Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196956 Постинги: 6871 Коментари: 4298
Постинги в блога от 15.07.2019 г.
 Някои казват, че това е среща на едни бандити с други бандити. Само че не може да се каже определено, от коя страна на масата са по-големите бандити. Може би трябва да се разсъждава в посока, къде е станала срещата - предполага се, че домакините са по-големите бандити.


Та какво са се разбрали на тази среща? Да не си уреждат мачовете, съдиите, които свирят, да свирят както трябва, а не както им кажат и т.н.


Прави ли ви впечатление, че СЪДИИ на тази среща нямаше? Че за какво им са съдии. На тях ще им се пренесе какво са казали големите бандити и те ще трябва да слушат. Нали така?

Като гледам имаше изпълнителна власт - Борисов и Младенов. Имаше и прокурорска власт - Цацаров и Гешев. КЪДЕ Е СЪДЕБНАТА ВЛАСТ? Къде е шефът на касационния съд. Къде е шефът на апелативния съд и къда са конституционните съдии. Къде е президентът? Къде е ДАНС и други служби?


НАИСТИНА ТОВА Е ПАРОДИЯ. НЕ МОЖЕ ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ В ТАЗИ ТЪПА ДЪРЖАВА ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА И ДА НЕ СЕ БЪРКА В РАБОТАТА НА ДРУГИТЕ. КАК Е ВЪЗМОЖНО, ИЗПЪЛНИТЕЛНА И ПРОКУРОРСКА ВЛАСТ ДА СЕДЯТ НА ЕДНА МАСА? КАК Е ВЪЗМОЖНО ТЕЗИ ДВЕ ВЛАСТИ ДА ПРАВЯТ СЪВЕЩАНИЕ СЪС СОБСТВЕНИЦИ НА КЛУБОВЕ И ДА СИ ГОВОРЯТ ЗА УРЕЖДАНЕ НА МАЧОВЕ?


ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ НАИСТИНА Е СМОТАНА. ТЯ НЕ РАБОТИ. НЕ МОЖЕ ЛИ ЕДИН ОБИКНОВЕН ПРОКУРОР ДА СЕ САМОСЕЗИРА ИЛИ НЯКОЙ ДА ГО СЕЗИРА И ДА РАЗСЛЕДВА КЛУБОВЕТЕ ЗА УРЕЖДАНЕ НА МАЧОВЕ И ДА ИЗПРАВИ ВИНОВНИТЕ ПРЕД СЪДА? МОЖЕ ЛИ КРАМОЛИТЕ НА ЕДИН СПОРТ, КОЙТО НА ПРАКТИКА НЯМА ПОЧТИ НИКАКВА ГЛЕДАЕМОСТ, ПЪК И ДОРИ И ДА ИМА, ДА БЪДЕ ОБЕКТ НА РАЗСЛЕДВАНЕ ОТ СТРАНА НА САМИЯТ ПРЕМИЕР И ОТ ШЕФА НА МВР?

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ СРЕЩА НА ТРЪМП СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БЕЙЗБОЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА САЩ, С ЦЕЛ ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ, А ЗАЕДНО С ТЯХ НА МАСАТА ДА СЕДИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА САЩ И  МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ПАРДОН, ТЕ НЯМАТ ТАКЪВ. ШЕФЪТ НА ФБР ЩЕ СВЪРШИ РАБОТА.

ГЛЕДАМ ТОВА И МИ СЕ ИСКА ДА КРЕЩЯ. И НЕ ОТ ТОВА КОЙ БИЛ НА СРЕЩАТА И КАКВО СА ГОВОРИЛИ. КРЕЩИ МИ СЕ КАТО ГЛЕДАМ ТОЗИ ОВЧИ НАРОД, КОЙТО САМ СИ Е ЗАТВОРИЛ ОЧИТЕ И УШИТЕ ЗА НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО - ДА КОНТРОЛИРА ПОЛИТИЦИТЕ СИ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ И СЕ ЗАНИМАВА С ДРЕБНОТЕМИЕ, ТОЕСТ, ЗАНИМАВАТ ГО С ДРЕБНОТЕМИЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 387 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 15.07.2019 08:28
 Всякакви приказки за това, кой бил в дясното политическо пространство, кой бил в лявото и кол бил в центъра, остават безсмислени, ако не се отговаря на конкретни въпроси, свързани с ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ. Първо, кои са обществените фондове:
  1. Републикански бюджет;
  2. Бюджет на здравната каса;
  3. Национален осигурителен институт;
  4. Бюджет на общините, в частта на приходите, които са специфични на местното самоуправление.

По това, как първо се формира и след това как се разпределят тези бюджети, се разбира кой каква политика изповядва.

И така, въпросите, на които трябва да си отговори всеки, за да разбере, в коя част на политическото пространство е, са следните:
  1. Какъв искате да бъде процентът на тези обществени фондове, спрямо БВП на страната за година?
  2. В каква степен, бюджетите на здравната каса, НОИ и общините, зависят от Републиканския бюджет?
  3. На какъв принцип се формират съответните бюджети - на база на общоприета такса, която да се събира от работоспособните граждани или на принципа: "Хората с по-високи доходи, да плащат повече, защото са балами".
  4. В каква степен се осигурява финансовото самоуправление на здравната каса, НОИ и бюджетът на общините и в каква степен и колко са значими преразпределителните процеси между тях?.
Отговорите на тези въпроси са:
По първи въпрос: Делът на обществените фондове спрямо БВП на страната е от порядъка на 38-40%. Този показател отразява по-скоро леви убеждения и отговаря в някаква степен на понятието - СОЦИАЛИЗЪМ;
По втория въпрос: Бюджетът на здравната каса е в размер на около 4 милиарда лева. Още толкова пациентите доплащат от джоба си. Сравнително малка сума допълнително плаща Републиканския бюджет, когато държавните болници закъсат, а също така сравнително малка сума се плаща и от бюджетите на общините, където болниците са общински. Като се има предвид, че тези, които получават по-високи доходи, плащат и по-високи вноски, тук също може да се говори за социализъм - разпределяне на средства от работливите и по-способните, към мързеливите и по-неработоспособните. И поради съществуващите измами за милиарди, в които са замесени стотици хиляди граждани - и доктори и пациенти и поради липса на надежден контролен механизъм и незаинтересованост от страна на пациентите да бъдат здрави и от страна на докторите, да имат здрави пациенти, системата по-скоро може да се окачестви като социалистическа - лъжата, измамата и неефективните профилактични и лекарски практики са в основата на системата. Близо милион граждани на страната, ползват услуги от тази система, без да плащат нищо в замяна. СОЦИАЛИЗЪМ.
По третия въпрос: Обществените фондове се формират на принципа - Повече работиш, повече печелиш, повече плащаш на обществените фондове. Системата стимулира възприятието, според което, всеки иска да плаща по-малко, а да ползва по възможност повече от фондовете. СОЦИАЛИЗЪМ. При соцализмът е така - предлагат ти услуга, която не можеш да откажеш. Национализират ти част от дохода, без твоето съгласие и го преразпределят съобразно принципи, за които не са искали от теб съгласие, за да бъдат прилагани.
По четвъртия въпрос:
По четвъртия въпрос: Здравната каса сега не може да финансира профилактиката и лечението на пациентите. Затова се налага самоучастие в този процент, от страна на пациентите, в размер на 50 % от общите разходи на здравеопазването. Общините не могат да съществуват без средствата, които всяка година им се отпускат от централния бюджет - около 3 милиарда на година. Отделно общините получават и пари по различни крадливи европейски програми. НОИ също не може да финансира изплащането на пенсиите на настоящите пенсионери и също получава около 50% от необходимите си средства за това, от централния бюджет. Също така, всяка година, на пенсионерите се изплащат различни :/макар и малки по размер/ добавки към пенсиите, плащани от бюджета. По различни европейски програми за бедни се изплащат различни по размер помощи - в натура и парични, които подобряват в съществена степен статуса на бедните. Например, при 130 лева социална пенсия - това е пенсията за тези, които са навършили 70 години, но не са работили официално през живота си и не са внасяли никакви осигуровки в обществените фондове, може да се получат енергийни помощи, еднократно, в размер на 430 лева, храни, основни продукти - 60кг. и т.н. Много от тези хора получават и детски надбавки и помощи и други, по различни програми. Между различните обществени фондове има безброй много преразпределителни процеси, което не може да определи типът на тази система по друг начин, освен СОЦИАЛИЗЪМ.

Класическото разбиране на икономическата система СОЦИАЛИЗЪМ е, преобладаваща държавна и общинска форма на собственост в икономиката, намеса на държавата в образуването на цените и пазарите, доколкото ги има и разбирането, че три милиона работещи трябва да издържат четири милиона неработещи, иначе лошо се пише на работещите. Система, която наказва данъчно и административно тези, които пълнят бюджета и е безучастна към тези, които не внасят нищо в обществените фондове се нарича СОЦИАЛИЗЪМ. Нещо повече,

КОГАТО ПОЛУЧАВАЩИТЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ВНАСЯЩИТЕ, ТАЗИ СИСТЕМА СЕ НАРИЧА ТЪП СОЦИАЛИЗЪМ.

Основна харакерна черта на социалистическата система е лъжата, кражбата и измамата, наред с намесата на държавата в икономиката. Ако точенето на системата е масово явление, каквото е у нас, тази система не може да бъде наречена по друг начин, освен СОЦИАЛИСТИЧЕСКА.  Ако в една система, тези, които са носители преди всичко на задължения да работят и да плащат на държавата, са по-малко от онези, които са носители предимно на права за получаване на пари и грижи от държавата, тази система е социалистическа.  И накрая - АКО ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ПРЕДЛАГАТ УСЛУГИ И ТЕ СА ОПРЕДЕЛЕНО НЕКАЧЕСТВЕНИ, ТОВА СЪЩО Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА НАЛИЧИЕ НА СОЦИАЛИЗЪМ. 
Направеният анализ показва, че на база на бюджените на обществените фондове от времето на Живков досега, може да се направи обосновано предположение или твърдение, че

ИКОНОМИЧЕСКАТА СИСТЕМА У НАС Е ПРЕОБЛАДАВАЩО СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, С ЕЛЕМЕНТИ НА ОЛИГАРХИЧНОСТ, ПРЕДВИД ДЪРЖАВНАТА ПОДКРЕПА НА ОТДЕЛНИ ЛИЧНОСТИ, КОИТО В ЕДИН ДЕН СИ ЛЕГНАХА КАТО КОМУНИСТИ, А НА ДРУГИЯ ДЕН СЕ СЪБУДИХА КАТО КАПИТАЛИСТИ. ЗАТОВА ТАЗИ СИСТЕМА ПО-СКОРО Е ПОСТСОЦИАЛИСТИЧЕСКА, КОЯТО ПОДГОТВЯ ПОЧВАТА ЗА КАПИТАЛИЗМА В БЪЛГАРИЯ. НО ЗА ДА СТАНЕ КАПИТАЛИЗЪМ ТУК, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПИШМАН КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БОГАТАШИ ТРЯБВА ДА ФАЛИРАТ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА СПОСОБНИ ДА РАБОТЯТ В ПАЗАРНИ УСЛОВИЯ. ТЕ ЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ ДОТОГАВА, ДОКАТО МОГАТ ДА ВЛИЯЯТ НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ОТ ТОВА ВЛИЯНИЕ.

Те трябва да бъдат оставени сами на себе си. Някои ще се приспособят към пазарните условия, а други ще фалират. На нас не ни пука за тях, така, както и на тях не им пука за нас. Жалкото е, че според мен, за да се осъществи този процес, ще са необходими няколко десетилетия, освен ако не стане нещо ВЕЛИКО на тази територия, което евентуално ще бъде обществено преустройство, в което Суверенът най-после ще реши да вземе властта в ръцете си и да я ползва така, както сметне за добре. Това е пътят на СВОБОДАТА и СВОБОДНИЯ ПАЗАР. Това е истинският капитализъм, на който се дължи прогреса на света. Всякакви други приказки ще са поредните социалистически брътвежи на шумкари, мързеливци, тунеядци и готованци, които за пет лева работа не са свършили, но са способни да размътят главата на обикновените хора и да ги накарат да си мислят, че като откраднат от по-богатите, ще заживеят по-щастливи, удовлетворявайки егото и зависта си, скрита в тях самите. Животът ни показа, че социалисти и комунисти не могат да направят нищо свястно, когато управляват. Тогава идва гладът и мизерията. Една кола и една ютия не могат да произведат, но могат да направят бомби и картечници, с които да пазят властта си, заграбена по най-долен начин.

Всички, които са ни управлявали досега са или комунисти или социалисти. Гледам формирането на обществените фондове и тяхното разпределение. Просто числа. Нищо друго. Другото е празно говорене.

Категория: Политика
Прочетен: 89 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.07.2019 21:46
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196956
Постинги: 6871
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Юли, 2019  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031