Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195493 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 29.07.2020 г.
 
ТОВА СА ПОЛИТИЧЕСКИ МЕРКИ. РАЗДАВАШ ЧУЖДИ ПАРИ БЕЗ ДА ИСКАШ НИЩО В ЗАМЯНА, ОСВЕН ТЕЗИ ХОРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЕБ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. НЕ Е КАЗАНО В ПРАВ ТЕКСТ, НО СЕ ПОДРАЗБИРА.

КОЙ ВИ Е ПОЗВОЛИЛ ДА ПРАВИТЕ ТОВА? ДА СТЕ ПИТАЛИ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ДАЛИ СА СЪГЛАСНИ ДА ИМ ПРАХОСВАТЕ ПАРИ, РАЗДАВАЙКИ ГИ В ЗАМЯНА НА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО? НО НЕ ОНЕЗИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, КОИТО СА ЧИНОВНИЦИ И КОИТО СЪЩО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, А ОНЕЗИ, КОИТО СЪЗДАВАТ БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА ЕДНА СТРАНА. ЧЕ ТЕ ЗАЩО ДА РАБОТЯТ И ЗАЩО ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ? ЗА ДА СЕ НАМЕРИ НЯКОЕ ПОЛИТИЧЕСКО ГОВЕДО, В ПЛИТКАТА ГЛАВА НА КОЕТО ОСВЕН ДА РАЗДАВА ЧУЖДОТО, ДРУГО НЯМА.



ТОВА БИЛИ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ!!! АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ СА ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО ИЗМИТАНЕТО ВИ ОТ ВЛАСТ. АНТИКРИЗИСНА МЯРКА Е ДА НЕ СИ СЕ БЪРКАТЕ В ЖИВОТА, А ДА НАПРАВИТЕ ТАКА, ЧЕ ТОЙ ДА СТАНЕ ПО-ПОДРЕДЕН. ВМЕСТО ДА ПОДРЕДИТЕ ЖИТЕЙСКАТА НИ СРЕДА, ВИЕ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НИ, КУПУВАЙКИ НА ЕДРО ГЛАСОВЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. ТОВА ПРАВИТЕ.




В икономиката има ясни постулати. Разбира се, като преди това се уточни за каква икономика се говори.


Комунистическа икономика: Средствата за производство са в ръцете на държавата и партийните секретари се разпореждат с тях. Овченаселението е задължено да бачка в държавните заводи. Почти 100% от БВП се преразпределят от държавата


Социалистическа икономика: Средствата за производство са едновременно в ръцете на държавата и в частни лица. Държавата участва в разпределението на БВП с повече от 25-30%.

Капиталистическа икономика: Средствата за производство са предимно в ръцете на частни лица. Държавата участва в разпределението на БВП в рамките до 20%. Държавни дългове не би трябвало да се натрупват, а бюджетът обикновено трябва да е в излишък.


Към тези три категории трябва да добавим в нашия случай и харченето на "готови" пари от трети страни - например, положителната разлика между направената вноска и платените глоби от страната ни към ЕС и получените средства оттам.


Към кои от трите типа икономика могат да се отнесат парите, получавани от ЕС? Към първия тип икономика - комунистическата.

Защо? Защото дори и по времето на Живков, държавният бюджет не раздава безвъзмездни пари на частни лица. Само при комунизма имаше нещо подобно - субсидираните комунални квартири в СССР, например.


Простичко казано - всяка една нормална икономическа дейност е един двустранен поток - един дава едно, получава пари в замяна, с които си купува друго.

Подаръци тук няма. Ако има подаръци, това не е нормална икономическа дейност и тя рано или късно води до разложение на обществото. Справка - Римската империя, където императорите са купували плебса, хвърляйки му безплатен хляб на Колизеума.

Ако все пак трябва да се направи компромис и да се подпомагат частни лица, без това да води до морално разложение на обществото, подпомаганите лица трябва да са онези, които доказано не могат да се грижат сами за себе си - децата и хората, загубили ума си или физически ощетените хора. Всички други трябва да полагат труд - високоефективен, производителен труд, ЗАЩОТО НИЩО НА ТАЗИ ЗЕМЯ, ОБЛАГОРОДЕНО ОТ ЧОВЕКА, НЕ Е НАПРАВЕНО С ГЛЕДАНЕ, А С РАБОТА. Така, това допълнение няма да промени съществено капиталистическата икономика, която е най-производителната и най-ефективната икономика, позната на човечеството, но в същото това време, ще даде онзи социален елемент, който не е заложен в нейната природа и което ще е единственото изключение от правилото, че в ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОТОЦИ ТРЯБВА ДА ИМА БАЛАСНС - СРЕЩУ ВСЯКО ВЗЕМАНЕ, ТРЯБВА ДА ИМА СЪОТВЕТНО ДАВАНЕ. 


КАПИТАЛИЗМЪТ НЕ ТЪРПИ ТАРИКАТИТЕ И МЪРЗЕЛИВЦИТЕ.


СОЦИАЛИЗМЪТ ДОКАРА ТЕЗИ ХОРА НА ВЛАСТ, А ТЕ ОТ СВОЯ СТРАНА НАПРАВИХА И НАРОДЪТ ДА Е ТАРИКАТСКИ НАСТРОЕН И ДА Е МЪРЗЕЛИВ. ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА КОЙ ПРЕВЪРНА ТОЗИ ТРУДОЛЮБИВ НАРОД В ТОВА ПОЗОРИЩЕ, КОЕТО Е В МОМЕНТА. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ, ТЕЗИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА, БЕЗ ДА СЕ ИСКА НИЩО ОТ ТЯХ В ЗАМЯНА, СА ПОВЕЧЕ, ОТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ ПОЛУЧАВАТ ПОДАРЪЦИ ОТ БЮДЖЕТА. ДОРИ СЕ СТИГА И ДО АБСУРДИ, ЧЕ И ЧАСТ ОТ ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ, СЪЩО ПОЛУЧАВАТ ПОДАРЪЦИ ОТ БЮДЖЕТА. ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА - АКО ТАКА ВЪРВИМ, ЩЕ СТИГНЕМ ДО СЪСТОЯНИЕ ПРИ КОЕТО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА РАБОТИ, ЗАЩОТО БАЛАМИТЕ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО, А ТАРИКАТИТЕ - ВСЕ ПОВЕЧЕ. ИСТИНСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ НЕ ТОЛЕРИРА ТОВА СЪСТОЯНИЕ. НО ЗА ЖАЛОСТ СОЦИАЛИЗМЪТ Е НА МОДА, А НЕ КАПИТАЛИЗМА.

Иначе другото е кражба или измама. А с крадене и измами, икономика не се прави.


П.С. Да не си мислите, че такива държави като САЩ и Франция са капиталистически страни? Това са страни, особено втората, където социализмът е пуснал такива яки корени и преразпределителните парични отношения са толкова взеобхватни, че само катаклизми могат да събудят обществата там, че нещо не е наред. Френската държава например, преразпределя 56% от БВП на страната, а в САЩ безработните и бедните, които са на издръжка на бюджета, са 1/3 от населението. Единственото което крепи такива държави да не потънат, е исторически сложената от времето на капитализма, ВИСОКАТА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА. И когато социалисти са на власт, те си създават политическа база от гласове - тюфлеци, които гласуват за този, който ИМ ОБЕЩАЕ ДА ГИ ХРАНИ, БЕЗ ДА РАБОТЯТ. Какво очаквате тогава от такива общества? Затова източноазиатските държави  са водещи производителни и технологични центрове, защото още не са обременени от прекалена бюрокрация и социализъм.
Категория: Политика
Прочетен: 117 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.07.2020 10:32
 https://offnews.bg/medii/kritichen-reportazh-za-borisov-vav-vratca-misteriozno-izchezna-ot-mrez-733710.html


Изгледайте видеото към линка. Не знам защо, но посещението на премиера във Враца, ми заприлича на организираните посрещания на Ким Чен Ун в Северна Корея. Кохорта от лизачи и натегачи, с умилени и озарени лица, въпреки горещината, посрещнаха любимия си премиер.


Тези, които задаваха неудобни въпроси, бяха натирени в ъгъла, както се казва.


А иначе мерките на правителството са от тъпи по-тъпи. БОРИСОВ КУПИ И ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СВОБОДНИ ТВОРЦИ. АМА КАКВИ СА ТЕЗИ ТВОРЦИ, КАКВО СЪЗДАВАТ, НЯКОЙ ИСКА ЛИ ИМ ТВОРБИТЕ - ТОВА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, СЛЕД КАТО ТЪПИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ СА ДАЛИ ПАРИ НА ПРЕМИЕРА, ТОЙ МОЖЕ ДА ПРАВИ С ТЯХ КАКВОТО СИ ИСКА. КУПУВА НА ЕДРО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. ТОЛКОВА МИЛИОНА ЗА ТОЗИ, ТОЛКОВА МИЛИОНА ЗА ОНЗИ.


ТЪРГОВИЯ НА ВЛИЯНИЕ И ПОКУПКА НА ГЛАСОВЕ НА ЕДРО. ХАРЧЕНЕ НА ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ТОТАЛНА ДЕМОРАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО. 
Категория: Политика
Прочетен: 265 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.07.2020 18:55
 https://offnews.bg/obshtestvo/oshte-edin-klip-pokazva-skandala-s-chernia-dzhip-snoshti-733716.html


Всъщност, не мога да разбера ИДИОТЩИНАТА, да се блокира движението, в знак на протест. Тоест, наказваш съгражданите си, които също може да са ПРОТИВ правителството или управлението изобщо, но ти ги наказваш, защото ТЪПИЯТ МОЗЪК НЕ МОЖЕ ДРУГО ДА ИЗМИСЛИ.


Вчера и аз въртях като пумпал в района на хотел Хемус, заради десетина лумпена, блокирали кръстовището на булевардите България и Черни връх. И какво стана, горим бензин, тъпчем на едно място, след това всички софиянци в квартал Лозенец дишаха тези изпарения, благодарение на демонстрантите. СТРАХОТНА РАБОТА СВЪРШИХТЕ, НЯМА ЩО. САМИ СИ ГО НАЧУКАХМЕ.


Предлагам на протестиращите, да отидат да блокират работата на някоя болница, в знак на протест срещу правителството. Ще бъде също толкова тъпо начинание, колкото да блокират кръстовища. Ама като са започнали с простотиите, нека да продължават.



ТЪПА, ТЪПА ЛОГИКА. ВМЕСТО ДА ВГОРЧИШ ЖИВОТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ТЕ ВГОРЧАВАТ ЖИВОТА НА СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ.


АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА ПРЕМИЕРА, ХОДИ НА "СЕКВОЯ", БЛОКИРАЙ УЛИЦАТА И НЕ "МУ" ДАВАЙ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТТАМ. ТОВА Е ПО-ЛОГИЧНАТА ПОЗИЦИЯ. ВМЕСТО ДА НАКАРАШ ОБЩЕСТВОТО ДА ЗАСТАНЕ НА ТВОЯ СТРАНА ТЕ ГО НАСТРОЙВАТ СРЕЩУ СЕБЕ СИ. ТОВА  ПОКАЗВА НЕЗРЯЛОСТ.
Категория: Политика
Прочетен: 195 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 30.07.2020 13:20
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195493
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Юли, 2020  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031