Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219740 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 28.07.2014 г.
Винаги съм се чудил, какви идиотски обяснения дават различни хора, само и само да не е поставен на дневен ред въпроса за електронния вот.


Мисля си, какво разбират онези изкуфели дъртаци от Конституционният съд, които се произнесоха, че електронният вот можел да внесе елемент на несигурност в системата и можел да се манипулира.


СТРАХОТНО. ИМАМЕ НЕВЕРОЯТНА СИГУРНОСТ С ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ. ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОННИЯТ ВОТ ОБАЧЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ЗАМЕНЯТ ЦЕЛИ УРНИ С БЮЛЕТИНИ, КОГАТО ПРАВИЛНАТА ПАРТИЯ ПЛАТИ ДОСТАТЪЧНОТО ПАРИ. ТОГАВА НАИСТИНА ЕЛЕКТРОННИЯТ ВОТ Е ЗАПЛАХА ЗА СИГУРНОСТТА НА ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ, ЗАЩОТО ДАЛАВЕРИТЕ ЩЕ СЕКНАТ.

Щели цели групи хора, които продават гласовете си да предоставяли на отделен човек тайния си код за гласуване и така изборите щели да бъдат компрометирани.

Страхотни аргументи. Все едно сега циганите и турците не ходят да гласуват под строй за точно определена партия! Какво по-различно има.

Целите на електронното гласуване са няколко:
  1. Да имаме пряка демокрация. То не че чрез хартията нямаме формално такова право, но историята показва, че народът дори и да му дадеш право да отиде в избирателната секция да гласува във връзка с някакъв въпрос, той няма да отиде или заради мързел или заради разходите, които трябва да направи или заради времето, което ще изгуби или заради усещането, че нещата са предопределени, тъй като се съмнява дали някой няма да подмени вота.
  2. Електронното гласуване въвежда пряката демокрация евтино и с такава лекота, с каквато нито една система няма възможност да се похвали. Помните ли преброяването. Над 4 милиона българи се преброиха използвайки интернет. КАКВО ПРЕЧИ  ДА ГЛАСУВАТ ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ?
  3. Тогава можехме да помогнем на премиера примерно, да си избере кабинет. Не да го нагласят политическите сили, а да го нагласяме ние, избирателите. Нека да ни предлагат кандидатури, а ние ще избираме. Става лесно. Сядаме на компютрите и цъкаме плюсове и минуси. Който събере повече плюсове и по-малко минуси, той ще бъде министър. Само ние ще избираме министри и само ние ще ги освобождаваме. Премиерът няма да има власт над тях, нито пък някоя партийна централа. В такъв случай на тези хора няма да им остане нищо друго, освен да служат на нас, защото гилотината на нашето недоволство ще ги заплашва всеки месец и те ще вършат по-малко глупости;
  4. Няма по-развита форма на гражданско общество от това да се върнем у дома след работа, да се видим със семейството си, да изгледаме новините и да седнем за 5 минути на компютрите и да гласуваме по важни теми на нашето общество и за важни фигури. Сега политиците разискват въпроса за смяна на ръководството на БНБ. Защо те трябва да го правят това? Не можем ли ние да свалим когото трябва и да назначим когото ние сметнем за добре?
Колкото повече властта се централизира в едно или група лица, толкова повече народът стои настрана от този процес. Колкото повече народът е встрани от процеса по вземане на важните решения, толкова по-апатичен и конформистни става настроен. Колкото по-апатичен е, толкова по-непроизводителен и неефективен става. Колкото е по-непроизводителен и неефективен, толкова по-недоволен и мрънкащ става. Каквато е ситуацията сега. Така страната ни отслабва както във вътрешен план, така и по отношение на външните заплахи и толкова по-лесна плячка ставаме за вътрешни и външни неприятели. Така загиват държавите, империите и обществата, които са имали НЕБЛАГОРАЗУМИЕТО ДА ОТНЕМАТ НА НАРОДА ПРАВОТО ДА ВЗЕМА ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ. АТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕР В ТОВА ОТНОШЕНИЕ. ПО ВРЕМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, НА СВЕТА НЕ Е ИМАЛО СТРАНА, КОЯТО ДА ПОБЕДИ АТИНА. СПОМНЕТЕ СИ КАК АТИНЯНИТЕ СА ПОБЕДИЛИ САМИ ПЕРСИЙЦИТЕ В БИТКАТА КРАЙ МАРАТОН. ЕДНА ИМПЕРИЯ СЕ ИЗПРАВЯ СРЕЩУ ЕДИН ГРАД И ГУБИ БИТКАТА. НЯМА БИТКА, КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНА В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН СРЕЩУ СВОБОДНИ ХОРА. КОГАТО ОБАЧЕ ОБЩЕСТВОТО НА АТИНА Е ДОПУСНАЛО НЕСПАЗВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРИНЦИПИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ГРАДА, ТОЙ Е СТАНАЛ ЛЕСНА ПЛЯЧКА ЗА ЧУЖДИ ЗАВОЕВАТЕЛИ.

МИСЛЯ СИ, КАК Е ВЪЗМОЖНО, АТИНЯНИТЕ ДА СА ИМАЛИ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ С ПРЯК ИЗБОР И ДА ИЗБИРАТ СВОИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ. ПИСАЛИ СА НА СПЕЦИАЛНИ КАМЪЧЕТА ИЛИ КЕРЕМИДЕНИ КЪСЧЕТА "ЗА" ИЛИ "ПРОТИВ" ОПРЕДЕЛЕНА ЛИЧНОСТ. ОТ КАКВО МОЖЕМ ДА СЕ СТРАХУВАМЕ. ДОРИ И ВЕЛИКИЯТ ПЕРИКЪЛ Е ПОЛУЧАВАТ НЕГАТИВНИ МИНУСИ ОТ АТИНСКИТЕ ГРАЖДАНИ. ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА. НИКОЙ НИЩО ДРУГО ПО-ДОБРО НЕ Е ИЗМИСЛИЛ. НО ДИКТАТОРИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ИЗОБЩО НЯМАТ СМЕТКА ОТ ТАКЪВ ИЗБОР, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ПОЛОЖАТ ГОЛЕМИ УСИЛИЯ, ЗА ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. СЕГА ПОЛАГАТ УСИЛИЯ ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ЗАДКУЛИСИЕТО, КОЕТО ИМ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ. ТЕ СЛУЖАТ НА ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ И ЗАТОВА НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ. ЗАДКУЛИСИЕТО РАЗПРЕДЕЛЯ РЕСУРСИТЕ, А НИЕ ЛАПАМЕ МУХИТЕ.

ЗАТОВА, НЕКА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ ТОВА ЧУДО НА ИНФОРМАТИКАТА - ИНТЕРНЕТЪТ, КАТО ВЪВЕДЕМ ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ.
Категория: Политика
Прочетен: 2502 Коментари: 20 Гласове: 0
Последна промяна: 28.07.2014 22:09
Всички яко лъжат.

Спомняте ли си как ни лъгаха Буш и Блеър за оръжията на Садаам? След това какво стана - нито оръжия нито нищо. Обесиха диктатора и настана хаос в Близкия Изток. Ами Кадафи? Тамън да завърши онзи проект с водата в Сахара и го гръмнаха. Сега англичани и американци си изтеглят персонала на посолствата от Триполи, че арабеските нещо са ги награбили.  Всичко се покри. И за това как Саркози печели избори с парите на Кадафи и затова как англичани и американци се надяваха да спечелят повече парцели за добив на нефт в Либия.


Сега за пръв път в историята на ББС има цензуриран материал. Става дума за материал, във връзка с катастрофата на малайзийския самолет над Източна Украйна. Уж ББС бяха обективната медия. Ходят със скрити камери, разнищват корупцията по цял свят, но нещо напоследък не са служители на истината, а на политиците.


Спомняте ли си как през първата година от мандата на Путин, той ни гледаше в очите и ни лъжеше за случилото се с подводницата Курск. Всички, които казваха истината, че Курск е торпилирана от американска подводница - вероятно Мемфис, отидоха в запаса. И когато Лари Кинг му зададе въпроса какво стана с Курск, той се подхилкваше ехидно и се чу едно: "Она утанула". Всеки, който е гледал видеозаписите от извадената подводница ясно би могъл да види, ако иска разбира се, голямата дупка, която американското торпедо е направила в корпуса на подводницата така, че огъването на самия корпус е отвън навътре, което е логично при торпедна атака. Явно Путин е оттъргувал с Буш бъдещото си сътрудничество, оценявайки, че Русия е твърде слаба през 2000г., за да се репчи на САЩ. И изведнъж отношенията между Буш и Путин стават подозрително близки. Та как да повярваш сега, къде е истината за ролята на Русия при свалянето на самолета на Малайзия еър?

Ами лъжците от Киев. Да не забравяме и тях. През 2001г. украинците "думнаха" със С 200 руски самолет, който е изпълнявал полет от Тел Авив до Новосибирск. Първоначално властите в Киев отричаха да са замесени, но след това президентът Кучма направи изявление, в което каза, че това е инцидент и може да се случи на всеки и навсякъде. Как да им вярваш сега, че казват истината? Още повече, че тогава, когато сепаратистите  са се опитвали да осигурят присъствие на международните екипи на мястото на трагедията, украинците не са спрели военните действия в близост. Преди 2 дни са бомбардирали обекти, които се намират на 20 километра от зоната на падане на самолета, а в същото време Порошенко беше обещал да няма военни действие в радиус на 40 километра от мястото. На кого да вярваш?
На кого да вярваш, като руснаците са пуснали военни наблюдатели по границата с Украйна, а украинците не дават право на същите тези наблюдатели да видят от въздуха какво се случва на украинска територия.

Да не забравя и нещо друго - американците са бесни на Израел, че не ги подкрепя в ООН, когато става дума за резолюция срещу Русия. Как да ги подкрепят, като евреите не прощават на тези, които им избиват гражданите. В самолета от 2001г. имаше еврейски граждани. Затова евреите не обичат украинците. Още повече, че немалко украинци, колаборационисти,  са били служители в концентрационни лагери, където са избивани евреи.

Какво стана с ОССЕ? Ходиха в Луганск и Краматорск и Донецк. Снимаха пораженията на жилищни сгради и болници от снарядите на украинската армия. Снимаха и ранени цивилни. Те видяха с очите си потока от хиляди бежанци от Източна Украйна в посока Русия и накрая нищо. Къде отидоха докладите им?


Американците пък напоследък се държат като някакви тъпаци. Гледам глупавите изявления на говорителката на Държавния департамент Джен Псаки и прибързаните изказвания на Кери, който се позовава на социалните мрежи, за да обвини Русия в инцидента. Онази тъпа путка каза, че всички знаели, че газта се движела в посока от Европа към Русия и Русия била зависима по такъв начин от Европа. И това чудо е официален говорител на Държавния департамент разбирате ли?!
Да не забравяме за такива случаи в историята като Тонкинският залив, Плая Хирон или Заливът на прасетата, взривяването на собствения си кораб преди повече от столетие, което е послужило като предтекст за войната с Испания и много други авантюри.
Колко глупава е американската пропаганда се вижда от посланието - след като тъпоумните американци могат да бъдат заблудени, че правителството им постъпва правилно, защо да не заблудим и светът! Странна логика.

Излезе, че Виктория Ноланд имала лош език по отношение на Европа, защото прекарала 2 месеца с руски моряци на кораб, когато била малка и от тях се научила. Интересно е да се каже какво още друго е научила Виктория от руските матроси, освен лошият език.

Да се твърди, че нямало руски бежанци, а това били украински граждани от руски произход, които отивали да видят бабите си в Русия си е чиста проба типично американска простотия. Толкова им е паднало нивото на пропагандата, че не с бели конци - изобщо няма никакво зашиване с никакви конци. Карат я едно към гьотьоре и кестерме и това си е.
Баси и простотиите наистина. Та на кого да вярваш? И нашият президент в в рядкото често, прави едни изявления, ум да ти зайде и да не го намериш после къде си го захвърлил. Май е забравил, че нито един американец, англичанин, германец, французин, белгиец, италианец или испанец не са загинали за България. Защо да го правят сега? История ли не е чел или какво, та ги плещи без да мисли и къде си бута гагата в голямата политика, вместо да вземе да си сложи в ред собствената си държава!
Категория: Политика
Прочетен: 869 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 30.07.2014 23:00
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219740
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031