Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3235450 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 03.07.2021 г.
 Комунист - човек, който разчита някой друг да го издържа. Комунистът е издигнал до висша степен, ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ КРАДЕ, СЪЗДАВАЙКИ ПРЕДИ ТОВА ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ В ИМЕТО НА НАРОДА. 




От това понятие изключвам децата, които сами не могат да се справят, защото не са подготвени за живота - физически и психически. Както се казва, трябват годинки, за да успеят.

От това понятие изключвам хората, които са допринасяли за обществените фондове десетилетия наред и в пенсионна възраст получават от работещите онова, което в някаква форма те са дали на възрастните хора тогава, когато са били млади. Тук не влизам в подробности, че напълно отричам тази глупава, гадна и необвързана с положените усилия система, КОЯТО ИМА СМЕТКА ДА УМРЕШ, ПРЕДИ ДА СИ ПОЛУЧИЛ ПЪРВАТА ПЕНСИЯ. И на това, комунистите му викат СОЛИДАРНА СИСТЕМА. Но по този въпрос, друг път.

Изключвам лудите или всякакви психически болни, получилите тежки инсулти, на които са умрели мозъчни клетки и не разбират на кой свят са.


Комунистът не е непременно непродуктивен елемент на обществото. Не са малко случаи, когато той не допринася за обществените фондове, но си има бизнес, който не е деклариран и той си живее добре от него. Когато има възможност обаче, този човек се възползва от обществените фондове, въпреки, че не е допринесъл с нищо или достатъчно за тях. Тогава този човек се превръща в КОМУНИСТ.

Ето ви няколко примера за комунист или за човек, който в определен момент от живота си, може да се превърне в комунист.
  1. Някой е земеделски производител. Произвеждашнещо. Получава субсидии. Той е комунист;
  2. Обикновен гражданин, на който са му санирали сградата безплатно. В този случай, той е комунист, защото е прецакал обществото, като е получил нещо лично от тези фондове. Тазисобственост е станала по-скъпа, следствие на тази санация и при продажба, може да се получат повече пари, следствие на тази инвестиция. Забележете нещо интересно тук - ПОЛИТИЦИ И АДМИНИСТРАТОРИ, НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО ПРОИЗВЕЖДАТ НИЩО НЕПОДОЗИРАЩИ ХОРА, В КАЧЕСТВОТО ИМ НА КОМУНИСТИ, С ЦЕЛ ДА РАЗВРАТЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО, ЗА ДА МОГАТ ПО-ЛЕСНО ДА ГО КРАДАТ;
  3. Най-деликатно е състоянието тогава, когато масово се ползва обществена услуга, която е финансирана - например градският транспорт. На практика, това превръща милиони хора в комунисти - возят се, а не плащат пълната стойност на превоза;
  4. Комунисти са и онези, които получават гарантирани доходи, следствие на държавни решения и закони. Например, производителите на ток, които получават цена за тока от държавата, несподелена и непотвърдена от пазара - примерно, американските централи, там работят комунисти и се управляват от комунисти. Такива са и нотариусите, които са си извоювали правото, законодателно за заобикалят пазара и получават доходи, гарантирани от закона. За тях няма пазар на труда, няма конкуренция - нищо. Комунисти са и онези затворени професии, като експерт счетоводителите, които са се споразумели в собствения си картел, да определят минимални цени, под които да не падат, предлагайки измислената услуга - годишна заверка на финансови отчети;
  5. Да не забравяме цялата чиновническа сган, която предлага различни програми и програмки за разпределение на общите пари, които облагодетелстват обикновено отделни хора, но понякога и големи групи обикновени хора;
  6. Комунисти са и онези, които не си плащат здравните вноски, но получават медицинско обслужване, че понякога и с предимство, в отделенията за "Спешна помощ". Комунисти са и онези, които са позволили това да се случва и то напълно законно - законодатели и чиновници, които са измислили тези абсурдни правила;
  7. Комунисти, волю или не, са онези, които получават пари от обществените фондове под форма на заплата и други възнаграждения. Тези хора уж работят за обществото, но тъй като те НЕ УЧАСТВАТ В СВОБОДНИЯ ПАЗАР НА ТРУДА, КАЧЕСТВОТО НА ТЕХНИЯ ТРУД Е ПОСТАВЕНО ПОД СЪМНЕНИЕ. В резултат, няма нито една обществена система, която да е ефективна и конкурентна. Това са стотици хиляди хора. Това е армия от професионални скатавки, интриганти и нищоправчици. Или поне по-голямата част от тях. Някои от тези хора, съзнателно създават затруднения на трети лица, възползвайки се от служебното си положение, за да се облагодетелстват. Това са най-лошите комунисти, които деморализират до такава степен обществото, че то самото е повярвало, че някой да има успех, СА НЕОБХОДИМИ ВРЪЗКИ, А НЕ ПАРИ.

Вие можете да дадете и други примери или да оспорите моите виждания по въпроса. 

Какво е решението ли? Знаете, ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Я ми кажете, ако прокурорите ги избирахме ние, избирателите, ако съдиите ги избирахме ние, избирателите, ако полицейските шефове ги избирахме ние, избирателите, ако министрите и заместниците им ги избирахме ние, избирателите, ако шефовете на обществените фирми ги избирахме ние, избирателите, ако ние, избирателите казвахме всеки път "да" или "не", на това дали да се изхарчат милиони и милиарди и как да се изхарчат, кажете ми тогава, ДАЛИ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ТАКАВА СКАПАНА ДЪРЖАВА И СКАПАН НАРОД, КАКВИТО СМЕ СЕГА? НЕ, НЯМАШЕ ДА БЪДЕМ. САМИ СИ ИЗБИРАМЕ СКАПАНАНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, САМИ ОТКАЗВАМЕ ДА ИМ ИСКАМЕ СМЕТКА, САМИ СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В СКАПАНЯЦИ, ВЯРВАЙКИ, ЧЕ НЯКОЙ ДРУГ, А НЕ НИЕ, ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА И КОНТРОЛИРА ТАЗИ ДЪРЖАВА.

Категория: Политика
Прочетен: 329 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 06.07.2021 10:43
 https://www.dotbg.bg/article/9939934

Смятайте колко пари се правят от "здраве", за да се извършват такива инвестиции и то в бранш, който си няма хабер от здравеопазване.


СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ, КАТО ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ГОВОРЯ ЗА ЗДРАВНА РЕФОРМА, КОЯТО ДА СПРЕ ИЗЛИВАНЕТО НА ПАРИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ВСЕ ЕДНО ИЗЛИВАМЕ ВОДА В ПЯСЪК?


"ДОКАТО МЪДРИТЕ СЕ НАМЪДРУВАТ, ЛУДИТЕ СЕ НАЛУДУВАТ"



Категория: Политика
Прочетен: 58 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235450
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Юли, 2021  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031