Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217155 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 19.07.2014 г.
Чудя се защо никой не реагира на такива новини.

Бюджетът ще олекне с едни 17 милиона лева, а резултатът със сигурност ще бъде разочароващ. Какво е разочароващ резултатът от напънът на българската жандармерия, да озапти циганските набези по селските къщи преди няколко месеца.


Толкова много пари хвърлени на вятъра. Днес излезе една новина за пребита баба в някакво село. Пребита от 4-ма цигани. Започнали да свалят улуците на къщата й и тя в несвяст излязла навън да ги моли на не го правят. Те я набили и взели каквото искали. В същото време в селото имало от новите пазватни, които работели по програмата за заетост на социалното министерство. Всичко е лъжа и измама. Важното е да се усвоят парите. За резултати никой не говори. Така е при държавното.

Ето източникът: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1298462



Категория: Политика
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.07.2014 20:47
Нарочно перифразирам Славейков.

В деня на избора трябва да кажем на цялата класа - НЕ НИ ХАРЕСВА ВАШАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА. ИСКАМЕ ДА УЧАСТВАМЕ ВЪВ ВЗЕМАНЕТО НА ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА. ИСКАМЕ ВИЕ ДА СТЕ НИ СЛУГИ. ИСКАМЕ ДА МОЖЕМ ДА ВИ РАЗКАРАМЕ ЛЕСНО И БЪРЗО ТОГАВА, КОГАТО СМЕТНЕМ ЗА НУЖНО. ИСКАМЕ СИ ВЛАСТТА, КОЯТО ВИЕ СТЕ УЗУРПИРАЛИ.


ИСКАМЕ ДА ПРЕДЛАГАМЕ ЛИЧНОСТИ ЗА ВАЖНИ ПОСТОВЕ И ИСКАМЕ ДА МОЖЕМ ДА ГИ СВАЛИМ, КОГАТО ПРЕЦЕНИМ, ЧЕ НЕ НИ ВЪРШАТ РАБОТА. ИСКАМЕ ДА УЧАСТВАМЕ В НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА И ТЯ ДА БЪДЕ ТОЛКОВА ЕВТИНА, РАЦИОНАЛНА, ЕФЕКТИВНА И РАБОТЕЩА, ЧЕ ДА ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗЯВА НА ИСТИНСКИ ЛИЧНОСТИ, А НЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ЛЕКЕТА, КАКТО Е СЕГА, ДА УЧАСТВАТ В ПРОЦЕСА НА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО БОГАТСТВО.

ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ ДА ГЛАСУВАТЕ С НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БЮЛЕТИНА И ДА ПОСТАВИТЕ НА КОЛЕНЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА. НЕ РАЗЧИТАЙТЕ, ЧЕ "ВАШАТА" ПАРТИЯ ЩЕ ВИ ДАДЕ ПОСТОВЕ И ОБЛАГИ, КОГАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ. МИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ, ЗАЩОТО ДЪЛГОСРОЧНАТА ПЕРСПЕКТИВА Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПРЕД КРАТКОСРОЧНИТЕ ОБЛАГИ. НЕ МИСЛЕТЕ ЗА СЕБЕ СИ, А ЗА ОБЩЕСТВОТО. ИЛИ ПО ДРУГ НАЧИН КАЗАНО, МИСЛЕТЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ, КАТО РЕАЛИЗАЦИЯ НА БАЗА НА ОБЩЕСТВЕНАТА РЕАЛИЗАЦИЯ. И ДВЕТЕ ТВЪРДЕНИЯ СА ВЕРНИ. ВАЖНОТО Е ДА ИМАМЕ ВЛАСТ ДА НАКАРАМЕ ВСЕКИ ВИСШ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ДА СЛУЖИ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС.


ПРЯК ПЕРМАНЕНТЕН ЕЖЕМЕСЕЧЕН ЕЛЕКТРОНЕН ВОТ. САМО ТАКА, ХОРАТА, КОИТО ИЗБИРАМЕ НА ВАЖНИ ПОСТОВЕ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАШЕТО МНЕНИЕ. САМО ТАКА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИНТРИГИ ЩЕ ОТСТЪПЯТ НА ВТОРИ ПЛАН И НЯМА ДА ОПРЕДЕЛЯТ ЖИВОТА НИ В БЪДЕЩЕ. САМО ТАКА МОЖЕМ ДА СПРЕМ ИЗТИЧАНЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ЧОВЕШКИ КАПИТАЛ ЗАД ГРАНИЦА И ДА НАПРАВИМ ОТ СТРАНАТА СИ ТОВА, КОЕТО ТЯ ЗАСЛУЖАВА - ЕДНА ПРОЦЪФТЯВАЩА ДЪРЖАВА И ЕДИН УСПЕШЕН НАРОД.


ДА СПРЕМ ДА СИ КАЗВАМЕ: "НЕ ЗАВИСИ ОТ МЕН". ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС. ИНАЧЕ ТАЗИ ШАЙКА БАНДИТИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ ИЗПОЛЗВА КАТО РАБОТЕН ДОБИТЪК ЗА ПОСТИГАНЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ЦЕЛИ.
Категория: Политика
Прочетен: 317 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.07.2014 20:27
Разликата между него и Путин е в това, че Обама е черен, а Путин е бял. И двамата са избрани с "демократични" средства, чрез пряк избор. Нито Путин, нито Обама могат да бъдат "разкарани" от политическото пространство чрез волята на народите си. Ще правят каквото си искат по време на мандатите си. Едно и също е. И двамата могат да започнат войни, без да носят след това последствия и без да искат оторизация от народите си. Какво демократично има тогава в Обама, в сравнение с Путин?


И сега се правят на мъже. Обама дал последен ултиматъм на Русия, защото според него Русия била пречка за уреждане на конфликта в Украйна.


По същата логика, Сърбия може да обвини САЩ, че са пречка за уреждане на конфликта в Косово или в Сръбска Крайна. Чудна логика.

Украински танкове, артилерия и самолети са хвърлени срещу бунтовниците от Източна Украйна и вместо Обама да смъмри украинските си подлоги и да ги накара да спрат да изтребват руснаците на изток и да седнат на масата и да се разберат като хората, той постоянно сочи с пръст Русия, че била виновна. То не че Русия е китка за мирисане, ама толкова субективна позиция и толкова очевадно русофобска позиция няма как да породи в непредубедените читатели на новините някаква отрицателна нагласа.


В Украйна няма руски танкове. Защо Обама не държи руснаците да се изтеглят от Крим? Нали те влязоха на полуострова погазвайки международните правни норми?

Какво всъщност искат САЩ от Русия? Да спрат да подкрепят бунтовниците. Ясно като бял ден. Но САЩ ще признаят ли, че превратът, извършен срещу законно избрано правителство на една страна, не е нищо друго, освен погазване на правовия ред в една държава, в която международни наблюдатели признаха изборите преди няколко години като честни и справедливи? Да след това се разбра, че Янукович е един измамник, престъпник и малоумник, но нали това е "демократичния" ред, който съществува и у нас и в Щатите също? Значи когато ни е изгодно, казваме, че човекът е демократично избран и може да консумираме властта, а когато не ни е изгодно това е достатъчно основание да изпратим емисарите си и да го свалят от власт. Странна логика наистина. Единственото основание е това, че президентът не слушка когото трябва, а се заиграва с Путин. Еба си и демокрацията има наистина по света. Хората нямат право да изхвърлят този дебил на политическия боклук, та се налага фашизирани елементи, обучавани в Прибалтика и Полша да "свършат" работата, като наложат системно насилие над работата на държавните институции в Киев в продължение на месеци наред. Да, Янукович трябваше да бъде изритан от властта, както всички паразити, управлявали страната до това време. Но това ли беше начинът? Защо не се стига до така нареченият от мен "отрицателен вот". Сядаш на компютъра и разкарваш този толуп на момента. Да, ама този начин не е изгоден нито за Путин, нито за Обама, защото и двамата искат да управляват света с недемократични средства. И двамата са диктатори и искат подчинение и искат да наложат своята воля и своите интереси. И двамата нямат интерес от демократичен избор било в своите страни, било зад граница, защото може да се окаже, че този пример е заразителен и опасен за тяхното политическо оцеляване в ролята им на световни диктатори.

Всъщност САЩ признават насилственото сменяне на властта в Киев и изпращането на танкове, артилерия и самолети срещу руското население в Източна Украйна. Аз поне така виждам нещата. САЩ не казват на украинското правителство и на Прасенко - идете и говорете с тези хора, обещайте им да зачитате езикът им, културата, религията и т.н. Договорете се с тях, ако искате да имате обща държава.

Вместо това Прасенко се опитва да вземе със сила онова, което е изгубил предварително. Иска да си запази пазарите за шоколада. Нищо друго. Не му пука за руснаците на изток, иначе няма да изпраща военните да се разправят с бунтовниците. Още повече, че за бунтовниците, Прасенко не е легитимен президент. Те не са го избрали и е справедливо да не го признават. Какво са териториите без хората? Едно нищо. Но хората се бият за същото това нищо, бият се за територии, а забравят за населението, за живущите...

Никой ли отвъд Океана не си помисли, дали тези хора имат право да не признават властта на Киев и имат ли своите аргументи. За последните десетилетия, САЩ са извършили принудителната смяна на властта в над 60 страни. Извинявайте, но това никак не ми се струва демократично.
Категория: Политика
Прочетен: 620 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 19.07.2014 19:21
  1. Колко е броят на циганите в България, според последното преброяване?
  2. Колко данъчни декларации, във връзка с облагане по ЗОДФЛ, са подали цигани и колко данъци на това основание са платили на бюджета?
  3. Колко данъчни декларации, във връзка с облагане на корпоративните печалби са подадени от цигани и колко данък са внесли в бюджета?
  4. Колко са подадените справки за жилище от цигани и колко данък сгради и данък смет са платили циганите?
  5. Колко други приходи е реализирал бюджетът от данъци, платени от циганите циганите? От тази сметка изключвам мизерните постъпления, които получава по това основание бюджетът, за покупката на хляб, олио и македонска наденица, направери с парите, които ние сме им отпуснали като помощи.
  6. Колко приходи в здравната каса има от циганите в България и колко разходи за лекуване на цигани е направила държавата и общините?
  7. Колко приходи в социалната система има от циганите  и колко разходи прави същата тази система за циганите, в това число, помощи за деца, еднократни помощи, енергийни помощи, помощи за бедност, непарични помощи, помощи под формата на осигуряване на общински жилища, разходи, направени от държавата и общините заради нестопанското отношение на циганите към обществена собственост и т.н.?
  8. Какви пропорционално разходи от страна на органите на реда, полиция, съд и прокуратура са правени, във връзка с престъпления, направени от циганите?
  9. Колко от къщите, в които живеят циганите са законни?
  10. Колко от същите тези къщи имат законно инсталирани и контролирани водомери и електромери?

След като държавните органи отговорят на тези въпроси, следват и други въпроси, които чакат отговор:
  1. След като образованието според Конституцията на страната, е задължително до 16 години, защо циганската общност продължава да е неграмотна и никой държавен или общински орган не носи отговорност за неспазването на Конституцията на страната?
  2. Колко дела е завела държавата и с какъв резултат, във връзка с незаконните цигански женитби, тъй като участниците в тях нерядко са малолетни граждани?
  3. Защо държавата не иска нищо в замяна на отпусканите от нея социални помощи? Нещо повече, държавата отпуска социални помощи, въпреки незачитането на законите от циганската общност. Даваме пари на циганите, за да раждат деца и да ги превръщат след това в проблем за държавата. Произвеждат крадци, просяци или в най-добрия случай клиенти на боклукчийските кофи. Държавата дава пари на циганите, а дори не иска в замяна да поддържат някаква елементарна хигиена около незаконните бордеи, които те са изградили на общинска, държавна или частна земя.
  4. Колко пъти и в какви срокове, държавата или общината са взели мерки за изселване на незаконно настанили се цигани на земя, която не е тяхна или в помещения, които не са техни?
  5. Колко пари и за какви проекти са отпускани пари по програми за социализация на циганите, през последните 25 години и какъв е ефектът от тях?
  6. И накрая един обобщаващ въпрос: Всички знаем, че циганите постоянно искат, а къкво ДЪРЖАВАТА НИ ИСКА ОТ ТЯХ В ЗАМЯНА И ДАЛИ ГО ПОЛУЧАВА. ИМА ЛИ СПРАВЕДЛИВОСТ В ТАЗИ ЗАМЯНА ИЛИ НЕ И АКО НЯМА, КАКВИ СА ПАРАМЕТРИТЕ НА ТЕЗИ РАЗМИНАВАНИЯ.
Нека така да го кажа. Аз също съм живял в бедност и недоимък в част от живота си, дай боже, никога да не се повтаря. Но и през ум не ми е минавало да се настаня в общински, държавен или частен имот и да струпам колиба, в която да живея със семейството си и в която да отглеждам децата си. Никога не съм посягал на чужда собственост и съм си носил кръста в този живот. И с платените данъци на тази държава със сигурност съм издържал няколко цигански катуна през всичките тези години. Защо едни от нас да имат само задължения да издържат циганската общност, а циганите да имат само права? Докога бедността ще бъде основание една общност да тероризира с исканията си друга общност?

Започвам да си мисля, че само физическото отделяне на българите от циганите може да реши проблема за самите цигани. Сега те са свикнали да паразитират върху бедното българско общество. Научили сме ги да получават, без да дават. Създават проблеми с всяка измината година, защото стават все повече и повече, благодарение на помощите, които им даваме и благодарение на факта, че мислят за бъдещето на децата, които произвеждат на конвейр толкова, колкото хлебарките мислят, когато се размножават. Определено не искам да живея в циганска държава, защото виждам, че натам вървят нещата в БГ. Не искам циганските гета да се размножават и това непроизводително, неграмотно и профанизирано население да става все повече и повече и то за наша сметка, за сметка на българските данъкоплатци. Политиците и държавата ни създават конфликт, който ще пламне със страшна сила в бъдеще, ако своевременно не се ограничи този геноцид, който циганската общност вече налага с присъствието си над българското население.
Категория: Политика
Прочетен: 569 Коментари: 3 Гласове: 3
Вие какво очаквате, на непознати ли да дават кредити!
Разпореждал се банката да дава кредити на свързани лица. На несвързани лица ли да дава кредити?


Разбирате риторичните ми въпроси, нали? Откакто се помня, от повече от 25 години, БНБ знае, че има проблем, мина през голямата криза през 1996г. и въпреки това не направи нищо по въпроса, да се спре с раздаването на вътрешни кредити и кредити, свързани с главния акционер. Донякъде проблемът се реши в много от банките след приватизацията им от водещи европейски банки. Но остана проблемът с българските банки.


Банковото законодателство има нужда от промяна:
  1. Дирекция за банков надзор трябва да излезе от БНБ;
  2. Ръководителят на тази служба трябва да се избира с пряк вот от всички нас;
  3. Да се регламентира забрана за притежаване на банка от едно или свързани лица. Никой няма право да притежава повече от 5% от капитала на банката;
  4. Да се забранят вътрешните кредити. Ако някой служител или акционер иска кредит, да отиде в друга банка. Предполага се, че той е акционер, не за да получава кредити от своята банка, а да реализира дивидент от акционерното си участие;
  5. Да се разгледа и приеме законова процедура, според която може да се оздравява една банка. Сега нищо не е ясно като света;
  6. Да се опишат и публикуват в банковия закон, критериите, според които едно лице може да бъде акционер в банка и критериите, според които едно лице може да бъде управител, прокурист или наздорник в банките;
  7. Трябва да се помисли и върху възможността домакинствата и фирмите да могат да ползват някаква минимална ликвидност, докато започне процесът на изплащане на депозитите. Само си помислете в какви затруднения са поставени клиентите, ако имат сметка само в банка, поставена под особен наздор. В конкретният случай с КТБ, те няма да могат да получат и стотинка в продължение на 4 месеца. Хората трябва да могат да получат някаква минимална сума, както се казва поне хляб да си купят, докато трае цялата процедура. Примерно по 1000 лева месечно от всеки влог. Трябва да се помисли и за някаква схема и за стопанските субекти, които също имат гарантирани влогове в банка, поставена под особен наздор;
  8. Следва текст
Категория: Политика
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.07.2014 17:20
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217155
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031