Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196749 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 06.07.2012 г.
Предварително искам да изкажа съчувствието, което изпитвам към истинските инвалиди. Имах такъв случай в семейството си и знам какво е това да се грижиш за инвалид и господ да пази това да не се случва на никой. За тези хора винаги ще казвам, че нито държавата нито роднините правят достатъчно, за да се чувстват те поне малко по-щастливи и полезни. Но това е тема за друг постинг.



Думата ми е за измислените инвалиди.

В България има 900 000 инвалиди. При 7 400 000 души население, това е 12% от населението или всеки 8-ми човек в тази страна, от пеленачето до най-възрастния човек е ИНВАЛИД.

Както всеки друг бизнес и тук мафията прави каквото може - точи от бюджета. Но тази мафия е малко по-различна от другата, класическата мафия. Тук искаме или не, трябва да приемем, че стотици хиляди хора лъжат откровено или си плащат още по-откровено, за да станат инвалиди по документи и да вземат инвалидна пенсия. Иначе не мога да си обясня, защо виждам толкова малко инвалиди по улиците, а толкова много са те по документи.

Може би и тук съществува парадокса на острова на слепците в Гърция, където 98 % от жителите са категоризирани като инвалиди, заради някаква форма на слепота. А всъщност нещата са много прозаични. След като контролните механизми на държавата са слаби, защо да не я излъжем или както е модерно да се каже, защо да не я прекараме. Нали и тя ни прекарва и така всеки лъже всеки.


От години наблюдавам какви коли и какви хора слизат от тях, възползвайки се от правото си на инвалиди. Следя от повече от десетилетие два знака, поставени в идеалния център на София, които дават права за паркиране на инвалиди и да ви кажа НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СЪМ ВИДЯЛ НА ТЕЗИ МЕСТА ДА СПРЕ КОЛА, ОТ КОЯТО ДА ИЗЛЕЗЕ ИЛИ В КОЯТА ДА ВЛЕЗЕ ИНВАЛИД. СЪЩО Е ПОЛОЖЕНИЕТО И В БЛИЗОСТ ДО ДОМА МИ. ТАМ СЪЩО ИМА ТАКЪВ ЗНАК И ТАМ НИКОГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДА ПАРКИРА КОЛА, ОТ КОЯТО ДА ИЗЛЕЗЕ ИНВАЛИД. ВЛИЗАТ И ИЗЛИЗАТ ВСЕ ЗДРАВИ ХОРА, КОИТО НА ПРАКТИКА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ПРАВАТА НА ЗАКОНА, ДАДЕНИ НА ИНВАЛИДИТЕ.

А ИНАЧЕ, КАТО ГЛЕДАМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ТО КОМИСИЯТА ОТ ТЕЛК ТРЯБВА ДА МУ ДАДЕ НА ЦЕЛИЯ НАРОД ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ И ДА ГО КАТЕГОРИЗИРА КАТО НАРОД ИНВАЛИД. ИМАЙКИ ПРЕДВИД ПОЛИТИЧЕСКАТА МУ ДЕБИЛНОСТ, НЯМА ДРУГ НАЧИН ЧРЕЗ  КОЙТО ДА ГО ХАРАКТЕРИЗИРАМ.
Категория: Политика
Прочетен: 686 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 13.07.2012 23:52
ПОНЯКОГА СЕ ХВАЩАМ, ЧЕ СЕ ВЪЗМУЩАВАМ НА ЧОВЕШКОТО НЕВЕЖЕСТВО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТОВА КАКВА ВОДА ПИЕ ЧОВЕК.

СЪС СИГУРНОСТ, АКО ПИТАТЕ НЯКОЯ ДАМА НЕЩО ЗА ЧЕРВИЛА ИЛИ МАЗИЛА И ПАРЦАЛИ, С КОИТО ДА ПОКРИЕ НЕСЪВЪРШЕННОТО СИ ТЯЛО, ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ДОСТА ИЗЧЕРПАТЕЛЕН ОТГОВОР.

АКО ПОПИТАТЕ НЯКОЙ ГОСПОДИН ЗА НЯКАКВО МАСЛО ЗА КОЛАТА, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ТОВА, ДА ЗНАЕ КАКВО ОЗНАЧАВА НЕМИНЕРАЛИЗИРАНА ВОДА, ПРИМЕРНО.



ВСЯКА ВОДА В ЕСТЕСТВЕНО СЪСТОЯНИЕ И ПОВЕЧЕТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБРАБОТЕНИ ВОДИ СА  МИНЕРАЛНИ - ВЪПРОСЪТ Е ДОКОЛКО.


МОЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ МИНЕРАЛНА ВОДА И  С ПОВЕЧЕ ОТ 1000 МЛГ. МИНЕРАЛИ НА ЛИТЪР, МОЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ И ТАКАВА С ПРИМЕРНО ОКОЛО 50 МЛГ. НА ЛИТЪР. МОЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ И ДЕСТИЛИРАНА ВОДА, В КОЯТО НЯМА НИКАКВИ МИНЕРАЛИ.


Няма съществени научни доказателства за това как се отразява всяка вода на всеки един конкретен организъм. Мога обаче да ви припомня какво прави силно минерализираната вода в пещерата Снежанка или Съевата дупка. Резултатът е сталактити, сталактони и сталагмити. Ако искате да получите такова нещо в умален размер, моля консумирайте високо минерализирана вода.


В последно време продадох много вода и забелязах, че на хората изобщо не им пука за това, коя вода колко е минерализирана. Хората настояват за МИНЕРАЛНА вода, защото така е наложено като понятие за нещо хубаво и полезно. И когато се опиташ да обясниш на някой, че минералите във водата имат неорганичен характер и това, че неорганичната материя може да ни донесе неприятности, защото цикълът на Крепс е несъвместим с неорганичната материя, повечето хора те гледат като извънземен или като такъв, който им е нарушил личното пространство. Затова ще оставим ВСЕКИ ДА МРЕ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ПРОСТОТИЯ.

А за останалите:

Няма значение как ще наречете една вода ТРАПЕЗНА, ИЗВОРНА ИЛИ НАТУРАЛНА - водата винаги е минерална, а ако е извършен дестилационен процес - тя е неминерална или дестилирана.
Категория: Други
Прочетен: 1239 Коментари: 3 Гласове: 2
Това беше отговорът на въпроса към мой добър познат, състудент от института: "Какво правите?".


Отговорът беше толкова шокиращ за мен. Човекът е свестен, нищо, че е данъчен. Малко прозвуча като уличен хумор.

Даде ми няколко идиотски примери за функциониране на системата. Накарвали фирмите да си плащат ДДС-то за втори път, защото някой по веригата не бил коректен платец към държавата.

Това само държавата може да го направи - да накара някой да плати, за грешките на другите или по-скоро за собствените си грешки. В същото време не ти дава списък на некоректните платци, за да можеш да ги избягваш, когато правиш ДДС сделки. Шибана работа...


Както всички виждате, бизнесът се свива. Но нека да не се оправдаваме с кризата. Криза има и за Австралия и за Нова Зеландия и за Бразилия и за Китай и за Сингапур и за Дания и Швейцария. Даже и гръцката криза е по-безобидна от нашата. Криза има за всички.

Само че нашата криза продължава от столетие насам и няма никакви надежди да свърши някога. Когато руснаците са минали Дунава за втори път, в началото на септември 1944г., никой не е изстрелял и куршум срещу тях. ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА КРИЗАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ В ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ. И НЯМА НИКАКВИ НАДЕЖДИ ДА СВЪРШИ. НОРВЕЖЦИТЕ СА ПОСРЕЩНАЛИ РУСКИТЕ "ОСВОБОДИТЕЛИ" ТАКА, КАКТО СА ПОСРЕЩНАЛИ И ХИТЛЕРОВИТЕ БАБАИТИ - СЪС СНАЙПЕРИТЕ.


БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ Е В КРИЗА ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ. НАРОДЪТ НИ СЕ ОСТАВИ НА ТЕЧЕНИЕТО. ПОВЯРВА НА ЛЪЖОВНИТЕ СИ ПОЛИТИЦИ. ПРЕВЪРНА СЕ В ГНИДА, КОЯТО ЧАКА ПОДАЯНИЯ ОТ ВЛАСТИТЕ. ПРЕВЪРНА СЕ В НИЩОЖЕСТВО. ЗАПОЧНА ДА МЕЧТАЕ ЗА ПЕНСИЯ И РЕНТА. ПРОДАДЕ СЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.
Категория: Политика
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове: 4
Въртяха, сукаха - пак ни излъгаха.

Цената трябвало да се вдигне с 13 %.

При това ни излъгаха, че вдигането било заради "зелената" енергия.

Някой да попита, как се формират разходите на дружествата за разпределение? Някой да попита, какви консултантски договори имат и на кого плащат и какви пари плащат, за да формират ниски печалби в балансите си? Някой да попита, колко са директорите на тези дружества, какви заплати вземат и каква работа вършат? Някой да попита дали е възможно и с колко е възможно да се оптимизират разходите на същите тези монополи?

Някой да попита колко милиарди се откраднаха от НЕК за последните 20 години?


Семерджиев обяснява, че и той бил потребител, като нас и ни защитавал интереса. Само че аз ще му кажа, че той е ВИСОКО ПЛАТЕН ПОТРЕБИТЕЛ - ПЪРВО ОТ САМИТЕ НАС, ПОД ФОРМАТА НА ЗАПЛАТА И ВСИЧКИ ДРУГИ ПРИВИЛЕГИИ, ЗА НАША СМЕТКА -  НА НАС, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ВТОРО, БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ ХРАНИЛКАТА НА МОНОПОЛИТЕ НЕ Е ОСТАВИЛА ТОЗИ ТИТАН НА МИСЪЛТА НЕДОСТАТЪЧНО НАХРАНЕН.



Категория: Политика
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.09.2012 11:31
Само си представете - докъде достига наглостта на бандитите, след като са посмели да разбият ключалките на обект за химическо чистене и салон за красота и то под носа на охраната на консулството? Не стига това, ами на 10 метра е караулката и на жандармерията, която охранява алжирското посолство!

Че няма да ги хванат, няма, бъдете сигурни в това. Поне моят опит е такъв. На мен никой нищо не ми е върнал - остава само изгубеното време и надежди, че полицията може нещо да направи. И куп бумажщина. Виж за това стават - да пишат, все едно са професори. 


Остава да си отговорим на въпроса дали наглостта на бандитите е по-голяма от наглостта на политиците, които ни управляват, от тази на полицаите, които ни "пазят" и от тази на цялата скапана българска политическа система, която подкрепяме ежедневно с огромното си ОВЧЕДУШИЕ.


Категория: Политика
Прочетен: 675 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 06.07.2012 08:50
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196749
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Юли, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031