Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218995 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 02.09.2021 г.
 При мършоядите е ясно - ядеш мърша, живееш. Ядеш салата - умираш.


В една от предишните си статии дадох за пример вълка. Ако не хване нещо, което е "расло на кокал", тоя НЯМА ДА СЕ ОПИТА ДА ЗАЛЪЖЕ ГЛАДА С КОРЕНИ ОТ ГЛУХАРЧЕ ИЛИ ЖЪЛЪДИ. Просто ще умре от глад.


Ако една сърна не получава растителна храна, а й предложим кюфтета и пържени картофки, тя със сигурност също ще умре от глад.


Човекът обаче е велик. НАБИВА ВСИЧКО, КОЕТО МУ ПОПАДНЕ ПРЕД ОЧИТЕ.

В период на голям глад, хората в Китай са опитали дори да ядат и земята. Ама Господ не е казал, че това става за ядене. Ако земята ставаше за ядене, щяхме да сме я изяли досега стотици пъти.

Продуктите от земята стават за ядене, но не и самата земя. Така че, философски казано, не сме ВСЕЯДНИ. Всеядни, означава - мършоядни и тревопасни и не на последно място - продуктите от тези две категории, в непървична, неприродна форма, обработени с огън и т.н.

Всъщност, голямото предимство на хората пред другите животни е в това, че можем да оцеляваме по-успешно от тях, като изключим хлебарките, които могат да оцелеят не само от ядрен взрив, но и от липса на хляб за ядене. Закачка, разбира се.

Но това е голям недостатък, защото в беса си на животно, което е на хранителната верига, измисляме КАКВИ ЛИ НЕ КОМБИНАЦИИ, НЕ ЗАРАДИ УДОВЛЕТВОРЯВАНЕТО НА САМИЯ ГЛАД, А ЗАРАДИ КОНФОРМИЗЪМ. И ОТТАМ ЗАПОЧВАТ БЕЛИТЕ.

Колкото повече се отделяме от първичното, толкова заприличваме на домашни свине. Говорили сме вече на тази тема, да не повтаряме.

И ВМЕСТО ДА ТЪРСИМ ВЪЛШЕБНИЯТ БАЛАНС С ПРИРОДАТА, НИЕ ТЪРСИМ ВЪЛШЕБНОТО ХАПЧЕ. МНОЗИНСТВОТО ХОРА СА ВЕЧЕ С ТОЛКОВА ПРОМИТ МОЗЪК, ЧЕ НАИСТИНА СА ПОВЯРВАЛИ НА ТЕЗАТА ЗА ВЪЛШЕБНОТО ХАПЧЕ.

НАМЕРЕТЕ И ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА "ИДИОТОКРАЦИЯ" ИЛИ "ИДИОКРАЦИЯ". НАКРАТКО "ВЛАСТ НА ИДИОТИТЕ". Там поливаха растенията с безалкохона напитка. Помислете по този въпрос.

Сега сме в напреднала фаза на тази власт - ВЛАСТТА НА ИДИОТИТЕ. НЯМА ДА Е ДАЛЕЧЕ ВРЕМЕТО, В КОЕТО И НИЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ПОЛИВАМЕ РАСТЕНИЯТА С БЕЗАЛКОХОЛНО, А ЩЕ ЯДЕМ ХРАНАТА СИ В ТУБИЧКИ, В КОИТО СЕГА ПАКЕТИРАТ ПАСТИТЕ ЗА ЗЪБИ.



ЗАЩОТО СМЕ ВЗЕЯДНИ И СМЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ПРИРОДАТА. ТОГАВА И ТЯ СЕ ОТКАЗВА ОТ НАС.




ИДИОТИТЕ ИДВАТ НА ВЛАСТ ТОГАВА, КОГАТО НИЕ, НАРОДЪТ, СМЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ВЛАСТТА.


Затова, решението: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Категория: Политика
Прочетен: 472 Коментари: 3 Гласове: 1
 И ти нищо не можеш да направиш. Нищо.

Ето ви един пример.


Имаме фирма, която е малка фирма, съгласно Закона за малките и средни предприятия. Там знаете, фирми с оборот до 19,5 млн. лева оборот, са малки фирми. Та става дума за фирма, която има приблизително 10 пъти по-малък оборот, от посочения по-горе. За мен това даже не е малка фирма защото 19,5 милиона лева оборот са си доста голяма сума, а това е МИКРО фирма, която крета, като стотици хиляди други микрофирми в тази страна.



Та тази фирма прави внос на стока, която е предварително платена от клиент. След като клиентът е превел парите за стоката, в тази цена е включен ДДС. На база на този превод и издадена фактура, микро фирмата е задължена да внесе ДДС в началото на следващия месец. Това се прави. Дотук всичко е наред. Няма проблеми.


Когато обаче стоката пристигне след няколко месеца, за да се освободи от митницата, върху цената на тази стока по митническа декларация, трябва ОТНОВО ДА СЕ НАЧИСЛИ ДДС И ДА СЕ ВНЕСЕ В ПОЛЗА НА БЮДЖЕТА.

ЗА ВТОРИ ПЪТ ЗА ЕДНА СДЕЛКА СЕ ПЛАЩА ДДС.

Питането тук е - откъде една фирма с 90 хиляди оборот месечно, ще намери примерно 230 хиляди лева, за да плати ДДС? Тук става дума за еднократни сделки в течение на годината, а не за регулярни сделки. Регулярните сделки както казахме, осигуряват оборот не повече от 90 хиляди лева на месец. И изведнъж, ДВА ПЪТИ ПЛАЩАНЕ НА ДДС ЗА ЕДНА И СЪЩА СДЕЛКА.

Как се процедира сега - ами чака се поне 4 месеца, за да си върнеш парите.


А откъде ще ги вземеш за този период от време? НА ДЪРЖАВАТА НЕ Й ПУКА ОТКЪДЕ. Е ТОВА МЕ ВБЕСЯВА, ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ ПРИКАЗКИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА МАЛКИЯ БИЗНЕС СА ЛЪЖА ОТ САМОТО НАЧАЛО, ТА ДО КРАЯ.


Поне да бяха направили бърза процедура за въстановяване на ДДС, хайде в рамките на 1 месец, да намериш заемен ресурс и да вържеш паричния поток. 

Сега внимание: ТАКАВА ПРОЦЕДУРА ЗА УСКОРЕНО ВРЪЩАНЕ ИМА ЗА ГОЛЕМИТЕ, А НЕ ЗА МАЛКИТЕ ФИРМИ, КОИТО СА ДОКАЗАЛИ, ЧЕ ВЪПРОСНИТЕ СДЕЛКИ ПРИ ТЯХ СА ЧЕСТО СРЕЩАНО ЯВЛЕНИЕ. ДАЙ БОЖЕ И НА МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА НИ СЕ СЛУЧИ ПОДОБНО НЕЩО.


ДОБРО УТРО, ПАК СТЕ ПРЕЦАКАНИ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.

Сега аз на кого да се жаля? И кой ще ме чуе? Не мога да влияя на нищо в тази държава. Поне за нещо да дам гласа си - "за" или "против".

МОГА САМО ДА ГЛЕДАМ, КАК ЛЪЖЛИВАТА И КРАДЛИВА ДЪРЖАВА МЕ КРАДЕ.

Какво е решението? Решението е политическа промяна: ПЕРМАНЕНТНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.

Ако имахме перманентна пряка демокрация, щях да изпратя писмо до НАП, като опиша проблема и ако НАП не даде предложение на Министъра на финансите, който от своя страна да внесе предложение за промяна на Закона за ДДС в Народното събрание, аз ще вляза в компютъра си, в акаунта на Министерството и на НАП в Централната избирателна комисия и ще гласувам с "против", шефа на НАП и министъра на финансите, като в отворения форум на съответните длъжности, ще дам обяснения, защо гласувам "против" тях и ще търся поддръжници на тази идея и сред мои приятели и познати, които имат подобни проблеми. След това ще гласувам "за", за някой от списъка на чакащите. Може и нищо да не стане, но поне да имам право да влияя върху бюрокрацията по някакъв начин. Сега няма такъв.

Категория: Политика
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.09.2021 08:36
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218995
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Септември, 2021  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930