Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2010 10:29 - "Държавата ни е схема за ограбване"
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.04.2010 12:05


Евалла Бойко! БЛАГОДАРЯ, ЧЕ НИ ИНФОРМИРА, НИЕ НЕ ЗНАЕХМЕ. МИСЛИХМЕ СИ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ НЕ Е „СХЕМА ЗА ОГРАБВАНЕ”. КАКВИ ИДИОТИ СМЕ БИЛИ, ЧЕ ЧАКАХМЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ ТИ ДА НИ ГО КАЖЕШ!

За разлика от теб, аз зная в какво се състои „системната грешка” на нашата държава. Ти си полицай и си мислиш, че като раздаваш шамари, работите ще се оправят. То Хитлер и Сталин с раздаване на шамари не оправиха работите, та ти ли! Значи подходът трябва да бъде друг.

 

ДЪРЖАВАТА НИ Е СХЕМА ЗА ОГРАБВАНЕ ЗАЩОТО СМЕ ДОПУСНАЛИ ТЯ ДА СЕ БЪРКА ТАМ, КЪДЕТО НЕ Й Е РАБОТАТА – В БИЗНЕСА НА ЧАСТНИТЕ ЛИЦА.

 

По-скоро частните лица имат право да се бъркат в работата на държавата, защото я издържат, а не обратното.


В икономиката има две състояния, които не се наблюдават в чистата им форма, но важното е кое е преобладаващото:

1.       1. Частните лица преобладават над икономическата роля на държавата.

2.       2. Държавата е водеща икономическа сила.

Там, където частните лица са си извоювали повече права, страната като цяло е по-просперираща от тези, където държавата играе ролята на кърмилница.

Примерът с двете части на Корея. На север има повече „държава” от юг. Не казвам, кое е по-хубаво и кое е по-лошо. Всеки сам да прецени. Само, че светът кара южнокорейски коли и гледа южнокорейски телевизори и купува южнокорейски компютри.

  

РЕШАВАНЕТО НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ НЕ СТАВА С ПОЛИЦЕЙСКИ МЕТОДИ. ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ СВОБОДА, А МОЖЕ САМО ДА Я ОТНЕМЕ. ПОЛИЦИЯТА СЕ ЗАНИМАВА ПРЕДИ ВСИЧКО С МИНАЛИ РАБОТИ. НЯКОЙ ОТКРАДНАЛ, ХАЙДЕ ДА ГО ПРИБЕРЕМ И ДА СИ ОТМЪСТИМ. Както много пъти съм казвал, винаги има възмездие. Няма значение дали то се получава на земята или на друго място.

В СЪЩОТО ВРЕМЕ обаче, докато се занимаваме с това да търсим начин да вкараме в затвора крадците от миналото, ПРОПУСКАМЕ ДРУГИ, КОИТО СЕГА, А НЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ, КРАДАТ НЕОБЕЗПОКОЯВАНО. ЕНЕРГИЯТА НИ Е НАСОЧЕНА КЪМ МИНАЛОТО, НЕ КЪМ НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО. И така до безкрай. Пилеем обществена енергия, натрупваме отрицателна енергия в себе си и винаги гледаме в миналото – преди всичко за лошо.

 

Има два подхода:

1.       1. Търсим начин да махнем „лошите” и да ги заменим с „добрите”.
2.Просто изтегляме държавата от бизнеса и ограничаваме поне наполовина разходите й.

Не съм баба Ванга, ама знам какво ще се случи! Бойко ще избере т. 1, защото, ако избере т. 2 минимизира възможността да се краде, което е всъщност основната идея на всеки управляващ в тази страна. Говоря по принцип. Може и да има добри намерения, но ако избере 1, няма да се различава от предишните управници.




Тагове:   схема,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3234479
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930