Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3214433 Постинги: 6907 Коментари: 4316
Постинги в блога от 14.07.2012 г.
Част от доклада


"Съветът на министрите на икономиката и финансите на ЕС препоръча България да реформира здравеопазването, образованието и пенсионната си система. Страната трябва да подобри качеството на публичните разходи – особено в образованието и здравеопазването, и да приложи стратегия за увеличаване на данъчните приходи и справяне със сенчестата икономика, препоръчва още Съветът.
"


Значи приказваме едно и също десетилетия наред. И не се намери един свестен управник, който да свърши тази работа.


ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ОБРАЗОВАНИЕ

ПЕНСИОННА СИСТЕМА

ПУБЛИЧНИ РАЗХОДИ

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДАНЪЧНИТЕ ПРИХОДИ

АЗ БИХ ДОБАВИЛ И ПРАВОСЪДИЕ, РЕД И ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ - ТАМ Е ПЪЛЕН БЪРКОЧ.
Категория: Политика
Прочетен: 1160 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 16.07.2012 17:22
Прекрасните европейско-българско-тъпобюрократски-комуноудни програми за усъвършенстване на народонаселението. Вече над 600 хиляди българи "преминали" през тези програми. ИНТЕРЕСНО ЗАЩО СЛЕД "ПРОГРАМИТЕ" БЕЗРАБОТИЦАТА ОТБЕЛЯЗА РЪСТ!!! И друго - прави ли ви впечатление, че тези програми обхващат повече работещите, отколкото безработните - може би ги подготвят за бъдещи безработни. Невероятна комунистическа скудомия.


СЕГА ЩЯЛ ДА ПОДПОМАГА РАБОТОДАТЕЛИТЕ. ВЕРОЯТНО ОЧАКВАТ И ТЕ ДА ОТБЕЛЕЖАТ РЪСТ!!! 

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВАШАТА ПОМОЩ СЕ ВИЖДАТ НАВСЯКЪДЕ.



ТОЛКОВА СМОТАНО УПРАВЛЕНИЕ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.


НАИСТИНА ИМАМЕ ГОЛЯМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ - НЯКОЙ ДА НИ ИЗБАВИ ОТ ВАС, АМА ЗАВИНАГИ!!!



ТОТАЛНО ИНВАЛИДИЗИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО.
Категория: Политика
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 15.07.2012 09:04
По време на разходка на Витоша видях една група от около 15-тина човека, в това число деца и англоговорящи, да палят огън на около 300 метра от хижа Алеко. Извиних им се, че им нарушавам спокойствието и ги помолих да не правят това, защото се намираме в зона, в която е забранено паленето на огън. Дадоха ми страхотно обяснение. Те знаели за опасностите и друг път са правили това. Щели да си изгасят огъня и нямало да има проблеми. Каквито и думи да използвах, явно нямаше никакъв ефект и действията по запалването на огъня бяха в пълен ход. Децата участваха в този процес доста активно. Разбира се, това е интересно за тях. СТРАХОТНО ВЪЗПИТАТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ЗАПАЛВАНЕТО НА ОГЪН В ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ!!! Още веднъж получих доказателство на тезата си, че на семейството трябва да се забрани със закон да възпитава децата си. То не може себе си да възпита, пък камо ли и деца...


Та, след като не сполучих с молбите, взех, че се обадих на 112. Казах си името, казах какъв е проблема и т.н. Помолих оператора да получа обратна връзка за това, какви мерки е взела държавата. Отговори ми: "Ние само препредаваме информацията и не можем да ви дадем обратна информация".

Тогава аз си казвам: За какво всъщност да се кося аз, за какво да си губя времето и нервите, след като нямам сигурност, че някой ще вземе мерки? За какво да го правя? За да си вдигам кръвното ли? Не е достатъчно основание.

Съобщих на местния охранител на хижа Алеко за проблема, а той чистосърдечно ми призна: Да знаеш колко пъти сме констатирали такова нещо. Нищо не може да се направи. Институциите не работят.

ЧЕ ЗАЩО ТОГАВА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ, СЛЕД КАТО НЕ РАБОТЯТ? ЗАТОВА НЕ НИ ДАВАТ ОБРАТНА ИНФОРМАЦИЯ - ЗАЩОТО ПРОСТО НЕ РАБОТЯТ. КАКВО ИСКАТЕ ДА НИ КАЖАТ В ОТГОВОР НА НАШИТЕ ПИТАНИЯ? НЕЩО ОТ РОДА НА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО НИЕ КАТО ИНСТИТУЦИИ НЕ РАБОТИМ, НО ОТ КУМОВА СРАМА НИ ТЪРСЕТЕ ЗА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ОТЧИТАМЕ НЯКАКВА ДЕЙНОСТ И ДА ПОЛУЧАВАМЕ ЗАПЛАТИ.

И още нещо. В процеса на разговора с тези хора, им споменах, че пожарът на Бистришко бранище преди няколко дни вероятно е станал следствие на същата тази увереност на някой турист, който е забравил да изгаси огнище или е изхвърлил незагасена цигара. Отговориха ми: Ааааа, ни е не сме такива. Ние ще си изгасим огъня и няма да има проблеми. Какво да се прави - БЪЛГАРИ.

И още нещо. На площадката пред входа на Алеко имаше автобус с туристи. Бълваше дим от скапания нафтов двигател. Попитах същият този охранител - защо го e пуснал на площадката пред хижата или поне защо не го накара да спре двигателя, а той ми каза, че това било по нареждане на Иво Баретата. Бил наемател на Алеко и тези туристи били от някакво училище, свързано с него и други дрън дрън такива приказки. Достъпът до площадката не бил регламентиран и всеки си правил каквото си поиска, а знакът за "Влизането забранено" бил "свит" от някаква улица от София и лепнат на оградата за по-голям авторитет. Така "нашите" влизат вътре, а "чуждите" не влизат. Страхотно работи системата в България.
Категория: Политика
Прочетен: 840 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 14.07.2012 20:42
С една дума - КОМУНОРАСТИЯТА.
Категория: Политика
Прочетен: 850 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 14.07.2012 07:59
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214433
Постинги: 6907
Коментари: 4316
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031