Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196146 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 17.08.2015 г.
 Имат три главни мнения по въпроса:
  1. Сега тези служители, ако изобщо могат да бъдат наречени служители, получават по 20 заплати след пенсиониране. Това става средна на около 50 годишна възраст. САМО ЗА ВАША ИНФОРМАЦИЯ, ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ В ТЕЗИ ВЕДОМСТВА ЩЕ ВЗЕМАТ ОКОЛО 90 000 ЛЕВА НА КУП, ЧЕ МОЖЕ И ПОВЕЧЕ И ЗАЩО? ЗАЩОТО СА НИ ОСИГУРИЛИ СИГУРНОСТ ЛИ? Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ДА КРАДЕШ ЗАКОННО!!! И НА НАС, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, НИКАК НЕ НИ ПУКА. ПОНЕ НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДА НИ ПУКА;
  2. Второто предложение излезе днес в пресата, според което, те ще получават по-малко от 20 заплати - примерно 8 или 12, но не и 20. http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4926958;
  3. Третото предложение е мое предложение. Аз предлагам, тъй като тези хора са служили не на нас, а на някой друг и именно заради тази тяхна "служба", състоянието на сигурността в страната е плачевно и доверието към силовите институции е под 10 %, та аз предлагам, при пенсионирането им, ТЕ ДА ПЛАЩАТ 20 ЗАПЛАТИ НА БЮДЖЕТА. Тоест всяка година да влизат в бюджета 1/25-та част от парите, които им даваме годишно, за да ни държат в несигурност и напрежение. Простичко казано, бюджетът първо ще икономиса едни 100 милиона лева, като не плаща такива бонуси и в същото това време ще влюзат едни 100 милиона лева от пенсиониращите се служители. Нека всеки от тях да извади по 20-30 хиляди лева и да ги даде на бюджета, за да компенсира по някакъв начин несвършената работа за годините проспани в системата;
  4. Обаче като се размислих, оформи се и още едно предложение, а то изглежда много по-добро от предишното. Още от следващата година да се намали бюджетът на всички тези ведомства с поне 50%, тоест от 2,7 милиарда лева /МВР, тайни служби, армията, съда и прокуратурата/ на 1,3 милиарда лева.. ТАКА И ТАКА РАБОТА НЕ ВЪРШАТ,  ПО-ЛОШО НЯМА ДА СТАНЕ. МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ И КАТО ЛЕКАРСКАТА КРИЗА В ИЗРАЕЛ. ЛЕКАРИТЕ СТАЧКУВАЛИ 54 ДНИ, А СТАТИСТИКАТА ОТЧЕЛА ДРАСТИЧНО НАМАЛЕНИЕ НА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ. СЪЩОТО Е И СЪС СЛУЖБИТЕ. АКО ГИ НЯМА, ЩЕ НАМАЛЕЯТ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, НАЙ-МАЛКОТО ЗАТОВА, ЧЕ БАНДИТИТЕ НЯМА ДА ПОЛУЧАВАТ ЛОГИСТИЧНА ПОДДРЪЖКА ОТ СЛУЖБИТЕ, ЗА ДА СИ ВЪРШАТ "РАБОТАТА". 
  5. Обществена тайна е, че да те назначат за катаджия, служител на ДАНС или нещо такова, се искат или много дебели връзки или плащане на определена сума в брой. Не може ли тогава всяко едно място в службите да се плаща - така и така сега се плаща, но парите да влизат в бюджета, а не в джобовете на шефовете на тези ведомства. Някой ще каже, че тайните служби от други държави щели да се възползват. На кого ли му дреме, то не остана нищо за опазване, че да ни пука за някаква тайна. Сега тайната е кой има пари, за да отидат да го притискат и да му ги вземат. Няма друга тайна.
Категория: Политика
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 17.08.2015 14:16
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/17/2592012_kristalina_georgieva_strahut_ot_falit_spuva/

Гледах днес по БНТ 1, едно "мазно" интервю с Кристалина. Мазна лисица, какво да ви кажа. Не спомена нито една лоша дума за властта, независимо каква е. Въртя, маза, сучи, усмихва се - голямо лицемерие ей.


В статия за Дневник, тя казва, че липсата на система за частни фалити спирала предприемаческия дух на българина.


Сега нека аз да кажа онова, което Кристалина трябва да го каже, но тъй като тя е комунистка, тя няма да го каже. Плюс това е лицемер. Аз не съм комунист и не съм лицемер и затова го казвам:


ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА СПИРАНЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИЯ ДУХ НА БЪЛГАРИНА НЕ Е СИСТЕМАТА ЗА ЧАСТНИТЕ ФАЛИТИ, А ТЪПАТА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА КОМУНИСТИЧЕСКА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА В СТРАНАТА, ЛИПСАТА НА ДОСТАТЪЧНА ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА И ЗАВИСИМОСТТА НА ИКОНОМИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ ОТ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ.

ИКОНОМИКАТА Е ЗАВИСИМА ОТ ВЛАСТТА, ОТ ПОЛИТИЦИТЕ И ОТ ОЛИГАРСИТЕ. НЯМА СВОБОДНА ЧАСТНА ИНИЦИАТИВА И ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА. БИЗНЕСЪТ Е ПРОЯДЕН ОТ КОРУПЦИЯ ПО СЪЩИЯ НАЧИН, КАКТО Е ПРОЯДЕНА ОБЩЕСТВЕНАТА СИСТЕМА НА ФОРМИРАНЕ И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МИЛИАРДНИТЕ БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА ВСЯКА ГОДИНА.


ВРЕМЕ Е ВАСКО КРЪПКАТА ДА ИЗПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН, ВМЕСТО "КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИВА". ПЕСЕНТА Е: "ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ЗАРАДИ ВСИЧКИ НАС, КОМУНИЗМЪТ НИКОГА НЕ СИ Е ОТИВАЛ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ. НЕ СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА".


НЕ ИСКАМ И НЕ МОГА ДА ПОЗВОЛЯ, ТАКИВА КАТО КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА - ЕДИН БЕЗЛИЧЕН ПОЛИТИК ПЛАЗМОДИЙ, ДА МИ КАЗВА КОЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВИ И КОЕ НЕ. КОГАТО СЕ СЪБЕРЕМ И ИЗРИТАМЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРЕПКИ ОТ ВЛАСТТА И ПРИНУДИМ СЪЩАТА ТАЗИ ИЛИ ДРУГА ВЛАСТ, КАКВАТО НИЕ СИ ИЗБЕРЕМ, ДА СЛУЖИ НА НАС И ДА ИЗПЪЛНЯВА НАШИТЕ НАРЕЖДАНИЯ, ТОГАВА НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ.

ПАСИВНИЯТ, АПОЛИТИЧНИЯТ И КОНФОРМИСТКИ НАСТРОЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА, ИКОНОМИКАТА НИ ДА Е СКАПАНА, ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ СИСТЕМА ДА Е МАНИПУЛИРАНА И НИЩО ДА НЕ Е КАКТО ТРЯБВА В ТАЗИ СТРАНА. СЛЕД НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ УСИЛИЯ, ДЪРЖАВАТА - ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ, НАПРАВИХА ТАКА, ЧЕ ТОЗИ НАРОД ВЕЧЕ ДА ГО МЪРЗИ ДА РАБОТИ. ДАНО НЕ СЪМ ЛОШ ПРОРОК, НО АКО ТОВА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ И ТОВА ИЗПРОСТЯВАНЕ НА НАЦИЯТА ПРОДЪЛЖИ, НИЩО ДОБРО НЕ НИ ОЧАКВА В БЪДЕЩЕ. КОЛКОТО ПО-БЕЗУЧАСТНИ СМЕ, ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ КАТО НА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ТАЗИ СУТРИН, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПОТВЪРЖДАВАМЕ ПРАВИЛОТО, ИЗКАЗАНО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ХЕГЕЛ, ЧЕ СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТАКИВА КАТО КРИСТАЛИНА.

Категория: Политика
Прочетен: 548 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 17.08.2015 14:14
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/katastrofiral_tir_zatvori_am_trakiya_za_chasove-296850.html

Вие можете да дадете един куп примери за недобре свършена работа от хиляди и хиляди българи. Конкретният пример е за катастрофа на тир на магистрала Марица. Установило се, че катастрофата била причинена от спукана гума, заради останали болтове от мантинела.

Наистина възникват въпроси, кой е оставил тези болтове на магистралата, кой е отговорен за контрола на свършената работа /надзор върху строителството/ и т.н. и т.н. Отново и отново, десетки институции, които получават пари, за да не си свършат работата. Резултатите не са добре - загинал шофьора на тира, стотици човекочасове престой, нерви, разходи по отстраняване на щетите и т.н.

Още една новина, която засяга некачествено извършените ремонти на обществени строежи в София: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/17/2591095_kachestveni_li_sa_remontite_v_sofiia/?ref=rss
Съгласен съм с едно такова мнение. Преди няколко години, столична община обяви, че ще направи ремонт на някои малки улици в центъра на града. Видях как запълваха дупките по ул. Славянска, в София. Един мангал хвърляше асфалтова смес от камиона и се опитваше да уцели дупките по пътя, а друг на платното, разнасяше асфалта, ако той хептен падне извън дупката. Та дупките не бяха почистени, а в същото време имаше и влага. Няма какво да очаквате друго, освен на другата година операцията да се повтори и пак да се вземат парите. Така и стана. След няколко години тези дупки пак се отвориха и се наложи цялостно асфалтиране на част от улицата.

Въпреки новият асфалт положен по пъщита в България, още на следващата година се отварят дупки на платното. Такова е състоянието на пътя от Велинград за Юндола, от Батак към Доспат и на много други места. В неделя минах по Тракия и какво да ви кажа, като цяло е добре, но има места, на които строителите направо са си "оставили ръцете и краката" там и си изглежда като истинска българска работа. Нека да ни кажат, че парите са им били малко и затова работата е некачествена, но искам това ясно да се каже и да се знае къде е проблема.


Ето и още една такава новина, но завършила без жертви: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1484651

Тук обаче икономическите щети са по-големи. Спукана гума!!! Как така се пука гума? Ами когато гумата е на пенсионна възраст и шефа на фирмата чака тя да се спука, за да я смени. Тогава стават работите. Аз съм шофьор от десетилетия и съм изминал стотици хиляди километри, а може да съм надхвърлили  милиона. Не съм видял и чул да се спука нова гума, ей така, като си караш по пътя. Преди години спрях на "Тракия" в аварийното, защото мой познат беше спукал гума. След като се уверих, че е добре, го попитах, защо си позволява да кара с толкова изтъркани и видимо стари гуми, още повече, че колата му беше мерцедес s клада и не беше от най-старите. Обяснението е в андрешковщината на българита. АКО НЕ СЕ ВЖИВЯВАМЕ В РОЛЯТА НА БАЙ ГАНЬО, СЕ ВЖИВЯВАМЕ В РОЛЯТА НА АНДРЕШКО. САМО БОТЕВ И ЛЕВСКИ НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ, ЗАЩОТО СМЕ СМОТАНИ, РАБОЛЕПНИ, СТРАХЛИВИ, ТАРИКАТИ - ВСИЧКО, НО НЕ И ХОРА, КОИТО ЩЕ СЕ ИЗПРАВЯТ ПРЕД БУРЯТА И ЩЕ ИМАТ ДОСТОЙНСТВОТО ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ, ЗА ДА ЗАЩИТЯТ ПРАВАТА СИ. ПРОСТО СМЕ СИ ТАКИВА - ПОЛИТИЧЕСКИ СМАЧКАН НАРОД. ЧУДЯ СЕ, КАК ТАКИВА КАТО БОТЕВ И ЛЕВСКИ НЕ СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА И ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ КЪЩАТА СИ, ЧЕ ДА НАПРАВИ КАКВАТО И ДА Е ПРОМЯНА, ЗАЩОТО ТАКАВА Е ХАРАКТЕРИСТИКАТА НА СМАЧКАНИЯ ЧОВЕК И НАРОД.



Като прочетох тези новини се досетих за други случаи:
  1. На мой роднина му правеха операция на глезена. Слагаха му пирон, заради пукнато кост. След време извадиха пирона и забравиха гайката в крака. Последва нова операция, но този, който слагал упойката я сложил от другата страна на гайката и така човекът са го рязали на "живо", както се казва, а той си счупил зъб от стискане;
  2. Друг мой роднина си отиде от този свят, защото му оперираха сливиците, а той имал в същото това време завишена захар в кръвта. Така си отиде човека от този свят.
  3. За  обикновените примери за несвършена работа в областта на строителството може всеки един от вас да даде. Те са хиляди и хиляди. Миналата седмица извиках хора от строителна фирма да прочистят два канала в сградата, в която работя. Какво беше учудването, когато се установи, че единият канал е зазидан накриво, все едно, че каналджията е бил сляп, когато го е правил, а на другият цялата инсталация "плопаше" и оттам се просмуква вода и се наводнява една от стените. Следва отделяне на човешки ресурс и един 130 лева, че поне да се оправи да не се излива водата към стената, а за другия канал поискаха едни 250 лева, защото трябвало да се кърти всичко наоколо и да се прави наново;
  4. Обаждам се на мой клиент за да купя един уред и той ми казва притеснено, че се наводнил. След това ми описа преживяването си. Жилището му е купено преди 10 години, тоест ново строителство. Този, който е правил инсталацията за чистата вода е сложил тръбите по пода, а не по стените, за да икономиса материал. В същото време не е обърнал внимание и е сложил тръби за топла вода, през които е пуснал студена и тръби за студена вода, през които е пуснал топла вода. Не стига друго, ами при направата на връзките си е "оставил ръцете", както се казва. В един момент инсталацията не издържа и всичко потъва във вода. Моят клиент, вместо да си гледа бизнеса, три дни се занимава с логистика да разбене от къде изтича водата и какво е причинило теча, за да вземе мерки да го спре. Къртене на подово покритие, къртене на замазка, смяна на тръби и колектори. Заради некадърността и безхаберието на фирмата, която е строила обекта, заради безхаберието на строителния наздор и т.н. и т.т.
  5. Такива работи са се случвали, случват се и ще се случват на всеки един от нас. Дори и в ръцете да гледате всеки един майстор, все ще направи така, че или ще замаже работата или ще ви "сложи шапката". Ако сте гледали филма "Баш майсторът", ще разберете за какво говоря. И искат едни пари, все едно ще разработват софтуерен продукт. А са обикновени кофражисти, плочкаджии, бояджии, каналджии и други джии. Проблемът на българските строителни работници е в това, че СТРУВАТ СКЪПО И ПРЕСКЪПО. ИМАМ ПОЗНАТ ОТ ЕДНО СЕЛО В ПРОВИНЦИЯТА, КОЙТО, АКО ИМА НЕЩО ДА ПРАВИ В КЪЩАТА СИ, ВИКА МАЙСТОР ОТ ГЪРЦИЯ. КАЗВА МИ, ЧЕ ПЛАЩА С 50% ПОВЕЧЕ ПАРИ НА ГЪРКА, НО СЛЕД НЕГО "НИКОЙ НЕ МИНАВА". ДОРИ И ОБЩИТЕ РАБОТНИЦИ ИДВАЛИ ОТ ГЪРЦИЯ. МАЙСТОРЪТ ГИ КАЧВАЛ В "АЛФАТА" И ПРИСТИГАЛ В КЪЩАТА НА МОЯ ПОЗНАТ. ТА ТОЙ МИ КАЗА ВЕДНЪЖ: БЪЛГАРИН НЕ ДАВАМ ДА МИ ВЛИЗА В КЪЩАТА. ДОСТАТЪЧНО СЪМ СЕ НАМЪЧИЛ С БЪЛГАРСКИ МАЙСТОРИ. А НЕ Е ТАКЪВ БОГАТАШ, ЧЕ ДА КАЖЕШ, ТОЗИ ЧОВЕК ИМА ПАРИ И МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ. ДОРИ НЕ ЗНАМ ДАЛИ ВЛИЗА В КАТЕГОРИЯТА "СРЕДНА КЛАСА". НО СИ ПОЗВОЛЯВА ДА НЕ ПУСКА НАШИ СЪНАРОДНИЦИ В КЪЩАТА СИ.
  6. В неделя говорих с майстор на плочки, който работи в Британия. Хората били доволни, вземал добри пари. Дори намира кусури на британците, че работели много бързо, но некачествено, за разлика от него, затова имал толкова много ангажименти и за него "са записвали" и чакали ред. Защо няма такива примери у нас? В която и сграда от новото строителство да вляза виждам едно и също нещо - евтини и недобре поставени материали, кривини, работа, направена на принципа "едно към гьотьоре" и мръсотия - най-характерния показател за мърлявостта на българските строители, които работя в БГ е мръсотията, която оставят след себе си. Държат се така, че някой им е задължен да им чисти след тях. Мърлячи. И казват, че в БГ имало безработица от 10%. Мен ако питате, ако ние потребителите бяхме прецизни в отстояването на правата си, не бихме допуснали строителни работници в къщите си. Ако искат да умират от глад, не ми пука за тях. Ако трябва на всеки да висиш над главата, че да си свърши работата и да му чистиш след него, бактън ти и от услугите, които си поръчваш от тях.
  7. Да не започвам приказката с недобре свършената работа от преподавателите във висшите учебни заведения - продават дипломи и произвеждат боклук. Пишат едни петици и шестици и дават дипломи на всеки, който се запише да кара "вишо" при тях. Те създават тотален боклук за икономиката.
  8. Да не говоря за тези, от които ни зависи сигурността - десетки хиляди полицаи, тайни служби, прокурори, следователи, съдии и хиляди и хиляди други като тях.
  9. Да не говоря за боклука, който произвежда средното образование.
  10. Да не говоря за докторите, защото ако те си бяха свършили добре работата, нямаше народът да мре като мухи.
  11. Всяко нещо, което ни продава държавата е боклук. И на единично ниво - конкретен човек и на обществено ниво - институция, работата не се върши качествено. Просто нямаме ТАКАВА ИЗГРАДЕНА КУЛТУРА, КОЯТО ДА СЛЕДВАМЕ. ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ИЗГРАДИ ТАЗИ СИСТЕМА, НО ТЯ СИ ПРАВИ ОГЛУШКИ, ЗАЩОТО НЯМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА.
Категория: Политика
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.08.2015 10:22
Изключвам Великата Британия или това, което е останало от нея, защото тази постановка е коренно различна при британците, защото те винаги са били на "криво" спрямо Европа.


Винаги, когато трябва да направим ляв завой, законодателят трябва да предвиди това да става чрез правенето на десен завой.


В главата на човек ще се формира представата, че левите завои са нещо лошо за умствената дейност на човека и водят хората до бедност.


Ако сте шофьор, помислете, кой завой ви е по-лесно да направите? Десният нали? Дори и да прекалите малко със скоростта, гравитацията ще запрати тялото ви в лявата врата и това ще ви помогне да възстановите координираните си движения. Когато правите ляв завой обаче, ако сте малко по-агресивен, /като комунист, облечен във власт/, тогава става лошо и има опасност да "прегърнете" колегата на предната седалка.


Затова и от политическа и от шофьорска гледна точка, забраната на левия завой, който винаги е КОНФЛИКТЕН, ЗАЩОТО ПРЕСИЧА ПЪТЯ НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ДВИЖАТ НАПРАВО, ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СЪЩЕСТВЕНИ ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛНИ ПОЗИТИВИ ЗА ОБЩЕСТВОТО.
Категория: Политика
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.08.2015 08:37
С каквото и да се е захванала държавата, все не е започнало навреме и все не е завършено както трябва, просто защото всяка една държава е монопол, а монополът си прави каквото си поиска, както си поиска и когато си поиска.

Независимо дали става дума за отделна държава в ЕС или за европейските институции. Колко време им е нужно на бюрократите, за да разберат, че има проблем? Години, докато проблемът стане толкова голям, че няма повече накъде.

Така беше и с финансовата криза. Не стига, че този сектор на икономиката е свръхрегулиран, но в същото време отношението на регулаторите е абсолютно безхаберно. Преди няколко години ЕЦБ се наложи да пусне печатницата за пари, за да спасява големи европейски банки. Ами като ги надзиравате, къде сте гледали бе нещастни бюрократи, че банките са стгнали до това дередже.

Същата работа като в България. При толкова много надзираващи институции, които да отговарят за финансовата стабилност, КТБ фалира, а стресът, който изживяха десетки хиляди клиенти на банката и цялата политическа система като цяло, беше равносилен на икономическо цунами. Милиарди се изпариха яко дим. Къде сте бе бюрократи недни? Защо спите? Като правите регулативите сте там и се правите на велики, а като трябва да прилагате същите тези стандарти, които сте натресли на финансовите институции, никакви ви няма!

Сега Меркел прави изказване, че бежанската криза е по-голямо предизвикателство от гръцката финансова криза. Ами нали затова управлявате десетки и стотици милиони хора в Съюза? Нали разполагате с милиарден бюджет и имате на разположение законодателната инициатива за изграждането и променянето на общата законодателна мярка. В най-голямата криза с бежанците - юли и август, бюрократите във всички държави на Съюза са в отпуск.




ПОМИСЛЕТЕ СИ, АКО ВИЕ УПРАВЛЯВАХТЕ ЧАСТНАТА СИ КОМПАНИЯ, КОЯТО Е ЗАСТРАШЕНА ОТ НЯКАКЪВ ГОЛЯМ РИСК, ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ЛИ В ОТПУСК? НИКОГА? ИЗЛИЗАТ В ОТПУСК БЮРОКРАТИ И ПОЛИТИЦИ, НА КОИТО ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ЗАТОВА КАК УПРАВЛЯВАТ НАШАТА ОБЩА ФИРМА, НАРЕЧЕНА ЕС. ГЛЕДАТ СИ ЖИВОТА И СИ ОТПУСКАРСТВАТ ПО ВРЕМЕ, В КОЕТО ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ЕМИГРАНТИ СЕ СТОВАРВАТ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ БРЕГОВЕ, А ВЪТРЕШНИТЕ ГРАНИЦИ НА ЕВРОПА ПРИЛИЧАТ НА РАЗГРАДЕН ДВОР.

ОБЯСНЕНИЕТО НА ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА Е ПРОСТИЧКО: ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩНОСТТА И НА ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА ПООТДЕЛНО, НЕ ДАВА ДОБРА ГАРАНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ И ПРОСПЕРИТЕТ. КОГАТО СУВЕРЕНИТЕ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ, УЧАСТВАЩИ В СЪЮЗА, СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ И ПОИСКАТ ВЛАСТТА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ, ЧАК ТОГАВА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ ЩЕ СЕ РАЗМЪРДАТ И ЩЕ СИ ПРЕКРАТЯТ ОТПУСКИТЕ И НАИСТИНА ЩЕ ПОВЯРВАТ, ЧЕ ТЯХНОТО СОБСТВЕНО ОЦЕЛЯВАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА Е ЗАСТРАШЕНО, ЗАЩОТО СУВЕРЕНЪТ МОЖЕ ДА ГИ ИЗРИТА ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ.

СЕГА БЮРОКРАТИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ СА СИГУРНИ, ЗАЩОТО ТЯХНОТО НАЗНАЧЕНИЕ И УВОЛНЕНИЕ ЗАВИСИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ОТ МАФИОТИЗИРАНИ КРЪГОВЕ. ЗАТОВА СПОКОЙНО МОГАТ ДА СИ ИЗКАРАТ ОТПУСКАТА, ДОКАТО В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ СЪЮЗЪТ Е ПОД ВЛИЯНИЕТО НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЕМИГРАНТСКИ ТАЙФУН ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 198 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.08.2015 14:24
Днес по едно от радиата имаше разпалени разговори за дарителството. Един мъж говореше за него, когато водещата го попита, а той какво прави по въпроса, а той отговори: "Ами какво правим, всичко, което е писано в Библията, даряваме всеки ден по нещо".

Ето и моето мнение: Ако човек е толкова закъсал за парче хляб, добро дело е да му дадеш парче хляб. Ако е закъсал за нещо по-голямо, не му давай парче хляб, а му помогни да осъзнае значението на думата свобода и му помогни да премахне собствените си ограничения в глаазбираш, вата. Но нали рче за да направиш това, ти самият не трябва да имаш такива ограничения в главата. ЗАТОВА КАЗВАМ, ЧЕ ПРЕМИНАВАНЕТО ОТ ЕДНОТО РАЗБИРАНЕ КЪМ ДРУГОТО ИЗИСКВА ИЗМИНАВАНЕТО НА РАЗСТОЯНИЕ ПО-ГОЛЯМО ОТ ЗЕМЯТА ДО НЯКОЯ ОТДАЛЕЧЕНА ПЛАНЕТА, ОСОБЕНО, АКО МОЗЪЦИТЕ НА ЦЕЛИ ПОКОЛЕНИЯ СА ЗАКЪРНЕЛИ ОТ ТОТАЛНАТА МАНИПУЛАЦИЯ НА ХОРАТА, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ВЛАСТТА.
Категория: Политика
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.08.2015 09:22
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196146
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Август, 2015  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31