Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197281 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 07.08.2010 г.

То от друга страна от работа прокопсия няма заради нашата майка кърмилница държава, която гледа някой от нас случайно да не забогатее без нейната „помощ”. Ама пък чак толкова уморени служители да имаме в България! Вече не сме стока. Някои са с „изминал срок на употреба”, а други са „произведени” дефектни. Ако все пак нещо остане тук в България, то се доубива от образователната и здравната система или директно от държавната администрация.

 

Та това е комбинацията от фактори.

1.       Държавата плаща на прекалено много хора заплати и деформира пазара на труда. Цари мързел и недостатъчна прецизност на работата, която извършваме като цяло.

2.       Кръчмите, ресторантите, кафенетата, клубовете и всякакви подобни заведения, където отиваме или да изпростяваме или да се наплюскаме и да обсъждаме живота на други хора или просто да „забием” нещо за вечерта, са повече от фитнесзалите и игрищата.

3.       Така се променя тотално манталитета на българина. Затова Рено ще си направи фабриката в Румъния, Хюндай в Чехия,  Киа в Словакия, а Фолсваген в Унгария. Защото нямаме елементарна трудова дисциплина и постоянно гледаме да прецакаме работодателя. Той от своя страна не ни остава длъжен и започва луда напревара и надлъгване.

4.       Само си помислете, кой работи 8 часа? Колко от това време сте в интернет, в различни социални мрежи и системи за комуникация? Колко от вас си спазвате точно времето за обедната почивка и си уплътняват работното време. Нека да не се заблуждаваме. Работи се не повече от 4 часа на ден. Ако и толкова се работи изобщо! Да не говоря за държавната администрация.

5.       И ТОВА НИ Е ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ УМОРЕНИ И ДА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОЧИВКА. ИМАМЕ НУЖДА ДА МЪРЗЕЛУВАМЕ! Това е положението, но не искаме да си го признаем. И ТАЗИ „НУЖДА” НИ Я СЪЗДАВА НАШАТА ДЪРЖАВА С НЕЙНАТА ПОЛИТИКА.

6.       ЗАЩО СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В МЪРЗЕЛИВЦИ! Само си помислете – все някой друг трябва да се грижи за нас. За нашата безопасност, за нашето здраве, за нашето образование, за нашите старини. И затова именно ни е такова и здравето и образованието и сигурността и старините.

7.       Ходим на доктор и зеем срещу него да ни види възпалените сливици, хъркащите от храчки дробове или запушени носове, но не искаме да се откажем от цигарите, от алкохола, от тревата, от преяждането и от ред други простотии. Мързи ни да отидем да се пораздвижим в парка, на планината или във фитнеса.

8.       ПРОСТО ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА СВЪРШИ НАШАТА РАБОТА. ПОВЕРИЛИ СМЕ НА ДРУГ ДА СВЪРШИ ОСНОВНАТА НИ РАБОТА В ЖИВОТА – ДА СЕ УСЪВЪРШЕНСТВАМЕ.

9.       И ИСКАМЕ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ ОКОЛО НАС. НИЩО ДРУГО НЕ СТАВА ОТ НАС, ОСВЕН ТОРБА С ЛАЙНА, АКО ОСТАВИМ НА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАС, ВМЕСТО НИЕ САМИ ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ.

10.   ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО И СИ КАЖЕТЕ ЧЕСТНО, ДАЛИ ХАРЕСВАТЕ ФИГУРАТА СИ, ДАЛИ ХАРЕСВАТЕ ВИЗИЯТА СИ, ДАЛИ СТЕ ГОТОВИ ДА ПОЛАГАТЕ ФИЗИЧЕСКИ И ДУХОВНИ УСИЛИЯ ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ЦЕЛИТЕ СИ? ТОВА, КОЕТО ПОКАЗВА ОГЛЕДАЛОТО Е ПРОДУКТЪТ „ЧОВЕК” ФАБРИКУВАН ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА В ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ.

11.   ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ СЕ ВЛАЧАТ БОЛНИ ПО УЛИЦИТЕ. ТЕ РАЗЧИТАТ НА ТОВА, НЯКОЙ ДРУГ ДА ИМ ПОМОГНЕ. НЕ ВЯРВАТ ЧЕ МОГАТ САМИ. НА МНОГО ХОРА ДЪРЖАВАТА Е ОТНЕЛА ТАЗИ ВЯРА В СОБСТВЕНИТЕ ИМ СИЛИ. ЗА СМЕТКА НА ТОВА ГИ Е НАТОВАРИЛА С ДРУГА ВЯРА – ЧЕ ТЯ МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ. ТРАЙ КОНЬО НА ЗЕЛЕНА ТРЕВА! БАКТЪН ОТ ТАКАВА ПОМОЩ!

12.   И ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ ДАЛАВЕРАТА НА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ. ТЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ЗА ТОВА „ОБГРИЖВАНЕ” И НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА ЗА РЕЗУЛТАТА. ЧУДЕСНО МАХАЛО.

13.   СТРАНАТА НИ Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА, НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, А НИЕ ГОВОРИМ ЗА ПОЧИВКИ. ТОЛКОВА МНОГО СМЕ СЕ ПРЕРАБОТИЛИ.

14.   А МОЖЕ БИ СМЕ ПОЛОЖИЛИ УСИЛИЯТА СИ В НЕПРАВИЛНАТА ПОСОКА. ПОСОКАТА, КОЯТО ДЪРЖАВАТА НИ ЗАДАВА. И ПОСЛЕ ИДВА РАЗОЧАРОВАНИЕТО. ВСИЧКО СТАВА ТОЛКОВА ТРУДНО В ТАЗИ ДЪРЖАВА. НАПРАВО ДА ТИ ПИСНЕ. НЕ СТИГА ТОВА, АМИ И РАЗРЕШЕНИЕ ТИ ТРЯБВА, ЗА ДА ЗАПОЧНЕШ ДА РАБОТИШ. ТОЧНО ЗА ТОВА СМЕ СТАНАЛИ МЪРЗЕЛИВИ.

15.   КОГАТО ТРЯБВА ДА ПРЕОДОЛЯВАШ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ГЛУПАВИ АДМИНИСТРАТИВНИ ПРЕГРАДИ, КОГАТО НЕ ОБРАЗОВАНИЕТО И ИНТЕЛЕКТЪТ СЕ ЦЕНЯТ, А ВРЪЗКИТЕ С ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ И ПОЛИТИЦИТЕ, ТОГАВА НА МОДА ИДВА ТАРИКАТЩИНАТА, МЪРЗЕЛЪТ И ДАЛАВЕРАТА. ТОГАВА ВЕЧЕ ТРУДЪТ НЯМА ЦЕННОСТ. ЦЕННОСТ ИМА ДАЛАВЕРАТА.


Категория: Други
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове: 1

Това е казал Магърдич Халваджиян, пред вестник 24 часа от 08. Август 2010г.


Ще ми кажете ли коя е причината, българинът от трудолюбив да стане трудонелюбив, да не кажа направо мързелив мъртутелин?

Да познахте, многообичаната ни и уважавана българска бюрокрация. Същата, която ни е отнела правото сами да определяме живота си. Държавата кърмилница, майка и мащеха определя всичко в нашия живот – кой де е здрав, кой да е болен, кой да е беден, кой богат. В тази „психологическа” касапница в която сме попаднали, единственото нещо, което възпроизвежда българската бюрокрация е мързел, тарикатщина и липса на перспективи за развитие. Благодарение на измислените приказки за „социална справедливост”, „сигурност”, „взаимопомощ” и ред други изпразнени от съдържание думи.

 

Искаме да се измъкнем от мизерията и хаоса и не виждаме, че всичко това е сътворено нарочно и умишлено от чиновниците.

Стотици хиляди и хиляди чиновници и служители на държавна заплата няма за какво да бъхтат и да работят, щом като заплатицата им е сигурна. Защо да се трепят, защо да се конкурират за хляба си? Защо за бога да го правят, след като всичко им е осигурено? Също защо да се трепят и стотиците хиляди цигани, безработни и различни пройдохи, които също стоят на държавната ясла, защото ги мързи да работят и да се усъвършенстват? Много от тях ни правят на идиоти и се правят на болни, само и само да не работят. Също като бандитите, които изведнъж започват да се „разболяват” като ги хванат на тясно. Не говоря за обстоятелството, че повечето от българите „искат да се пенсионират, ако могат”. И този народ иска да върви напред! Според мен, този народ иска да се пенсионира и да не работи. Ако може отнякъде нещо да му „капе” и той да си развява онази си работа по кафенетата и градинките и да „бистри” политика или да обсъжда главната героиня в някой тъп турски сериал.

 

Само си помислете, толкова ли много се утрепахме от работа, че като побъркани говорим само за почивки, море, планина, отпуски и подобни глезотии? Само не ме разсмивайте, някой толкова много да е работил, че да има нужда да почива. От плюскане, пиене и пушене наистина сме уморени. Също сме уморени от безкрайни празни приказки в някое кафене или ресторант, където се напреварваме да обсъждаме живота на трети лица и в същото време унищожаваме поредната кутия цигари и поредното кафе. От това наистина можем да се уморим.

 

От работа никой не може да се измори. Още повече, че от известно време работата няма толкова физически измерения, като изключим такива професии като строителен работник, монтьор на автомобили или други подобни професии.

 

600 000, ако не и повече души в България са учители, лекари, социални работници, държавни чиновници, служители или охранители на държавна заплата. Други 250 000 са частни охранители, които единственото им усилие е прочитането на сутрешния вестник. Още толкова взети заедно, работят на стол в частния сектор, демек седнали. Та повече от половината получаващи заплати в България работят седнали и постоянно приказват за отпуски. Претрепали се от работа!
Следва.....


Категория: Други
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197281
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Август, 2010  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031