Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216107 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 30.08.2018 г.
 Вчера спрях да заредя на бензиностанцията на Еко, която е на южната дъга на Околовръстен път, София, точно под Бояна. Гледам, чака се за зареждане, след това не по-малко се чака за плащане.

Започвам да търся причините. Човекът, който зарежда е един и се разхожда между колонките. Вътре една мудна жена стои на касата, а движенията й приличат на тези на ленивеца, че и по-зле. Работата още повече се усложнява от клиенти, които купуват цигари - те никога не са си купили достатъчно цигари и чакат да отидат на бензиностанция, че да се възползват от тази възможност. Следват тези, които зареждат и плащат с карти - самата система е толкова бъгава, че трудно ходи - вероятно връзката е слаба, иначе няма обяснение. Гледам млади жени, които явно някой друг им дава парите, купуват някаква вода и дребни сладки - боклуци с една дума, ама доста на брой. Хабер си нямат колко голяма е надценката на българските бензиностанции, ама като друг им дава парите, какво да ги мислиш. Та цялата тази стока минава през касата, където се плаща и за горивото.

По едно време се появи още една тетка, която явно е повече в час от тази, която сега седи на поста и работи като ленивец. Въпреки това, не се втурва да обслужва клиентите. Тя си има началническа работа и говори с някакъв доставчик на стока.

Мисля си, колко нови клиенти ще привлече една бензиностанция, на която да те обслужат веднага на колоната, като си платиш всичко или чрез лоялти карта или чрез друг начин, като през телефона, без да се налага да чакаш на тези досадни опашки от хора, купуващи цигари, водичка, баничка, кафенце, шоколадче, нещо за гризкане и т.н. Те бензиностанциите се превърнаха в супермаркети и печелят повече от такива боклуци, отколкото от продажбата на бензин.

По света има вече такива търговски места, но нашите вериги все още не искат да ги въведат. Първият както казах, ще "убие рибата". Ама кой да е първият. Бизнесът в България е такъв, че едната верига е верига на комунистите и само дърти комунисти работят там, другата е на борците, третата е на една офшорка, а четвъртата е бог знае на кого. Да ти имам и собствениците и иновациите...
Категория: Политика
Прочетен: 179 Коментари: 0 Гласове: 1
  1.  Софистициран бизнес;
  2.  Трудност с иновациите;
  3.  Слабо работещи институции;
  4.  Проблеми с инфраструктурата.

При обща оценка на конкурентноспособността ни /47-мо място/, нашите институции са класирани на 98-мо място, което потвърждава онова, за което говоря от десетилетия: БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА РАБОТИ ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.


Инфраструктурата ни е класирана на 76-то място, а по качество на пътищата сме на 93-мо място!

Кои са основните причини, които пречат на правенето на бизнес у нас?
  1. Корупцията;
  2. Неефективната бюрокрация;
  3. Прекалено високите данъци и такси като цяло;
  4. Ниската работна етика на персонала.

И сега нещо по-конкретно. Ще дам някои показатели, по които България е оценена на дъното на световните класации или казано по-простичко, след 100-то място:
  1. Защита на правата                                                              120
  2. Защита на интелектуалната собственост                          125
  3. Независимост на съдебната власт                                     108
  4. Транспарентност на държавната политика                        107
  5. Сигурност в страната                                                           102
  6. Организирана престъпност                                                 119
  7. МВР                                                                                       105
  8. Качество на училищата по мениджмънт                            119
  9. Обучение на персонала                                                       118

Направо нямам думи. Бойко чете ли ги тези данни, не ги ли чете! Тези показатели дават да се разбере, че оценката на правителството не може да бъде повече от 3 по шестобалната система, че дори и тройката е твърде много, защото оценка, която дава право да "преминеш" на следващото ниво все пак показва някакъв напредък.

Не съм посочил данните за чуждестранните инвестиции в БГ. Както всички знаете, делът на чуждите инвестиции в страната е значително по-малък от парите, които българите в чужбина изпращат за издръжката на престарелите си родители или за децата си. А като се има предвид, че тези инвестиции обикновено са направени от нашенци, които си легализират парите в страната чрез офшорни сметки, картината става още по-неблагоприятна.

Категория: Политика
Прочетен: 184 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.08.2018 18:30
 Тези народни приказки, могат ли да станат антинародни, ако се преиначат малко? Или ако не се подкрепят от мнозинството?

Сговорна дружина, планина повдига        -  Несговорна дружина, планина не повдига

Храни куче, да те лае                                 -  Храни куче, да не те лае

Ден година храни                                         - Година ден храни

Богат е, който е здрав                                  -  Здрав е, който е богат

Другар в нужда се познава                          -  Другар и без нужда се познава


Следва текст....
Категория: Политика
Прочетен: 205 Коментари: 0 Гласове: 0
 Всички знаем, че така наречените популярни медии - телевизии, вестници и радиа, са наблъскани с новини от типа на кой кого претрепал, къде станала катастрофа и колко хора загинали, кого хванали с подкуп и спрямо кого било възбудено следствие и каква била мярката за задържане на съда. Нали така.


ХА СЕГА МИ КАЖЕТЕ, КОЙ ГЛЕДА ТЕЛЕВИЗИЯ, СЛУЖА РАДИО И ЧЕТЕ ВЕСТНИЦИ? ПОЗНАХТЕ - ИДИОТИТЕ. ТЕЗИ НОВИНИ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ИДИОТИ. Аз какъв съм ли? Също идиот. Частичен идиот, защото само от време на време гледам телевизия, но по-скоро щракам по каналите, за да не ме зарибят търговци и политици за своите нечисти цели. Минавам набързо, не влизам в детайли /ДЕ ДА ИМАШЕ ДЕТАЙЛИ, ЩЯХ ДА ГЛЕДАМ ТОГАВА ПОВЕЧЕ ТЕЛЕВИЗИЯ/ и се усещам, че гледам предавания за природата, животните или някое тъпо предаване на Националните Географи, как някой купува една кола, ремонтира я и я продава с печалба от 200 паунда /НАПРАВО ДА НЕ ПОВЯРВАШ/ или как купуват /ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, САМО КУПУВАТ/, контейнери, които след това никой не вижда дали продават. Тъпотия някаква, разбира се.


ТА КОИ СА ЛОШИТЕ НОВИНИ В МЕДИИТЕ. Лошите новини са от рода на тази за наводнението в Аспарухово, квартал на Варна. Идва голямата вода и помита всичко по пътя си - "хора, пътища и автомобили". И къщи разбира се. Следват едни репортажи - журналята са навсякъде - дават как граждани и селяни ринат кал, има доброволци, дошли чак от Средец и Ямбол, да помогнат на пострадалите, да изринат калта. Включи се даже и военно-морския ни флот. То иначе как ще разберем, че имаме военно-морски флот. За жалост има и жертви. И се започна едно следствие, едно изстражуване, както казват братята македонци. Всички сме в очакване, да видим, кои са виновниците и какво наказание ще понесат. Дали това са другите ни братя - циганите, които са изсекли гората над Аспарухово, дали са тези, които са построили незаконни къщи, които след това водата отнесе, дали са тези, които са им позволили да построят там, в дерето, незаконните си къщи и т.н. и т.н. И следва хепиенд, няколко години след трагедията - СВЕТИ ПЕТЪР Е ВИНОВЕН. ТОЙ Е ИЗПРАТИЛ ДЪЖДА И ТАКА, НЯМА ВИНОВНИ ХОРА. МОЖЕ БИ СЪДЪТ Е ПРОПУСНАЛ ДА ОСЪДИ РАБОТОДАТЕЛЯТ НА СВЕТИЯ ПЕТЪР - ГОСПОД ДЕ, НАЛИ СЕ ДОСЕЩАТЕ.


Това в случая е добрата новина - няма виновни хора. Боговете са виновни.


Тази случка ми напомни една подобна случка, която се е случила хиляди години преди нас. Та тръгва Ксеркс на война срещу гръцките полиси и флотата му се загнездва някъде около полуостров Касандра. Не щеш ли, боговете са гневни на Ксеркс и му изпращат една буричка, буря демек. Флотата му сериозно пострадва и той решава да накаже боговете, като им иска сметка. На следващото си нахлуване в Тракия и Елада, нарежда на своите инженери, да изкопаят провлак, който да отдели полуостров Касандра от материка. Правят го и така флотата му минава оттам. Глупаво мероприятие, защото този, който погледне картата на трите ръкава, полуостровите Касандра, Ситония и Атон и без да е специалист ще разбере, че тази операция е малоумна, но какво да се прави - решил е персиецът да се направи по-велик от боговете и да докаже себе си.


Та подобно на Ксеркс, българският съд решава да накаже боговете. Удобно и лесно. Но дали няма да последва възмездие, защото ако няма богове, работата е лесна - ще ти се размине. АМА АКО ИМА, КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА? СЪДЪТ ОБАЧЕ Е НАД ТЕЗИ НЕЩА. ЗА НЕГО НЯМА БОГОВЕ. ТЕ СА БОГОВЕТЕ, КОИТО МОГАТ ДА ОБВИНЯТ ДЪЖДА, ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯТА НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ.

Коя е добрата и коя е лошата новина в случая? Ами преценете вие. За някого добрата новина е, че дъждът, тоест боговете са виновни. За други, това е лошата новина. Всеки сам преценява. 


КАКВА Е ОБАЧЕ ПОЛЗАТА НИ ЗА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ОТ СЛУЧАЯ АСПАРУХОВО И РЕШЕНИЕТО НА СЪДА? СЪЩО ВИЕ ТРЯБВА ДА ПРЕЦЕНИТЕ. НАПИСАХ ХИЛЯДИ СТАТИИ ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ, НО ТАКА И НЕ ВИДЯХ ФАЙДА ОТ ТОВА УСИЛИЕ. ДАЛИ НЕ ПОПАДНАХ НА КОГОТО ТРЯБВА ИЛИ ПРОСТО ДРЪНКАМ ГЛУПОСТИ, КАТО МНОЗИНА В ТОЗИ БЛОГ!!! 
Категория: Политика
Прочетен: 555 Коментари: 1 Гласове: 0

Вижте този линк за повече информация: 
 https://drive.google.com/file/d/1saNiHIKYhx1uqxaxxS5OzRsdIML_zxNn/view?usp=sharing



Само за пояснение: БЪЛГАРИНЪТ Е ЦАР НА ПРЕЦАКВАНЕТО, НО ОТ КЛИПА СЕ ВИЖДА, КАК ПРЕЦАКВА НЕ ТОЗИ КОЙТО ТРЯБВА. НО НИЩО, ВАЖНОТО ЗА НЕГО Е ДА ПРЕЦАКВА НЯКОГО - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ. НЯКОЙ НЕ МУ ПЛАТИЛ, МНОГО ВАЖНО. ЩЕ МУ СЛОЖИ КАМЪНИ В КАНАЛА ТАКА, КАКТО НАВРЕМОТО БАШ МАЙСТОРЪТ СЛАГАШЕ ШАПКИ В КОМИНА. НО ЗА РАЗЛИКА ОТ БАШ МАЙСТОРА, КОЙТО СЛАГАШЕ ШАПКА НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН СОБСТВЕНИК, С КОЙТО ИМАШЕ НЯКАКВО НЕДОРАЗУМЕНИЕ, СЕГАШНИТЕ БАШ МАЙСТОРИ СЛАГАТ КАМЪНИ В КАНАЛИЗАЦИЯТА, КОЯТО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА ОТ ХОРА, КОИТО ТЕ ИЗОБЩО НЕ ПОЗНАВАТ. ТЕ УЖ СИ ОТМЪЩАВАТ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НА ОБЕКТА ИЛИ НА НЯКОЙ ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ, ЧЕ НЕЩО НЕ СА СЕ РАЗБРАЛИ С НЕГО, ВЕРОЯТНО ЗА ПАРИ И ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА, ЧЕ ЩЕ СТРАДАТ НИЩО НЕПОДОЗИРАЩИ И С НИЩО НЕВИНОВНИ ХОРА.

НО ТОВА Е НИВОТО НА БЪЛГАРИНА ИЛИ ПОНЕ НА НЕМАЛКА ЧАСТ ОТ НЕГО. ТОЛКОВА МУ Е УМСТВЕНИЯ БАГАЖ - МАЛКО ПО-ГОЛЯМ ОТ ТОЗИ НА МАЙМУНАТА ИЛИ НЕ, МАЙМУНАТА НЯМА ДА НАПРАВИ ТАКАВА ГАДОСТ.

И сега какво ни остава на нас, собствениците на тази сграда? Да намерим тъпият и гаден майстор, който е набутал тези камъни съвсем съзнателно в канала и да му строшим главата или да го накараме да ни робува поне една година, че да си плати за глупостта? Разбирате ли защо казвам "да намерим"? Защото няма на кого да се оплачем и няма държавна или общинска служба, която да ни свърши работата в случая така, че да получим възмездие. Трябва да се оправяме самосиндикално. В такава държава живеем. Сами сме допуснали това. Сами сме се самопрецакали.

Категория: Политика
Прочетен: 216 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.08.2018 07:48
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216107
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2018  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031