Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3230266 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 11.07.2021 г.
 Както знаем от историята, и ДВАМАТА СА МРЪСНИЦИ.


КАКВА Е РАЗЛИКАТА ОБАЧЕ? РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ ФАШИСТЪТ, ЗА РАЗЛИКА ОТ КОМУНИСТА, НЕ ПОСЯГА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ. НЕ СМЕНЯ СОБСТВЕНОСТТА.


ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА, ГЕРМАНИЯ, САМО ЗА 12 ГОДИНИ СЛЕД ВСВ, УСПЯ ДА ВЪЗСТАНОВИ ИКОНОМИКАТА СИ И ДА СТАНЕ ПЪРВА СИЛА В ЕВРОПА.

КАКВО ДА КАЖАТ КОМУНИСТИТЕ ПО ВЪПРОСА? ВЪПРЕКИ, ЧЕ СТАНАХА ПЪРВАТА КОСМИЧЕСКА СТРАНА В СВЕТА, ИКОНОМИКАТА ИМ Е КОЛКОТО НА ПРОВИНЦИЯ БАВАРИЯ.


КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЛИ? ИМЕННО, ЗАРАДИ КРАЖБАТА НА СОБСТВЕНОСТ ОТ СТРАНА НА КОМУНИСТИТЕ.

ОТ ИКОНОМИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА, КОМУНИСТИТЕ СА ПО-ГАДНИ ОТ ФАШИСТИТЕ.

И ТАКА, ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА, ПО-ГАДНИТЕ ПОБЕДИХА ПО-МАЛКО ГАДНИТЕ, ЗАРАДИ ПОДКРЕПАТА ОТ СТРАНА НА НАЙ-МАЛКО ГАДНИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 563 Коментари: 2 Гласове: 0
 Ето я и подредбата:
  1. Вноските на работещите, за социално осигуряване, НИКОГА не са достатъчни, за да се формира и изпълни бюджетът на НОИ. Обикновено има нужда от 12 милиарда лева, а вноските обезпечават половината. Другата половина се дава от Републиканския бюджет, тоест от всички данъкоплатци. И става един кармакарашък, демек хаос;
  2. Вноските на работещите, за здравно осигуряване, НИКОГА не са достатъчни, за да се формира и изпълни бюджетът на Здравната каса. Обикновено държават, пак чрез бюджета, дофинансира касата. Дофинансиране на здравното обезпечаване се извършва и от общинските бюджети, а около 5 милиарда лева системата се дофинансира от допълнителните плащания, които пациентите правят всяка година. И тук се получава кармакарашък - хаос.
  3. Лесно можете да намерите информация за републиканския бюджет, особено за неговото приемане и обнародване. Има го навсякъде в нета. Опитайте се да намерите информация за ТЕКУЩОТО МУ ИЗПЪЛНЕНИЕ и тогава ще разберете за какво говоря. И тук се получава кармакарашък - хаос. Не се знае кой пие и кой плаща;
  4. Опитайте се да намерите информация за консолидираните местни бюджети, по общини. Така, както има законова основа за формирането на Републиканския бюджет, би трябвало да има и такава за формиране на консолидирания бюджет на общините. Да, ама не.
  5. Не можете да разграничите Републиканския от общинските бюджети. И там не е ясно, как се разпределят парите. Един човек решава, дали на някоя община ще се дарят пари от централния бюджет. Никакви критерии. Никакви разумни обяснения.
  6. Работниците и служителите не са ИСТИНСКИ данъкоплаци, формално. Работодателите превеждат на бюджетите пари за своите работници. Смее ли държавата и общините да поискат от всеки работник и служител да си плаща на бюджетите своите данъци, социални осигуровки и здравни застраховки? Не, не смее, защото тогава на данъкоплатците може да им дойде друг акъл, като видят какво дават на бюджетите и какво получават в замяна. Това е социалистическа бомба, заложена още от времето на социалиста Бисмарк, от преди 140 години;
  7. Бюджетът се превърна в ПОЛИТИЧЕСКА ПЛАТФОРМА, чрез която властимащите манипулират, компрометират, корумпират и КУПУВАТ гласоподавателите. Дали ще дойде време, в което политиците няма да има възможност да увеличават пенсиите, бъркайки в общата каса или няма да имат възможност да правят далавери с общите средства, защото законите няма да им дават такива права?
Докато не е ясно, кой пил и кой платил, дотогава ще живеем в социалистическа бъркотия. Колкото повече демогогия и популизъм има в едно общество, ТОЛКОВА ПО-РАЗОРЕНО И БЕДСТВАЩО Е ТО. МИЛИОНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА И ВИЖДАТЕ КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ - ХАОС, МРЪСОТИЯ И БЕДНОТИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 97 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 03.08.2021 15:43
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3230266
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2021  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031