Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3228102 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 04.08.2017 г.
 Със забележки, разбира се.

Гледам как се отнасят с работата си на място, където стотици хиляди граждани - български и чужди, ги наблюдават. И не става дума само за началниците им, които допускат цялото това стълпновение по граничните ни пунктове. Става дума и за самите обикновени гранични полицаи, много от които си позволяват превземки, които ги злепоставят като държавни служители.


В сряда минах границата в посока Сърбия. На Калотина беше лудница. Стотици леки автомобили с регистрации от цяла Европа бяхме блокирани там. Температурата на дисплея на колата показваше 43 градуса. Някои автомобила бяха прегрели от дългото чакане и шофьорите ги бутаха, за да се придвижат напред, към заветния граничен пункт. Отидох пеша до пункта, за да видя как работят нашите граничари. 

Направи ми впечатление, че от българска страна бяха отворени 5 ленти, които обработваха документите. От сръбска страна бяха отворени 2 ленти. Е, КАК Е ВЪЗМОЖНО, ПРИ ОТВОРЕНИ 5 ЛЕНТИ ЗА ВЛИЗАНЕ В СЪРБИЯ, ОПАШКАТА ОТ КОЛИ В БЪЛГАРИЯ ДА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА СРЪБСКАТА СТРАНА? Да, възможно е, ако служителите на гранична полиция или поне по-голямата част от тях не неглижираха работата си. Едни стойки и чалъми, артък котешки каваци - това сме ние българите - за всичко ставаме, само не и за работа. Особено, когато става дума за държавни чиновници, служители и изобщо хора на държавна работа.

На връщане същата работа - от сръбска страна работят само две гишета и ОТВОРЕНИТЕ 6 БЪЛГАРСКИ ГИШЕТА НЕ МОГАТ ДА ОБСЛУЖАТ ОНОВА, КОЕТО СРЪБСКИТЕ КОЛЕГИ ИМ "ПОДАВАТ" КАТО ОБРАБОТЕНИ ДОКУМЕНТИ САМО ОТ ДВЕ ГИШЕТА. БЪЛГАРСКА РАБОТА!

И пак едни превземни, едни тежкарлъци, пищови демонстративно висящи  на кръстовете - така видях българката гранична полиция на влизане от Сърбия в България. И като погледнах каква опашка от коли се е заформила от другата страна - на излизане от България към Сърбия и то в 23 часа, няма какво повече да приказваме - държавата и тъпата й организация, продължават да са длъжници на обществото. Знаете ли след това какво ми мина през главата?


НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА ПРАВИМ МАГИСТРАЛА ОТ СОФИЯ ДО ГРАНИЦАТА СЪС СЪРБИЯ. НАИСТИНА. ЗА КАКЪВ КУР НИ Е ТАЗИ МАГИСТРАЛА, КОГАТО ЕДНА ШЕПА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ СЛЕД ТОВА ЩЕ ТЕ НАКАРАТ ДА ЧАКАШ ДВА ЧАСА, ЗА ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ БЪЛГАРИЯ!!! ЩЕ СТИГНЕШ ЗА ПОЛОВИН ЧАС ОТ СОФИЯ ДО ГРАНИЦАТА, ЩЕ ЧАКАШ ТАМ ДВА ЧАСА, ВМЕСТО ДА СИ СПЕСТИМ ТЕЗИ ПАРИ И ДА СИ ОРГАНИЗИРАМЕ РЕДА НА ГРАНИЦАТА КАКТО ПОДОБАВА НА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА. ПРЕДИ ДА СТРОИМ МАГИСТРАЛИ, ТРЯБВА ПЪРВО ДА ПОСТРОИМ ДОБРЕ РАБОТЕЩА БЪЛГАРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ, ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, КАКВОТО И ДА ПОСТРОИМ, ТО ЩЕ БЪДЕ ИЗЛИШНО НА ФОНА НА ТОВА, КОЕТО ИМАМЕ КАТО АДМИНИСТРАЦИЯ.



Време е да помислим за частна фирма, която да поеме функциите на гранична полиция, що се отнася до обработката на документите на преминаващите пътници през границата. Със сигурност организацията на работата ще бъде по-добра от това, което виждаме сега.
Категория: Политика
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 04.08.2017 14:54
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3228102
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2017  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031