Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219166 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 06.08.2014 г.
Докато толкова много хора се опитват да помогнат да нуждаещите се, намират се и такива, които искат да краднат нещо от наводнените къщи.

Явор Гечев, който сега бил в Мизия, нарича тези нападатели "хора", вместо да каже, че става дума за долнопробни мангали.

http://www.dnes.bg/stranata/2014/08/06/situaciiata-v-miziia-se-vloshi-ot-sutrinta-otnovo-vali.234754


Ето как ще се реши проблема. Всеки циганин, който го хванат да краде да го изпратят в Мизия да рине кал. Жалкото е, че на всеки циганин ще трябва да свожат по един пъдар и ще се превърнем като икономиката на Съветския съюз преди да се разпадне. Няма спасение от тази сган, ей.
Категория: Политика
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове: 2
След като прегледах сайта на тази организация, така и не разбрах защо се нарича Реформаторски блок. Уж реформаторски блок, пък никакви реформи не предлагат. Значи поредната лъжа. Използване на натруфени думи, които малко по-малко губят съдържавие. Също като думата "народна", по времето на социализма. Успяха така да я съсипят с идеологически си идиотщина и практическото нищоправене в наша полза, че намразихме всичко "народно". Сега същото се получава с "реформаторски" "реформаторско" и т.н., в което на практика няма нищо реформаторско.


На тяхно място аз бих направил следното:
  1. След като ние се казваме Реформаторски блок, значи хората би трябвало от нас да очакват РЕФОРМИ, нали така?;
  2. Ние предлагаме следните промени в Конституцията - изброяват се подробно. Казва се, какво е продиктувало желанието за промяна и се казва какво се очаква, от тази промяна за българското общество;
  3. Ние предлагаме промени в изборното законодателство, като целта е да се предостави ясна, евтина и достъпна форма за прилагане на пряката демокрация в България. Описват се какви промени трябва да се направят в законите, за да стане това факт. Дават се някакви финансови параметри, какво ще струва и какъв ще бъде ефектът върху политическия и икономическия живот на страната;
  4. Ние предлагаме реформа в областта на вътрешния ред, сигурността и правораздаването. Предлагаме децентрализиране на системата на МВР, съда и прокуратурата, като съответните полицейски служители, съдии и прокурори ще се избират от избирателите на населеното място, квартала или общината. Централизира служба ще бъде само Федералното бюро за разследване, което ще мине на подчинение на министерството на правосъдието и службата за електронна комуникация, която да обезпечи информационно системата. Всички полицейски, прокурорски и съдийски структури по места ще получат децентрализирано финансиране в рамките на специализиран местен бюджет, с който ще се разпореждат избраните от гласоподаватели главен полицай, главен съдия и главен прокурор на региона, под контрола на общинска счетоводна служба;
  5. Ние предлагаме реформа в областта на образованието. Ако образованието до определна възраст е безплатно, то за всеки ученик ще трябва да се определи целево  финансиране, което да го следва, независимо дали учи в държавно, общинско или частно училище. Да се постави на публична дискусия формата, стилът и методите, съдържанието и функционалността на досегашната система за обучение. Да се приеме такава система, която е била обект на съгласие от страна на избирателите. Все пак създаваме бъдеще на децата си. Нали не искате един чиновник в министерството да определя какво да бъде бъдещето на децата ни, още повече, че досегашната практика показа, че се създава нерадостно бъдеще.  Ние искаме реформи както в министерството, така и сред учителския състав. Учителите ни не са достатъчно подготвени да обучават децата ни в този толкова бързо променящ се свят. Съществена част от реформата на образованието е първо да обучим учителите и след това да се надяваме те да обучат децата ни. И казваме как да стане това;
  6. Ние предлагаме реформа в областта на пенсионното дело. Ще работим затова, е след един период от 30 години, всеки ще си има собствена пенсионна сметка, която ще му осигури достойни старини. Ще дадем възможност тези средства да бъдат диверсифицираме в много инструменти - не само финансови, които могат в един момент да са доста рискови, предвид глобализирането на финансовите потоци и създаването на така наречения верижен ефект от негативни следващи една след друга информации и сътресения след това. Ще дадем възможност на самите хора да избират различни от финансовите начина за  натрупване и съхраняване на тези спестявания. В нашата реформа се предвижда, че тези, които не са се погрижили за себе си, когато са били млади, имат право на едно парче хляб за сметка на всички данъкоплатци, но не повече. Системата трябва да бъде солидарна се само от гледна точка на ИЗТОЧВАНЕТО Й, А ПРЕДИ ВСИЧКО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА НАТРУПВАНЕТО НА СРЕДСТВА В НЕЯ;
  7. Ние предлагаме реформа в бюджетната сфера. Тя обхваща детайлно прецизиране на всички разходи на бюджета, различни от разходите за издръжка на администрацията, разходите, свързани с инфраструктурни обекти, които се правят по съвместни програми с европейските фондове и някои други направления. Минимизиране и преустановяване на субсидиране на БИЗНЕС ПРОЦЕСИ. НЕ Е РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА ДА СЪЗДАВА И ПОДДЪРЖА РАБОТНИ МЕСТА, ОСВЕН РАБОТНИТЕ МЕСТА ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА. ВСЯКО ЗВЕНО, КОЕТО СЪЗДАВА БВП, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТДЕЛЕНО ОТ ДЪРЖАВНАТА СОФРА. ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА, КОИТО НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ТРЯВА ДА ПРИЕМЕМ ИЛИ НЕ, В ЗАВИСИМОСТ НАШЕТО ВИЖДАНЕ ПО ВЪРПОСА И АКО ГИ ПРИЕМЕМ, РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА Е ДА СЪБЛЮДАВА ТЕ ДА СЕ СПАЗВАТ. НЕ Е РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА НИТО ДА НИ ПЕНСИОНИРА, НИТО ДА НИ ЛЕКУВА ИЛИ ДА НИ УЧИ КАК ДА ЖИВЕЕМ. ЗАЩОТО АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ УЧИ, ЛЕКУВА И ПЕНСИОНИРА КАКТО ДОСЕГА, САКЪН ОТ УЧЕНЕ, ЛЕКУВАНЕ И ПЕНСИОНИРАНЕ. МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ, ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА. ТОВА Е БЮДЖЕТЪТ НИ. БЮДЖЕТ КОМАНДВАН ОТ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ. БЮДЖЕТЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ОТ СУВЕРЕНА, НЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. И КАЗВАМЕ КАК ДА СТАНЕ ВСИЧКО ТОВА.


И така нататък и така нататък. Това е позиция, ясна и разбираема. Позиция, която помага на всички да се ориентират в политическия спектъп на нашите разбирания и в икономическото им проявление. Това е честна позиция.

Да, но никоя политическа партия няма да направи това, защото не знае как онзи отруден и измъчен електорат ще го възприеме. В ЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ НАГОДИМ НА ПРЕТЕНЦИИТЕ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ, КОЙ КАКВО ЩЯЛ ДА КАЖЕ ИЛИ НА НАПРАВИ, НИЕ НАИСТИНА ПРЕВЪРНАХМЕ ЕЛЕКТОРАТА В ЕДНА УЖАСНА СМЕСИЦА ОТ СТРАХ, СЮРРЕАЛИЗЪМ, ОЧАКВАНО И НЕОЧАКВАНО ОБЪРКВАНЕ И РЕД ПСИХОЛОГИЧЕСКИ РЕАКЦИИ, КОИТО НЕ СМЯТАМ ДА ИЗЯСНЯВАМ ТОЧНО СЕГА. ЖИВЕЕКИ ТАКА В ЛЪЖА, ИСКАМ ДА ЗАВЪРША С ЕДНА ПЕРИФРАЗА НА ИЗВЕСТНА В СОЦИАЛИЗМА ПРИКАЗКА, КОЯТО ДА ПРЕОБРАЗУВАМ, ЗА ДА ОХАРАКТЕРИЗИРАМ ВЗАИМООТНОШЕНИЕТО НАРОД - ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА. НИЕ СЕ ПРАВИМ, ЧЕ ИМ ГОВОРИМ ИСТИНАТА, А ТЕ СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НИ ВЯРВАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.08.2014 11:35
След като реформаторите се пребориха за "евтин" газ, "работа за всички", " чисти храни" и "честно земеделие" те ни казват, че "Седем години след присъединяването към Европейския съюз, който е най-големият пазар в света, източник на огромни възможности
за развитие и просперитет на своите граждани, българите
са най-бедната, най-нещастната и болна нация в общността."

Ами ние сме си били такива и в годината на присъединяване. Какво сме очаквали, че след 7 години няма да сме най-бедните, най-болните ли? И то като разчитаме предимно на решенията на европейската бюрокрация, без да реформираме нашата бюрокрация.

И следват един куп общи приказки, накоито сме се наслушали и нагледали:

"Отговорът е пред очите ни: Заради интереса на шепа назначили ги олигарси, днешните управляващи предават милионите български граждани. Лишавайки ги от шансове за достоен живот, те ги обричат на унизително съществуване. Залъгват ги с дребни стотинки и бонбони под формата на бонуси и пенсионни надбавки. Принуждават можещите и почтените да се примирят с корупцията, рушветите и слугинажа към властта, която „разпределя порциите“ в държавата.

Искат да ни впрегнат обратно в унизителната роля на „Троянски 
кон”, разрушаващ Европа отвътре. Те поставят на карта така трудно извоюваната европейска принадлежност на България, поставяйки я на кръстопът – с Европа или срещу Европа. Реформаторският блок вярва, че България може да черпи сили само от силна и обединена Европа, в която гласът й се чува.

Нашата битка е за достойно европейско бъдеще на България в една по-справедлива Европа. По-добър живот за българските граждани, перспективи за българското предприемачество, огромни възможности
за иновации, достъп до най-добрите европейски университети, европейско ниво
на българското образование, европейско
признание за българската култура. Всичко
това е Европа."


ДА ВИДЯХТЕ НЯКЪДЕ ДА ВИ ПРЕДЛАГАТ РЕШЕНИЯ? САМО ВИ КАЗВАТ, ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМИ. НЕ ВИ ДАВАТ РЕШЕНИЯ. КАК ДА ИМ ВЯРВАТЕ ТОГАВА?

Категория: Политика
Прочетен: 297 Коментари: 0 Гласове: 1
Преди малко написах някои неща, във връзка с препоръките на Реформаторския блок, да се "стимулират" зеленчукопроизводителите, та да правели повече продукция.


Ето малко отклонение, което аз искам да направя. Предварително се извинявам, ако някои читатели, с открито пуританско възпитание, бъдат засегнати.


Кой как разбира стимулите:
  1. Представете си, че сте мъж. Ако много харесвате една жена, би трябвало поне в началото да се "подмокряте" само като си я представяте, нали така?
  2. Би трябвало органът ви да бъде "стимулиран" само от това, че докосвате жената, независимо къде по тялото. Тоест вашият орган реагира на докосването до женското тяло.
  3. Ако този "стимул" не помогне, тогава можете да насочите вашето внимание или вниманието на жената, с която искате да осъществите единодействие, към вашия орган - стимулирате по директния способ. Това също помага.


В икономиката е подобно. Аз съм затова, "стимулите" в икономиката да са съобразно написаното в първите две точки.


За държавата обаче, истинско стимулиране е стимулирането по т. 3. Както се разбра от този начин на стимулиране, не е необходимо да обичаш толкова много една жена, че да я изчукаш. Даже не е необходимо изобщо да я обичаш, достатъчно е да си порядъчно пийнал. СПОРЕД ДЪРЖАВАТА, ИКОНОМИКАТА НЕ ВЪРВИ, АКО САМАТА ДЪРЖАВА НЕ ТИ НАПРАВИ ЕДНА ЧЕКИЯ, РАЗБИРАЙ, АКО НЕ ТЕ СТИМУЛИРА, ТАКА, КАКТО Е ОПИСАНО В Т.3. НЕЩО ОЩЕ ПО-ЛОШО. ТОГАВА ИЗОБЩО НЕ ТИ ТРЯБВА ЖЕНА. ТОВА Е ДЪРЖАВНАТА ИКОНОМИКА - ЧЕКИДЖИЙСКАТА ИКОНОМИКА. ТОГАВА МЪЖЕТЕ СЕ ИЗПЕДЕРЕСТЯВАТ, ЖЕНИТЕ СТАВАТ ЛЕСБИЙКИ И НЯМА КОЙ ДА РАЖДА И ОТГЛЕЖДА ДЕЦА И НАРОДИТЕ ЗАГИВАТ. ТАКАВА ИКОНОМИКА Е СЪЗДАЛА ДЪРЖАВАТА НИ. НИЩО ЕСТЕСТВЕНО НЯМА В НЕЯ. ДЪРЖАВАТА ВИЖДА, ЧЕ "НЕ ТИ СЕ ВДИГА" И СЕ ОПИТВА ДА ТИ ПОМОГНЕ С РЪКА. В НАЧАЛОТО МОЖЕ И ДА ТИ СТАНЕ ХУБАВО - ПОЛУЧАВАШ НЕЩО, НЕ СИ ДАВАШ ЗОР, АМА СЛЕД НЯКОЛКО ПЪТИ УСЕЩАШ, ЧЕ ДЪРЖАВНАТА РЪКА ВЕЧЕ НЕ ТЕ ЗАДОВОЛЯВА, А ИСКАШ НЕЩО ПРИРОДНО, ТОЕСТ ИСКАШ КАТО ВИДИШ НЕЩО "ХУБАВО" ДА ВЪРВИ ПО УЛИЦАТА, ОНОВА НЕЩО В ГАЩИТЕ ТИ ДА СЕ ИЗПРАВИ И БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО ДЪРЖАВАТА ДА ГО "СТИМУЛИРА".

НАРИЧА СЕ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. НИКОЙ НИЩО ПО-ЕСТЕСТВЕНО НЕ Е ИЗМИСЛИЛ В ИКОНОМИКАТА, ОСВЕН ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА. ТЯ НЯМА НУЖДА ОТ СТИМУЛИ. ИМА НУЖДА ОТ СВОБОДА. СВОБОДА НА ИЗБОРА. ТАКА, КАКТО ОНОВА В ГАЩИТЕ НИ РЕАГИРА СВОБОДНО, КОГАТО ВИДИ НЕЩО, В КОЕТО МУ СЕ ИСКА ДА СЕ ЗАВРЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 227 Коментари: 0 Гласове: 0

Ето още малко от сайта на реформаторите. Те искат:
"Стимулиране на зеленчукопроизводството и преработвателната 
промишленост, за да се създадат хиляди нови работни места и модерно земеделие."


Брей да му се не види. Стигнахме дотам, че бизнесът не върви, ако не го "стимулираш".

  1. Трябва да стимулираме Топлофикация София да работи по-ефективно;
  2. Трябва да стимулираме БДЖ, че да предлага по-качествени услуги и по този начин да излезе на печалба;
  3. Трябва да стимулираме българската военна промишленост, че в последните години нищо не сме продали зад граница;
  4. Трябва да стимулираме българският туризъм по морето и планините, защото все още има незастроени места, които успешно могат да се оризилят;
  5. Трябва да стимулираме раждането на повечето българчета, като даваме повече пари за родено българче, отколкото за родено циганче. Установи се, че сегашните помощи стимулират раждаемостта сред циганите и затова трябва да променим закона, като даваме поне по 1000 лева за родено българче, а ако това се сработи, да даваме по 2000 лева и така нататък, докато системата заработи най-накрая. Все пак има сума, която би накарала българките да раждат повече деца;
  6. Трябва да стимулираме българските зеленчукопроизводители, че аман от турски домати, които нямат вкус и краставици, които приличат на зелки;
  7. Трябва да стимулираме науката, изкуството и изобщо културата, като гарантираме добро заплащане на творците, независимо от това какъв продукт ни предлагат. Просто без култура не можем и трябва да я имаме на всяка цена;
  8. Трябва да стимулираме българските рибари да хващат повече риба. Ако им трябват пари да си купят кораби, че да ходят да хващат риба край бреговете на Исландия, трябва да го направим. В бюджета има достатъчно пари за такива стимули;
  9. Трябва да стимулираме и българските учители, че заплатите им са малки. Като ги стимулираме, те ще дават по-добър продукт и всичко ще е ок.;
  10. Трябва да стимулираме българските лекари, за да ни лекуват по-добре, отколкото сега;
  11. Трябва да стимулираме българските полицаи да бъдат по-отговорни и да хващат по-често бандитите;
  12. Трябва да стимулираме българските съдии, за да вкарват повече бандити в затворите. Как ще ги издържаме ли, като дадем повече пари за затвори и за пазванти, така че за да си вършат по-добре работата, на пазвантите трябва да измислим още стимули;
  13. Трябва да стимулираме българските синдикати да продължават да бъдат толкова смотани, колкото са сега;
  14. Трябва да стимулираме българските митничари, да хващат повече контрабанда - да направим така, всеки, който хване контрабанда, тя си е негова. Така ще изчезне контрабандата и ще бъде вероятно първият случай, в който БЕЗ ДА ДАВАМЕ ПАРИ, ЩЕ ИМАМЕ ЕФЕКТ.

Като изключим стимулите по т. 14, как ви изглеждат ВСИЧКИ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ, КОИТО НАПИСАХ? ЗАЩОТО ТОВА СА НАИСТИНА ГЛУПОСИ, ПОДОБНИ НА ГЛУПОСТИТЕ НА РЕФОРМАТОРИТЕ ЗА "СТИМУЛИРАНЕТО". следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.08.2014 10:57
Реформаторите говорят за "Превръщане на препоръките на ЕС в задължителни за българските власти норми. Това ще премахне произвола на ДПС в сектора и ще 
осигури честно финансиране и контрол на качеството на храните."



Значи какво казват те: Скапаната българска бюрокрация за нищо не става и ако искате да имаме успех, подчинете българската бюрокрация на европейската. Странна логика. То, че наистина бюрокрацията ни за нищо не става, но не могат ли реформаторите да ни обещаят, тоест да се опитат да ни излъжат или направо казано да ни ИЗЛЪЖАТ, че като им гласуваме доверие, "мамицата й ще разгонят на скапаната българска бюрокрация"? Защо искаме помощ от една бюрокрация - голямата брюкселска бюрокрация, да помогне за преодоляване на малката бюрокрация - българската? Защото сме некадърни ли, за да се справим сами? Ами защото партиите са плод на политици и на леви политики, на бюрократи и на мафията. НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ Е ИЗЛЯЗЛА ПРЕД НАС С ТОЧНА И ЯСНА ПРОГРАМА ЗА РЕШАВАНЕ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОБЛЕМИ - БЮРОКРАЦИЯТА, КОЯТО Е В ОСНОВАТА НА СКАПАНОТО ОБЩЕСТВО, В КОЕТО ЖИВЕЕМ. НЕРАБОТЕЩАТА ЗА НАС, А ЗА СЕБЕ СИ, БЪЛГАРСКА БЮРОКРАЦИЯ, КОЯТО ВЕЧЕ Е НАДПАРТИЙНА И С КОЯТО САМИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ НЯМА КАК ДА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ. ТОВА Е НАЙ-ЯКАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ, КОЯТО УЧАСТВА НЕОТМЕННО В ПОЛИТИКАТА. АКО НА ПОЛИТИЧЕСКО НИВО, КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ВОДЕЩА В НАШИЯ ЖИВОТ,  ТО ТАЗИ ИДЕОЛОГИЯ СЕ ПРИЛАГА НА ПРАКТИКА ОТ ПАРТИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ БЮРОКРАТИ. ТАЗИ ИДЕОЛОГИЯ Е НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНА С ПАРТИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ БЮРОКРАТИ И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЛОЖЕНА БЕЗ НЕЙНОТО УЧАСТНИЕ. ЗАТОВА Е ТОЛКОВА СЛОЖНО У НАС - ДОРИ И ДА ИМА НОВА ПОЛИТИКА, ТО ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ОНЕЗИ 600 000 ДУШИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА ОТ ДЪРЖАВАТА.

Може би затова реформаторите искат помощ от брюкселските бюрократи, защото смятат, че те са по-малкото зло, в сравнение с българските бюрократи.


Нека сега да се концентрираме върху второто цитирано по-горе от мен изречение:
"Това ще премахне произвола на ДПС в сектора и ще 
осигури честно финансиране и контрол на качеството на храните." Има се предвид, че ако европейските бюрократи вземат надмощие над нашите бюрократи, ще има "честно финансиране и контрол над качеството на храните".

Оттук правим следния извод - реформаторите комунисти, изключват земеделие без честно финансиране. Да му се не види, искат да кажат, че ако спрат субсидиите, няма да има ЧЕСТНО ЗЕМЕДЕЛИЕ. Витиеви слова. Толкова много лъжа накуп. Толкова много лицемерие. И толкова много комунизъм.

Категория: Политика
Прочетен: 302 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.08.2014 10:11
Да продължим със земеделието.

Реформаторите предлагат да се създаде "гаранционен" фонд, за подпомагане на земеделските производители. Ето пак хвърлят идеи, без да казват КАК ЩЕ СТАНАТ ТЕ И ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ЗА ТОЗИ ФОНД.


Аз лично приемам, че всеки, който каже - ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ОТ ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ И ГИ РАЗДАЙТЕ НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА, МОЖЕ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБВИНЯВАН В КОМУНИЗЪМ. ОСОБЕНО, АКО СТАВА ДУМА ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ В БИЗНЕСА.

Затова според мен, реформаторите са недотам реформирани комунисти, защото никъде те не говорят за пазар. А всички знаем, че когато няма свободен пазар, няма и конкуренция, няма ли конкуренция, всичко е изкривено.  ТАКА И НЕ СИ НАУЧИХМЕ УРОКА ОТ МИНАЛОТО И КАТО ГЛУПАЦИ ПРАВИМ ЕДНИ И СЪЩИ ГРЕШКИ. Кажете ми един единствен сектор на икономиката, който е поддържан от държавата и той де е цъфнал или вързал - нима това е НЕК, нима това е БДЖ, Софийска Топлофикация или някоя друга компания?

ДОКОГА НАИВНО ЩЕ ВЯРВАМЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАШИТЕ ПАРИ ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО САМИТЕ НИЕ БИХМЕ ГО НАПРАВИЛИ?
Категория: Политика
Прочетен: 225 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.08.2014 09:51
Сега да поговорим за "чистите храни" и "честното земеделие", което искат реформаторите.

Но те никъде не казват какво е "чисти храни" и какво е "честно земеделие", ЗА ДА НАУЧИМ И НИЕ НЕЩО ПОЛЕЗНО ОТ ТЯХ.

След което разбрахме, че те ще ни гарантират "чисти храни", без да казват какво е това чудо и също ни гарантират "честно финансиране на земеделието", което по подразбиране значи, е става дума за "честно земеделие". Брей как се извъртват нещата, че пак опряхме до пари и то пак до ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. Значи без да питат данъкоплатците искат да гарантират на земеделските производители "честно земеделство" или по друг начин " честно финансиране на земеделието".

НАИСТИНА МНОГО "ЧЕСТНО" МИ ИЗГЛЕЖДА, ДА ОТКРАДНЕШ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ДА ГИ ДАДЕШ НА ЕДРИТЕ ФЕРМЕРИ, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН УСКОРИШ ПРОЦЕСА НА ОКРУПНЯВАНЕ НА ЗЕМАТА И ФАЛИТ НА ДРЕБНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.

Още в първите изречения се разбира, къде е "ключът от бараката" - ДПС. Тези мръсници са виновни за скапаното ни земеделие, защото те го контролирали и както казва Орелът, те или по-точно той, разпределял " парчетата от баницата". Сега и Реформаторският брог иска да участва в това разпределяне на парчетата от баницата. Не може само ДПС да го прави.

Да бяха казали нещо повече по въпроса, например, дали Реформаторският блок е категорично против или не да се дават годишни премии за производство на тютюн? Ако е против, има ли решение, какво ще правят онези отрудени и неграмотни хора, които се издържат от производството на тази отрова? Реформаторите ще направят ли предложения за законодателни промени, производителите на тютюн да бъдат компенсирани, като им се разреши да произвеждат марихуана например, като по-малкото зло от тютюна. Нали разбирате, че дяволът е в подробностите. НО КАТО ГЛЕДАМ, "РЕФОРМАТОРИТЕ" ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ИЗБЯГАТ ОТ ПОДРОБНОСТИТЕ. ЗАЛАГАТ НА ОБЩИТЕ ЛАФОВЕ И ЕНТУСИАЗМА. И ПО ТОВА СИ ПРИЛИЧАТ НА КОМУНИСТИТЕ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОБЩИ ПРИКАЗКИ И ЕНТУСИАЗЪМ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ МАТРОСОВЩИНА В ПОЛИТИКАТА.


Категория: Политика
Прочетен: 233 Коментари: 0 Гласове: 0
Продължаваме нататък.


"РЕФОРМАТОРСКИ БЛОГ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ"

Една от целите на блока е да се борят "за работа за всички"!!!


КОЯ ДЯСНА ПАРТИЯ СЕ БОРИ ЗА РАБОТА ЗА ВСИЧКИ? В лудницата има доста хора. Реформаторите ще се борят ли за работа и за тях? Каква работа ще осигуряват за всички? Например безработните половин милион души, могат да бъдат назначени на работа в МВР и Армията, а бюджетът да се актуализира, за да може да се намери финансиране. Важното е да сме в рамките на "допустимите" 100 дълг спрямо БВП. Нали такива са пропорциите в развитите страни. Как те могат, пък ние не? Тогава ще осигурим работа за всички и няма да има безработни. И важно - за тези хора, безработните трябва да им се осигури заплата над средната за страната, за да са щастливи и доволни. Нали така?

КОГАТО СИ ИЗТЪКНАЛ ЕДНА СИРОМАХОМИЛСКА ПРИКАЗКА, БЕЗ ДА СИ ДАЛ ОБЯСНЕНИЕ КАК ЩЕ СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА, ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ СЪЗДАДЕ СВОЯ "ТЕОРИЯ", КАКТО АЗ НАПРАВИХ И ТОГАВА ТАЗИ КРИЛАТА ФРАЗА ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ.


А, всъщност изглежда не съм прав изглежда! Реформаторите искали да "отвоюват" нашите европейски пари от мафията и да ги "насочат" за създаване на работни места.

Ако наистина това го мислят, то реформаторите са едновременно сиромахомили, крадци и комунисти. Само се замислете за думите. "Нашите европейски пари". Вноската ни в Съюза е много по-малка от средствата, които успяваме да "завлечем" от европейските данъкоплатци. Значи досега работата как ставала - бюджетът, демек ние даваме едни пари на брюкселските бюрократи. По линията на измислени проекти, тези пари, увеличени с парите на лековерните европейци, се връщат обратно и попадат в джобовете на избрани от нашите политици личности, с надеждата да "натопят чушката" и те като придадат на тази явна кражба социални измерения. В крайна сметка, дори и европейските бюрократи разбраха, че на практика финансират мафията или едрите производители, отколкото мислят за простолюдието. Имаше дебати по тази тема в Брюксел, след като се разбра, че близо 90% от земеделските субсидии отиват за "подпомагане" на едрите фермери, които би трябвало да са подпомогнати само с факта на големината на техните стопанства. А дребните - дребните да го духат.


Следващ израз: "създаване на трайни работни места"! Че кой иска да създава нетрайни работни места? Аман от пустословия. Даже са намерили и пари. Изчислили са, че България може да разчита на едни 9 милиарда евро за следващите 6 години, а това били 300 000 работни места! Тук реформаторите изостават в лъжите си от БСП например. Червените обещаваха повече работни места, без дори и да говорят откъде ще дойдат парите.

Но и двете формации са закърмени от една майка, разбира се, защото пренебрегват най-важният елемент в една наистина работеща икономика - пазара. И двете партии искат пазар, който се управлява от бюрократите - няма значение дали това са наши бюрократи, москалята или брюкселята. Важното е да се разпеделят ресурси и да се "създава". Типична комунистическа фразеология. Ако обаче започнем да навлизаме с нови детайлни въпроси в проблематиката, със сигурност ще цъфнат комунистическите задници на реформаторите. Например, как с парите на европейските данъкоплатци ще създадем трайно работно място? Искам да знам как точно ще стане това. Основното нещо, което прозира навсякъде в една комунистическа идеологие е ДЪРЖАВНАТА ПОМОЩ. Това е най-чистият начин да превърнеш едно общество от общество на свободни хора в общество от роби. Като ги излъжеш, е държавата ще се грижи за тях. Като им отнемаш парите и свободата и ги караш да бъдат овце, които всички знаем какво може да се добива от тях - вълна, мляко и месо.
Категория: Политика
Прочетен: 188 Коментари: 0 Гласове: 0
Разгледах сайта на "реформаторите".


Имат така наречените "12 начала"

Ето ги и тях:

Наша цел е изграждане на модерна и справедлива обществена среда чрез:

  1. Нови изборни правила, гарантиращи честни избори.
  2. Прозрачност и публичен контрол при финансирането на партиите. Целево финансиране, гарантиращо конкурентност и политическо представителство на българските граждани.
  3. Освобождаване на съда, прокуратурата и полицията от политически, мафиотски и олигархични зависимости.
  4. Безкомпромисно преследавне и наказание на корумпираните и злоупотребилите с власт.
  5. Изваждане на регулаторните органи от зависимостите им от корпоративните и политически итереси.
  6. Прилагане на стриктни  антимонополните правила за защита на конкуренцията, свободната инициатива и интересите на потребителите.
  7. Равни възможности и честна конкуренция в обществените поръчки. Ново законодателство, гарантиращо изваждането на мафията от тях.
  8. Деполитизиране на държавната администрация и персонална отговорност от държавните служители. Премахване на партийните и роднински назначения.
  9. Включване на инструментите на пряката демокрация и гражданския контрол при вземането и изпълнението на решения на централно и местно ниво.
  10. Остро противодействие на опитите за разделение на българската нация и противопоставяне на етнически или религиозен принцип.
  11. Премахване на медийните монополи и прозрачност на медийната собственост, като гаранция за свободата на словото.
  12. Опазване на българската природа и богатствата й чрез стриктно ново законодателство.
Е хубаво де, такива юрголешки  текстове, можеш да видиш в целите на всяка една българска партия. Коя партия не иска нови изборни правила, които да гарантират честни избори. Представяте ли си, някоя политическа партия да направи изявления от рода на, искаме да си запазим старите изборни правила, защото те не гарантират честни избори, а на нас това ни е изгодно?

Представяте ли си някоя партия да направи изявление от рода на, ние не искаме прозрачност и публичен контрол при финансирането на партиите? Не искаме целево финансиране, гарантиращо конкурентност и политическо представителство на българските граждани! Такива изявления няма да видите и да чуете от изявите на нито една политическа партия? Защо? Защото това е ИСТИНАТА, а никоя политическа партия не говори  и не отстоява в делата си ИСТИНАТА. Пука им на политическите партии за ИСТИНАТА. На тях им пука за властта. А власт не се взема като се говори истината, а като се изричат ЛЪЖИ. Защо? Защото народът е свикнал да го лъжат. Той вече не прави разлика между истина и лъжа. За него всичко е бъркоч, но от този бъркоч все пак преживява, защото това е храна за прасетата. А истината е, че покрай толкова много лъжи, народът така се е ошашавил, че е загубил всяка ориентация в политическия процес. А какво се прави с един народ, загубил политическата си ориентация, който се лута насам натам и не знае кой път да хване и на кого да има доверие? ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И ЩЕ УСПЕЕТЕ. ЛЪЖЕТЕ ИСКРЕНО, ЛЪЖЕТЕ ПЛАМЕННО, ЛЪЖЕТЕ ЧЕСТНО! ТОВА Е ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ В БЪЛГАРИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.08.2014 09:58
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219166
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2014  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031