди 9 деца. Значи простата сметка сочи – „произвела” е 12 деца досега и сметката вероятно няма да е завършена напълно.

Нека да позная – това са поредната порция деца, които няма да завършат и основно образование, ще ходят да просят по улиците, някои от тях ще ни пребъркват джобовете в градския транспорт, ще кандидатстват за работа във фирмите по сметосъбиране и ще се редят на опашки за социални помощи години наред. А, да не забравя - бащата, също циганин, не се е оженил за майката. Тя се е възползвала от статуса си на много "самотна" майка и "много самотно" продължава да "помпа" от нашите пари. Докато в същото време бащата, също така много самотно прави поредните самотни деца. Каква въртележка. Не мога да се примиря с факта, че необразовани хора ни въртят на пръста си - въртят на пръста си тъпата ни политическа класа и тъпата ни държавна и общинска бюрокрация.

 

ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ СУБСИДИРАНОТО ДЕТЕРАЖДАНЕ В БЪЛГАРИЯ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПРАВИТЕЛСТВАТА ДОСЕГА СИ ДАВАХА СМЕТКА ЗА ЧУДОВИЩНАТА ГАВРА, КОЯТО СИ ПРАВЯТ С ГЕНОФОНДА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ОТ ЕДНА СТРАНА ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ДА ОТИДАТ В ИСПАНИЯ, ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ, АВСТРИЯ, БРИТАНИЯ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ И ОТ ДРУГА, ЧРЕЗ ПОЛИТИКАТА СИ ТОТАЛНО ПРОМЕНЯТ КАЧЕСТВЕНИЯ СЪСТАВ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ. НАЦИЯТА НИ ТОТАЛНО ОЦИГАНЯВА.

НАЦИЯТА НИ ОЦИГАНЯВА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА СУБСИДИРАНЕТО.

Нямам нищо против децата да се подпомагат – в детските градини, в училищата. Да получават адекватно образование и медицинско обслужване. АМА ДА ПЛАЩАМЕ НА НЯКОЙ ЗА ДА РАЖДА – ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ПРОСТОТИЯ. ПРЕВЪРНАХМЕ ЦИГАНИТЕ ВЪВ ФАБРИКИ ЗА ДЕЦА. С НАШИТЕ ПАРИ – НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ. РАЖДАТ СЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, НО НЕ И ДАНЪКОПЛАТЦИ. ЖАЛКО, НАЛИ.


Категория: Политика
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 04.07.2011 02:06
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196762
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Юли, 2011  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031