Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2010 20:21 - 1-ви май - държавата си "отглежда" протестиращи
Автор: kolevdobri Категория: Други   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.05.2010 20:23


Протести из цял свят за пари. Че даже и в една Германия. Леви, десни, ултраси. Искат да си изкарат някъде излишната енергия и ако може да пресират държавата за пари – нищо лошо. Даже и в Макао протестират. Отново за пари. Местните не са доволни от прилива на евтина работна ръка от Китай и протестират. Собствениците на казината предпочитат да плащат по-малко пари за чужденците. Италия – протести, Франция – също. Да не говорим за латино държавите, където на всеки, на който не му се работи носи фланелка с лика на Че. То и на Че не му се работеше преди години. Не му хареса да бъде управител на централната банка на Куба. Или не можеше. Човекът беше създаден да стреля и да пуши пура. Каква ти работа, какъв ти първи май!  

КАК ПЪК ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ ИЗДИГНА ПАМЕТНИК НА ЕДИН РАБОТНИК ОТ КОНВЕЙРА НА ФОРД, НАПРИМЕР? Все паметници на пищолджии и на хора, които един домат не са произвели през живота си.

Та да се върнем на протестите. Преди много години работници от Чикаго са поискали повече пари за работата си, собствениците не са били съгласни, стигнало се е до напрежение и за да се въдвори ред, полицията е използвала сила.

 

СЕГА КОЙ ПРАЗНУВА 1-ВИ МАЙ?

Празнуването какво е – да протестираш или да се веселиш?

Мислите ли още, че това е празникът на работниците?

Според вас, колко хора от всички, които бяха на площадите в България са работници?

 

В България има 1 600 000 работници. Това са хората, които създават Брутния Вътрешен Продукт на обществото. Това са обикновени работници и служители, а така също и управленския персонал. Всеки, който получава заплата, заради това, че е допринесъл за създаването на БВП на обществото е работник. Не са работници всички тези, на които държавата плаща заплати за да администрират обществото, а частични работници са тези, на които пак държавата им плаща заплати, но тяхното възнаграждение не се формира от действието на пазара, а от действието на основния регулатор – държавата. Това са учителите, лекарите, работниците от държавните фирми, които работят на загуба, социални работници и т.н.

 

И сега, кои са всъщност основните протестиращи общности в България?

1.       Учители

2.       Лекари

3.       Полицаи

4.       Селски стопани

5.       Транспортни работници

6.       Пенсионери

 

Нещо да ви прави впечатление?

1.       Да, общото е, че всички тези хора  ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ТОЕСТ ОТ НАС, ХОРАТА, КОИТО СЪЗДАВАТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРОДУКТ. И В ИЗВЕСТНА СТЕПЕН ТЕ ПОЛУЧАВАТ ТОВА, ЗА КОЕТО ПРОТЕСТИРАТ. На всички има по малко. От това, което е останало след КРАДЕНЕТО ОТ СТРАНА НА ПОЛИТИЦИТЕ И АДМИНИСТРАЦИЯТА.

Учителите ни побъркаха, докато не получиха повишение на заплатите, лекарите също. Полицаите пък пушиха, пиха вода и накрая получиха сигурност, че няма да имат съкращение, пък и средната заплата е много над средната за страната. Селските стопани постоянно ни държат под напрежение. Едни искат субсидии, защото произвеждат дрога, която създава зависимост/тютюн/, други искат пари, защото имали някаква земя, която обработвали, други пък отглеждали животни и те искат пари от бюджета. Шофьорите от градския транспорт, там, където се плаща от общината също са ни изправяли на нокти.

2.       Второто е, че тези хора, получават значително по-високи възнаграждения от средното за страната. От една страна те не участват в пазара на труда и от друга страна са по-платени от тези, които създават националния доход. ВСЪЩНОСТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА СЪСРЕДОТОЧЕНИ НЕ В ТЕЗИ, КОИТО СЪЗДАВАТ НАЦИОНАЛНИЯ ДОХОД, А В ТЕЗИ, КОИТО ГО КОНСУМИРАТ.

3.       Третото е, че тези които получават пари от държавата – заплати, пенсии, помощи и други подобни, са много повече от тези, които на практика ги изкарват тези пари.

4.       Четвъртото е, че като изключим пенсионерите, всички ни предлагат услуги и то НЕКАЧЕСТВЕНИ. Всъщност те протестираха и получиха повишение на доходите си, за да могат ОТНОВО ДА НИ ПРЕДЛАГАТ НЕКАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ. Това е така, защото дейността им не е подчинена на бизнес логиката на пазара, а на измислените от държавата неефективни правила.

5.       Е как, при наличието на 1, 2, 3 и 4,  тази страна да прокопса?

 

Та това бяха протестите на 1-ви май, всички бяха там, само не и тези, които работят. Или поне бяха изключение.

Да сте чули да има протести в Швейцария или Япония? Хората там си имат по-важни неща за вършене.  Или просто НЯМА ЗА КАКВО ДА ПРОТЕСТИРАТ. При нас държавата плаща заплати на повече от 27% от всички заети лица, за разлика от Япония, например, където държавата плаща заплати на 5% от заетите. ТОЕСТ  ФИЗИЧЕСКИ БАЗАТА НА ЛИЦАТА, КОИТО СА ПОТЕНЦИАЛНИ ПРОТЕСТИРАЩИ Е СВЕДЕНА ДО МИНИМУМ.

 

ЗНАЧИ В БЪЛГАРИЯ, ДЪРЖАВАТА САМА СИ ПРОИЗВЕЖДА ПРОТЕСТИРАЩИ!!!




Тагове:   май,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196537
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031