Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194804 Постинги: 6869 Коментари: 4294
Постинги в блога от 30.08.2017 г.
 http://www.mediapool.bg/kato-ne-hodyat-na-uchilishte-shte-badat-otneti-obrazovani-i-otglezhdani-ot-darzhavata-news268624.html


"Като не ходят на училище, ще бъдат отнети, образовани и отглеждани от държавата".


Браво г-н Симеонов. Само едно допълнение: НЕ ЧАКАЙТЕ ДА ГИ ОТНЕМАТЕ, ЗАЩОТО РОДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ ПУСКАТ НА УЧИЛИЩЕ. ОБИКНОВЕНО ТОВА СЕ СЛУЧВА НА 6-7 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. ТОГАВА ВЕЧЕ Е КЪСНО. НА 9 ИЛИ 10 ГОДИНИ ЦИГАНИТЕ ПРАВЯТ СЕКС И НЯКОИ ОТ ТЯХ И РАЖДАТ. ВАЖНИТЕ ИМ ГОДИНИ СА МИНАЛИ В ГЕТОТО И ЗА ТЯХ ВСИЧКО Е ЗАГУБЕНО. ОТНЕМАЙТЕ ГИ НАВРЕМЕ., ЗАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕТО ЗАПОЧВА ОЩЕ ОТ ДЕНЯ НА РАЖДАНЕТО НА ЕДНО ДЕТЕ, АКО НЕ И ОЩЕ ОТ ПРЕДИ РАЖДАНЕТО МУ.
Категория: Политика
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.08.2017 17:51
 
Направо изтръпвам, от какво се състои българският електорат. Стотици хиляди редовно злоупатребяват с алкохола. Десетки хиляди се друсат. Стотици хиляди са професионалните безработни. Към тези групи трябва да прибавим и професията "майка", която "облагородява" с още по-качествен материал българското граждаство, като му придава по-слънчево загарен характер. Ако и към тях прибавим и дебилните старци, които също са милиони и които бъркат младостта със социализма, картината става направо отчайваща. 


Затова решението е: НЕ МОЖЕМ ДА ПРЕМАХНЕМ ВСЕОБЩОТО ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВО, КОЕТО ДАВА ПРАВО НА ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАПЛАЧ ДА ГЛАСУВА И ДА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА НИ. ЗАТОВА - ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ. ПАПЛАЧТА НЕ РАБОТИ НА КОМПА И НЯМА ДА ГЛАСУВА. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, АКО СЕ ГЛАСУВА ВСЕКИ ДЕН. КАКТО ПАПЛАЧТА ЩЕ ЗАГУБИ ИНТЕРЕС ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ, ТАКА И МАФИЯТА, ЗАЩОТО НЯМА ДА Е ИКОНОМИЧЕСКО ОПРАВДАНО ДА СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ, НИТО ПЪК МОЖЕ ДА ИМА ТАКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ДА КУПУВА ВОТ, АКО СЕ ГЛАСУВА ВСЕКИ ДЕН ЗА РАЗЛИЧНИ НЕЩА. 
Категория: Политика
Прочетен: 226 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.08.2017 15:27
 Аман от измислена и нагласена социология.


Вижте този линк. https://news.bg/economics/povecheto-balgari-namirat-tol-sistemata-za-spravedliva-sochat-danni-na-galap.html?utm_source=money.bg&utm_medium=article&utm_campaign=footer


Заглавието е: Повечето българи намират тол системата за справедлива.


След това става дума, че това е поръчково проучване от АПИ, възложено на социологическа агенция. Били анкетирани 800 души. Това било достатъчно да се определи, че "повечето" българи, намирали системата за справедлива.


В същото време обаче, мнозинството от анкетираните, дават определение, че системата "не е много ясна". Ей богу, аз ли съм тъп и не мога да разбера какво става или наистина е пълна бъркотия тази статия. Как така хем е справедлива, хем е неясна. ТОВА Е ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ. ПРОМИХА НИ ГЛАВАТА С ТАЗИ ТОЛ СИСТЕМА, НО НА ПРАКТИКА НЕ НИ КАЗАХА НЕДОСТАТЪЦИТЕ. ЗАЩОТО АКО ПРЕДИМСТВАТА БЯХА ПОВЕЧЕ ОТ НЕДОСТАТЪЦИТЕ, ШВЕЙЦАРЦИ И НЕМЦИ ОТДАВНА ЩЯХА ДА Я ВЪВЕДАТ В СВОИТЕ СТРАНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 171 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.08.2017 15:03
 Мръсотията е част от живота ни. Без нея не може. Въпросъте в какви количества е тя, дали се нарушават приетите норми и т.н.

Моят бизнес включва ремонта и поддръжката на определен вид машини. Знаете ли, че 80% от усилията са насочени към това, да се почистят и да се поддържат тези машини сравнително чисти. Казвам сравнително, защото на всички е ясно, че абсолютни решения няма. Правим, каквото можем. По договор трябва да чистим тези машини два пъти годишно, но се налага да го правим многократно, защото България е МРЪСНА СТРАНА. 

Днес сутринта гледам колата на комшията - таванът й, целият в прахоляк.


Въздухът ни е замърсен.

Водата ни е замърсена.

Храната ни е замърсена.

Улиците и тротоарите са замърсени.


Живеем в мръсна среда, която в повечето случаи, сами сме замърсили. Тецовете ни работят с въглищен прах. Печките, в това число и в скъпи софийски квартали, също работят с въглищен прах. Горят мокри дърва. Екоинспекторите от министерството не си вършат работата по контрола. Общинарите - също.

Колите ни бълват гадости от ауспусите. Хиляди хора получават пари, за да ги контролират и да ни осигурят европейски стандарти за чистота на въздуха и пак нищо не се получава.

Чудя се, каква е тази българска черта, да хвърлиш мокри дърва и въглищен прах в печката, да затвориш всички прозорци и да се молиш, пушекът от комина ти да отиде в двора на съседа. Съседът от своя страна прави същото. От двигателя на колата капе масло и цапа навсякъде, където е паркирана таратайката, но на собственика не му пука. Отзад кади, все едно не е кола, а ТЕЦ Марица изток. И на него не му пука. Няма той да диша този въздух.


И когато се повдигне на въпрос и стане обществена дискусия за чистотата на въздуха, водата и храната, не знам откъде се появяват тези дребни душици, които имат готово възражение за всичко: Хората горели такива боклуци, защото нямали пари, за да си купят качествени въглища или сухи дърва. Хайде моля ви се, НИМА В КВ. БОЯНА, КРАЙ СОФИЯ, ИМА БЕДНИ ХОРА? ПРЕЗ ЗИМАТА ТАМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША, ДА НЕ КАЖА, ЧЕ НИКОЙ НЕ СИ ПРОСТИРА ДРЕХИТЕ ОТВЪН, ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ПАК ДА ГИ ПЕРЕШ. СТИГНА СЕ ДОТАМ, ЧЕ ДА ЕМИГРИРАМ НА ДРУГО МЯСТО ПРЕЗ ЗИМАТА. ЗАТОВА ТЕМАТА ЗА БЕДНОСТТА, НЕКА ДА Я ОСТАВИМ НАСТРАНА. 

Същото е и с автомобилите. Много пъти съм казвал: След като сме 3 пъти по-бедни от датчаните, по паритет на покупателната способност на парите, ЗАЩО В СОФИЯ ИМА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ РЕГИСТРИРАНИ КОЛИ ОТ КОПЕНХАГЕН, ПРИ ЕДНО И СЪЩО НАСЕЛЕНИЕ? ЗАЩО В ЕДНА ОТ НАЙ-ОРГАНИЗИРАНИТЕ И ПРЕУСПЯВАЩИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ СА Я ДОКАРАЛИ ДОТАМ, ЧЕ МНОЗИНСТВОТО ДАТЧАНИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ИМАТ И ДА КАРАТ ЛИЧНИ АВТОМОБИЛИ? КАК МОЖЕ ЕДИН РАБОТНИК ИЛИ СЛУЖИТЕЛ, КОЙТО Е НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ, ДА МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА СИ КУПИ И ПОДДЪРЖА ЛЕКА КОЛА? СЛЕД ТОВА ВЪЗДУХЪТ НИ БИЛ ЗАМЪРСЕН, СТРАНАТА НИ ЗАПРИЛИЧАЛА НА БУНИЩЕ ЗА ТАРАТАЙКИ И РЕД ДРУГИ ТАКИВА КОМЕНТАРИ. СЛЕД КАТО СУЛЬО, ПУЛЬО, АТАНАС И АЗ, МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ДА ИМАМЕ КОЛИ, СЛЕД КАТО МАСОВО СЕМЕСТВА ОТ ГРАДА МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДОРИ И ПО ДВЕ КОЛИ, ЗНАЧИ ВДИГАЙ ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИТЕ ДОТОГАВА, ДОКАТО СЕ СЪБЕРАТ ДОСТАТЪЧНО КОЛИ, ЧЕ ДА СЕ ОСИГУРЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА, ТРОТОАРИ, ГАРАЖИ И Т.Н., ИЗОБЩО ЕВРОПЕЙСКА ИНФРАСТРУКТУРА. ИНАЧЕ Е ТЪПО - ВСЯКА ГОДИНА КОЛИТЕ СА УВЕЛИЧАВАТ СЪС СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, А ПЪТИЩАТА, С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, СА СИ ОСТАНАЛИ С КАПАЦИТЕТА ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ.

Знаете ли колко хора съм чувал да се оплакват заради това, че са похарчили цяло състояние, заради повреди, причинени от мръсотията. Мръсотията в бензините и нафтата например, е докарала хиляди хора до ръба на отчаянието - запушени дюзи от нагар, на които ремонтите струват повече от самата кола. Да не говорим, че всичко това го дишаме.

За мръсотията по храните, да не говоря. За химията в тях - също. Мръсна държава. И вечно се оплакваме и чакаме на държавата да ни реши проблема. А тя в този й вид, нито иска, нито може - хиляди инспектори получават заплата, за да отидат на проверка и да си "напълнят чантите", като допълнение към заплатите, както ми спомена в разговор, един бивш  председател на Комисията за защита на потребителите. И така, до края на света. 


А колко простичко може да бъде всичко: Виждам, че комшията гори в печката си боклуци и въздухът смърди, че се не трая. Обаждам се в кметството и сигнализирам за проблема. Кметът дава нареждане на инспектор, който веднага прави инспекция, констатира замърсяването и съставя акт за 1000 лева. Ако нарушителят не си плати санкцията след 3 дни, кметът или съдията по места, разпорежда на шефа на полицията, да събере парите принудително или ако това е невъзможно, да задържи физически нарушителя, до заплащане на глобата.

А сега, на кого да се обадя - ние сме 16 хиляди жители на квартала, а нямаме кмет. Нямаме и полицай. Нямаме и съдия. Всъщност - НИЩО НЯМАМЕ. НЯМАМЕ ПРАВА. ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО Е СЛОЖНО? Ако се обадиш на централизирана институция, чакай от умрял писмо. И какво сле случва след всичкото това нямане? Случва се това, че боклуците ни се трупат в центъра и така стоят със седмици. Всеки може да унищожи храстова растителност или дървета в околността, но аз не съм видял нито веднъж оторизирани лица, които да следят за спазването на закона. Вчера пак видях АТВ, което се движеше по места, където имат изключително право да се движат само пешеходци и велосипедисти. Улиците занемарени, канализация няма в немалка част от квартала. Добре че поне, че има питейна вода. 

Категория: Политика
Прочетен: 197 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194804
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Август, 2017  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031