Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218532 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 09.09.2019 г.
 Трябва ни човек, който е управлявал преди това хора и пари.

И нека да отбележим. УПРАВЛЯВАЛ Е УСПЕШНО ХОРА И ПАРИ КАКТО В СВОЯ ПОЛЗА, В ПОЛЗА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ, ЗА КОИТО Е РАБОТИЛ И В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО. ТОВА ОЗНАЧАВА ДА Е ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ.

ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ СЪЩО УПРАВЛЯВА ХОРА И ПАРИ. УПРАВЛЯВА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЗАВОД В БЪЛГАРИЯ, НО НЕ ПЛАЩА КОРПОРАТИВНИ ДАНЪЦИ. ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ Е ТОВА - НИТО НЕФТОЗАВОДА ПЛАЩА КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК, НИТО ТЪРГОВСКАТА ФИРМА НА ЛУКОЙЛ ПЛАЩА КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК. А РЕАЛИЗИРАТ МИЛИАРДИ ОБОРОТИ.

Такъв човек не ни трябва. Трябват ни хора, които са се мъчили в практиката и за изкарвали пари за себе си, за собствениците си и за служителите си. Заедно с това са плащали и данък на обществото, което показва, че са управлявали ЕФЕКТИВНО ХОРАТА И ПАРИТЕ, БАЛАНСИРАЙКИ ПОЛЗИТЕ МЕЖДУ ЧАСТНИ ЛИЦА И ОБЩЕСТВОТО. Все още не мога да се чудя, как е възможно, една малка фирма - някакъв сервиз за коли, някакъв магазин за хранителни стоки или фризьорски салон, да плащат данък върху печалбата си, а такъв гигант на индустрията като Лукойл, да не плаща. 



ЗАТОВА ВИ КАЗВАМ - МИСЛЕТЕ КАТО ИЗБИРАТЕ. НЕ ДАВАЙТЕ ШАНС НА СЕЛЯНИ, НА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ, НА БАНДИТИ И НА ВСЯКАКВА ДРУГА СВОЛОЧ, КАКТО КАЗВАТ РУСНАЦИТЕ НА НЕПРОКОПСАНИЦИТЕ, ДА УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА И НАС. ПИТАЙТЕ ГИ КАКВО СА РАБОТИЛИ, КАКВИ БАЛАНСИ СА ПОДПИСВАЛИ, ПЛАЩАЛИ ЛИ СА ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА, ИМАТ ЛИ СЕМЕЙСТВА, ЗА КОИТО СА СЕ ГРИЖИЛИ ИМАТ ЛИ ДЕЦА. ВСИЧКО ТОВА Е ВАЖНО, КОГАТО ИЗБИРАМЕ УПРАВИТЕЛИТЕ. ЖАЛКО, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е ГОТОВ ДА ЗАДАВА ТЕЗИ ПРОСТИЧКИ ВЪПРОСИ. ГЛАСУВА ЮРГОЛЕШКАТА И ЗАТОВА СИ ПАТИ.
Категория: Политика
Прочетен: 108 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 10.09.2019 15:30
 След него дойдоха Филип Димитров и Желю Желев. Първият в качеството му на премиер, а вторият - президент.

Какво направиха тези хора? Единият адвокат, а другият - селски писател. И двамата интелигентни по своему. Единият префинен и защото беше откровен педераст, а другият, по селски простичко обясняваше, че между комунизма и фашизма няма разлика. Няма лошо, но какво направиха за България тези хора? Практически - нищо.

ТЕ НЕ ДАДОХА СВОБОДА НА НАРОДА СИ. ПРОДЪЛЖИХА ДА ПОДКРЕПЯТ СИСТЕМА, КОЯТО ОТНЕМА НА ГРАЖДАНИТЕ ПРАВА И СВОБОДИ.

Интелектуалци, които нищо не направиха за нас. Не разбираха нито от управление на хора, нито от управление на пари.

След тях дойде Любен Беров - един изключителен интелектуален и ерудит. Един от най-умните хора на България. Какво направи този човек за България? Нищо. По негово време Мултигруп управляваха държавата. Беров също си нямаше ни най-малко понятие от управление на хора и пари. Всичко беше оставено на самотек. 

След това групата на Лилов от БСП пробута за премиер лицета Жан Виденов. Той завайлията беше толкова млад, толкова зелен и толкова неразбиращ какво се случва в страната... Стигнахме до така наречена Виденова зима, когато получавахме по 10 долара заплата. Неприятна работа. Той на практика беше дете. За какво управление на хора и пари ставаше дума. Той беше дете!!! Което се провали тотално.

След него властта взе Стефан Софиянски, като служебен премиер. Какво беше работил този човек, че стане премиер, никой не разбра. Усмихваше се с една изкуствена усмивка...Този човек беше работил все на държавна работа. За какво управление на хора и пари ставаше дума!!! Себе си обаче оправи.

След това дойде Иван Костов. Толкова спорна личност. Черна личност. Научен безработник или работник, както искате го разбирайте. Асистент по политическа икономия на социализма. Какви хора и пари е управлявал, че да стане премиер. Никакви, но стана и ни съсипа окончателно мечтите, че може да има наистина промяна в наша полза. Направи промяната в своя полза - непрозрачно приватизирани банки и авиокомпания, връзки с криминални среди...Икономически боклук

След това дойде царчето. Излъга ни. То не бяха разпределителни дружества, то не бяха телекоми. Продажби за жълти стотинки. Какво е управлявал царят, преди да стане премиер - нищо. Ама стана премиер. И се провали.

След него дойде Станишев. Интелектуалец, макар и на не се беше реализирал още като такъв, заради младостта си. Не беше управлявал нито хора, нито пари, но стана премиер. Имаше късмет, че неговото управление се случи в период на растеж на световната икономика, който нямаше аналог в този момент и от който България също "намаза". Но той нямаше никакъв принос за това. Остана споменът за скъпите строежи и за откровената кражба, извършвани от поставени фирми, създавайки така наречените "златни пътища" и "златни язовири". По някаква странна причина, го нарекоха Мистър Клийн, в което аз лично се съмнявам, имайки предвид компроматите, в които се забърка жена му.

След него народът избра обикновен човек, който се правеше на голямата работа. Беше свързан с криминалния свят, но това някак си му го простиха. Наровът имаше нужда отново от човек, който прилича на Живков. Откровен популист и "строител". И така повече от 10 години. Също не беше управлявал хора и пари или поне самостоятелно. Златев му даде да охранява Лукойл и оттам са му парите.  Иначе нищо не е създал в дейността си. Той дойде в правилния за него момент, защото на народа му писна от интелектуалци.

Но отново нищо съществено не постигна за народа си. Нагласени обществени поръчки, неоткрито управление. Хитрец. Икономиката вървеше въпреки неговите и на екипа му усилия, от което правеше пари, с които купуваше на практика хората, които недоволстваха срещу него. Хитрец от класа, като Правешкия хитрец. При него популизмът достигна невиждани размери. Той наистина беше по-добър управляващ от онези комунисти и това състояние Борисов използва най-пълноценно. Не че той беше добър, но беше по-малко лош от такива като Станишев.

И сега заключението:
Следва статия.
Категория: Политика
Прочетен: 136 Коментари: 2 Гласове: 0
 Писна ми да слушам, кой от нашите управляващи какво бил завършил. През последните десетилетия, България се управляваше от бандити, излезли от гората или направо криминални типове, освободени от затворите на 09.09.1944г. За да легитимират своето право да управляват, те насилваха психически и физически своите опоненти, та и целият народ.

Говореха ни за някакво светло бъдеще, в което щели сме да работим колкото можем и да потребяваме колкото можем. Между впрочем се установи, че работните ни възможности никак не са големи, а мераците ни да потребяваме са неограничени. Излъгаха ни. Подведоха ни, но и нека да не се оправдаваме съвсем, защото БУДАЛИТЕ са си будали и лъжците имат шанст там, където ОБЩЕСТВОТО Е ОБЩЕСТВО НА БУДАЛИ.

След това дойдоха "промените". Старият Живков беше неадекватен на изискванията на новото време. Хората "чукаха" частно още преди БКП да им разреши и нямаше повече накъде - трябваше да се смени Живков, защото Горбачов не го харесваше. Просто е. Свалиха Живков, но нещата излязоха извън контрол. Разни мекерета, свързани с БКП и службите, поискаха да се промени статуквото и поискаха властта за себе си. Тъй като в тях беше оръжието и контролираха част от силите в БКП, те започнаха да реализират фактически властта си, материализирайки същата тази власт в икономически лостове. Простичко казано, докато ние, обикновените хора, искахме да имаме правото да говорим вицове за властта, без това да ни донесе неприятности и да можем да псуваме своите ръководители, без да ни вкарат за това в затвора, онези, хитрите и свързаните с БКП и службите хорица, правеха пари. Правеха пари именно използвайки властта, която имаха. След това ходи, че ги гони.

Тогава обществото ни залитна в другата крайност. Дотогава ни управляваха прости селяндури, дошли както казах от горите и селата. Това бяха Тодор Живков, Милко Балев, Мако Таков, Добри Джуров и ред други знайни "герои" на глупавия социализъм. ХЕМ КОМУНИСТИ, ХЕМ И НЕОБРАЗОВАНИ.

След 1989г. на власт дойдоха ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ. Първо се появи Андрей Луканов - образован, начетен, нереализирал се достатъчно при управлението на партизаните, които държаха властта. Мръсникът си беше мръсник. Виждал съм го как влиза в институция със специален режим на достъп и как стражевият полицай го гонеше по стълбите, за да не му изстине мястото, но Андрейчо се държеше като господаря на света. Гадно човече. След него беше Димитър Попов, един грозник, съдия, който ни призова да не купуваме, защото било скъпо, докато той в същото това време правеше обратно. 
Нито един от двамата не беше се доказал, че може да управлява хора и пари. Но нека да направим и едно важно допълнение. КОГАТО СИ СЕ ДОКАЗАЛ, ЧЕ МОЖЕШ ДА УПРАВЛЯВАШ ХОРА И ПАРИ, ОСТАВА ДА ДОКАЖЕШ, ЧЕ МОЖЕШ ТОВА ДА ГО ПРАВИШ И В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО, А НЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ.
Нито Луканов, нито Димитър Попов, бяха такива хора. Поставени "от горе", зависими. Нищо добро не направиха за България.

Следва статия.
Категория: Политика
Прочетен: 63 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218532
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2019  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30