Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195684 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 01.09.2018 г.
 Бях на кръщене. Кръщене като кръщене. Църква, поп, съмнителни символи. Нищо християнско няма в тези църкви. Христос ако влезе тук, пак в гроба ще се върне и няма да иска да възкръсне повече, заради този прост народ.


Кръщенето започва, всичко е нормално, когато попът нарежда на майката: Съблечете детето!

А то горкото като ревна, дере се като за световно. Но процедурата продължава. Майката се подчинява. ИЗНАСИЛВАТ ДЕТЕТО И В ПРЕНОСНИЯ И В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ, А ТЯ СИ КАЗВА, ЧЕ Е ЗА ДОБРО. НЕЩО ПОВЕЧЕ, САМАТА МАЙКА ИЗНАСИЛВА ДЪЩЕРЯ СИ, ПО НАРЕЖДАНЕ НА ПОПА.

НЕ МОЖАХ ДА ИЗДЪРЖА И ИЗЛЯЗОХ ОТ ЦЪРКВАТА. НИКОЙ НЕ МЕ ПОСЛЕДВА. ХОРАТА СТОЯТ ТАМ И ТЪРПЯТ. СТАДО. ОВЦЕ. ДЕТЕТО САМО ПОКАЗВА, ЧЕ ТОВА, КОЕТО ПРАВЯТ С НЕГО НИКАК, АМА НИКАК НЕ МУ ХАРЕСВА. ИЗНАСИЛВАНЕТО ПРОДЪЛЖИ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО МОГА ДА ИЗДЪРЖА. ДА БЕШЕ СЕКУНДА, ДВЕ, ПЕТ ПОНЕ...НЕ, ПРОДЪЛЖИ ЦЯЛА ВЕЧНОСТ.


БЕСЕН СЪМ. ТОЛКОВА ТЪП НАРОД. ТОЛКОВА ТЪПИ РОДИТЕЛИ. А И ДВАМАТА ИМАТ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, ЧЕ ДАЖЕ И ПО ДВЕ МАГИСТРАТУРИ. ДВАДЕСЕТ МАГИСТРАТУРИ ДА ЗАВЪРШИТЕ ДА ЕБА МАЙКА ВИ ПРОСТА, ПАК ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ТЪПИ. ПРИНАСЯТЕ ДЕТЕТО СИ В ЖЕРТВА НА ХИЛЯДОЛЕТНИ ОТЖИВЕЛИ РИТУАЛИ, ИЗМИСЛИЦА НА САТРАПИ, КОИТО ПРОМИВАТ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА С МАГИИ И ЛЪЖИ.

НИЩО, ЩЕ ПЛАЩАТЕ...СКЪПО ЩЕ ПЛАЩАТЕ ЗА ТОЗИ СТРЕС, КОЙТО НАНЕСОХТЕ НА ДЕТЕТО СИ, ПРЕДОСТАВЯЙКИ ГО В РЪЦЕТЕ НА ТОЗИ СКАПАН ПОП.
Категория: Политика
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.09.2018 09:04
 ИЗБОРЪТ НА ЕДИН МИНИСТЪР, КАКТО И СВАЛЯНЕТО МУ ОТ ВЛАСТ ТРЯБВА ДА Е ПРЕРОГАТИВ НА СУВЕРЕНА. ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ТЪПИ, ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА ИЗБЕРЕМ МИНИСТЪР, ЧЕ НИ ТРЯБВА ПРЕМИЕР, КОЙТО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЗА ПОСРЕДНИК. 


АКО ТОВА НЕ РАЗБЕРЕМ, НИКОГА НЯМА ДА МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ МЕХАНИЗМИТЕ НА ВЛАСТТА, ЗАЩОТО САМИ ЗНАЕМ, ЧЕ МИНИСТРИТЕ СЕГА СЛУЖАТ НЕ НА НАС, А НА ПРЕМИЕРА.


КОЙ Е ТОЗИ ИЗБИРАТЕЛ, КОЙТО ЩЕ ТЪРПИ ТАКАВА ИЗБИРАТЕЛНА И КОНТРОЛНА СИСТЕМА, КОЯТО ГО ЛИШАВА ОТ ПРАВОТО МУ ДА ВЗЕМА ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА? ПРОСТИЯТ ИЗБИРАТЕЛ. ТЪПУНГЕРА ИЛИ ПАРТИЙНИЯ КАРИЕРИСТ. ИЗБИРАТЕЛЯТ С КЪСА ПАМЕТ ИЛИ НАПРАВО БЕЗПАМЕТНИЯ ИЗБИРАТЕЛ.
Категория: Политика
Прочетен: 103 Коментари: 0 Гласове: 0
 НА НИКОГО НИЩО НЕ СЕ РАЗМИНАВА. МОЖЕ ДА СЕ ОТЛОЖИ, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗМИНЕ.


Ако общественият морал позволява да се случват несправедливости, то това е следствие на минала и настояща карма. Няма значение колко искаме да бъдем добри или не. Лошотията е заложена във всеки човек. Не се знае кое може да я отключи и дали ще пострада някой друг или самият човек.

Цялата история на човечеството е кръв и насилие. Ние живеем живот, в който рядко, ако изобщо правим някаква връзка, между миналото и настоящето. Ако ни се случи нещо, почти никой от нас няма да се замисли, защо това се случва. Има неща, които се случват, независимо от това какви мерки се вземат и като отделен индивид и като общество. Просто се случват и толкова. Вярно е, че според теорията за вероятностите, вероятността да катастрофираш с един и същи автомобил, при едни и същи обстоятелства, е по-голяма, когато се движиш с него с 300 км/час и значително по-малка, ако се движиш със 140 км/час. Вярно е също, не никой не знае кое е вярно и кое не, имайки предвид съществуването на теорията за господ, която все още никой нито е доказал, нито е оборил, просто защото нивото ни като общество и индивиди все още е ниско. Но също така е вярно, че връзките, обстоятелствата, зависимостите и разбиранията ни за живота са по-скоро като усещането на слепеца, на който му са изострени другите сетива, след като е загубил очите. Има си начин на разбиране, който не разбираме напълно.


Хиляди, десетки хиляди, стотици хиляди болни. Днес говорих с моя Учител. От десетилетия ми отваря "широко" ЗАТВОРЕНИТЕ очи. От десетилетия. Тялото ни боледува. Търсим лек за тялото. Някои се доверяват на химията на аптеките и съветите на онези, на които викаме доктори, а като знаем какви доктори са, да им се не види и докторите. Други търсят алтернатива в различни духовни практики. Трети блъскат в залата да правят мускули, всъщност това са малко хора, защото повечето ги мързи. Четвърти се опитват да пазят диети и все дебели си ходят и все дебели си умират. Пети пък казват: Няма да живеем с орлите я!

За какво за бога сме дошли тук на тази земя? Да я изядем, да съсипем онова, на което викаме заобикалящ свят? Да изпушим тревата, да изпием виното, което получаваме от ферментацията на плодовете? Да изчукаме всичко, което според нас може да изчукаме? Да покажем на другите, колко голяма работа сме и да заредим изтощените си комплекси, запаметявайки за секунди, завистливите или учудените погледи на завистниците около нас?
Иска ни се да бъдем част или цялата приказка за юнака, който лежи под дебела сянка, пие руйно вино, яде печено агне и пее юнашки песни. Истината е, че юнакът когато се наложи да е юнак, той е юнак. А ние - ние сме си помислили, че теорията за човешките права ни дава възможност да бъдем юнаци, да се възползваме от правата на юнака, без да е необходимо да си припомняме, че правата на юнака са се породили от неговите ЗАДЪЛЖЕНИЯ, а не обратното.

Натрупваме болести в душата си. Ден след ден. Нощ след нощ. Прехвърляме тези болести в космическото пространство и натоварваме следващия живот с грешките от миналото и настоящето. След това започваме да говорим за НИРВАНА, без да си даваме сметка, че НИРВАНАТА Е РАЗБРАН, ОСЪЗНАТ, ИЗСТРАДАЛ И ОСМИСЛЕН В ЦЯЛЯТА МУ СЛОЖНОСТ ЖИВОТ, ВЕЧЕ ОСВОБОДЕН ОТ ФИЗИЧЕСКОТО УСЕЩАНЕ НА ЖИВОТА, КАТО ГИБЕЛ НА ТЯЛОТО, А КАТО ПРЕЧИСТЕНА ОТ ГЛУПОСТИТЕ НА ЗЕМНИЯ ПЪТ ДУША.

Затова, първо нека да се запознаем първо с миналото си. Но не като направим родословно дърво. Това е за глупавите хора...

След това отново да "изживеем" страданията си, които ни причиняват страдания и в този живот, след което да се радваме на онова, което ни дава настоящия живот. И да не забравяме една подробност - да продължим живота си, без да правим грешките, които са ни довели до страдания и преди и сега. Защото разплата винаги има. Въпрос на време е.
Категория: Политика
Прочетен: 1085 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://www.24chasa.bg/novini/article/7034697   Значи досега е имало компромиси? Човекът, който винаги говори за компромиси, казва, че няма да има повече компромиси. Дори и не си помисляйте, че става дума за това, да се направи задължително ползването на колани в автобусите, както и да се правят проверки за тяхното ползване. Без повече коментар, както се казва.
Категория: Политика
Прочетен: 114 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.09.2018 14:17
 Тези наистина са нагли. НО НАГЛИТЕ СА ПО-СКОРО ОНЕЗИ, КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ НА БАНКИТЕ ДА БЪДАТ НАГЛИ. НАГЛИТЕ СА В БНБ. 


Откривам сметка в една банка. Плащам 180 лева за поддръжка на сметка. В България има милиони фирмени сметки. Смятайте, че банките "правят" поне милиард само от "поддръжката" на фирмени сметки. Да не забравяме, че има и сметки на частни лица.


Монополизацията на банковата система. Това е нейният проблем. Централизацията на контрола - още по-голям проблем. Фалитите на банки го потвърждават.

Разбирам малко от тези неща. Все пак повече от две десетилетия от живота си съм отдаден на работата в тази сфера.
Категория: Политика
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195684
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Септември, 2018  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930