Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194666 Постинги: 6869 Коментари: 4294
Постинги в блога от 14.09.2021 г.
 Та да поговорим малко за омразата. Ето ви няколко лаически или лаични примера, случайно подбрани, така, както ми минават през главата в последно време.

В събота погребахме член на семейството и покрай погребението, няма как човек да не се сблъска с емоции, чужди проблеми и т.н. Ще спестя тук всякакви подробности, как се печели от СМЪРТТА на хората, от хора, превърнали това в свой бизнес.

Първото оплакване беше от собственик на хранителен магазин в малко градче. Хората след като изкажат съболезнования, секунди след това споделят собствените си проблеми. Та човекът плащал между 600 и 800 лева за ток месечно. Дошла му фактура за 3000 лева. Той е в шок.

Казах му с няколко  приказки, че МАНИПУЛАТОРИТЕ СЕГА ТАКА ПРАВЯТ, ЧЕ ИДЕИТЕ ЗА ПАЗАРА ДА СЕ ПРОВАЛЯТ, КАЗВАЙКИ НИ, ЧЕ ЦЕНАТА Е ТАКАВА, ЗАРАДИ СВОБОДНИЯ ПАЗАР.


Казах му: КОГАТО ТЕЗИ ХОРА ТИ КАЖАТ, ЧЕ СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА ОТ ОПРЕДЕЛЕНА ПОСОКА, ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ НЕ ВЯРВАЙ, ДОКАТО НЕ СЕ УБЕДИШ, ЧЕ Е ТАКА. НО ТЕ МОГАТ ДА ТИ КАЖАТ ИСТИНАТА, ЧЕ СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА ОТ ИЗТОК И ТИ ДА ИМ ПОВЯРВАШ. ПРОСТО НЕ ИМ ВЯРВАЙ.

АКО ТЕ ТИ КАЖАТ, ЧЕ ПАЗАРЪТ Е ВИНОВЕН, НЕ ВЯРВАЙ. НЕ ПАЗАРЪТ Е ВИНОВЕН, А ЛИПСАТА НА ПАЗАР, СЛЕДСТВИЕ НА КОМУНО-КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ.

ПАЗАР В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И СКОРО НЯМА ДА ИМА. ТАКА ЧЕ, ЦЕНАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ КОМУНО-КАПИТАЛИСТИ, А НЕ ОТ ПАЗАРА.


Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 56 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 15.09.2021 12:03
 Нали знаете, Ботев, "На прощаване", когато казва на майка си, за своите братя - невръстни, че когато те пораснат,  ще станат като брат си, "...да любят силно и мразят".

Много пъти съм мислил по тези думи. Много.


Ето ви случки, в които аз се  хващам, че вместо да любя, аз мразя. Мразя, разбирам, ИМАМ КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ. Не "мразя", като елемент на саморазрухата, естествено. Но просто мразя.


Какво всъщност мразя?

Първо, какво мразя в себе си? Това, че се поддавам на външни влияния в немалка степен и се отклонявам от ПЪТЯ. Господ е направил хората "машини", но не като онази, за която говори Ламетри в своите произведения. Ние би трябвало да сме природни машини, като другите животни. А човек се е превърнал в лайнофабрика, скрита зад стени и огради, покриви, дрехи и какво ли още не. Затова не приличаме на себе си, защото сме избягали от природното си предназначение, за което ни е създал Господ. И тогава, когато се опитам да вляза в някакви природни рамки, все има някаква сила, която ме кара да се връщам в ЧОВЕШКОТО БЛАТО. Мразя това да се случва. Но се случва.

Защото човечеството се е превърнало в едно лепкаво, гнусно, саморазрушаващо се създание, което като че ли програмирано съсипва себе си и светът около него.

Нима това е ГОСПОД. Нима той е създал човекът по свой род и подобие?

Какво мразя от гледна точка на обществото? То няма как да не бъде свързано с човешката природа, защото обществото е събирателен образ на нашите минуси и нашите плюсове, ако изобщо вторите имат шанс на съществуване пред първите.

Следва статия!
Категория: Политика
Прочетен: 42 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 15.09.2021 12:05
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194666
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Септември, 2021  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930