Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3236880 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 21.08.2017 г.
 http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/08/21/voennomorskite-ni-sili-zashtita-na-suverenitet-i-interesi.350994

Популизъм, популизъм. Трябвало да се увеличава бюджета на въоръжените сили. Имало нужда. Кой казва ,че има нужда?


Все още не разбирам, за какво ни са тези самолети, танкове и кораби.


Ето г-н президент, какво ни трябва.

  1. Трябва ни народна армия, но не такава, каквато имахме при социализма, а такава, каквато има Конфедерация Швейцария;
  2. Трябва ни добра организация за поддържане на способностите на запаса, не такава, каквато имаме сега или както се казва - никаква, а такава, каквато имат швейцарците и евреите;
  3. Всички български гражданин, без значение дали става дума за жени или мъже, които отговарят на условията да имат собственост в страната и да плащат данъци и които имат образователен ценз, независимо от възрастта, трябва да са членове на българската народна армия. Трябва ни децентрализиран модел на национална сигурност, съобразена с местоживеенето на всеки един български гражданин;
  4. За морските ни сили - малки, маневрени и евтини катери, торпедоносци. Спомнете си за Дръзки и Хамидие. Една лодка, каквато всъщност е Дръзки, изкарва от строя есминец, който струва стотици пъти повече.
  5. За въздушните ни сили - не са ни необходими. Ислямска държава няма въздушни сили, а в продължение на 6 години воюва срещу целия цивилизован свят. Само си помислете - Хитлер издържа по-малко от 6 години, а онези чалми още се държат. Защо ли? Какви ли не космически сили ги атакуваха - руснаци, американци, французи, немци и пак онези се държат. Нима талибаните имат самолети? А защо са непобедими?
Сегашният бюджет от 1 милиард лева ни е напълно достатъчен. Войската ни, която представлява 30 хиляден корпус, ще бъде войска на инструктури, основната цел на които е да подготви населението как да се процедира, по време на външна опасност.  Всички запасняци ще бъдат задължени да се грижат сами за лекото стрелково оръжие, униформата и медицинския пакет, който всеки трябва да притежава. Откъде пари ли? Ами като не пушите и не пиете един месец, ще имате пари за тези неща. Или като отгладувате един месец. Правил съм го - бая пари се събират. Само без оправдание.


Армия не се прави от наемници или от тълпа, безимотни пройдохи. Армия се прави от собственици, които има какво да загубят и трябва да го опазят. Армия се прави от интелигентни и отдадени на каузата на родината граждани. Не ни трябват милиарди. Организация ни трябва и нова визия за бъдещето ни. И нека попитам президента - какво правят нашите войници в Афганистан? Защо харчим по задгранични мисили около 10% от военния бюджет? Не може ли да харчим тези пари, за да подготвим българския народ да разбира военното дело по защитата на отечеството?

Сега само 25% от българите са готови да защитават отечеството си. Ситуацията е жив зян, а президентът ни говори за кораби, самолети и какви ли още не глупости. ХОРАТА, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ХОРАТА СА ВАЖНИ. АКО НЯМАТЕ ХОРА, КОЙ ЩЕ КАРА САМОЛЕТИТЕ, КОРАБИТЕ ИЛИ ТАНКОВЕТЕ. НАРОДЪТ ВИ БЯГА ОТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ. НЯМА ДА ГО СПРЕТЕ, КАТО КУПУВАТЕ КОРАБИ И САМОЛЕТИ, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ГО НАСТРОИТЕ ДА БЯГА. НАРОДЪТ ВИ ИСКА ДА УЧАСТВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ТАЗИ СТРАНА - ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ АРМИЯТА, ОТ ПОЛИЦИЯТА, ОТ ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ, ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ОТ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ. НАРОДЪТ ВИ СТОИ В ЪГЪЛА КАТО КУЧЕНЦЕ, НА КОЕТО ДА ПОДХВЪРЛЯТЕ ОГРИЗКИ. ХАЙДЕ, ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТРЕСКАТЕ ГЛУПОСТИ.




Категория: Политика
Прочетен: 187 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.08.2017 13:42
 Защо казвам "изисквате". Малко е по-различно от искате. Въпреки, че няма нищо лошо в това да искате. Нали е писано - "Искайте и ще ви се даде".


Даването е даване на труд. Друго материално не можете да дадете. Ако дадете обич, това не е материално. Това е духовно даване.

Та да се върнем на материалното даване. Всеки нормален човек дава труд на някого, срещу което също получава труд. Работите за някоя фирма, тя ви плаща. Единият дава и другият дава.

Част от заработеното отива за държавата, част за общината. Част от заработеното остава за фирмата, като възнаграждение за капитала, тоест за условията, които са създадени, за да можете да ДАВАТЕ.

Възможно е да има и друга част, която вие сте решили да дарите на някого - на трето лице, на организация, на бездомника, просяка или просто на някаква кауза.

Тук не говорим за онази част, която остава за нас, за да можем да се възпроизведем фиически.

Когато става дума за ДАВАНЕ имам предвид такова даване - ДАВАНЕ на труд в полза на самите себе си и в полза на общността. Това даване трябва да бъде от сърце, с кеф или удоволствие, което да ни даде определение за значимост и важност в обществото.


Когато някой получи нашето "даване", той трябва да е благодарен на нас, затова, че сме му дали. Моят учител казваше, да не очаквам благодарност от хората, за даването, което им давам. Аз все още не мога да се съглася с него. Забелязвам, че давам повече на хора, които са благодарни затова, което получават от мен. Няма как да избягаме от тази зависимост. Ако даваме на неблагодарни хора, вселената няма да изпита онова блаженство, което би изпитала, ако чуе от някой искрена благодарност, която да зареди общата енергия, от която пък всички имаме нужда да черпим.


Сега малко за искането или изискването. Нищо в този свят не трябва да бъде еднопосочно. Даването трябва да върви с изискването или искането. Иначе няма да има баланс. Тези две понятия са залегнали във всяка една религия. Наред с тях има и други категории с морална стойност, които няма да обсъждаме тук.


Ако се научим да даваме и това даване е качествено, стойностно и в което сме вложили своите умения и любов, НИКОГА НЯМА ДА ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ, СВЪРЗАНИ С ДАВАНЕТО. Качетвено свършената работа, няма значение каква е тя, стои в основата на даването. Дошли сме на тази земя, за да променяме обстановката около себе си в правилната посока. Ако замърсяваме земята и създаваме лоша обстановка около себе си, както се казва - няма много файда от нашето даване. Можем да хвърлим една кофа амониева селитра на доматите в градината от 50 квадрата. И това е даване, ако го погледнем от чисто философската гледна точка. Но нека да помислим. Създаваме ли добра практика? Живеем ли в синхрон с природата? Ще ядем ли онова, което сме произвели или ще го продаваме?


Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 86 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3236880
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2017  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031