Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195099 Постинги: 6870 Коментари: 4295
Постинги в блога от 04.09.2014 г.
АЗ ПЪК ИСКАМ ЦЕНА НА  ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ ЗА ДЕБЕЛИ И ЦЕНА ЗА СЛАБИ ХОРА. Не съм сигурен за кои обаче цените трябва да са по-високи. Ако са за дебелите, то слабите ще продължават да правят "зян", защото ядат, пък не качват. Ако високите цени са за слабите, дебелите ще си купуват субсидирани безалкохолни напитки и захар и пак няма да е справедливо. Господи, колко глупост имало на тази земя...


КОЛКО Е ОБЪРКАНО ВСИЧКО. НЕ СИНДИКАТИТЕ ИСКАТ ТОВА, А НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ТЕХЕН ЛИДЕР, КОЙТО СИ Е ПРИСВОИЛ ПРАВОТО ДА ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА СИНДИКАТА, БЕЗ ДА Е УПЪЛНОМОЩЕН ИЗРИЧНО ОТ СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ.

ВТОРО, ВСЯКО ПОПУЛИСТКО ИЗКАЗВАНЕ ОТПРАВЯ ФАЛШИВО ПОСЛАНИЕ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ТАКАВА ПРОСТОТИЯ НЕ СА ПРАВИЛИ ДОРИ И КОМУНИСТИТЕ.

Ако имаме народ на място, този синдикален лидер ще бъде тотално зачеркнат от службата, която заема и ще бъде пратен на село, да сади домати. Че нещо няма български домати на пазара. Ама като му гледам акъла, той май и за саденето на домати не става. Защото и там се иска акъл.
Категория: Политика
Прочетен: 298 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 05.09.2014 09:26


Винаги съм се чудил, как се избират министрите.

Ами как, на първо време, колкото си по-близо до човека, от когото зависи назначението, толкова са по-големи шансовете за успех.

Ако бащата на Калина не беше пожарникар, тя нямаше шансове да стане шеф на ДФЗ. Ако той не беше пожарникар в София, а примерно, в Стражица, шансовете значително намаляват.

Тези, които ритат топка с Бойко имат повече шансове при равни други условия, от тези, които не ритат топка с него. Тези, които правят пари с него също. Колкото по-висока е длъжността, толкова по-малки са изискванията за нейното заемане. Никой не се интересува, дали Станишев разбира от икономика и финанси или дали Борисов може да чете балансите на държавата.  Симеон от нищо друго не разбира, освен от интриги, комар и прекарване на държавата заради лична изгода, но беше премиер цели 4 години. Не съм чул Доган да разбира нещо, освен от "хидроинженерство". Ама върти държавните пари както той си иска.


Същата работа е и с министрите. Да не би строителен министър да стане някой, който има строителна фирма и с годините е доказал, че е един от най-добрите в бранша! Да не би някой, който с годините  е доказал, че е много успешен икономист да е станал министър на икономиката?

Да не би финансовият министър да е най-добрият финансист на държавата?

Какъв е критерият за избиране на министър на екологията? Най-добрият еколог ли избират за министър?

Дори и на Запад има такива простотии. Обама не е служил войник, а е шеф на най-могъщата армия в света.


Рано или късно обществото трябва да стигне до установяването на ясни критерии, изпълнението на които ще бъде формалното основание, някой да заема някаква отговорна обществена позиция.


Сега основните критерии са партийното котерийство, личните предпочитания, симпатии и антипатии, връзките и ходатайствата на близки и познати, приятели или роднини и не на последно място, трябва да имаме предвид и това, кой кого е изчукал.

И като започнах темата с чукането, това е един много съществен елемент в системата. "Млада, красива и дащна, осигуряват повече шансове от стара, грозна и стисната".


ЗА МЕН ПРЕДСТАВАТА МИ ЗА СЪВЕТНИК ТОВА Е ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ, А НЕ НЯКАКВА 26 ГОДИШНА МЛАДА И КРАСИВА ДАМА СЪС "ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ" ФИНАНСОВИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ, ПОЛУЧЕНИ ПРЕДИ ГОДИНА ОТ НЯКОЙ ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ И С ПОЛОВИН ГОДИШЕН ОПИТ В УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЕКТИ ЗА УСВОЯВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА. НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ СЪВЕТНИЧКАТА Е ИЗБРАНА, ЗА ДА УДОВЛЕТВОРИ ПОЛОВИЯ ПОГОН НА СЪОТВЕТНИЯ ВИС СЛУЖИТЕЛ НА ВЛАСТТА. В ЕДИН МОМЕНТ, ВИЖДАЙКИ КАКВО СЕ СЛУЧВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА СИ ЗАДАДОХ ВЪПРОСА - БЕ ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ, КУРВИЧКИТЕ ЛИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА ИЛИ ОНОВА НЕЩО, НА КОЕТО МУ ВИКАТ СУВЕРЕН. НО КАТО ЗНАМ КОЛКО ВИСОКОПОСТАВЕНИ СЛУЖИТЕЛИ НАЗНАЧИХА КУРВИТЕ СИ НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ И ТАКА ЗА НАША СМЕТКА СИ ОСИГУРИХА БЕЗПЛАТНО ЧУКАНЕ, МНОГО ДОВЕРИЕ В ТАЗИ СИСТЕМА НЕ Е ОСТАНАЛО У МЕН. ПРЕДИ ВРЕМЕ ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ ЧУКАХА ЗА БЕЗ ПАРИ, А ПЛАЩАНЕТО БЕШЕ ПОД ФОРМА НА НАЗНАЧЕНИЯ НА ДОБРИ РАБОТНИ ПОЗИЦИИ. СЕГА КАТО ГЛЕДАМ, НЕ СМЕ МРЪДНАЛИ МНОГО ОТ ТАЗИ ПРАКТИКА.



И накрая като гледам кой влиза и кой излиза от УНСС.

Бивши, настоящи и бъдещи висши ръководители - цяла мафия от зависимости. Защо няма един голям шеф от института във Варна? В политиката е също като в търговията - дори и да нямаш кой знае какъв концепт, мястото е най-важно. Ако го уцелиш, всичко е ок. Ако не, ще дърпаш ярема цял живот.


Когато започнем да избираме и да уволняваме пряко с нашия глас, висшите кадри на държавата, тогава ще избегнем субективизма при назначенията, партийната зависимост, връзкарството и тънките сметки на зависимосттите от определени кръгове, а така също и сексуалността, като фактор за постигането на успех.

Тогава няма да има толкова значение с кого риташ топка или с кого си познат. Тогава ако искаш да чукаш нещо младо и хубаво, ще се наложи да си плащаш със свои пари, а не с парите на данъкоплатците.

Категория: Политика
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове: 2
Каквото и да се случи в света, те вземат страна. А то много работи се случват да му се не види.

  1. Темата Украйна е тема водеща тема вече поне 1 година. Колко хора и ресурси - информационни, логистически, военни...;
  2. Темата за свободната търговия между ЕС и САЩ, макар и да не ни информират твърде много за нея е друга важна за американците област, в която те хвървят значителни ресурси;
  3. Темата с международния тероризъм -  тук важи приказката: "Къде го чукаш, къде се пука". Точно утрепаха Бин Ладен и се появиха други кандидати, да бъдат набелязани за убиване от американците. И нямат свършване терористите и това е. Убиеш един, появят се други двама;
  4. Напрежението между Пакистан и Индия си е тема от десетилетия наред. Американците снабдяват Пакистан с оръжие, руснаците  помагат на индийците. И няма свършване;
  5. Северна Корея. Почти няма седмица, в която, единственият дебел човек в Северна Корея да не заплаши САЩ, че ще ги направи на пух и прах. Какво да правят горките американци, освен да заделят ресурси за да се противопоставят на тази заплаха?;
  6. Китайците и те нещо започнаха да се дърлят на американците. Някакви самолети с китайски знаци прелитали в близост до американски кораби в Китайско море! Интересно, защо американците са обидени, че ги притесняват китайските ВВС? Нали става дума за Китайско, а не за Американско море? Или Американското море и там, където има вода! Чудесна доктрина;
  7. Целият Близък Изток и Северна Африка се радикализираха. И на тях трябва да се обърне внимание;
  8. Срамът от Виетнам явно беше забравен. Как така ще се живее без СИНДРОМ? Тогава всичко дойде на мястото си - появи се афганистанския синдром;
  9. Откакто шахиншахът на Иран падна от власт и аятоласите станаха фактор в Иран, никак не им върви на американците и с тази държава;
  10. Остава се и Турция да ги разочарова, че нещо и там се радикализират нещата;
  11. Не стига другото, ами и еболата нещо се засили и с това трябва да се внимава;
  12. Латиносите на юг от САЩ никога не са се прехласвали по американците. Неблагодарници. В същото време се опитват да прескочат "стената" на границата с Мексико и да се заселят в САЩ;
  13. Ледът се топи и Северът стана интересен за сондажи. Ама как да се разберат с руснаците. Аман от задължения, разбираш ли;
  14. Съюзниците от НАТО нещо мрънкат срещу това, че американците ги подслушват. А те какво очакват? Нали американците първи искат да разберат, кой от тези васали им изневерява;
  15. Затова казвам, че не им е лесно на американците.
Категория: Политика
Прочетен: 205 Коментари: 0 Гласове: 0
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/tanov_dupkata_v_agentsiya_mitnitsi_e__617_mln_lv-252374.html

Прочетох статията, но не разбрах за какво става дума. И тъй като полицай не може да обяснява като хората, влязох в сайта на Агенция Митници, за да се ориентирам по-добре.

Ваньо Танов вероятно говори за неизпълнението на планираните приходи с 496 милиона лева към юли 2014г., което с натрупването за следващия месец може и да направи споменатата сума от 617 милиона лева. Основното неизпълнение е от ДДС - 349 милиона и от акцизи - 156 милиона. В същото време приходите от мита спрямо предходната година леко са се увеличили - с около 5 милиона лева.



Веднага ми направи впечатление, че процентът на неизпълнение е твърде голям, спрямо размера на общо реализираните приходи към юли 2014г. При реализирани приходи от 4,4 милиарда лева, неизпълнението е над 10%.  Първоначално си казах: "Твърде високи планове са заложени предварително". Аз лично съм бил против твърде оптимистичните планове, които обикновено се залагат от собствениците на фирмите, за да могат след това да "пилят" на главите на управителите, че не са изпълнили задачите и да имат основание да не им изплащат бонуси. Това вече съм го изживял на собствен гръб. В такъв случай собственикът не се интересува, дали си увеличил печалбата с 20, и 30 или с 50%. Той просто ти казва, че не си изпълнил плана. Абсурдно е, но това са фактите и те не могат да се отрекат.



Но внимателното разглеждане на отчетите на Агенция Митници за периода 2010-2013г. показват, че средно годишния темп на нарастване на приходите е над 10%, което е ЕДИН МНОГО ДОБЪР ПОКАЗАТЕЛ. Или както се казва в такъв случай, "Дай боже всекиму". Значи всичко е ОК с плановете и няма "пренадуване" както се казва в този случай, на очакваните приходи.


Та да се върнем на Ваньо Танов.  Ако имаме средно над 10% увеличение на общите приходи от митниците, за времето, през което Танов е бил шеф на митниците, започвам да си мисля дали да не му простим за "Ало Ваньо" или за случаят с онзи младеж, който риташе топка с Бойко Борисов и в качеството си на български премиер тогава Борисов беше ходатайствал по телефона пред Ваньо Танов, да назначи авера му по футбол за митничар.


Не го казвам с идеята да иронизирам. Ако всяка година приходите на митниците растат с едни 450 милиона лева, аз лично бих простил и по-големи прегрешения на шефа на митниците, като в същото време ще бъда безкомпромисен, ако приходите спадат, без обективно обяснение.

ТАКА ЧЕ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЪМ КРИТИК НА ВСЯКО ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ И НА ВСЯКО ЕДНО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО, ОТ КОГАТО СЕ ПОМНЯ, НЕКА ПЪРВО ДА ГЛЕДАМЕ ЧИСЛАТА И ТОГАВА ДА СЕ ВЖИВЯВАМЕ В РОЛЯТА НА ОЦЕНИТЕЛИ НА РАБОТАТА НА ЕДИН ЧОВЕК.

ИНАЧЕ ВАЛЬО ТАНОВ ТРЯБВА ДА СИ НАМЕРИ ПО-ДОБРИ СЪВЕТНИЦИ И ПР СПЕЦИАЛИСТ, КОЙТО НЯМА ДА ПРОПУСНЕ ДА КАЖЕ НАЙ-ВАЖНОТО - ПРИХОДИТЕ РАСТАТ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ, ЗНАЧИ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА СРАВНИТЕЛНО ДОБРЕ. ПОНЕ ПО-ДОБРЕ В СРАВНЕНИЕ С ТЕЗИ, КОИТО ДОСЕГА УПРАВЛЯВАХА МИТНИЦИТЕ. ВЯРНО Е, ЧЕ ЧОВЕКЪТ НЕ ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ - С ИЗВИНЕНИЕ ИМА ВИД НА ПИЯНИЦА И АКО ПОРАБОТИ МАЛКО НАД СЕБЕ СИ, ЩЕ БЪДЕ С "ЕДНИ ГЪРДИ НАПРЕД", КАКТО СЕ КАЗВА В СЛУЧАЯ. ИМА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ - ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА МУ КАЖЕ КАК ДА ГИ ПРЕДСТАВИ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО, ЗА ДА ПОЛУЧИ ИСКАНОТО ОТ НЕГО ПРИЗНАНИЕ.


Та да се върнем за "дупката" в Митниците. Изглежда е прав, защото ако се  опираме на данните, когато той беше шеф там, тези пари имаха по-голям шанс да постъпят в бюджета. Да му простим на човека, че няма дар слово. Важното в случая е да му отдадем дължимото, затова, че упорито пълни бюджета, когато изпълнява функциите на шеф на митниците. Хайде стига толкова с хвалбите, че да не вземе да се осере в следващия си мандат!.

Категория: Политика
Прочетен: 183 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.09.2014 11:04
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195099
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930