Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3219014 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 12.09.2013 г.
Доколкото си спомням нещо обещаваха, 250 хиляди ли бяха или повече. Ставаше дума за нови работни места. Само не разбрах, ако се закрият 300 000 стари работни места и се открият 250 000 нови работни места, дали обещанието ще бъде изпълнено?


ИЛИ МОЖЕ БИ ЩЕ ОТКРИВА НОВИ БЕЗРАБОТНИ МЕСТА. ИЗГЛЕЖДА НИЕ НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ ПРАВИЛНО.

И ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ОТКРИВА И ЗАКРИВА РАБОТНИ МЕСТА? АЗ ЛИЧНО НЕ СМЯТАМ, ЧЕ СЪМ УПЪЛНОМОЩИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ ВЖИВЯВА В РОЛЯТА НА РАБОТОДАТЕЛ ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 389 Коментари: 0 Гласове: 3
  1. Значи, че си роб. Съществителното е роб;
  2. Но от друга страна си Свободен роб. Прилагателното не е за пренебрегване. Да, но за простите хора. Тези, които са повярвали повече на прилагателното, отколкото на съществителното.
Разбирам, че за нашата държава ние сме роби. Разбирам, че добре възпитаната ни държава не използва думичката "роби", за да не ни обиди.

Но тя не използва и думичката "свободен". Погледнете в законодателството и ми кажете, колко пъти тази дума е използвана и какъв смисъл й се придава от господа юристите.

Нали разбрахте за какво става дума? За свободните роби. Демек за нас. Ако поне имахме статуса на слуги, щеше да бъде по-добри. Имаме статуса на роби.
Категория: Политика
Прочетен: 520 Коментари: 2 Гласове: 2
Да, безспорно е така. Но не казвате цялата истина. А това е важното в случая.

Все едно е да кажете, че реколтата зависи от селските стопани. Да, разбира се, че зависи от тях. Но преди всичко зависи от слънцето, защото без слънце няма да има и селски стопани.


ЗАТОВА Е ПРАВИЛНО ДА КАЖЕТЕ: СВОБОДНАТА ИНИЦИАТИВА ИЛИ СВОБОДНИТЕ ОТ БЮРОКРАТИ, ПОЛИТИЦИ И МОНОПОЛИ ИКОНОМИЧЕСКИ СУБЕКТИ, ЩЕ ИЗДЪРПАТ ИКОНОМИКАТА НАПРЕД. А НИЕ КАТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ ДА ДАДЕМ НА ТЕЗИ ИКОНОМИЧЕСКИ СУБЕКТИ ОНАЗИ ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, КОЯТО НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ НИТО ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА, НИТО ПО ВРЕМЕТО НА НЕОКОМУНИЗМА И КОМУНОКАПИТАЛИЗМА.

ТОГАВА ЩЕ ИМАТЕ МОЯТА ПОДКРЕПА. САМО ТОГАВА, КОГАТО РАБОТИТЕ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ТАЗИ, МОГА СПОКОЙНО ДА Я НАРЕКА - МЕЧТА.

ЗА ЖАЛОСТ ВИЕ СИ КУПУВАТЕ ПОДКРЕПА С ПАРИТЕ, КОИТО КРАДЕТЕ ОТ МЕН И ГИ РАЗДАВАТЕ НА ДЪРТИТЕ "КОФИ", КОИТО СЕ ОРГАНИЗИРАТ, ЗА ДА ПОДКРЕПЯТ РЕТРОГРАДНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ.

АКО ИМАШЕ ИСТИНСКА СВОБОДА Г-Н ОРЕШАРСКИ, АЗ ЩЯХ ДА РАЗПОЛАГАМ С ПАРИТЕ СИ ТАКА, КАКТО РЕША, А НЕ ТАКА, КАКТО ВИЕ РЕШИТЕ. И АКО НЕ МИ ХАРЕСВАХА УСЛУГИТЕ, КОИТО МИ ПРЕДЛАГА СКАПАНАТА ДЪРЖАВА И СКАПАНАТА ОБЩИНА, ПРОСТО НЯМАШЕ ДА ИМ ПЛАЩАМ.

Категория: Политика
Прочетен: 186 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.09.2013 16:17
ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД, НЕЩО ИНТЕРЕСНО. МИНИСТЪРЪТ ЩЯЛ ДА НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА МОГАТ ФИРМИТЕ С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ ДА БЪДАТ ПЕЧЕЛИВШИ. ТОВА СА 188 ФИРМИ.


ПРЕДЛАГАМ, АКО ЕКСПЕРИМЕНТЪТ ИЗЛЕЗЕ УСПЕШЕН, ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ПОВСЕМЕСТНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ - НА ИМУЩЕСТВО, НА СМЕТКИ И Т.Н. А, ДА НЕ ЗАБРАВЯ, ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ И ДЖИПОВЕТЕ. ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ НЯМАХМЕ ПРАВОТО ДА ИМАМЕ ДЖИП.



В МЕН ОБАЧЕ СЕ ПРОКРАДВА ПОВЕЧЕ СЪМНЕНИЕ. ВЕРОЯТНО ТЕЗИ 188 ФИРМИ ЩЕ СЕ ПОСТАВЯТ В УСЛУГА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, А ЗА ПРЕД НАС ГОВОРЯТ ЗА ПЕЧАЛБА. КЪДЕ СТЕ ВИДЕЛИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ НА ПЕЧАЛБА?

КЪСА, КЪСА, КЪСА, КЪСА ПАМЕТ. И НАРОДНА И БЮРОКРАТИЧНА И ПОЛИТИЧЕСКА.

Категория: Политика
Прочетен: 235 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 16.09.2013 13:26
Човечеството изхвърляло всяка година по 1 000 000 000 тона храна! Това наистина е безумие.
При цялото това изобилие, милиони пък умират от глад.

Но е хубаво да знаем, че повече умират от разсипия, отколкото от глад. Световната здравна организация все още няма /и в близко бъдеще надали ще има/ ясни критерии за оценка на вредата от прекомерното приемане на хранителни продукти и от приемането на нечисти от химическа, физиологиеска и енергийна гледна точка продукти.

Домакинствата не правят достатъчно, че да възпитат децата да не купуват лоша храна и да не хвърлят храна.

Правителството също не прави нищо по въпроса. Оставило е всичко да си тече едно към гьотьоре.

Но не стига другото, ами сме свидетели на такива ситуации че хора недоволстват от икономическото си положение, но в същото време купуват и след това изхвърлят храна на боклука, без и да пряват някаква връзка с главния си мозък, че така не само че създават излишно търсене и замърсяват излишно планетата, но и понижават собствения си бюждет. Знам примери за това, как хора, които получават с пъти повече пари от други хора, харчат значително по-малко средства за електричество, вода и отопление и храна.

Затова всички имаме да учим още много.
Категория: Политика
Прочетен: 856 Коментари: 7 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219014
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2013  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30