Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3230455 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 27.08.2020 г.
 Тогава включете въображението и решавайте. Балансиращите вкусове за вас са  ГОРЧИВО, СТИПЧИВО И ЛЮТО.


НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТРЯБВА ВСИЧКО ТОВА ДА ГО ГЪЛТАТЕ, ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ЩЕ ИЗКАРАТЕ И ДРУГИТЕ ДОШИ ОТ РАВНОВЕСИЕ И ЩЕ ЗАПЛАТИТЕ СКЪПО ЗА НЕТЪРПЕНИЕТО, НЕПОЗНАВАНЕТО И РАЗБИРАНЕТО, ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО СЛОЖИТЕ В УСТАТА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ГО ГЛЪТНЕТЕ СЛЕД КАТО ГО СДЪВЧИТЕ.


Ето ви простичък пример. Сутринта закусвах с риба. Слага се на тигана и се пече. Няма грам допълнително олио, сол или каквито и да са подправки. Не било вкусно така ли? Нищо подобно. Вкусовете са в главата преди всичко, а не в устата. 
Та, продължавам. Преди това обаче се разходих в един парк и там ядох до насита круши и ябълки - нямат нищо общо с тези от магазина. Вкусът е специфичен и има доста горчивина и стипчивост и накрая някаква малка сладост.

Така след плодовете, след като минаха 2 часа ям рибата. Към рибата добавям лъжица от следната смес: лимон, мед и чесън. Всичко беше ок.

След няколко часа - диви джанки, с особен вкус - не много сладки, не много кисели, феерия от вкусове. Да отбележа - джанки от различни дървета, всяко със своя специфичен вкус.

Към 14 часа обаче изпитах онова чувство, за което писах по-горе и в предишните статии. Отивам в хладилника, отварям буркана с лютите чушки и запахвам една. Малко. Много малко. Мъничко. Дъвча. Устата ми се затопли. Устата ми се презатопли. Започна да гори. Изплюх съдържанието. НЕВЕРОЯТЕН ЕФЕКТ. НЕУДОВЛЕТВОРЕНОСТТА ПРЕМИНА. Обичам да ям люти чушки ли - НЕ, НИКАК НЕ ОБИЧАМ ЛЮТОТО. НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГО ПОГЛЪЩАТЕ. КЛЕТКАТА ИМА НУЖДА САМО ОТ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ЛЮТОТО. НО ПРЕЗ ЛИМФАТА В УСТАТА, ТО НЯМА КАК ДА НЕ ПОПАДНЕ МАЛКА ЧАСТ И В ОРГАНИЗМА, НО ТОВА Е ЧАСТ ОТ ИГРАТА, ЗА КОЯТО ВИ ГОВОРЯ. КЛЕТКАТА НЯМА ЧАК ТАКАВА НУЖДА ОТ КАЛОРИИТЕ, А ОТ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ВКУСОВЕТЕ, ЗА ДА СЕ БАЛАНСИРА.

КАЛОРИИТЕ СА ДОНЯКЪДЕ, НО АКО НЕ БАЛАНСИРАТЕ ВКУСОВЕТЕ, ТОЕСТ ДОШИТЕ ВЪВ ВАС, ЧРЕЗ ВКУСОВЕ, ВЕРОЯТНО ЩЕ ДОПУСНЕТЕ И ГРЕШКАТА, КОЯТО МНОГО ПЪТИ СЪМ ДОПУСКАЛ - ОПИТВАМ СЕ ДА БАЛАНСИРАМ С НОВ ПРИЕМ НА КАЛОРИИ И ТАКА  СЕ ПОЛУЧАВА СТРАШЕН ЗАТВОРЕН КРЪГ, ОТ КОЙТО ИЗЛИЗАНЕ НЯМА.


ОБОБЩАВАМ - БЕЗ СЛАДКИ, СОЛЕНИ И КИСЕЛИ ХРАНИ. БАЛАНСИРАЙТЕ С ВКУСОВЕТЕ И ДОШИТЕ ЩЕ БЪДАТ В БАЛАНС.
Категория: Политика
Прочетен: 980 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.08.2020 17:18
 Случвало ли ви се е, стомапът ви да е пълен, А ДА УСЕЩАТЕ, ЧЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД, ЧЕ НЕЩО СТЕ ПРОПУСНАЛИ, ЧЕ НЕЩО СТЕ НЕУДОВЛЕТВОРЕНИ, ЧЕ СТЕ СЕ ПРЕЦАКАЛИ ПРОСТИЧКО КАЗАНО?


Това се случва едва ли не всеки ден, при едва ли не всеки човек. И това е обяснимо. Хората си нямат понятие как да се справят с този проблем. Действат първоинстинктивно:
  1. Ако са гладни, ядат;
  2. Ако са нахранени, но незадоволени, пак ядат;
  3. Някои пушат след ядене, други пият алкохол, трети пият вода, а четвърти търсят сладък вкус, за да "оправят" нещата от неудовлетворителната храна, която те самите в главите си не приемат за неудовлетворителна, но тя е такава въпреки тяхната воля и оценка, след като търсят "нещо друго".

Хората не знаят, че отново повтарям: КЛЕТКИТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ТОЛКОВА ОТ КАЛОРИИТЕ, А ОТ ВКУСОВЕТЕ.

А ЕТО И РЕШЕНИЕТО ЗА ТОЗИ ТИП ХОРА, КОИТО ОПИСАХ В ПЪРВАТА СТАТИЯ ОТ ТАЗИ ПОРЕДИЦА:
  1. Спрете да ядете натриев хлорид. Това означава, да престанете да го добавяте в храната си и да не ядете храна, в която има добавен натриев хлорид;
  2. Спрете да ядете храна, в която има каквито и да са консерванти - на етикетите са изброени десетки  и стотици такива;
  3. Спрете да ядете сладка храна. Това на първо време е тази храна, в която има добавени захар или подсладители. На второ място това е "сладката" храна според Ведите - всичко, което е продукт на брашното, особено на рафинираното. Това е също и оризът. Полага ви се по една супена лъжица мед, където сладкият вкус да е в комбинация с други вкусове - стипчиво, горчиво, леко кисело. Например - лимон, джингър, куркума, чесън и т.н.
  4. Спрете да ядете кисела храна - храна, в която има добавен оцет. Към киселите храни се водят и сирената, кашкавалите и изобщо млечните продукти. Изключение от това правило са тези хора, които имат все още ензим в себе си, който разгражда лактозата от млякото. За дебелаците обаче, се препоръчва силно обезмаслено мляко и то само на гладно и без смесване с други продукти.

Как да се процедира, ако въпреки това се получи онова, за което говорехме, а именно НАХРАНЕНИ СМЕ, А НЕЩО НЕ Е НАРЕД?

Следваща статия.

Категория: Политика
Прочетен: 153 Коментари: 0 Гласове: 1
 Някои ще ви кажат, че нещата са прости и ако бъдете упорити и внасяте в организма по-малко калории, отколкото изгаряте, ще редуцирате теглото си.

Брех, как не се досетих. Толкова било лесно? ЛЕСНО, АМА ЙОК. НЕ Е ЛЕСНО. ПУСТИЯТ МУ ОРГАНИЗЪМ СЕ БУНТУВА И НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА.

Покойният Пол Брег написа поредица от книги за здравословен начин на живот и в една от тях казва, че "Клетката е проста, глупава". ИМА ДА ВЗЕМА, КАКТО СЕ КАЗВА. КЛЕТКАТА Е ТОЛКОВА УМНА, КОЛКОТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ.

Великото учение на ведите има една част, която се пренебрегва обикновено от почти всички, започнали да изучават тази наука. Това е частта за Имрит Калаш. На мен би беше необходимо да минат няколко десетилетия, ДОКАТО КОМПЮТЪРЪТ В ГЛАВАТА МИ ВКЮЧИ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА. А изглеждаше много просто.

Както е известно, организмът има нужда от хранителни вещества, за да живее - протеини, въглехидрати и мазнини. Тяхното енергийно значение за един грам го знаят всички - въглехидратите и протеините имат по 4 калории на грам, а мазнините - 9. Освен тези три макронутриента, организмът има нужда от един куп вещества - витамини, минерали, ензими, които обикновено се съдържат в храната. Тук е фокусирана цялата западна философия, медицина и нутрициология. Милиони написани страници и НИТО ЕДНА ДИЕТА, КОЯТО ИСТИНСКИ ДА ВЪРШИ РАБОТА. Пробвал съм поне 100 от основните. Прочел съм и съм експериментирал стотици и стотици пъти, за последните 40 години. Нищо не работи така, както работи аюр веда и Имрит Калаш. Ето и простичкото обяснение.


КЛЕТКАТА НИ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ВЪНШНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ, ЗА ДА ИМА ВЪТРЕШЕН МИР. ВЪНШНИТЕ ВЪЗДЕЙСТВИЯ МОГАТ ДА ДОВЕДАТ И ДО ВЪТРЕШНИ РАЗМИРИЦИ, КАКТО ОБИКНОВЕНО СЕ СЛУЧВА ПРИ 99% ОТ ХОРАТА. ТОВА СА ФАКТИТЕ.

КЛЕТКАТА НА ПЪРВО ВРЕМЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ КАЛОРИИТЕ. ТЯ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ВКУСОВЕТЕ. ВКУСОВЕТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ДОШИТЕ И ТЯХНАТА "ИГРА", КОЯТО МОЖЕ ДА РАЗСТРОИ НАШЕТО ЗДРАВЕ, НО И ОБРАТНО - ДА ГО ПОДОБРИ.

Следваща статия.
Категория: Политика
Прочетен: 128 Коментари: 0 Гласове: 1
 За вас, означава, че са за вас, не за други хора.


Типът на човек с водеща кафа доша изисква специално отношение, както и специално отношение изисква и останалите два основни типа доши - тип човешко тяло.


Как ви са основните проблеми на човек, който може да се определи като класическа КАФА тяло? Но първо, да опишем как изглежда един тип кафа тяло:
  1. Опрделено дебел човек, който задължително има повече от 20 излишни килограма;
  2. Въпреки възрастта, все още има останала коса на главата, че да ползва гребен;
  3. Добре му е през лятото, проблем е зимата, особено, когато е в комбинация с разстроена вата, а това означава, че течението и влагата го убива, бавно и мъчително;
  4. Кожата е устойчива на въздействие - не се травмира лесно.

Как тези хора могат да решат основните си проблеми, спазвайки елементарни на пръв поглед препоръки, дадени от ведите?
  1.  Обикновено тези хора имат високо кръвно налягане, задръстен черен дроб и пълна жлъчка с камъни;
  2. Не са редки случаите, когато такива показатели като високи нива на кортизол, захар в кръвта и липса на някакъв витамин, са в чудна комбинация, която затрудняват лекарите, да определят първопричината и да предпишат лечение;
  3. Както сами се досещате, тези хора обикновено имат и гъста кръв, склонност към негативни показатели на добрия и лошия холестерол, а в някои случаи и повишени триглецириди и тромбози.
По света има хиляди диети, чиито създатели се опитват да ви внушат, че ТЕ СА ИСТИНАТА ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ И ЧЕ НЕУСПЕХИТЕ НА ТЕХНИТЕ ДИЕТИ ПРИ НЯКОИ ХОРА СЕ ДЪЛЖАТ НА ЛИПСАТА НА ДИСЦИПЛИНА И ВОЛЯ ОТ СТРАНА НА ПРИЛАГАЩИТЕ ГИ.

Дали е така? Не разбира се.

Следваща статия.

Категория: Политика
Прочетен: 402 Коментари: 0 Гласове: 1
 Преди повече от 2200 години, Катон Стари, е завършвал всяка своя реч с това изречение.


Аз питам като него - КОМУНИСТИТЕ ОЩЕ ЛИ СА НА ВЛАСТ?


ТЕ ЩЕ БЪДАТ НА ВЛАСТ, ДОКАТО НЕ ИЗГОНИМ КОМУНИЗМА ОТ ГЛАВИТЕ СИ. ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ГЛАВА ТАЗИ ЗАРАЗА СТАВА ВСЕ ПО-ГОЛЯМА И ПО-ГОЛЯМА.


АМЕРИКА ГУБИ ВЛИЯНИЕ ЗАРАДИ КОМУНИЗМА


ЕВРОПА УМИРА. БОГАТА, ПРЕУСПЯЛА, КАТО ЗАНЕМАРЕНА ДЕБЕЛА ЖЕНА, КОЯТО ПОЛУЧАВА ВНИМАНИЕ ЗАРАДИ ПАРИТЕ, КОИТО ИМА И ДОКАТО ГИ ИМА.


ИЗГОНЕТЕ КОМУНИЗМА ОТ ГЛАВИТЕ СИ. РАЗЧИТАЙТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА СЕБЕ СИ. ВЪЗМУЩАВАЙТЕ СЕ, КОГАТО ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ КРАДАТ ПАРИТЕ ВИ. ТЕ КРАДАТ БЪДЕЩЕТО, СЪСИПВАТ ОБЩЕСТВЕНИЯ МОРАЛ И ДЕГРАДИРАТ ЕСТЕСТВЕНИТЕ ПРИРОДНИ ЗАКОНИ. СТРАНАТА НИ СЕ ИЗПЪЛНИ С ЛАЛАДЖИИ, ТАРИКАТИ И НЕГОДЯИ, ЗАЩОТО ДОПУСНАХМЕ ТАКИВА ХОРА ДА БЪДАТ НА ВЛАСТ.


ДОПУСНАХМЕ.


ВИЖТЕ КАКВИ ПРОМЕНИ ПРЕДЛАГАТ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ПРАВЯТ ВСИЧКО, САМО И САМО ДА ОСТАНЕ ВЛАСТТА ПРИ ТЯХ, А НЕ ДА ДОЙДЕ ПРИ НАС.

НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ДИСКУТИРА ЗА ПРАВАТА НИ ВЪРХУ ТАЗИ ДЪРЖАВА - ПРАВОТО НА ВЛАДЕЕНЕ, ПОЛЗВАНЕ И РАЗПОРЕЖДАНЕ.


НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ - НИТО ВЛАДЕЕМ ДЪРЖАВАТА, НИТО Я ПОЛЗВАМЕ, НИТО СЕ РАЗПОРЕЖДАМЕ С НЕЯ. МАФИЯТА ПРАВИ ТОВА, А НЕ НИЕ. И ТАМ Е ПРОБЛЕМЪТ.


КОНСТИТУЦИЯТА ТРЯБВА ДА РЕШИ ТОЗИ ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ.


ВСИЧКО ДРУГО Е ДРЕБНОТЕМИЕ.





Категория: Политика
Прочетен: 78 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.08.2020 14:11
 Ето така функционират държавните институции. За едно тъпо наказателно постановление са необходими 3 години, за да пристигне!!!



Ти чакай да направят нещо съществено и да си размърдат задниците.


Преди години направих едно нарушение на пътя в Берковица. Ходих 6 пъти в КАТ Дървеница, София, за да ми удължават разрешителното, защото самото постановление не беше пристигнало от Бековица.


На едно от посещенията си там зададох въпроса: ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ С ОХЛЮВИ ЛИ ГИ ПРИДВИЖВАТЕ, ЧЕ ОЩЕ ГИ НЯМА? ЗАЩОТО И ОХЛЮВ ЩЕШЕ ДА ДОЙДЕ ДО СОФИЯ ЗА 7 МЕСЕЦА ВРЕМЕ!!!


И ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА ВЪВ ВРЕМЕТО НА ИНТЕРНЕТ!



САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ, 7 ПЪТИ СЕ ХОДИ ДО КАТ ЗА ЕДНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ. СЛЕД ТОВА ИМАЛО ЗАДРЪСТВАНИЯ В СОФИЯ И ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ. КАК ДА НЯМА, КАТО ЗА ЕДНО ПРОСТО НЕЩО БРЪМЧИМ С КОЛАТА НАСАМ НАТАМ КАТО ГЛАМАВИ, ЧЕ ДА ПЛАТИМ 50 ЛЕВА ГЛОБА, ВМЕСТО ВСИЧКО ДА Е БЪРЗО И ЛЕСНО ОРГАНИЗИРАНО.


КАКВО Е РЕШЕНИЕТО ЛИ? АКО МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ГО ИЗБИРАХМЕ НИЕ И ИМАХМЕ ПРАВОТО ДА ГО СВАЛИМ, КОГАТО НА НАС, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ НИ СКИМНЕ, ТОГАВА КОЙТО И ДА СЛОЖИМ НА ТОЗИ ПОСТ, ТОЙ ЩЕ СИ РАЗМЪРДА ЗАДНИКА, ЗАЩОТО НЕГОВОТО НАЗНАЧЕНИЕ И УВОЛНЕНИЕ ЗАВИСИ ОТ НАС, А НЕ ОТ МАФИЯТА. ТОЙ ЩЕ СЛУЖИ НА НАС, А НЕ НА МАФИЯТА.

ТОГАВА И ВЪПРОСНИТЕ АКТОВЕ ЩЯХА ДА ПРИСТИГАТ В СЪЩИЯ ДЕН.


ИМА СПИДИ, ЛЕО, ЕКОНТ И КАКВИ ЛИ НЕ ДОСТАВЧИЦИ, КОИТО НА ДРУГИЯ ДЕН ТИ НОСЯТ ПРАТКИТЕ. ЗНАЧИ ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ПРИДВИЖВАНЕТО, А В ТЪПАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, КОЯТО СИ ЧЕШЕ ОНАЗИ РАБОТА, ВМЕСТО ДА РАБОТИ.
Категория: Политика
Прочетен: 71 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3230455
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Август, 2020  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31