Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216116 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 25.08.2015 г.
 http://dnes.dir.bg/news/armia-bezhanskiat-natisk-granitzata-19864436




Толкова много въпроси възникват, на които няма отговор.

  1. Всички виждаме от снимките, че има Хамър с картечница. Та въпросът ми е -истински ли са патроните заредени на тази картечница? Вторият въпрос е, какви заповеди са получили войниците и кога могат да използват оръжие. Ако се наложи ще стрелят ли по бежанци?;
  2. Чии заповеди ще изпълняват войниците там - на командира си или на някой друг? Какви правомощия има командира? Или всичкото е заради патакламата, да се пусне слух, който да стигне до бежанците, че армията се е включила в защитата на границата и са разположени военни части с картечници, та те да си правят сметката откъде да минат.
  3. Виждам, че Хамър-ът е преди нашия граничен пункт. Защо е сложен там и от коя страна на границата ще пази да не се минава - тези, които идват от България и искат да влязат в Македония или тези, които искат да влязат от Македония в България. Всички казват, че става дума за спиране на бежански поток от Македония. Тогава да сложат Хамъра след граничния пункт. А какво ще правят с тези, които заобикалят граничния пунк, защото това не е голяма философия, когато нямаш нито ограда, нито нищо, с което да ги спреш;
  4. Другото, което ми прави впечатление - големи публикации, голям шум, че армията се е включила, а се разбира, че става дума за ...25 военнослужещи за подобряване на защитата на западната ни граница. Не е ли смешно това? Как пък точно 25? Не е ли по-добре да са само 10 и тогава също ще казват, че армията се е "включила"?

Толкова сме жалки. Бедни сме, не сме организирани, правителство и политици ни крадат и ни лъжат десетилетия наред. Разградиха границата чисто физически, а два милиона българи отидоха да си търсят щастието извън кочината, наречена България. Сега ни нападат бежанци, като марокански скакалци. Добре че повечето не искат да останат и правят всичко възможно да се махнат оттук. Ами то, като гледам всяка седмица българските села, то все едно че ИДИЛ е минал оттам или някаква друга чума. Толкова е западнало. Как няма да бягат хората оттук.

Категория: Политика
Прочетен: 397 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 26.08.2015 08:45
 Хора като Атанас Семерджиев и Станко Тодоров трябва лично да бъдат назовани за тази щуротия. Тъй като демонтажа на тези съоръжения не е шега работа, пък и пари са трябвали затова, самият процес е продължил почти цяло десетилетие. Кльоновете се демонтират повече от 7-8 години.


Единствено Добри Джуров е бил против и разбира се ВЕТЕРИНАРНАТА СЛУЖБА.

ДА БЯХА ГИ ОСТАВИЛИ САМО ЗАРАДИ СПИРАНЕТО НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ЗАРАЗА ПО ЖИВОТНИТЕ, ПАК ЩЯХМЕ ДА СМЕ НА ПЕЧАЛБА.

ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА КОНТРАБАНДАТА. ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ПРЕНАСЯНЕТО НА НАРКОТИЦИ И ЦИГАРИ СТАВА ПРЕДИМНО ЧРЕЗ ПОДКУПНИ ПОЛИЦАИ И МИТНИЧАРИ НА ГРАНИЦАТА? КАКВО ПРЕЧИ НА ЕДИН ЧОВЕК ДА ПРЕМИНЕ ГРАНИЦАТА С 5 КИЛА ХЕРОИН, ВМЕСТО ДА СЕ ИЗЛАГА НА ОПАСНОСТ ДА ГО ХВАНАТ НА ГРАНИЧНИЯ ПУНК ИЛИ ДА СЕ ЗАСТРАХОВА, КАТО ПЛАЩА НА МИТНИЧАРИТЕ, ЧЕ ДА ГО ПУСНАТ?

НАРКОМАФИЯТА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПРЕСТАНАЛА ДА ПРАЩА НАРКОТИЦИ ПРЕЗ ТЕЗИ ПУНКТОВЕ, ЗА ДА НЕ МОГАТ ВЛАСТИТЕ ДА СИ ПОМИСЛЯТ, ЧЕ ОСНОВНАТА ЧАСТ ОТ ЗАБРАНЕНИТЕ СТОКИ МИНАВАТ ГРАНИЦАТА В ТУРИСТИЧЕСКИ РАНИЦИ, ПРЕНАСЯНИ ОТ ХОРА, ИЗЛЕЗЛИ НА ПОХОД ПРЕЗ ПЛАНИНАТА. ДЪРЖАВАТА СИ МИСЛИ, ЧЕ КАТО ПАЗИ ПЪТИЩАТА ДО ГРАНИЦАТА КОНТРОЛИРА ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ТРАФИК!


ТОВА Е СЪЩАТА ТЪПНЯ КАТО ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ, КАКТО НА ВРЕМЕТО НА КОМАНДИРИТЕ НА ВИЕТКОНГ, КОИТО НАРЕДИЛИ НА СВОИТЕ ВОЙНИЦИ ДА РУШАТ АМЕРИКАНСКИТЕ СГРАДИ В САЙГОН, ЗАЩОТО БИЛИ ПОСТРОЕНИ ОТ ВРАГА.

Същата тъпня, каквато измисли Иван Костов и Бъки Бомбата, като взривиха мавзолея, вместо да му измистят някакво по-разумно предложение, било като дискотека, трезор или дори като тоалетна. Щяхме да изкарваме пари от него, вместо да даваме маса пари, за да го разрушаваме.


СЪЩАТА РАБОТА КАТО СЪСИПВАНЕТО НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. АЗ СЪМ КРАЙНО ДЕСЕН ИКОНОМИСТ, НО НЕ МОГА ДА СКРИЯ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ КАК УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОМУНИСТИ ПРАВЯТ ПРОСТОТИЯ СЛЕД ПРОСТОТИЯ. ПЪРВАТА ПРОСТОТИЯ БЕШЕ С НАСИЛСТВЕНОТО ОКРУПНЯВАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНСТВА. НЕ ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОКРУПНЯТ СТОПАНСТВАТА, НО НЕ БИВА ДА СТАВА ЧРЕЗ НАСИЛИЕ. Следващата простотия беше връщането на земята в реални граници на стотици хиляди собственици или техните наследници.

СЪЩАТА РАБОТА БЕШЕ С КЛЬОНОВЕТЕ. ПРЕДИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ГИ НАПРАВИХА ЗА ДА НИ ЛИШАТ ОТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗБЯГАМЕ ОТ ТЪПИЯ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, СЛЕД ТОВА ГИ СЪБОРИХА, ЗА ДА СЕ ПОКАЖАТ ПО-ДЕМОКРАТИ И ОТ ДЕМОКРАТИТЕ.



СЕГА КАКТО Е ТРЪГНАЛО, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ГИ СТРОИМ ОТНОВО.
Категория: Политика
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 08.02.2021 21:50
 Нали знаете как действа закона? Ако мислим негативни неща, вероятността те да ни се случат е по-голяма. Ако мислим позитивно, ще ни се случват повече позитивни неща.



Но нека да видим действието на закона и през призмата на околните. Ето един простичък пример. Ако решим да си изпробваме късмета с паркинг зоната и точно в 8 часа сутринта не махнем колата от нея или не пуснем СМС и не си заплатим престоя, можем ли да разчитаме на закона за привличането, да ни спаси от евентуалните пранги, които общинските служители могат да ни сложат?

Да, ние ще мислим позитивно и няма да мислим за прангите, а ще мислим, как всичко ще бъде наред и нищо, че сме отишли в 8.30 часа да речем, ще можем да потеглим с колата без проблеми.

Но нека да видим как разсъждава човекът, на който му плащат заплата, за да слага прангите.

Ако той също мисли "позитивно" и трябва да си свърши работата както трябва, за него позитивните мисли могат да бъдат да ни сложи пранги на гумата и да ни блокира. За него това е позитивната мисъл, защото такъв е закона, а който не спази закона ще си понесе последствията. Иначе защо да има закон. Не защитавам този модел на уреждане на паркинг зоната в София, но аз си спомням още от началото на 90-те години какъв хаос беше с паркирането в София. Но това ще бъде друга тема. Сега такъв е редът. Плащаш и стоиш, иначе ти слагат пранги или  ти вдигат колата.

Та в случая, за кого действа законът за привличането - за теб, че си мислиш, че няма да ти сложат пранги и всичко ще бъде наред или за човекът, на който му плащат да ти сложи пранги?


Действието на този закон трябва да се разглежда през призмата на желанията и на други хора, а не само на нашите желания. Твърде егоистично е да си помислим, че нашите желания задължително трябва да се сбъднат, дори и ако те противоречат на желанията на други хора.

Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 365 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.02.2021 21:49
 Нека първо да отбележа, че образованието включва и възпитанието и че не разделям едното от другото. Вървят ръка за ръка.


Второто нещо, образованието е още от времето на зачеването, до физическата смърт. Тоест това е процес, в който няма и една секунда "свободна" от образование. Всяка една диплома или някаква друга отчетна форма за достигане на някаква степен на образованост е само стъпка по пътя на усъвършенстването. Това усъвършенстване може и да не включва официално признаване под формата на писмен документ.

  1. Физическата същност е основата, върху която се гради живота. Всеки от нас има някакви материални очертания, с които трябва да се съобразява. Но в същото това време, всеки има физическа същност, която трябва да използва за постигане на целите в живота си. Нека да не се заблуждаваме - всеки от нас има поставени цели от Висшия разум, които трябва да постигне. Обаче, ако е зле образован и възпитан, тези цели може и да не бъдат постигнати и човек да си отиде от този свят "млад и зелен" и непоживял достатъчно дълго;;
  2. Духовната същност е другият космос, наред с физическото тяло. Големият въпрос е разгадаването на взаимовръзката между физическото тяло и духовната същност на човека. За да опростим нещата, тъй като това ще бъде достатъчно трудно както за преподавателите или учителите, така и за учениците, независимо от това на колко години са, работите трябва да се сведат до няколко простички изисквания;
  3. Човек трябва да изживее живота си без да има съществени отклонения, които да му причиняват физическа немощ, заради лошо възпитание и образование. Ако човек е отдаден на наркотици, цигари, алкохол и излишна храна и други напитки, тоест, ако няма добър контрол на това, което вкарва в устата си, той никога няма да изпълни програмата си в този живот. А тази програма е градивна, а не деструктивна. С едно малко отклонение. През първите години на управлението на Хитлер, всички са били впечатлени от аскетичния начин на живот, който е водел. Не е консумирал алкохол и е мразил цигарите, заради което в Германия са предприети кампании против тютюнопушенето. Не е прекалявал с храна, пък е да е правил това, като се има предвид телесната му конструкция според Аюр Веда - вата-пита доша отклонение, тя не е могла да му причини затлъстяване и проблеми с физическия контрол. Просто такъв му е бил генотипът. Имал е проблем с жените, поне докато не е станал лидер на Германия. Тогава са започнали да му "пускат", заради това, че е шеф. Знаете ги тези работи. Но от гледна точка на духовното здраве, там нещата са се пропукали в такава степен, че се е стигнало до световна война. Човекът е избивал своите комплекси, като е прехвърлил върху немските мозъци идеята за величието на немската раса и нищожността на другите раси. Духовното развитие се основава върху различен морал. То изисква себевглъбение и търсене на собственото призвание не за сметка на увищожаване на призванията на останалите хора. Тук работата както виждате е била изтървана още от раждането на Хитлер, образованието и възпитанието му. Плюс това, най-големият урок, който гражданите на Германия трябва да научат е да не избират управител, който генетически е предразположен към отклонение както на вата, така и на пита доша - простичко казано да няма толкова "вятър" и "огън" едновременно в него. Именно заради този урок , който германският народ е научил, следващите канцлери на страната имат повече "земя" и "вода" в себе си и по-малко огън и вятър. Конрад Аденауер, Вили Бранд, Хелмут Кол, Герхард Шрьодер, че дори и Меркел сега. Не знам дали германците го разбират това нещо, но те подсъзнателно избират "антигона" на Хитлер за канцлер. Както и да е.
  4. Следващото нещо е финансовото обучение. Всички, независимо от това какви сме в живота, трябва да умеем да работим с личните си пари. 
  5. Следващото нещо е политическата култура. Не трябва по никакъв начин да позволяваме на някой политик, на който ние му плащаме заплатата, да ни управлява и да ни харчи безотчетно парите.

Ако това направим, няма да има страна, която да може да се похвали с просперитета, който бихме имали ние. Само трябва да осъзнаем тези простички неща и да държим на тях всекидневно и да подготвяме нашите поколения, като ги запознаваме с тези основополагащи принципи на образованието и обучението. Не можем да оставим на учителите да образоват и възпитават децата ни, така, както не можем да оставим на докторите да ни лекуват, без да поставяме под съмнение тяхната теория и практика, така, както не можем да оставим на политическата класа така безцеремонно да ни харчи или направо казано, да ни краде от парите по такъв безобразен начин, така, както не можем да оставим на държавата да ни "охранява" или образно казано, да ни пробутва скапаните си, некачествени и скъпи услуги и ние безропотно да ги плащаме, все едно сме й роби.

Категория: Политика
Прочетен: 183 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.02.2021 21:45
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216116
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2015  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31