Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3224117 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 18.07.2015 г.
Поне най-после някой да се погрижи за пътя, който минава през курорта в посока към Смолян, че от детството си спомням, колко пъти го правиха и след година две пак се разваляше. Да не забравя, в Давос имат и тротоари, за разлика от Пампорово. И пречиствателна станция. Владетелите на света ще кацат със самолетите в Пловдив, така и така летището няма работа. След това Кугърите ще ги превозят до Пампорово, така и така нямат работа. А за охраната - няма страшно. Българската армия е по-многобройна от швейцарската армия, поне по щатни служители. Швейцарците отделят по 5000 души за охрана на събитието. Ние можем да отделим 10 000, така и така нямат работа.

Къде на шега, къде на сериозно....Трябва организация. Виждам, че някои стъпки вече са направени. Шосето от Чепеларе до Пампорово е новоасфалтирано. Пътят към Рожен също. Този към Стойките също е в добро състояние. Трябват още малко усилия и сме готови. Пък имаме и предимство - можем да предложим на господарите на света безплатно да гледат звездите от Рожен. Нали ще им вземем по едни 70 000 евро на човек, можем да им предложим доста повече услуги от швейцарците за тези пари.


Не приемайте тази статия на сериозно.
Категория: Политика
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове: 3
Гледах по ББС няколко часа "разправа" на тема сигурност в Лондон. Участниците бяха кметът на Лондон, г-н Джонсън, шефът на полицията в Лондон и членоветена Съвета по сигурността.


Прави ли ви впечатление, че всички "участват" в това мероприятие? Кметът на Лондон също носи отговорност за сигурността, както и полицията. Съветът иска информация, как органите на реда се справят и каква е статистиката. Особено много време отделиха за това, дали престъпленията, извършени от млади хора се увеличават или не.


Кога нашият общински съвет ще дискутира за сигурността на софиянци? Кой от страна на полицията ще присъства на срещата? Главният секретар може би, защото нямаме шеф на полицията в София. Има много шефове на РПУ-та, които са подчинени пряко на главния секретар. Той пък от своя страна на кого да обърне повече внимание - на РПУ Варна или на РПУ-тата в София, например. Става така, че обширността на неговите отговорности чудесно оправдава неефективната работа на полицията в България.


Общината се опита да направи общинска полиция, но тук политическите притеснения са много големи. Централната власт иска да контролира "униформените с пистолетите", защото може да ги използва както тя намери за добре. Появата на още един участник в процеса, може да повдигне много въпроси, които да доведат до идеи за дезинтеграция на органите на безредието и до по-голям контрол върху тяхната работа, а точно това не искат политиците. Затова и идеята както се появи, така и се загуби в пространството.

На второ място, кога по българската телевизия ще дадат такъв дебат? Никога. В същото това време, БНТ даваше народна музика.Послед бял ден. След това имаше обсъждане на това, кой театър каква работа бил свършил и кой не бил свършил работа.
Категория: Политика
Прочетен: 280 Коментари: 0 Гласове: 1
Това не е шега, а е нещо, в което вярвам. Как може да бъде постигнато?

  1. На първо време, лидерите на различните партии в Гърция, трябва да се обединят около идеята, че социалистическите методи на управление на държавата са тези, които доведоха страната до фалит. Никой няма право да оставя след себе си дългове, които да плащат децата му и това, че всяко нещо струва пари и трябва да се плати, независимо дали става дума за превоз на пътници в метрото, медицинска услуга, образователна програма или противопожарна услуга;
  2. След това трябва да се направи приватизация на всички държавни фирми, но да се внимава, да не вършат глупостите, които ние правехме и да не създават нови олигарси, корумпирани политици и в крайна сметка фирмите да бъдат съсипани, вместо оздравени. Да се помисли за задължителна форма на участие във собствеността на дружествата с държавно участие, без право на продажба на акциите, като това право се губи, при напускане на фирмата от всеки един работник или служител. Трябва да се престане с идеята, че работниците и служителите продават само и единствено работната си сила и ако искат тяхната фирма да е просперираща, трябва да направят за нея нещо повече, отколкото да чакат заплатата си в края на месеца;
  3. Трябва да се проведе сериозна реформа в пазара на труда и да се престане с практиката на закритите професии и да  се даде изява на свободното начало и инициативността;
  4. Държавата трябва да се откаже от предлагането на всички видове услуги, като ги предаде на частни фирми. Заедно с това да се създаде надежден механизъм за контрол и спазване на пазарните механизми на поведение на стопанските субекти;
  5. Гърция има много необитавани острови. Те могат да бъда отдадени под наем за символична сума на бъдещи инвеститори, примерно за 100 години.
  6. Ципрас е социалист иначе би заложил на програма за нова визия в системата на образованието, която да даде трасък на новите технологии в Гърция. Държавата може да "поръча" на университетите да произведат все повече и повече специалисти в областта на технологиите, които да дадат на Гърция след 10-20 години репутацията на технологично развита страна, а не само страна, предлагаща туризъм, транспортни и банкови услуги и хранително вкусова промишленост;
  7. Гърция трябва да се върне към лоното на демокрацията, но истинската демокрация, за  да може да контролира истински популизма на своите политици.
  8. Според мен това са чудесни препоръки и към нашите управляващи.
Категория: Политика
Прочетен: 623 Коментари: 2 Гласове: -1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3224117
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2015  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031