Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217781 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 08.08.2010 г.

1.     Учудвам се на майсторлъка на политиците и чиновниците да прехвърлят отговорностите на другите, а да задържат правата за себе си.

2.     На нас ни казват: „Банкерите бяха много алчни, продадоха много кредити, отделно с това тези кредити се продаваха и предпродаваха многократно, нещо като продажбата на деривати – нито ги има нито ще ги има. Търгуваш само тренда. И оттук – ето ти проблем. Алчността на банкерите ни докара дотук.

3.     На пръв поглед тази приказка има голяма доза истина, ама дали е основната причина за кризата?

4.     Ще има ли развитие, ако я няма алчността? Няма разбира се. Ние трябва да сме радостни, че нашите банкери са алчни, а не развейпрахове. НИЕ СМЕ ПОВЕРИЛИ ПАРИТЕ СИ НА ТЯХ ИМЕННО, ЗАЩОТО СА АЛЧНИ.

5.     Сега ми отговорете на въпроса – дали банкерите са направили нещо нередно? Нещо незаконно? Не разбира се. Защо тогава ги обвиняват световните лидери и чиновниците?

6.     Ето това е въпросът на който трябва да си отговорите сами. Нали знаете, че най-изкусните лъжци на земята са ПОЛИТИЦИТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ. СЪЩИТЕ, КОИТО ХАРЧАТ НАШИТЕ ПАРИ.

7.     И сега на въпроса, защо след като банкерите не са направили нищо нередно и са спазвали регулациите на централните банки нещата се объркаха?

8.     Както е известно, не всеки може да си направи банка. Навсякъде по света този пазар е свръхрегулиран и управляван от държавата.

9.     КАК СТАНА ТАКА, ЧЕ БАНКИТЕ СПАЗВАХА РЕГУЛАЦИИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, НО ВЪПРЕКИ ТОВА СЕ ПОЯВИ ПРОБЛЕМ? ПРОСТИЧКО КАЗАНО, АКО БАНКИТЕ СПАЗВАХА УМНИ РЕГУЛАЦИИ, НАВРЕМЕ СПУСНАТИ ОТ ДЪРЖАВИТЕ, НЯМАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДОТАМ.

10.                       Да сте чули някой банкер да е подсъдим, защото не е спазил закона? Няма такова нещо, защото никой не е погазвал закона.

11.                       И сега заключението – НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО СЪЩЕСТВУВА РЕГУЛИРАН ОТ ДЪРЖАВАТА ПАЗАР – БАНКОВО И ФИНАНСОВО ДЕЛО, ЕНЕРГЕТИКА И Т.Н. СЕ ПОЛУЧАВАТ РАНО ИЛИ КЪСНО КРИЗИ, ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА И ДА КООРДИНИРАТ ОБЩАТА ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВАТА ХАБЕР ПОНЯТИЯ СИ НЯМАТ НИТО ОТ БАНКОВО ДЕЛО НИТО ОТ ЕНЕРГЕТИКА. Те обаче имат огромното предимство на властта и това, че са изкусни лъжци. Умеят да прехвърлят собствената си отговорност върху другите. Жалкото е, че заради чиновническата некадърност, ние данъкоплатците по света трябва да плащаме за техните грешки.


Категория: Други
Прочетен: 848 Коментари: 2 Гласове: 2
Вчера /07.08.2010г/, от кв. Мусагеница /София/ до центъра имаше 5 патрулки на пост. Не броя пешаците полицаи. Това засилено полицейско присъствие е заради операция "Изневяра". След като хванаха всички мафиоти и изобщо престъпници, както и всички, които смеят да се движат с някаква нередност по документацията, сега наред са изневеряващите. Ще бъдат проверявани всички, без разлика от пол, възраст, политическа, расова и религиозна принадлежност.
Не знам обаче дали става дума за онази, любовната изневяра или за политическата изневяра, която си е вид любовна изневяра разбира се.

Докато обаче разбера какво става, си мислех, че е започнала някаква гражданска война. Да, война има - войната за оправдаване на полицейските заплати.
Категория: Други
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове: 1
http://postomania.ru/post129153861/


Вижте на какво е способен един народ, за който международните класации казват, че живее и работи в условията на най-голямата икономическа свобода в света! До преди 60 години това място на света е било познато с един куп проблеми - икономически и социални.
Днес премиерът им е най-скъпо платеният държавник в света със заплата няколко пъти по-голяма от тази на американския президент.

Като гледам, май си заслужава заплатата от над 1 милион долара годишно. Даже му е малка, за това, което прави.

За разлика от нашите бърборковци.

Категория: Политика
Прочетен: 805 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 08.08.2010 09:37
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217781
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2010  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031